Erkekleri sıkmadan sorunlar nasıl çözülür ?

Bende tartıştığımızda hemen konuşup halletmek isterim
Ama artık biraz bu huyumu törpüledim
Çünkü erkek arkadasım sinirli olduğumuzda konuşmayalım kırmayalım birbirimizi diye düşünüyor
Ertesi günü arıyor falan tabi süre önemli 1 hafta sonra ararsa kıymeti yok.
Bende artık kızınca aşırı tepki yerine suskunluğu tercih ediyorum böylesi daha sağlıklı oluyor
Her ilişkinin dinamiği farklıdır
Tabi...
Uyarı tehdit şeklinde yaptım zamanında ama bir süre sonra yıpratıyor
Bunu yapmandan hoşlanmıyorum diyebilirsin çocuk gibi azarlama bence eşini

Benim eşim de öyle , tartışmayı sevmez iki cümle kurup çözüme ulaşmadan kenara çekilir. Ben de üstüne basa basa kafasına yerleştirene kadar söylenirdim eskiden. Baktım boşuna kendimi yoruyorum, artık üstünde bile durmuyorum çoğu şeyin. Şimdi ben kaçıyorum o konuşmaya çalışıyor

Neden rahatsızsam çat çat söylerim kavga bile etmem ben sıkılıcama o sıkılsın ama bana da birşeyi 10 kere söyleseler bezerim bir susarım konuşmam icin yalvarır

İkimizde yüksek sesi tartışmayı sevmeyiz, hoşumuza gitmeyen bir şey olursa o an konuşulacak şekilde anlaştık. Şu ana kadar da hiç kavga etmedik bu yüzden.
Büyük konuşmak istemem ama 2. bir şansı olmadığını da biliyor.

Oh süper. Tertemiz fikir verilmiş. Ben de hesabıma düşeni alayım şurdan :)

Hemen örnek veriyorum:

Evde tamirat işi vardı.
Yap dedim.
Tamam dedi. Ama yapmadı.

Aradan 1 2 gün geçti. Bi daha yap dedim.
Yine tamam dedi yapmadı.

Ertesi gün aldım elime alet çantasını kendim girdim işe.

O zaman da olay çıktı ben yapacaktım diye.

Altta kalmadım. Sana 2 kere söyledik mi?

Evet.

Neden yapmadın. ??

Bir nedeni yok. Olsa da sorgulamam. Ben yaparım. Ve bunu yapacağımı iyi biliyorsun.

Benim eşim uyarilinca anlar. Ama anlamasaydı ben de aynısını ona yapardım.

Erkekleri sıkmadan sorun çözülmez.
Az sıkıyorsunuzdur ondan çözülmüyordur.
Gırtlağını şöyle nefessiz kalana kadar bir sıkacan bak sonra negzel dönüşüyor. (Mecaz)

açıkcası sıkılıp sıkılmadığını düşünmem.
ama sinirli anımda da konuşmamaya çalışırım. çünkü çok yakıp yıkıyorum.
eşim de öyle.
biraz bekleriz konuşmak için.
sonra da oturur konuşuruz.
genelde çözüme kavuşur.

bazen uzlaşamadığımız oluyor.
ayrı ayrı bildiğimiz gibi yapalım bakalım sonunda nasıl olsa birimiz haklı çıkar der bırakırız.
bu beni tırmalamaz.

ama biz pek çok meselede esnek davranıyoruz zaten.
örneğin aileler aramızda problem olmaz. iki ailenin de fiyasko yanları var bize göre ama görmezden gelip idare edecek olgunluktayız.

birbirimizin karakterlerine müdahale etmeyiz
arkadaşlarına müdahale etmeyiz
ayrı geçirdiğimiz zamanlar olur.
maddi konular aramızda sorun olmaz.
vs...
geriye pek bir şey kalmıyor hal böyle olunca.

aaaa aynısı bizde de oldu.
iki kere yap dedim yapmadı.
çok basit bir şey için tamirci çağırdım, parası ile yaptırdım, sen sağ ben selamet.
biraz bozuldu ama iyi yapmışsın dedi bir dahaki sefere yapacagını umuyorum

Bir kere söylerim uzun uzun konuşuruz. Problem sonuca ulaşır ve biter

Bende senn gbiyim cözmek isterim rahat edemem ama eş kişim doner yatar ya unutur yada soylemez daha fazla sus tamam der sonuc olumsuzzzzz

Doğrusunu yapıyosunuz, bende öyleyim asla halı altına süpürmem sorunları, çözmeden rahat edemem yoksa onlar büyür dağ olur o zaman daha korkutucu olabilir

Ohh mis gibi öneriler valla..
Bravo hanımlar herkes eşinin püf noktasını çözmüş :)

Burada da herkes asıyor kesiyor bütün kocalar da laf dinliyor :) halbuki erkeklerin genelinde sizin bahsettiğiniz şey vardır. Dinlemeyi sevmezler ve sırunları tartışmayı da sevmezler. Çözmek çoğuna gçre de tamam diyip geçiştirmektir. Malesef birçok kez söylenmek gerekiyor. Ben bikaç kez dile getirmek zorunda kalıyorum. Çünkü bazen öyle bir durum oluyor ki gerçekten konuşmak istediğim zaman tartışacağımızı düşünüp geçiştirmeye çalışıyor. Halbuk böylr daha çok geriliyorum onu düşünemiyor. Birgün kavga birgün sakin konuşa konuşa olay bikaç kez konuşarak veya tsrtışarak halloluyor.

Off aynı ben ya konunun hmn konuşulup çözüme kavuşmasını isterim sorduğum sorulara hmn cvp isterim ben böyle yaptıkça eşim iyice susar delirtir beni sonra bide üste çıkar kavgacısın çok konuşuyorsun der bende diyorum ki yahu adam bi cbp ver bi konuş bu bi çözümlensin bitsin bu mevzu derim üstüne gittikçe hiç tepki vermez neymiş efendim yaşanmış olayların üzerine konuşmayı sevmiyormuş bende çokkk irdeliyormuşum hoş benim adamın karakteri rahat gamsız adam sadece bana değil herkese aynı sonuç alıyormusun desen hyr taki kendi isterse oda nerde ne zaman belli olmuyor

Öyle bi çözüm yok her türlü sıkılıyorlar

Niye erkekleri sıkmamak için taktik geliştiriyoruz pardon? Hani sorunuz doğru iletişim nasıl olmalı, çok konuşmadan çözüme nasıl ulaşılmalı vs olsa tamam da ne münasebet sıkmayacağım erkekleri. Ümüklerini bile sıkarım. Bir defa söyleyince idrak edecek seviyede olsunlar da sıkılmasınlar madem.

Biz sorun çözmeye çalışıp tekrar tartisanlardaniz.
Olmuyor yani .
Ben çözüm seviyorum ama eşim bunu konuyu alevlendirme olarak algıladığı için sağlıklı bir iletişim kuramıyoruz.
Bir-kac gün sonra hicbir şey olmamış gibi gelip konusur. Bunu da ben sevmem.
Bir-çok sorunumuz var konusamadigimiz bu sebeplerden dolayı.

Bir kere uzun uzun anlatırım yardımcı olmaya akıl vermeye çalışırım baktım dinlemiyor ne uğraşacam neden çenemi yorayım ki

Varlıgı sorun olan adamlara taktik vs olmuyor.erkeğin ökzlük derecesine göre kafasına dank etmesi yada algılayabilmesi gerekiyır.zaten algısı kapalıysa evliliğinin sonunu getiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…