erkeklerin eslerine dogum hediyesi alma gibi bir adet varmidir

PNRZNR57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
1.098
42
38
35
Kırıkkale
Kızlar merhaba,
Merak ettim daha önce duymamıştım bir arkadaşımdan duydum eşi doğum sonrasi tektas almış konu arasindada kayinvalidem de kolumdaki bilekligi aldı dedi.esimde yanımdaydı bu konu geçerken esim ben bu adeti bilmiyorum annemleride biliyorsun köylü kafa almazlar duysalar gulerler bile duymasinlar dedi ama bana dusen bişey varsa istedgn bişey varsa alayim dedi.bende bu adeti bilmiyorum açıkçası arkadasimada sormadim benim içinde evladının sağlıkla dünyaya gelmesi eşimin yanimda olması alacağı hediyelerden çok daha önemli..çiçek tabiki alır hastane odasına ama bişey alması gerekirmi gerçekten .hastaneye arkadaşlar falanca gelcek insanlarin düşüncesi benim için onemli olsada bu konuda değil ama esim sizde öyle bir adet varsa rezil olmayim dedi annemlerede sormak istemedim ...gerek varmi böyle biseye sizce ?eşleriniz size hediye aldimi dogum için ve ne aldı paylasabilirmisiniz??

Bende duymustum bu.muhabbeti buradan. Esim bisey almadi cicek bile ama bastan sona zaten yanimdaydi. Afedersiniz en ozel durumumu bile o halletti( kan diyip ipucu vereyim)... hic ici.de ay bana hediye almadi diye biseykalmadi. Gerek yok adetse bile bunu esler arasina sokmaya diye dusunuyorum. Ha bu arada siz duymamissaniz. Esiniz de duymamissa. O siziin adetiniz deildir ssanirim. Ha tabi hrdiye guzeldir ama adet diye bastirilmasi bana cirkin geliyor

oyle bir adetiniz olsa sizinde haberiniz olurdu deyilmi? insanin icinden gelirse alir ama sirf alinmasi gerekiyor diye mecburi hediye cok hos olmaz.bide kalabalik gelinse nolmus gelenler size esinizin ne aldigini soracak hali yok ya heralde kimsenin aklina bile gelmez sevincten sahsen benim gelmemisti :)

Gereklilik meselesi degil bence bi incelik bu okadar zahmet cekmis dunyanin enguzel seyi yavrusunu dunyaya getirdigi icin bi gonul alma bence

Ben duymadım çünkü hiçbir bebek için hastaneye gtmedim sadece evde görmeye gittim benim içinde çok önemli değil ama esim biraz takar boyle şeyleri eğer gerek varsa alayım biri bişey der uzuluruz falan dedi ben üzülmem aslında dedigm gbi evladım sağlıklı olsun esim yanımda olsun yeter.. ama biri gelip aa karına bsey almadinmi derse de bozulcak biri esim :)) aslında kaba oldgu bile soylenebilir ama bi okadarda bazen hassastır...

Malesef sorabilicek yapıda insanlar var hastaneye gelicek düğünde aa esin sana gerdanligi set almamış sadece kolyesini almış dediklerinde esim çok bozulmuştu bende alamadigina deilde eşimin bozuldgja uzulmustum.

Kuzum ozaman adet niyetiyle deilde sizi mutlu etmek icin alsin biseyler. Alsa kotude olmaz hani

Boyle bi adet oldguny sanmıyorum ama esiniz incelik yapmak adina size bir hediye alabilir

Gereklilik meselesi degil bence bi incelik bu okadar zahmet cekmis dunyanin enguzel seyi yavrusunu dunyaya getirdigi icin bi gonul alma bence

Ne alabilir mesela ? Pahalı bsey alsın istemiyorum Suan zaten tek o calisiyor Bebegimiz dogcak çok masrafimiz olacak özel bir hastanede doğum yapacagim..bişey alsın istemiyorum çiçek yeter odaya renk katsin :) ama simdimi bole dusunuorm onuda blmiorm çünkü düğün içinde ev eşyaları alinirkende bişey istemedim ama zaman geçince içime uhte olmuş meğer bazı şeyler onu anlıyorum ( dusunun köyden gelen kuzenlerinn saç paralarını verdi ben kuaföre bi arkadai goturebildm sadece ve köyden gelenlerin yol parasini bile verdi bikac kişinin ama ben istedgm şeyleri alamadım elimizdeki para btmesin dye krediyle evlenmstk ztn

Kuzum ozaman adet niyetiyle deilde sizi mutlu etmek icin alsin biseyler. Alsa kotude olmaz hani

Ben hediyeden çok yanımda olsun mutlu olurum ama sonra içime uhte olurmu yada biri bsey soler esim bozulirmu ben sana demstm keşke aldrsaydin dermi acaba ne alabilirki bana soruyor içine sinen bsey olsun ben odunum biliyorsun boş şeye para vermiym diyor :))

Yüzük almasın ya zaten iki yuzugum var zor tanıyorum :)ki Suan parmaklar sis takamiyorum ama ne alabilirki başka (

Bence böyle şeyleri sırf başkası görsün diye yapmak doğru olmaz ya içinden geçerse bir şey alsın

bence önceden olduğu gibi içinizde ukde kalacak,o nedenle altın bir çift küpe olabilir mesela,alsın boşverin.

Yüzük almasın ya zaten iki yuzugum var zor tanıyorum :)ki Suan parmaklar sis takamiyorum ama ne alabilirki başka (

kuzenimin eşide yakın zamanda doğum yaptı minik bi kızımız oldu
kuzenim eşine kolye almıştı ucunda sonsuzluk işaretiyle minik bi nazar boncugu vardı

Bence böyle şeyleri sırf başkası görsün diye yapmak doğru olmaz ya içinden geçerse bir şey alsın

İçinden geliyor aslında duyduktan sonra ben seni düğünde çok uzdum istediğin şeyleri yapamadım bari şimdi yapayım ama sen seç ben beceremiyorum biliyorsun falan diyorama aklıma biseyde gelmio hevesimde yok hediyeye mutlu olalım bebek sağlıklı olsun yeter ..ama sonra diyorum acaba içimde benimde uhte kalirmi biri bsey deyince oda bozulur mu ben sana alayim demiştim istemedn dermi bilemiorm ama önceliğim bebegin ihtiyaçlari..

Adet degil de imkanlar dahilinde hediye diyelim.esim ve annemler bilezik almisti canim.ama kimse sormadi sormaz da bence hos degil alinir alinmaz o telasta ayip yani sorarlarsa. ilginc biR cevreniz var galiba..

bence önceden olduğu gibi içinizde ukde kalacak,o nedenle altın bir çift küpe olabilir mesela,alsın boşverin.

Evet altın küpe olabilir düğünde alamamstik gerdanligi tek almıştık.teşekkür ederim..ukte kalabilir şimdi tek düşüncem bebegin sağlıklı olmasi ama zaman geçince geçmişi düşününce acaba olsaydı alınsaydı diyebilirim haklsiniz teşekkürler

Ne kadar iyi niyetliyiz degilmi siz esinize kiyamamissiniz ama baskalari yapmasi gerek olmayanlari bile yaptirmis eger icinizde kaliyosa kalmasin derim bi seferde sizin istediginiz olsun caniniz saolsun bence
bide hediye herkesin maddi durumuna gorede degisir diye dusunuyorum her ailenin farkli seylere gucu yeter onun birazda butceniz belirler aslinda siparisle degilde madem esiniz bisey alicak bence supriz olsun deyin sizin nelerden hoslandiginizi en ii bilen biri zaten:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…