• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkeklerin eslerine dogum hediyesi alma gibi bir adet varmidir

Evet altın küpe olabilir düğünde alamamstik gerdanligi tek almıştık.teşekkür ederim..ukte kalabilir şimdi tek düşüncem bebegin sağlıklı olmasi ama zaman geçince geçmişi düşününce acaba olsaydı alınsaydı diyebilirim haklsiniz teşekkürler

küpe yakışır,hem küpeniz yokmuş,hem çok pahalı değil,bütçeyi sarsmaz,hem içten içe heveslenmişsiniz, içinizde kalmaz,hem de eşiniz milletin lafını önemsediğinden o da çevreye mahcup olmaz,millet de laf edemez,alan memnun,satan memnun hesabı:34::1:

kuzenimin eşide yakın zamanda doğum yaptı minik bi kızımız oldu:16:
kuzenim eşine kolye almıştı ucunda sonsuzluk işaretiyle minik bi nazar boncugu vardı:9:

Allah bagislasin minik yavruyu hayırlı evlat olsun uzun ömürlü anali Babali büyüsün insallah...gerdanlık ve kolye almışti bana esim canım ama gerdanligi tek kolye olarak alabilmişti. Oyzden küpe alabilir illa bsey alincaksa fikir için teşekkürler.

arkadaşıma eşi bmw aldı:D :27:ya şu var parası olan uyduruyor adet diye. zaten doğum ve bakımı başlı başına büyük masrafken duygusal desek olsa yeterli :16:

Gereklilik meselesi degil bence bi incelik bu okadar zahmet cekmis dunyanin enguzel seyi yavrusunu dunyaya getirdigi icin bi gonul alma bence

Bende senin gibi düşünüyorum canım. Sonuçta bayan sıkıntıyı çekiyor doğum kolay değil. O anda eşten gelen bi jest olabilir :-)

Adet degil de imkanlar dahilinde hediye diyelim.esim ve annemler bilezik almisti canim.ama kimse sormadi sormaz da bence hos degil alinir alinmaz o telasta ayip yani sorarlarsa. ilginc biR cevreniz var galiba..
Sormayın valla annemin komşulari çok fena düğünde ne taktilar su nasıl bu nasıl dye deli etmislerdi beni ::((

saçma adetlerden biri daha ve maalesef var böyle bişey.ben çok duydum bunu.hele k.validenin doğum yaptı diye gelinine hediye alması bana çok komik geliyor.garip değil mi sizce,ne alaka?

zaten Allah bize en değerli şeyi anne-baba olmayı nasip etmiş başka hediyeye gerek yok bence.

Ne kadar iyi niyetliyiz degilmi siz esinize kiyamamissiniz ama baskalari yapmasi gerek olmayanlari bile yaptirmis eger icinizde kaliyosa kalmasin derim bi seferde sizin istediginiz olsun caniniz saolsun bence
bide hediye herkesin maddi durumuna gorede degisir diye dusunuyorum her ailenin farkli seylere gucu yeter onun birazda butceniz belirler aslinda siparisle degilde madem esiniz bisey alicak bence supriz olsun deyin sizin nelerden hoslandiginizi en ii bilen biri zaten:)

Evet ben kiyamadim yardım eden kimsemiz yok elimizdeki para btmesin dye ama ailesi takilarimizdan falan istedi çok bozulmustum :(( ne alcagini blmior hediye konusunda başarısızdır ama ya açık açık küpe al deyim yada süpriz olsun deyim riske atıp :)ama bebege mi bsey alsak onun yerine demekten kendimi de alamıyorum gene kıyamiyorum :( bebeğe ilk etapta gereken aklımiza gelen şeyleri aldik ama lazim olacak başka şeylerde çıkabilir hayrlisi bakalım:)

arkadaşıma eşi bmw aldı:D :27:ya şu var parası olan uyduruyor adet diye. zaten doğum ve bakımı başlı başına büyük masrafken duygusal desek olsa yeterli :16:

Bmw mi :)) biz öyle şeyler deilde daha böyle uygun şeyler düşünuyoruz ama gerçekten bebek saglikla dünyaya gelsin ilk ve en büyük isteğim o :(

Evet ben kiyamadim yardım eden kimsemiz yok elimizdeki para btmesin dye ama ailesi takilarimizdan falan istedi çok bozulmustum :(( ne alcagini blmior hediye konusunda başarısızdır ama ya açık açık küpe al deyim yada süpriz olsun deyim riske atıp :)ama bebege mi bsey alsak onun yerine demekten kendimi de alamıyorum gene kıyamiyorum :( bebeğe ilk etapta gereken aklımiza gelen şeyleri aldik ama lazim olacak başka şeylerde çıkabilir hayrlisi bakalım:)

Bebeginizin ihtiyaci varsa elbette onlarin tamamlayin ama size alicaksa suprizlere herzaman bayilirim:)) hayirlisi olsn sizin icin hepsi olur gider:)

saçma adetlerden biri daha ve maalesef var böyle bişey.ben çok duydum bunu.hele k.validenin doğum yaptı diye gelinine hediye alması bana çok komik geliyor.garip değil mi sizce,ne alaka?

zaten Allah bize en değerli şeyi anne-baba olmayı nasip etmiş başka hediyeye gerek yok bence.

Kayinvalidem bana düğünde bile hediye almadı şimdi hiç almaz ondan beklemiyorum:)) ki hastaneyede gelmez muhtemelen evde görür.şükürler olsunki anNe olabilme ihtimalini rabbim nasip ediyor haklsnz en büyük hediye bu

canım bence bu konuya takılma bile
Allahım evlat nasip etmiş malum herkese nasip olmuyor bunun için şükret
eşinde imkanı varsa bebeğinizi dünyaya getirdiğin için bişey alır sana zaten
ama milletin lafı için bişey alması çok yapmacık olur

Zorunluluk/adet demeyelim de böyle jestler yapılmalı.

Yakın zamanda doğum yapacak olan bir arkadaşıma kocası tamtur alacak (en cok istedigi sey olduğu icin)
Diğer (erkek) arkadaşım eşine takı seti alacakmış vs vs

Yıllar önce babam annem doğum yaptıktan sonra kendine hediye almıştı :1: Oğlum oldu diye takım elbise fln almıştı, kız kardeşimle babamın beynini yiyince anneme bilezik mi bileklik mi -gecmiş zaman hatırlayamadım- öyle bişi almıştı.

adet var mı yok mu bilmem eşim bana almadı ama arkadaşıma eşi birinci doğumda tek taş aldı ikinci doğumda bileiklik aldı
içimde kaldı mı alsaydı iyi olurdu valla hayır demezdi
bence siz de demeyin küpe olur bileklik olur kolye olur

eşleri bilmiyorum yalan söylemiş olurum ama bizde de bebek doğduğunda ananne babaanne ve dedeler olarak birşey alınır altın olarak.:49:

kimse bana bişey almadı :43:
borçlarımızda vardı,eşim alamam demişti
bana bişey almadın deyince
100 liralık çiçek aldım yetmezmi deyip başıma kakıyor sürekli :27:
çiçek parası fazla gelmiş sanırım :)
anne ve kayınvalideden beklemeye gerek yokta eşten beklenebilir
ama adet olarak düşünmeyin,alınmasada olur çok önemli değil
gelenlerede ayıp olmaz,gelenler eşin sana ne aldı diyemi soracaklar...

abim yengeme almıştı ama bizde adet filan değildir. abimin içinden gelmiş. patiklii kolye yaptırmıştı:9::9: bu arada sağlıkla alın bebeğinizi inşallah kucağınıza:16:

Adetse alacak değilse almayacak mı yani? Bence gereksiz bir konu olmuş canım. Böyle bir konuşma geçmemeliydi aranızda. içinden gelirse alır, düşünemezse almazsa da canı sağolsun napalım.

Evet böyle bir jest hoşuma giderdi açıkçası. Ama şu an eşin sana sormuş üstüme düşen bir şey var mı diye? Bence demen gereken hayır yok çünkü böyle bir hediye olamaz :)

benim eşim de ilkinde bir şey almadı zaten görümcem yüzünden kavgalıydık değil hediye birbirimizi bile görecek gözümüz yoktu.ikinci doğumumda dedim ki ''bak sana nur topu gibi iki evlat veriyorum kuru kuruya olmasın bana doğum hediyesi al havam olsun'':52:şakasına tabii yoksa böyle şeyleri aldı almadı çok da önemsemem.aslında eşin kendisinin düşünüp yapması gereken bir jest ama benimki öyle şeyleri düşünemez ben söylersem anca..neyse doğumdan önce kuyumcuya gittik ben kolye beğendim eşimde hastanede boynuma taktı.ayrıca çok istediğim çamaşır kurutma makinasını aldı doğum hediyesi olarak sağolsun.bence hatıra ufak bi hediye olabilir neden olmasın ki...

Konuyu anlayamadım.
Adetse almalı mı?
Tüm adetleri yerine getiriyor musunuz?
Cevabınız evetse yandınız.
Mesela bir adet vardır, anne baba yanında çocuk sevilmez.
Demek ki annenizin babanızın yanında çocuğunuzu sevmeyin o zaman.
Ne saçma değil mi?
Buna da evet, saçma, dediğinizi duyar gibiyim.
Adetler zamanın etkisine uğrar, yok olur ya da değişirler.
Devir ekonomi devri, hediye vs derdine düşmeyin, çocuğunuzun geleceğini planlayın derim.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İnşallah.

Back
X