Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Adetse alacak değilse almayacak mı yani? Bence gereksiz bir konu olmuş canım. Böyle bir konuşma geçmemeliydi aranızda. içinden gelirse alır, düşünemezse almazsa da canı sağolsun napalım.
Evet böyle bir jest hoşuma giderdi açıkçası. Ama şu an eşin sana sormuş üstüme düşen bir şey var mı diye? Bence demen gereken hayır yok çünkü böyle bir hediye olamaz :)
Zorunluluk/adet demeyelim de böyle jestler yapılmalı.
Yakın zamanda doğum yapacak olan bir arkadaşıma kocası tamtur alacak (en cok istedigi sey olduğu icin)
Diğer (erkek) arkadaşım eşine takı seti alacakmış vs vs
Yıllar önce babam annem doğum yaptıktan sonra kendine hediye almıştıOğlum oldu diye takım elbise fln almıştı, kız kardeşimle babamın beynini yiyince anneme bilezik mi bileklik mi -gecmiş zaman hatırlayamadım- öyle bişi almıştı.
Konuyu anlayamadım.
Adetse almalı mı?
Tüm adetleri yerine getiriyor musunuz?
Cevabınız evetse yandınız.
Mesela bir adet vardır, anne baba yanında çocuk sevilmez.
Demek ki annenizin babanızın yanında çocuğunuzu sevmeyin o zaman.
Ne saçma değil mi?
Buna da evet, saçma, dediğinizi duyar gibiyim.
Adetler zamanın etkisine uğrar, yok olur ya da değişirler.
Devir ekonomi devri, hediye vs derdine düşmeyin, çocuğunuzun geleceğini planlayın derim.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İnşallah.
Asıl sormak istediğim bu yani doğum diğer günler gibi özel midir ?? Esim sevmez fazla böyle şeyleri ama bu konuda haksızlik etmek istemiyor bana. Normalde ona çok saçma gelirdi ben soylesem ama başkasından duyması etkiledi sanirimAdet degilde ozel gunlerdeki hediyelere benzetebiliriz kimi.hic hediye almazken kiminhic atlamaz
esim iki dogumumdada hediye almistir
ama normaldede ozel ginlerimizdr mutlaka hediye alir
Asıl sormak istediğim bu yani doğum diğer günler gibi özel midir ?? Esim sevmez fazla böyle şeyleri ama bu konuda haksızlik etmek istemiyor bana. Normalde ona çok saçma gelirdi ben soylesem ama başkasından duyması etkiledi sanirim
Canim bu tarz konular gorecelidir
ama benim fikrimce cok ozeldir
Aslında böyle şeyler ADET diye adlandırılıp sonrada eşler arasını açıyor ya en çokta buna sinir oluyorum,adamın durmu varsa ve eşine alacagı hediye ile deger veriyor yada deger görüyorsa alır zaten bunu adet diye diretmenin anlamı yok
Ha sagda solda öyle insan çok,gözüne gözüne sokarbaaaaaaaaaaaaak benim kocam kızımı dogurdum bunu aldı
,oglumu dogurdum ahanda bunu aldı diye
,eee durumu olmayan koca ne etsin şimdi
Benim kızım dünyaya geldiginde maddi durumumuz çok iyi idi eşim bana dünyanın en güzel hediyesini verdi
Bunun degerini maddiyatla ölçemem bile(iyiki hayatımdasın,bana kendin kadar güzel bir evlat verdin Allah senden razı olsun)işte bu ya ötesi yok,maddiyat geçer bana o gün bir çiçek alsa kurumuştu,takı makı bişiler alsa maddi olarak sıkıntıya düştügümüzde satıp gitmişti,oysa söyledigi sözler ölene kadar bana en güzel hediye
Konu sahibi arkadaşım eşin almak isterse alır ama bunu adet adı altında yapmayın,el ne der diye düşünmeyin,bir buket çiçek bile bana fazla geliyor ne bileyim bende mi sorun var acaba
Güzel arkadaşım sana en güzel hediye yumuk yumuk elleri minik minik ayakları olan,o bedeninde Cennet kokusu barındıran saglıklı sana hayırlı evlat olacak olan(inşallah)bir mucizeyi bu hayata getirmenden daha güzel hediye ne olurki,elleri ayakları saglam olsun,ve o güzel gözleri ile sana baksın,gülsün anne desin paytak paytak yürüsün ilk dişi çıksın memeniısırsın hayatında tek acın ve mutluluk bu olsun
Adet midir bilmiyorum ama eşim bana tektaş kolye ve küpe almıştı, arada takıyorum ama kızıma hatıra saklamak istiyorum. Ailemden yada çevremden kimse sormadı eşin sana ne aldı diye açıkçası.Kızlar merhaba,
Merak ettim daha önce duymamıştım bir arkadaşımdan duydum eşi doğum sonrasi tektas almış konu arasindada kayinvalidem de kolumdaki bilekligi aldı dedi.esimde yanımdaydı bu konu geçerken esim ben bu adeti bilmiyorum annemleride biliyorsun köylü kafa almazlar duysalar gulerler bile duymasinlar dedi ama bana dusen bişey varsa istedgn bişey varsa alayim dedi.bende bu adeti bilmiyorum açıkçası arkadasimada sormadim benim içinde evladının sağlıkla dünyaya gelmesi eşimin yanimda olması alacağı hediyelerden çok daha önemli..çiçek tabiki alır hastane odasına ama bişey alması gerekirmi gerçekten .hastaneye arkadaşlar falanca gelcek insanlarin düşüncesi benim için onemli olsada bu konuda değil ama esim sizde öyle bir adet varsa rezil olmayim dedi annemlerede sormak istemedim ...gerek varmi böyle biseye sizce ?eşleriniz size hediye aldimi dogum için ve ne aldı paylasabilirmisiniz??
Okadar güzel yazmissinki diyecek birşey bulamadım.tam 40.haftada dogacaksa erken deilde 19gun kaldı cennet kokuluma kavusmaya? Bir bebek annesine geçmiş tüm acilarida unutturur deilmi ??