• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkeklerin eslerine dogum hediyesi alma gibi bir adet varmidir

Ben doğduğumda babam anneme hediye olarak 2 adet bilezik kardeşim doğduğunda ise yüzük almış bizde de adet değildir babamın içinden gelmiş almış doğum hediyesi diye.

Adet diye birşey yok eşinin içinden geliyorsa alır gelmiyorsa almaz , bunu adet gibi gösterip şart koşmak saçma olur.

Eğer kendi düşünüp alıyorsa ne mutlu.

Adetse alacak değilse almayacak mı yani? Bence gereksiz bir konu olmuş canım. Böyle bir konuşma geçmemeliydi aranızda. içinden gelirse alır, düşünemezse almazsa da canı sağolsun napalım.

Evet böyle bir jest hoşuma giderdi açıkçası. Ama şu an eşin sana sormuş üstüme düşen bir şey var mı diye? Bence demen gereken hayır yok çünkü böyle bir hediye olamaz :)

Ben zaten arkadaşım öyle deyince aman dedim kayinvalidem yada kocamın hediye almasından daha çok bebegim sağlıkla dünyaya gelsin o yeter diye kocamın yanında ama sonra kocamın içine dert oldu anlaşılan ki bana bikac kez üstüste sordu şimdide doğum heran olabilir oyuzdn soruyor ama ben bişey soylemedim sanirim onun korkusu benim içime uhte olurmu çünkü ben istemeden hala gelinliklere bakarım önünden geçerken istedgm gbi alamadım düğün ayakkabımi kına kıyafetimi nikah ta gycegim kıyafeti hep kendim aldım bunların butceside azdı çünkü kredi parası ondaydı ben maasimla alabildim dgerlerini..içime yine uhte olmasın istio sanirim bide bizim insanlar biraz meraklidir şakayla karsik ne aldin bakalim karına diyebilicek tipte birileri bile hastaneye gelebilir düğünde sadce gerdanlık taktı takı seti takilmadi dye o bile farkedilmis söylediler esim uzulmustu :(( gene öyle olmasın diyor ama diyorumya ben Suan sağlıkla kucagima almaktan çok bişey düşünmüyorum ama aradan zaman geçince aynimi düşünürüm onuda bilmiorm :((

Zorunluluk/adet demeyelim de böyle jestler yapılmalı.

Yakın zamanda doğum yapacak olan bir arkadaşıma kocası tamtur alacak (en cok istedigi sey olduğu icin)
Diğer (erkek) arkadaşım eşine takı seti alacakmış vs vs

Yıllar önce babam annem doğum yaptıktan sonra kendine hediye almıştı :1: Oğlum oldu diye takım elbise fln almıştı, kız kardeşimle babamın beynini yiyince anneme bilezik mi bileklik mi -gecmiş zaman hatırlayamadım- öyle bişi almıştı.

Tamtur ne acaba ? Buarada babanız kendine hediye aldı demek :-) sizde annenize aldirip iyi yapmışsınız.gerçekten önceliğim bebegi sağlıkla kucagima almak birsürü şeyle kafami meşgul edip zor bi hamilelik geçirdim psikolojik olarak fiziken ise kolay ve güzel bir hamilelikti ama bu psikolojimin bebegi etkilemiş olmasından çok korkuyorum :(( eşime bişey istemedigmi onun yerine bebegin çıkabilicek bi eksiğini almamız gerektgni söyledim acaba pişman olurmuyum sonra :(

Adet değil ama neticede öyle güzel bir günde bir jest yapılması ayrıca mutlu eder insanı.:6:

Konuyu anlayamadım.
Adetse almalı mı?
Tüm adetleri yerine getiriyor musunuz?
Cevabınız evetse yandınız.
Mesela bir adet vardır, anne baba yanında çocuk sevilmez.
Demek ki annenizin babanızın yanında çocuğunuzu sevmeyin o zaman.
Ne saçma değil mi?
Buna da evet, saçma, dediğinizi duyar gibiyim.
Adetler zamanın etkisine uğrar, yok olur ya da değişirler.
Devir ekonomi devri, hediye vs derdine düşmeyin, çocuğunuzun geleceğini planlayın derim.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İnşallah.

Kayinvalidem bu ddiginiz adeti sürekli dile getiriyor sağolsun ama yapamayacgim kesin .severim ben bebegimi .onlarda çok ayıpmis onalr hiç sevememis mesela ama ben ne derlerse desinler severim yani esim mesela çok sevgisiz yetişmis COk iyi bir insan ama sevgiden yoksun yetistgi okdr belli ki...oglumunda öyle olmasını istemiyorum :((

Adet degilde ozel gunlerdeki hediyelere benzetebiliriz kimi.hic hediye almazken kiminhic atlamaz
esim iki dogumumdada hediye almistir
ama normaldede ozel ginlerimizdr mutlaka hediye alir

Adet degilde ozel gunlerdeki hediyelere benzetebiliriz kimi.hic hediye almazken kiminhic atlamaz
esim iki dogumumdada hediye almistir
ama normaldede ozel ginlerimizdr mutlaka hediye alir
Asıl sormak istediğim bu yani doğum diğer günler gibi özel midir ?? Esim sevmez fazla böyle şeyleri ama bu konuda haksızlik etmek istemiyor bana. Normalde ona çok saçma gelirdi ben soylesem ama başkasından duyması etkiledi sanirim

Asıl sormak istediğim bu yani doğum diğer günler gibi özel midir ?? Esim sevmez fazla böyle şeyleri ama bu konuda haksızlik etmek istemiyor bana. Normalde ona çok saçma gelirdi ben soylesem ama başkasından duyması etkiledi sanirim

Canim bu tarz konular gorecelidir
ama benim fikrimce cok ozeldir

Canim bu tarz konular gorecelidir
ama benim fikrimce cok ozeldir

Teşekkür ederim aslında başka seyleri dusunmekten doguma bebeğe adapte olamadım psikolojim çok kötüydü objektif dusunemedgm için aslnda sormak istedim..hamileligi kötü br psikolojiyle gecirdm ama insallah bebegimi sağlıkla kucagima alirim

Aslında böyle şeyler ADET diye adlandırılıp sonrada eşler arasını açıyor ya en çokta buna sinir oluyorum,adamın durmu varsa ve eşine alacagı hediye ile deger veriyor yada deger görüyorsa alır zaten bunu adet diye diretmenin anlamı yok
Ha sagda solda öyle insan çok,gözüne gözüne sokar:27: baaaaaaaaaaaaak benim kocam kızımı dogurdum bunu aldı:31:,oglumu dogurdum ahanda bunu aldı diye:ssz:,eee durumu olmayan koca ne etsin şimdi
Benim kızım dünyaya geldiginde maddi durumumuz çok iyi idi eşim bana dünyanın en güzel hediyesini verdi
Bunun degerini maddiyatla ölçemem bile(iyiki hayatımdasın,bana kendin kadar güzel bir evlat verdin Allah senden razı olsun)işte bu ya ötesi yok,maddiyat geçer bana o gün bir çiçek alsa kurumuştu,takı makı bişiler alsa maddi olarak sıkıntıya düştügümüzde satıp gitmişti,oysa söyledigi sözler ölene kadar bana en güzel hediye
Konu sahibi arkadaşım eşin almak isterse alır ama bunu adet adı altında yapmayın,el ne der diye düşünmeyin,bir buket çiçek bile bana fazla geliyor ne bileyim bende mi sorun var acaba:1:

Güzel arkadaşım sana en güzel hediye yumuk yumuk elleri minik minik ayakları olan,o bedeninde Cennet kokusu barındıran saglıklı sana hayırlı evlat olacak olan(inşallah)bir mucizeyi bu hayata getirmenden daha güzel hediye ne olurki,elleri ayakları saglam olsun,ve o güzel gözleri ile sana baksın,gülsün anne desin paytak paytak yürüsün ilk dişi çıksın memeni:1: ısırsın hayatında tek acın ve mutluluk bu olsun

doğum günü gibi evlilik yıldönümü gibi önemsenen bi gün yakın zamanda eltim doğum yaptı tüm kardeşler ve kayınbabam ve kayınvalidemde dahil hepimiz altın taktık eşi de kayınım yani eltime telefon hediye almıştı. yengem doğum yaptığında da abim araba annemle babamda bilezik almıştı bende yeğenime bileklik takmıştım hediyenin parasından ziyade düşünmek önemli olan değer vermek gönül almak bebek görmesine gelen komsu bile ufak bi hediye getiriyor.

Aslında böyle şeyler ADET diye adlandırılıp sonrada eşler arasını açıyor ya en çokta buna sinir oluyorum,adamın durmu varsa ve eşine alacagı hediye ile deger veriyor yada deger görüyorsa alır zaten bunu adet diye diretmenin anlamı yok
Ha sagda solda öyle insan çok,gözüne gözüne sokar:27: baaaaaaaaaaaaak benim kocam kızımı dogurdum bunu aldı:31:,oglumu dogurdum ahanda bunu aldı diye:ssz:,eee durumu olmayan koca ne etsin şimdi
Benim kızım dünyaya geldiginde maddi durumumuz çok iyi idi eşim bana dünyanın en güzel hediyesini verdi
Bunun degerini maddiyatla ölçemem bile(iyiki hayatımdasın,bana kendin kadar güzel bir evlat verdin Allah senden razı olsun)işte bu ya ötesi yok,maddiyat geçer bana o gün bir çiçek alsa kurumuştu,takı makı bişiler alsa maddi olarak sıkıntıya düştügümüzde satıp gitmişti,oysa söyledigi sözler ölene kadar bana en güzel hediye
Konu sahibi arkadaşım eşin almak isterse alır ama bunu adet adı altında yapmayın,el ne der diye düşünmeyin,bir buket çiçek bile bana fazla geliyor ne bileyim bende mi sorun var acaba:1:

Güzel arkadaşım sana en güzel hediye yumuk yumuk elleri minik minik ayakları olan,o bedeninde Cennet kokusu barındıran saglıklı sana hayırlı evlat olacak olan(inşallah)bir mucizeyi bu hayata getirmenden daha güzel hediye ne olurki,elleri ayakları saglam olsun,ve o güzel gözleri ile sana baksın,gülsün anne desin paytak paytak yürüsün ilk dişi çıksın memeni:1: ısırsın hayatında tek acın ve mutluluk bu olsun

Okadar güzel yazmissinki diyecek birşey bulamadım.tam 40.haftada dogacaksa erken deilde 19gun kaldı cennet kokuluma kavusmaya? Bir bebek annesine geçmiş tüm acilarida unutturur deilmi ??

Canim adet degil bir hediyedir bence, esim bana tasli bileklik almisti benim haberim bile yoktu ama bir iki kere bana dogum hediyesi ne alcan diye sormustum hatirliyorum hastanede odada herkes varken takti valla video da izledim gecenlerde o bilekligi takmaya calisiyor bende oglumu kucaklamaya o kadar ilgilenmemisim hediye ile

Kızlar merhaba,
Merak ettim daha önce duymamıştım bir arkadaşımdan duydum eşi doğum sonrasi tektas almış konu arasindada kayinvalidem de kolumdaki bilekligi aldı dedi.esimde yanımdaydı bu konu geçerken esim ben bu adeti bilmiyorum annemleride biliyorsun köylü kafa almazlar duysalar gulerler bile duymasinlar dedi ama bana dusen bişey varsa istedgn bişey varsa alayim dedi.bende bu adeti bilmiyorum açıkçası arkadasimada sormadim benim içinde evladının sağlıkla dünyaya gelmesi eşimin yanimda olması alacağı hediyelerden çok daha önemli..çiçek tabiki alır hastane odasına ama bişey alması gerekirmi gerçekten .hastaneye arkadaşlar falanca gelcek insanlarin düşüncesi benim için onemli olsada bu konuda değil ama esim sizde öyle bir adet varsa rezil olmayim dedi annemlerede sormak istemedim ...gerek varmi böyle biseye sizce ?eşleriniz size hediye aldimi dogum için ve ne aldı paylasabilirmisiniz??
Adet midir bilmiyorum ama eşim bana tektaş kolye ve küpe almıştı, arada takıyorum ama kızıma hatıra saklamak istiyorum. Ailemden yada çevremden kimse sormadı eşin sana ne aldı diye açıkçası.
Eşinizde hatıra kalabilecek birşey alabilir imkanlarınız dahilinde.

biri bana doğumdan çıktığımda "eşin ne aldı ne taktı?" dese allah muhafaza can derdinden yeni çıkmışım çok terslerdim.. ne münasebetsiz bir soru.. ne ayıp..
bebeğinizi kucağınıza almanıza az kalmış stres oluyor bi garip oluyor insan.. takılacak şey arıyor..
eşinizle siz aranızda nasıl bir ritüel yaşamak istiyorsanız onu yapın.. size hediye mi alır çiçek mi çikolata mı artık ona kalsın o da..

Bişeyler alınması çok hoş.. Ve genelde de alınır zaten bizde.. Ama adet değil. Adet olsa saçma olurdu zaten..
Ama kimse de ne alındı diye sormaz.. :45:

17 sene önce kardeşim doğduğunda anneme yüzük almıştık.. Bana seçtirmişlerdi, onu hatırladım şimdi. Duygulandım ha.. :43:

Okadar güzel yazmissinki diyecek birşey bulamadım.tam 40.haftada dogacaksa erken deilde 19gun kaldı cennet kokuluma kavusmaya? Bir bebek annesine geçmiş tüm acilarida unutturur deilmi ??

:16:Canım Allah bize en güzel hediyeyi veriyor artı Rabbim bizi bir mucizesine ortak ediyor hatta o mucizeyi bizim içimizde büyütüyor ve yaşatıyor,bundan daha güzel ne olabilir ki:14:çok pis duygulandım ya analık kadar güzel ne varki,yeniden yeniden hayata gelsem yine eşim yine evlatlarım derdim
İnşallah sende yegenimizi kucagına sag salim alır doya doya bereketli sagıklı bir ömür yaşarsınız birbirinizle
Bir bebek annesine tüm acıları hatta annenin geçmişini sıfırlamalı diye düşünüyorum ben,dünyaya geldigi andan itibaren reset atmalı geçmişe,yaşanmış tüm acılar,kötü hatıralar,günahlar o andan itibaren olmamalı,çünkü bir annede evladı ile yeniden tertemiz geliyor dünyaya
Ve acıları unutmak yine bizim elimizde,büyütmemek,kin gütmemek,kapatmak HAYAT kimse için MÜKEMMEL degil ama MÜKEMMELE yakın yaşamak bizim insiyatiflereimize baglı degilmi
Güzel haberlerle gelmen dileklerimle tatlım:16::16:

Back
X