• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin Evlilik Hazırlığı

er_sev

Baladamın Gelini
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
7.068
1.033
198
36
Merhaba Arkadaşlar

Benim öğrenmek istediğim birşey var.

Biz bayanlar evlenceğimiz zaman hazırlıklara seneler öncesinden başlıyoruz ve bu son güne kadar devam ediyor .Hem maddi hem manevi yöncen kendimizi elimizden geldiği kadar hazırlıyoruz.

Peki erkeklerin evlilik hazırlığı olmalı mı ?

Bir erkeğin evlenmeden önce bir birikimi olmalımı ?

Merhaba Arkadaşlar

Benim öğrenmek istediğim birşey var.

Biz bayanlar evlenceğimiz zaman hazırlıklara seneler öncesinden başlıyoruz ve bu son güne kadar devam ediyor .Hem maddi hem manevi yöncen kendimizi elimizden geldiği kadar hazırlıyoruz.

Peki erkeklerin evlilik hazırlığı olmalı mı ?

Bir erkeğin evlenmeden önce bir birikimi olmalımı ?

olmalı tabi canım düğünü neyle yapacak yoksa yada gelinliği nisanlığı neyle alacak ...

olmalı tabii

ama sağ olsun benim ne kayınvaliden ne de eşimin böyle bir hazırlığı olmamış
evlendik kendim her şeyim tam olarak geldim birde onların borçlarını ödedim beyaz esya vs.

şimdi ki aklım olsa asla öyle yapmam madem onların borcunu da birlikte ödeyeceğim benimkini de öderiz nolcak

olmalı tabi canım düğünü neyle yapacak yoksa yada gelinliği nisanlığı neyle alacak ...

Kafam çok karışık. 1 sene sonra düğün düşünüyoruz ve erkek arkadaşımın hiçbir birikimi mi yok . Ney nasıl olcak diye sordugumda herşey istediğin gibi olcak diyo .Ailesine güveniyor sanırım çok fazla . Düğünden önce işyeri değişikliği olcak bide ordan alcagı tazminata :14:
Çok fazla bu konuları irdelemek te istemiyorum para meraklısı olan biri gibi görünmekten korkuyorum .

olmalı tabii

ama sağ olsun benim ne kayınvaliden ne de eşimin böyle bir hazırlığı olmamış
evlendik kendim her şeyim tam olarak geldim birde onların borçlarını ödedim beyaz esya vs.

şimdi ki aklım olsa asla öyle yapmam madem onların borcunu da birlikte ödeyeceğim benimkini de öderiz nolcak

Bende ondan korkuyorum. Ben yokluk nedir sıkıntı nedir bilmem. Düğün borçları bi şekilde ödeniyormu. Yoksa gerçekten huzurluszluga sebeb oluyormu?

Tabi ki de olmalı.
Ailesi de yardım etmeli çocuk çalışıyorsa kendi de biriktirmeli.

bence birikim yapmalı. yoksa zorlanırsınız.

bir arkadaşım birsürü borçla evlendi. öle ki düğün günü k.validesi tarafından takılan takılar bile krediyle alınmış (ne gerek varsa).. evlendikten sonra kızın kendi birikimi, takılan altınlar vs. hepsi gitmiş borca. hatta borcu bir kaç sene daha ödediler. çok güzel düğün yapıldı densin diye kaç yıl evlerinde huzursuzluk çıktı...

herkez bütçesine göre masraf yapmasından yanayım.

birikim yapmalı kesinlikle hatta bir evi olsa süper olur

Bende ondan korkuyorum. Ben yokluk nedir sıkıntı nedir bilmem. Düğün borçları bi şekilde ödeniyormu. Yoksa gerçekten huzurluszluga sebeb oluyormu?

Sevgilinizin birikiminin olmamasının sebepleri de önemli. İyi bir kazancı var ailesinin de ihtiyacı yoksa o da sağda solda har vurup harman savuruyorsa haklısınız. Ama misal ailenin durumu iyi değilse, sevgiliniz de iç güveysinden hallice kazanıyor ve onlara destek oluyorsa henüz aranızda nişan gibi bir kavram da yokken çok bir şey söyleme durumunuz yok. Ailesinin durumu iyi ise borçsuz evlenebilirsiniz. Ama düğünü kendi yapacaksa borçsuz biraz zor. Hele her şey istediğiniz gibi olacaksa kesin borç. Borçlar da bir şekil ödeniyor ama sıkıntı bilmem diyorsanız azıcık sıkıya geleceksiniz.

Olmalı.
Evliliğin ilk zamanları insan ordan burdan kısmak istemiyor.
Birikimsiz evlenmek zor olur.

Aileye güvenmeyin, ne olur ne olmaz.
Yardım ederlerse de ne âlâ.

Lafta kalan şeylere de bakmayın, bir yerden para gelecek olabilir ama siz elinizdekine bakın.

Birikim yapamıyor mu, yapmıyor mu?

Belli bir birikimi olmalı diye düşünüyorum . En azından elinden geldiğince birşeyler yapmalı . :31:

Back
X