Biz bayanlar evlenceğimiz zaman hazırlıklara seneler öncesinden başlıyoruz ve bu son güne kadar devam ediyor .Hem maddi hem manevi yöncen kendimizi elimizden geldiği kadar hazırlıyoruz.
Peki erkeklerin evlilik hazırlığı olmalı mı ?
Bir erkeğin evlenmeden önce bir birikimi olmalımı ?
Biz bayanlar evlenceğimiz zaman hazırlıklara seneler öncesinden başlıyoruz ve bu son güne kadar devam ediyor .Hem maddi hem manevi yöncen kendimizi elimizden geldiği kadar hazırlıyoruz.
Peki erkeklerin evlilik hazırlığı olmalı mı ?
Bir erkeğin evlenmeden önce bir birikimi olmalımı ?
ama sağ olsun benim ne kayınvaliden ne de eşimin böyle bir hazırlığı olmamış
evlendik kendim her şeyim tam olarak geldim birde onların borçlarını ödedim beyaz esya vs.
şimdi ki aklım olsa asla öyle yapmam madem onların borcunu da birlikte ödeyeceğim benimkini de öderiz nolcak
Kafam çok karışık. 1 sene sonra düğün düşünüyoruz ve erkek arkadaşımın hiçbir birikimi mi yok . Ney nasıl olcak diye sordugumda herşey istediğin gibi olcak diyo .Ailesine güveniyor sanırım çok fazla . Düğünden önce işyeri değişikliği olcak bide ordan alcagı tazminata
Çok fazla bu konuları irdelemek te istemiyorum para meraklısı olan biri gibi görünmekten korkuyorum .
ama sağ olsun benim ne kayınvaliden ne de eşimin böyle bir hazırlığı olmamış
evlendik kendim her şeyim tam olarak geldim birde onların borçlarını ödedim beyaz esya vs.
şimdi ki aklım olsa asla öyle yapmam madem onların borcunu da birlikte ödeyeceğim benimkini de öderiz nolcak
bir arkadaşım birsürü borçla evlendi. öle ki düğün günü k.validesi tarafından takılan takılar bile krediyle alınmış (ne gerek varsa).. evlendikten sonra kızın kendi birikimi, takılan altınlar vs. hepsi gitmiş borca. hatta borcu bir kaç sene daha ödediler. çok güzel düğün yapıldı densin diye kaç yıl evlerinde huzursuzluk çıktı...
Sevgilinizin birikiminin olmamasının sebepleri de önemli. İyi bir kazancı var ailesinin de ihtiyacı yoksa o da sağda solda har vurup harman savuruyorsa haklısınız. Ama misal ailenin durumu iyi değilse, sevgiliniz de iç güveysinden hallice kazanıyor ve onlara destek oluyorsa henüz aranızda nişan gibi bir kavram da yokken çok bir şey söyleme durumunuz yok. Ailesinin durumu iyi ise borçsuz evlenebilirsiniz. Ama düğünü kendi yapacaksa borçsuz biraz zor. Hele her şey istediğiniz gibi olacaksa kesin borç. Borçlar da bir şekil ödeniyor ama sıkıntı bilmem diyorsanız azıcık sıkıya geleceksiniz.