İşte tam da bahsetmek istediğim konu bu.
Ailesi eşini düşünmüyor.
Onu umursamıyor.
Ama bu adam ellerini başının arasına alıp bir düşünmüyor. Tamam bunlar benim ailem ama hakkımı yediler diyemiyor. Eşimin ailesi kadar olamadılar diyemiyor.
Sen ne dersen de görmüyor, gösteremiyorsun...
Yani şu an takıldığı konu senin ailenle ilişkilerinin çok samimi olması mı, doğru mu anladım?
Benim rahmetli anneciğim, babamla evlenirken dedemi dinelmemiş, gizlice evlenmişler.
Dedem yıllarca küs kalmış hatta..
Çünkü dedem de benim gibi babamı pek sevmezmiş, aklı adam..
Annem hep söylerdi, ne kadar aşık olursan ol, eğer arkanda ailenin olmadığı biliniyorsa sana duyulan sevgi-saygı o mertebede oluyor diye..
Ya evet o da ayrı bir konu.
Bana gelip söylediği lafa bakar mısın?
Benim annem beni sevmiyormuş.
Öyle olsa bile insan söylemez.
Bak yine aklıma geldi sinir oldum...
Valla ben de tam anlayamıyorum kayınvalidemin takıldığı konu nedir?
Bir kaynaşma isteğidir gidiyor.
Ben kaynaşmak istemiyorum çünkü bir kez samimi oldum bana o lafı söyleme cesaretini buldu.
Ben çok sıkıldım bu istekten çünkü sürekli beni eşime ve anneme şikayet ediyor soğuk diye.
Eşim pek önemsemez geçiştirir. Ama annemin sert bir mizacı vardır. Bir gün ters bir söz edecek kendisine, huzurumuz bozulacak diye de korkuyorum.
Ayrıca bir de şu var sürekli eşime benim onları beğenmediğimi, küçük gördüğümü söylüyor.
Tamam eşim çok üstünde durmuyor ama yine de etkileniyor.
Net olarak bir şey söyleyemem ama davranışlarına yansıdığını hissediyorum.
Öyle işte... Ne çok derdim varmış. Anlattıkça çıkıyor bir şeyler.
Sizin de kafanızı şişirdim.
nişanlımın ailesi bize doğru düzgün bir şey almadı. bir iki parça şeyi saymıyorum yok bornoz takımı yok pike takımı. inanın aldıklarında o kadar sevinmiştim ki Allah razı olsun demiştim düşündükleri için. ama noldu.. nişanlımın teyzesinin oğluna kız kaçtı. daha 20 yaşında. okulu bıraktı üzerindeki kıyafetinden başka bir şeyi yok tek iğnesi bile.. bütün sülale seferber oldu. bütün çeyizini düzdüler ve hala kızın ihtiyacı varmış mış ta.. bilmem ne... tabi ben enayiyidim millet gezerken eğlenirken sabahalra kadar ders çalıştım hem işe gittim de yüksek müh. oldum... bana bir şey lazım mı diye soran yok.. nasılsa herşeyi yapabiliyorum çok şükür allahıma. nişanlım bile demez mi ama onların ihtiyacı var... ben de 20 yaşında kaçsaydım benim de ihtiyacım olurdu... işte bu körlük değil de ne.. kendi evlatlarına böyle yardım etmiyorlar.. benim saftirik nişanlım da bizim mobilyaları göstermeye utanıyormuş özenecekler diye.. sanki o mobilyalar havadan geldi bize. yıllarca yaptığımız çalışmaların emeklerin alınterinin karşılığı onlar ama yok onların ihtiyacı var. çünkü niye okusunki, çalışsın ki hazırı varken.
nişanlımın ailesi bize doğru düzgün bir şey almadı. bir iki parça şeyi saymıyorum yok bornoz takımı yok pike takımı. inanın aldıklarında o kadar sevinmiştim ki Allah razı olsun demiştim düşündükleri için. ama noldu.. nişanlımın teyzesinin oğluna kız kaçtı. daha 20 yaşında. okulu bıraktı üzerindeki kıyafetinden başka bir şeyi yok tek iğnesi bile.. bütün sülale seferber oldu. bütün çeyizini düzdüler ve hala kızın ihtiyacı varmış mış ta.. bilmem ne... tabi ben enayiyidim millet gezerken eğlenirken sabahalra kadar ders çalıştım hem işe gittim de yüksek müh. oldum... bana bir şey lazım mı diye soran yok.. nasılsa herşeyi yapabiliyorum çok şükür allahıma. nişanlım bile demez mi ama onların ihtiyacı var... ben de 20 yaşında kaçsaydım benim de ihtiyacım olurdu... işte bu körlük değil de ne.. kendi evlatlarına böyle yardım etmiyorlar.. benim saftirik nişanlım da bizim mobilyaları göstermeye utanıyormuş özenecekler diye.. sanki o mobilyalar havadan geldi bize. yıllarca yaptığımız çalışmaların emeklerin alınterinin karşılığı onlar ama yok onların ihtiyacı var. çünkü niye okusunki, çalışsın ki hazırı varken.
Ya evet bir de bu "vicdanın yok mu" olayı var. Hem yapıyorlar yapacaklarını hem de sen biraz itiraz etmeye kalksan sana kendini kötü hissettirmek için "vicdanın yok mu" diyorlar.
Benim de tıpkı senin gibi maddiyatla ilgili bir sorunum oldu.
Hiç de sevmezdim maddiyat konuşmayı. Eskiden...
Ben eşimin ailesine para yollamasından hoşlanmadığımı dile getirince hemen lafı hazır:
"Üç kuruşun lafını mı yapıyorsun?"
Kendimi paragöz, basit bir insanmışım gibi hissettirecek bana...
Tamam yolladığı mebla çok bir şey değil ama yine de istemiyorum.
Hoşlanmıyorum yani.
Her ay her ay...
Maaşını aldın mı almadın mı?
Bunları soruyorlar ve bu durum benim hiç hoşuma gitmiyor.
Ve inanır mısın ben onlardan evlenirken hiç bir şey istemedim.
Ne düğün masrafı ettiler ne başka bir şey.
Ettikleri masrafıları düğünde kendi taraflarının taktıklarıyla karşıladılar.
Kimse benim için masraf yapıp sıkıntıya girmesin diye düşündüm ve önemsemedim.
Ama artık alacak verecek bitti diyorum.
Ben istemedim, onlar da istemesinler.
Hem hoş mu allahaşkına yeni evli insanlardan sürekli para istemek?
Annesinin öyle demesi düşüncesizce tabiki ama işte erkekler görmek istemiyorlar onlara göre anneleri birer melek. Ne demek annen seni sevmiyor hangi anne evladını sevmez kaç yaşında kadının dediğine bak aslında erkekler biraz eşlerine düşkün olup laf söyletmese bütün bunlar olmayacakda öyle erkekde kaç tane var bilmem.. :S
Canım, yeni evli veya değil, herhangi bir kimseden düzenli olarak para istemek zaten çok berbat bir davranış.. Kendi evlatlarının huzurunu kaçırıyorlar.
Borç diye isterler, geri vermezler..
Ara ara harçlık isterler..
Ama yani aile hatalı değil, eş hatalı gene de..
Vermeyecek, tavrını net koyacak ortaya..
Sen zaten düğünde masraf ettirmediysen ve hele bir de çalışıyorsan, aile de dilenci kültürüne sahipse, kaçarı yok.. Muhakkak isteyeceklerdir.
Evet, ne hıkmetse eslerımıze gore annelerı bırer melek.
Bızlerde seytan! Eger annelerıne bır laf edecek olursak!
Nefret edıyorum esımın annesınden! Nefret!
İşte tam da bahsetmek istediğim konu bu.
Ailesi eşini düşünmüyor.
Onu umursamıyor.
Ama bu adam ellerini başının arasına alıp bir düşünmüyor. Tamam bunlar benim ailem ama hakkımı yediler diyemiyor. Eşimin ailesi kadar olamadılar diyemiyor.
Sen ne dersen de görmüyor, gösteremiyorsun...
aynılarını bende yaşıyorum demek ki bir ben dertli değilmişim bu konuda allahım bizlere sabır eşlerimize de akıl fikir versin içimden eşime senin annen bir şeytan diyesim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?