• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin yogun anne sevgisi

Kizlar kaynatiyorsunuz, genelde kk gençler var kv de olsa burasini düsünemiyorum nolurdu
Çok iyi cici gelinlerde var, kv de var
Sevilmeyen kv var sevilmeyen gelinlerde var ve birde zavalli iki arada kalmis ogullar ve damatlar
Yüzyılın bombası olurdu valla bende sevilmeyen kaka cız gelinlerdenim gel görkiiii nasılsın kızım dediklerinde içimdeki herşey gidiyor allahım niye beni bu kadar saf yarattın diyorum nedir içimdeki insan sevgisi lanet olsun içimdeki insan sevgisine:KK61:

:confused:
Afedersiniz ama Oha :KK70:
Ne demek siz evde yokken geliyorlar. Bu ne saygısızlık yahu.
Ayyy ben olsam boğazlarına yapışırım heralde sonra gelsin boşanma :KK70:
Valla sizde ki peygamber sabrı heralde.
Gerçi benim nişanlım biz evde yokken gelmelerini istemez. Ay bizim evimizde çok yakın olacak yürüme mesafesiyle 10 dk :KK43:
Hatta benim kv diyor ki sen oğlumu bizden uzaklaştırmaya falan çalışıyorsun ben aramızda sorun olsun istemiyorum siz gidin karşı taraftan ev tutun diye duygu sömürüsü bile yaptı :KK70:
Başımız dertte!
Ahanda başlamış bile şimdiden başımız hemde çok büyük dertte benim gibi yap ilgilenme kendini bile açıklama geregi duyma eskiden yaptım ne oldu kötü gelin oldum şimdi gülüyorum duymazlıkdan geliyorum acayip kıl oluyorlar çıldırıyorlar bide oğlum konuşmuyor açıklama yapmıyor boşamı konuşuyorux diye şikayet ediyorlar eşime:KK71:evide ortak benimsedim hiçbirşey almıyorum artık kendi zevkime göre döşedim ama artık hiç birşey almıyorum kitap hastasıyız eşimle salonun bir köşesine kitap koyduk tv unitinin içine onlara bile kafayı takmışlar süs olurmuş onların içinde bizim gelinde kitap koyuyor allahım kime mana verdik başımıza geldi diyor yaaaa:mad:kvdende kendini uyanık seni saf bellemiş olmalıkiii karşı daireye gelde daha iyi yönetcek zırt pırtda gelir artık uzakda alamaz sendeki haberleri çatlar kadıncağız yoksa :confused:

iiii nasılsın kızım dediklerinde içimdeki herşey gidiyor allahım niye beni bu kadar saf yarattın diyorum nedir içimdeki insan sevgisi lanet olsun içimdeki insan sevgisine:KK61:[/QUOTE]
Rabbim kalbine göre versin, esimizin hatiri için huzurumuz bozulmasin diye bende hep sustum kirmadim ama ben kazandin, bende senin gibiydi

:confused:
Ahanda başlamış bile şimdiden başımız hemde çok büyük dertte benim gibi yap ilgilenme kendini bile açıklama geregi duyma eskiden yaptım ne oldu kötü gelin oldum şimdi gülüyorum duymazlıkdan geliyorum acayip kıl oluyorlar çıldırıyorlar bide oğlum konuşmuyor açıklama yapmıyor boşamı konuşuyorux diye şikayet ediyorlar eşime:KK71:evide ortak benimsedim hiçbirşey almıyorum artık kendi zevkime göre döşedim ama artık hiç birşey almıyorum kitap hastasıyız eşimle salonun bir köşesine kitap koyduk tv unitinin içine onlara bile kafayı takmışlar süs olurmuş onların içinde bizim gelinde kitap koyuyor allahım kime mana verdik başımıza geldi diyor yaaaa:mad:kvdende kendini uyanık seni saf bellemiş olmalıkiii karşı daireye gelde daha iyi yönetcek zırt pırtda gelir artık uzakda alamaz sendeki haberleri çatlar kadıncağız yoksa :confused:

Benim sıkıntım kendimle. Çok fazla düşünüyorum. Umursamaz olamıyorum yani. Kv ile bir olay yaşadık yaz tatilinde yani kısaca kv kıskançlık krizlerine girdi beni biraz rencide etti sonra nişanlım gereken cevabı verdi ona ama ben onu bile hala düşünüyorum. Şöyle deseydim şöyle yapsaydım ya da bu olay olmasaydı vs kafamdan atamıyorum yani. Üzülüyorum açıkçası.
Kv bana bişey dediğinde ben cevap vermeden de duramıyorum :D yani biraz dişli olduğumu gösterdim. Kv herkesi yönetmeyi çok sever ama beni yönetemiyor ondan aramız sıkıntılı bizim. Benim nişanlımda annesi hata yapınca uyarır hiç lafını esirgemez ondan beni pek çekemiyor :D
Sizce sadece susmalı mıyım :(
Bu arada evet kv ben hep gelmeyi isterim diyor. Nişanlımda diyor ki annemi arayıp çağırmazsak gelmez.! Kendini oğluna çok farklı gösteriyor bana çok farklı.

son model iPhone, yeni cikan perde, deri canta, komsunun aldigi L model koltuk, LCD tv... su an aklima gelenler.... vah caniiiiim annecigi meraklanmis onun nesi eksikmis komsulardan
benim annecigimin canida neler istiyor ama bir dur bakalim kizimi evlendirecem diye bogazindan kasiyor birak benim parama dokunmayi

elinde avucundakini harciyor ama
ailesinin durumu cok daha iyi kac yerden maas geliyor eve ama sorsan hep para yok nereye gidiyor ki o para, borclari yok, egitimi olan cocuklari yok birseyleri yok buna ragmen evini dugununu kendin yapacaksin diyorlar nisanlima

tüm bu aldırdıkları gerekli veya gereksiz sizin yaptıgınız tanım degil, onların nasıl gordugu muhim. neden siz dert ediyorsunuz ki?
"bizim düzecegimizin evin masrafını oraya yapıyor, o yuzden beni de ilgilendiriyor" derseniz o zaman bu tercihi yapan nişanlınızla konusurken farklı bir dil secin derim,
işe yaramıyorsa da sevdiginiz kisinin karakterini gözden gecirin...

annesi dünyanın en bencil insanı olsa da, yanlıs bir tutum icinde de olsa alan varsa aldırır, yabancı da degil, kendi oglu, kime ne?
asıl soru şu: nişanlınız niye her dedigini alıyor?
sizinle ilgili gelecegini demek ki oncelikleri arasında tutmuyor.

Bnm şansım 4 erkekten anneye düşkünü bana düştü .en maddi durumu da olmyn biz 20tl her oğlunu gördüğünde isteer o kdr bile olsa.diğer kaynım kredi çekmiş annesi ödyr 30 mlyr kadın 800 filn maaş alıyr 600 fln kredi.kadın bu oğlundan para isteyince eltimin diliyle işi düşünce arıyormuş .dilendirurlr resmn .uzaklştm böyle insanlardan artk

Benim sıkıntım kendimle. Çok fazla düşünüyorum. Umursamaz olamıyorum yani. Kv ile bir olay yaşadık yaz tatilinde yani kısaca kv kıskançlık krizlerine girdi beni biraz rencide etti sonra nişanlım gereken cevabı verdi ona ama ben onu bile hala düşünüyorum. Şöyle deseydim şöyle yapsaydım ya da bu olay olmasaydı vs kafamdan atamıyorum yani. Üzülüyorum açıkçası.
Kv bana bişey dediğinde ben cevap vermeden de duramıyorum :KK70: yani biraz dişli olduğumu gösterdim. Kv herkesi yönetmeyi çok sever ama beni yönetemiyor ondan aramız sıkıntılı bizim. Benim nişanlımda annesi hata yapınca uyarır hiç lafını esirgemez ondan beni pek çekemiyor :KK70:
Sizce sadece susmalı mıyım :KK43:
Bu arada evet kv ben hep gelmeyi isterim diyor. Nişanlımda diyor ki annemi arayıp çağırmazsak gelmez.! Kendini oğluna çok farklı gösteriyor bana çok farklı.
Canım ben her iki şekilde denedim yaptım ilk yaptığım senin gibiydi insn bana yapmasaydım etmeseydim tekrar tekrar beynimde kurmalar hasta etti beniçok sabırlı sakin herşeye pozitif gözlerini içi gülen ben bugün bakdığımda sinirli çabuk kızan karşısındakini yanlış anlayan panik atak reflü sinirlendiğimde sol tarafımda kilitlenme oluyor dr büyük stresin verdiği hasarları yaşıyorsun dedi hiç bir şekilde yaranamıyorsun bende artık vazgeçtim kendimi hiçbir şekilde suçlamıyorum artık sorgulamıyorum onlara hiçbir açıklama yapmıyorum kendimi tek tek anlatmıyorum konuşmam çoçukların yaptıklarından mte gitmiyor bakdım daha mutluyum ama tekrar söylüyorum eğer çoçuklarım olmasa arkama bile bakmadan kaçardım çekilmiyorlar

Haklısınız :)
Sabır gerektiriyor. Allah sabır versin hepimize ne diyeyim :KK15:
Allah bağışlasın çocucklarınızı da :KK36:

nişanlın gerçekten ana kuzusuysa canım üzgünüm ama bu daha fragman. henüz hiçbirşey görmedin, annemden biliyorum. benim babam da ana kuzusuydu, annem bu yüzden çok çekti. annemin de hataları vardı şimdi Allah var, ama babam hiçbir konuda kendi başına hareket edemezdi resmen babaannem onu yönetirdi. bir keresinde hiç unutmuyorum karne hediyesi olarak bilgisayar istemiştim babamdan, maddi durumumuz da vardı yani, babam bana tamam demişti ama almamıştı. sonradan öğrendim ki babaannem ne gerek var oğlum alma demiş babam da söz verdim çocuğuma diyememiş.düşün yani annemin yaşadıkları bunun bin katı falandı. evin içinde sürekli hır gür, şiddet dahi oldu defalarca. Annem de inat etti babaannemle halalarımla rekabete öyle kaptırdı ki kendini...gelin-kv çatışması karı-koca çatışması derken olan kardeşimle bana oldu. ileride anne olmayı düşünüyorsan herşeyden önce evinde huzuru sağlamalısın. bir evin bir hanımı oluyor, yarın birgün çocuğunla ilgili bir konuda bile senin evet dediğine kv hayır derse eşini de kukla gibi bulursan karşında o zaman ne sevgi kalır ne saygı. yol yakınken bence al önlemini, duruma göre sen ne yapacağını bilirsin :KK66::KK50:

Ne yazık ki benim eşim de ana kuzusu. Kayınvalidem bu dünyadan gitmediği sürece biz hiçbir zaman bir aile olamayacağız. Evet kayınvalidemin olmadığı bir hayat istiyorum çünkü haklıyım sonuna kadar. Kayınvalide yalnız bir kadın eşi vefat etmiş başka çocuğu da yok, maalesef ki maalesef benim üstüme kaldı. Ayrı oturuyoruz ama beraber oturmaktan bir farkı yok. Sırf eşim için katlanıyorum o pisliğe. Bekarken hiçbir şey yoktu evlendikten sonra birbirleri için kıymetli oldular. 7 aylık evliyiz, kendimi onların aralarına girmişim gibi hissediyorum. Sanki eşim benle evlenmemiş, sanki eski hayatlarını yaşıyorlar. Yaşadığım olaylar bilinçaltıma o kadar yerleşmiş ki rüyamda eşimle kayınvalidemi aynı yatakta yatarken görüyorum. Allah ya benim canımı alsın ya da onun.

Ne yazık ki benim eşim de ana kuzusu. Kayınvalidem bu dünyadan gitmediği sürece biz hiçbir zaman bir aile olamayacağız. Evet kayınvalidemin olmadığı bir hayat istiyorum çünkü haklıyım sonuna kadar. Kayınvalide yalnız bir kadın eşi vefat etmiş başka çocuğu da yok, maalesef ki maalesef benim üstüme kaldı. Ayrı oturuyoruz ama beraber oturmaktan bir farkı yok. Sırf eşim için katlanıyorum o pisliğe. Bekarken hiçbir şey yoktu evlendikten sonra birbirleri için kıymetli oldular. 7 aylık evliyiz, kendimi onların aralarına girmişim gibi hissediyorum. Sanki eşim benle evlenmemiş, sanki eski hayatlarını yaşıyorlar. Yaşadığım olaylar bilinçaltıma o kadar yerleşmiş ki rüyamda eşimle kayınvalidemi aynı yatakta yatarken görüyorum. Allah ya benim canımı alsın ya da onun.
evet bazen delirtiyorlar adamıı geçen hafta sevgilimin annesi ile tanıştım evlerine gittim sevgilim kapılardan geçerken annesi her defasında adamın sırtına vuruyor koçummmm koçummm diye :KK57::KK57::KK57:
ve sanırım annesi beni beğenmedi ayrıldık ayrılmadan önce adam aşkından ölüp bitiyordu şanslıymışım bende bir ana kuzusundan kurtuldum

Kadinlar kulubunde bunu ogrendim, az bucuk bir tecrubem ve cevremdende
Nedir bu erkek evlatlarin analarina olan duskunlugu, ve kayinvalidelerimizin erkek cocuklarina olan bagimliligi
Benim nisanlimda bir ana kuzusu

Kiz anne iliskisisi daha yakin olur diye bilirdim ama degilmis ana-ogul iliskisi gibi gormuyorum hic nerden ileri geliyor bu anlayamiyorum

Bekarken, nisanliyken, evliyken ailelerinin ihtiyaci olmasa bile hep ailelerine maddi destek sagliyorlar erkekler
Bende Allah nasip eder anne olursam buyuk konusmayayim evladimin parasini yemem, daha ben ona vermeye calisirim 1 lira dahi olsa

Bu konuda yorumunuz ne kizlar, sizce ne yapmali?

üstüne alınma ancak bende kadınlar kulübünde şunu öğrendim;çoğu gelin adayı da evlenince eşleri annesinden babasından kopsun tek kuruş dahi harcamasın gerekiyorsa telde dahi pek konuşmasın modunda olup kociş bağımlılığı yaşıyorlar,bunun sebebi ne acaba?

anneler elbette evlatlarına düşkün olur,bir çocuk kolay büyütülmüyor kız ya da erkek fark etmez evlendi ya da nişanlandı diye onları daha mı az seveceğiz?ayrıca beni okutan büyüten insnlara azıcık maddi yardım yapmışım çok mu?

böyle düşünerek kendini doldurma bence.ne yapmalı diye sormuşsun ya yapacağın tek şey şu olsun asla anne-oğul arasına girme nişanlın çocuk değil doğruyu yanlışı ayırt edebilir.

kız evladı evlenince sorun olmuyor genelde çünkü damatlar anne ve kızın iletişimiyle pek ilgilenmezler ve buda sorun olmuyor. ama evlenen erkek evlatsa eğer anne ve oğul iletişimine gelinler farklı anlamlar yükleyebiliyor gereksiz yere, ve bu durumda gelin kaynana sorunu çıkıyor, kaynana damat sorunu diye pek duymuyoruz (tabi ben genel anlamda dedim yani herkeste geçerli değil bu durum kesinlikle ) ha bu arada kusura bakma ama oğlum olursa para almam ben yardım ederim diye yetiştirirsen daha çok ana kuzusu olur o evlat özellikle maddi açıdan, evlat tabikide yardım edecek annesine babasına, anne hakkı baba hakkı var dinimizde, durumları kötüyse eğer ya da sıkışmışlarsa yarım etmeyen evlat evlat değildir ve bu duruma gelinlerin ya da damatların karışmaya asla ve asla hakkı yok

Son düzenleme:
ben nisanli degil evli olsam ne yapacagimi cok iyi biliyorumda su an bana dusmuyor daha, agzimi kapali tutmam gerek halen ailesine karsi
hir gurlede nereye kadar varilir bilmiyorumda asla susup kosemde oturmayi dusunmuyorum

hahaha :) gençliğimi gördüm sende ama o iş öyle olmuyor.

üstte gayet ılımlı bi yorum yaptım olayı karşı taraftan görmeye çalıştım ama ben de çok k.valide derdi çektim kadın düğünümü terk etmişti.düşün artık.ama zaman geçtikçi hele de anne olduktan sonra nedense bi başka bakıyorsun hayata.

evlendiğimde 21 yaşındaydım şimdi 31 yaşındayım ve sana bir tavsiye asla yüz göz olma.asla bunu bir savaşa dönüştürme inan kazanan sen olmazsın.

benim de eşim düşkün değildir ama annesi çok düşkündür kızı evli kaynanama yakın ama o hergün oğlunu görmek ister
ama kocam her zaman gitmek istemez işten geç geldiği ve yorgun olduğu için
haftada bir kere görmek kaynanama yetmez üst üste iki gün gitmiş olsak da ikinci gün nerlerdesiniz yavrum nerelere kayboldunuz der
hatta kaynanam ve görümceme de dedim erkekler kadınlar gibi anneye yakın olmuyo kız evlat öz evlat diye

insan annesinede alirda canim, borca girerek borc oderken annesinin luks hayat biciminin masraflarini karsilamak neyin nesi mesela
herseyin bir siniri var, herkes annesini sever ama kurdugun kuracagin bir aile varsa onuda dusunmeli

boyle erkekler hic evlenmesin evde oturup ailesini beslesin, yeni aile kurmasinlar, dengeyi saglayamiyorlar cunku goruyoruz
benimkide boyle bir aday aslinda en cok canimi sikan bu ve ben bunun icin ayrilamam cok seviyorum ama kendime dert ediyorm bir yandanda

Ayrılmayı göze alıp yüzüğü eline vereceksin. Ben yaptım, ortada çok büyük bir aşk vardı ama öyle de gitmezdi... Sonra eşim söz verdi ayrılmayalım dedi, kendi bütçemize bakacağız dedi.... İnsanın ailesi elbette hediye alır vs ama bizimki çok ileriydi. Ellerinden gelse ikimizin canını söküp alıp biryerlerde satıp onun parasını bile harcarlardı :) Ha şimdi sorunlar yok mu illa ki var ama o sorunlar eşimle kendi ailesi arasında beni ilgilendirmez. Sen ondan her "ayrılamam" deyişinde bunu birde ona hissettiriyorsan ipleri eline verirsin ;)

evlendiğimde 21 yaşındaydım şimdi 31 yaşındayım ve sana bir tavsiye asla yüz göz olma.asla bunu bir savaşa dönüştürme inan kazanan sen olmazsın.
çok haklısın kadesa. ben de evlenmeden önce "asla köşeme çekilmem" falan diyordum. gerçi benim eşimin ailesine karşı bir bağlılığı yok. nerdeyse haftada bir konuşuyorlar. ama arada sürtüşmeler hep yaşandı. en başlarda sert ve köşeli bir karakterdim bu konuda. ama biraz yumuşadım. asla kendimi ezdirmem kimseye ama o sert karakterler sadece evliliği baltalıyor. umuyorum ki anne olunca daha da yerleşir bu tarafım. ne demişler sert olma kırılırsın yumuşak olma ezilirsin.

evet bazen delirtiyorlar adamıı geçen hafta sevgilimin annesi ile tanıştım evlerine gittim sevgilim kapılardan geçerken annesi her defasında adamın sırtına vuruyor koçummmm koçummm diye :KK57::KK57::KK57:
ve sanırım annesi beni beğenmedi ayrıldık ayrılmadan önce adam aşkından ölüp bitiyordu şanslıymışım bende bir ana kuzusundan kurtuldum

Evet, okudum yazdıklarınızı. Annesi beğenmedi diye sevgisinin arkasında durmayan erkekten ne hayır gelir ki, üstelik sizin onu 2 çocuğuyla birlikte kabul etmenize rağmen. Hem sizin neyinizi beğenmiyor, sizden daha iyi birini mi bulacak sanki?
Benim eşim de benim için çok ölüp bitti evlenmeden önce. Ne zaman evlendik araya annesi girdi o zaman birbirimize karşı ne sevgimiz ne saygımız kaldı. Ben kötü gelin ilan edildim, zorla beni kötü yaptılar. Annesi zaten yüzüme söyledi açık açık "ayrılacaksınız, oğlum beni dinler ben ona başkasını bulurum akşama kadar unutur seni o vs." daha 2 aylık evliyken.

çok haklısın kadesa. ben de evlenmeden önce "asla köşeme çekilmem" falan diyordum. gerçi benim eşimin ailesine karşı bir bağlılığı yok. nerdeyse haftada bir konuşuyorlar. ama arada sürtüşmeler hep yaşandı. en başlarda sert ve köşeli bir karakterdim bu konuda. ama biraz yumuşadım. asla kendimi ezdirmem kimseye ama o sert karakterler sadece evliliği baltalıyor. umuyorum ki anne olunca daha da yerleşir bu tarafım. ne demişler sert olma kırılırsın yumuşak olma ezilirsin.

son cümlen çok güzelmiş ve çok doğru..ben çok dik başlıydım bir şeye hayır dedimse beni öldürseler evet demezdim.k.validem de çok erken yaşta anne olmuş eşim de ilk gözağrısıydı.onu paylaşmak çok zor geldi sanırım.gerçekten bana haksızlıklar yaptı ancak benim de hatalarım çoktu.şimdi olsa daha mantıklı davranırdım.

biz iki yıl görüşmedik eşimin ailesi ile sonra onlar ilk adımı attı bende olumlu karşıladım ve şu anda sorunumuz yok gibi.geçmiş günler unutulmuyor ancak sonuçta eşlerimizin ailesi,yapacak bir şey yok.kendimizi doldurmamak lazım.

Back
X