23+2normal dogum ALPEREN EFE 31 cm 650 GRAM yarim saat kalbi atti yavrumun enfeksiyon canim benide eklersin
İnşallah canım ya. Çok Sağol. Allah ümitsiz bırakmasın. İnşallah bizim de güzel haberlerimizi, hamileliklerimizi, bebeişlerimizin yemeklerini, yürümelerini konuştuğumuz günler gelecek. Allah Melek annelerinin yardımcısı olsun. Dualarını kabul etsin inşallah.
amiiiiiiiin.inşallah orda öpüp koklarız yavrularımızı.öyle bir an geliyoki onları özleyince hiç bir şeyi ve kimseyi gözümüz görmüyo....bende çoooooooooookk özledimmmmmmmm.
Kizlar ben 5.mayis 2009 da 11 haftalik bebegimi kaybettim,kürtajla aldilar sonra 7 ay hamile kalamayinca doktora cok israr ettim tabiki KK sayfalarinda okuduklarimla rahim filmi istedim,gerek yok kanallarinda birsey olsa daga evel hamile kalamazdin dedi sonunda ikna ettim cektirdim....sol tüp kapali,sag tüptede cok az gecis oldugu cikti,cok sok oldum ..
Doktor normal yolla hamile kalamazsin artik,düsük sonrasinda kürtaj büyük olasilikla enfeksiyon olmus,hissetmemis olabilirsin, ve tüplerin kapanmis dedi laparaskopi olman lazim,acilmazsada tüp bebek yaparsin dedi ve sevk kagidi yazdi..o ay adet olup bittikten sonra amelyat olacaktim...ama adet olmadim 1 hafta gecti stresten sandim neyse test yapim dedim nerdeyse her ay 5-6 testi bosuna zaten yapiyordum.. Bir sok daha yasadim..30 aralikta hamile oldugumu ögrendim..
Doktor HSG cekiminde sag tüpün acilmis ve ordan yumurtlayincada hamilelik olmus demekki dedi...dünyalar tabiki benim oldu..2010 yili benim yilim olacak sandim taki 23 martta bebegim 17 haftaliken kalbinin durdugunu ögrenene kadar,sunu sanciyla dogum yaptim,5 gün hastanede yattim cok ama cokkk acilar cektim..simdi arastiracaklar bu ay sonu randevum var bakalim ne cikacak..ben Almanyadayim,burda ha diyince kontrollerini yaptiramiyorsun saglik giderlerini devlet karsiliyor ama hersey randevu,doktor onayli olmali,cok zamn kaybettiriyorlar..
Diyecegim o ki hamileleik gecikirse mutla HSG-rahim filmi cektirin--kanallar baktirin,kanallarda iltihaplanma bazen hic belirti vermeden kanallari tikiyabiliyormus.. ben cektirdigim ay hamile kaldim,ama nasipte yokmus yasimda 39 oldu benim...simdi dahada umutsuzum tüplerim kapali diye ama yine yalvarip yakarip HSG icin sevk kagidi yazdiracagim bakalim gercekten tikalimi..ama yoluma devam edip mutlaka birgün anne olacagim
Cok aci cekiyorum...Yasadiklarim kabus gibi her gece üstüme cöküyor.Allahim bizleri anne yap unuttur bu acilari bize ..
bi kaç gündür garibim yazılarınızı okuyorum yazmak gelmiyo hiç içimden benim hamileliğimin ilk aylarında teyzemin vede dayımın kızı hamileydi teyzemin kızınınki ikizdi susuz kalıp öldüler dayımın kızınında gebeliğini sonlandırması gerekti tabi onlarınki ilk aylarıydı ve sonra benim kızımda böle oldu hep diyolardı üzülme tekrar birlikte hamile kalırız geçenlerde öğrendim teyzemin kızı hamile dünde dayımın kızının hamile olduğunu öğrendim buğün onu gördüm çok tuhafım kaç gündür sanki bu olayları yaşamadım rüya gördüm gibi onu gördüğüm yer hamileyken ilk karşılaştığımız ev belirtilerimizi ağrılarımızı falan paylayşmöıştım sevincimizi heyacanımızı aynı ev aynı insanlar dayımın kızı hamile aynı konular bi tuhaf oldum tabiki onun adına çok sevindim ama yaşadıklarım tek tek gözümün önünden geçti bu ay o kadar umutluyumki kendimi hamile gibi görüyorum kaptırmıyım diyorum hayal kırıklığı yaşarım elimde değil şu aralar çok kötüyüm offff ne yapıcam niye bu kadar ümitlendimki sanki
slm yazilanlarin hepsini okuyamadim ama cogunu okudum die bilirim..bende erken dogum yaptim yavrum 24 haftalik dogdu..46 gündür küvezde..3 hafta önce kalp ameliyati oldu..tam onu atlatti düzeldi derken birden fenalasti 2gün önce tekrar ameliyata aldilar.bagirsagi delinmis enfeksiyon olmus..simdi bebegim ´hala düzelmedi cok korkuyorum..nolur dua edin ..beni en iyi siz anlarsiniz..ne yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum..rabbim yavrumu bize bagislasin insallah..sizlerede tekrar annelik duygusunu doya doya yasatsin insallah..
cnm cok gecmis olsun basin saolsun seni bizden iyi kimse anlamaz bizde yiyip icip guldugumuz oluyor ama icimiz hala yarali aciyor sizliyor hep yavrularimizin adinin gecmedigi gozumuzun onune gelmedikleri birgun bile yok ama napalim hayat devam ediyor bizim nasibimiz buymus bunuda yasayip gorucekmisiz ama kendini guvlu tutnman gerekir ki sana teselli olacak olan yavrunun kardesi gelsin insalah sabirllar diliyorum uzulme demiycem elde degil uzuleceksin aglayacaksin bununla bas etmenin baska yolu yok ama zzmanla daha hafifliyor insan gonlunun yarasi acisi gecmiyor ama hafifliyomafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenrmafoldumben
KIZLAR YARDIM
ben bebegimi kaybedeli 15 gün oldu ama hala gögüslerimden süt renginde sivi geliyor.hastanedeyken sordum 1 haftaya gecer dedi ama gecmedi...nedir bu,sizdede oldumu ne zaman gecer doktora gideyimi,ne olur beni bilgilendirin...simdiden sagolun
Canım inşallah sende bu ay hamile kalırsın , teyzenin ve dayının kızıyla birlikte bu sefer sağlıcakla yavrularınızı kucağınıza alırsınız...bi kaç gündür garibim yazılarınızı okuyorum yazmak gelmiyo hiç içimden benim hamileliğimin ilk aylarında teyzemin vede dayımın kızı hamileydi teyzemin kızınınki ikizdi susuz kalıp öldüler dayımın kızınında gebeliğini sonlandırması gerekti tabi onlarınki ilk aylarıydı ve sonra benim kızımda böle oldu hep diyolardı üzülme tekrar birlikte hamile kalırız geçenlerde öğrendim teyzemin kızı hamile dünde dayımın kızının hamile olduğunu öğrendim buğün onu gördüm çok tuhafım kaç gündür sanki bu olayları yaşamadım rüya gördüm gibi onu gördüğüm yer hamileyken ilk karşılaştığımız ev belirtilerimizi ağrılarımızı falan paylayşmöıştım sevincimizi heyacanımızı aynı ev aynı insanlar dayımın kızı hamile aynı konular bi tuhaf oldum tabiki onun adına çok sevindim ama yaşadıklarım tek tek gözümün önünden geçti bu ay o kadar umutluyumki kendimi hamile gibi görüyorum kaptırmıyım diyorum hayal kırıklığı yaşarım elimde değil şu aralar çok kötüyüm offff ne yapıcam niye bu kadar ümitlendimki sanki
Canım benim , Allah sabır versin , en kısa zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin...Amiiinnn..benim de burnumun direği sızlıyor, çok içim acıyor çok... Bugün evde birşeylerle uğraşırken oğluşumun hastanede takılan şapkası geçti elime, kanları bile üstünde , elletmedim, eşimden saklamasını rica etmiştim, ne bilsin elime geçeceğini... başım döndü, yığılacağım sandım... Offffffff, ne büyük acı bu Rabbim, sabır ver, beterinden koru...
mrb arkadaŞlar bende bebeĞımı kaybedelı 5 ay oldu. 33 haftalıkken kaybettım oĞlumu. Nedenı preeklampsı ve bebeĞın eŞınden ayrılması sonucu klbının durması. Ben de sızler gıbı Çok zor gÜnler geÇırdım. HergÜn aĞladım kendım de Ölmek ıstedım hep bı neden aradım.neden neden dıye Çok sorguladım. Benım bıraz yumurtlama tembellıĞım var ama bebeĞım kendılıĞınden olmuŞtu ama nasıp deĞılmıŞ,kaderde onu doĞumuna az bı vakıt kala kaybetmek varmıŞ malesef. Onun kokusunu duymaya hazırlanırken cansız bedenıne dokunmak kısmetmıŞ. Hepımızın yaŞadıkalrı Çok zor.allah kımseye bÖyle bır acı yaŞatmasın. Kendıme gelmeey ÇalıŞıyorum. Çocuklarla ıÇıÇe olan bı ıŞım var. ÖĞretmenım. Şımdı ıyıkıde bu ıŞı yapıyorum dıyorum.enazından onlarla tesellı oluyorum. Aylarca kendımı eve kapattım kımseyle gÖrÜŞmedım Şımdı yavaŞ yavaŞ sohbet etmeye arkadaŞalrımla vakıt geÇırıyorum. Ama bebk yada Çocukalrıyla akrŞılaŞtıĞımda ıÇıme atıyorum acımı evde duygu patlamaları yaŞıyorum. Şımdı 5 ay oldu. Sezeryanlıyım.geneld doktorlar 6-8 ay ya da 1 sene dedıler. Ama benım beklemeye nıyetım yok. Zaten Çok Önemlı olmasada kolay olmaza dıye dÜŞÜnÜyorum ve bu ay denemelere baŞladım bende. Bırdahakı ay da doktoruma gıdıcem Önerırse eĞer hızlandırıcı takvıyeler ıstıcem ÇÜnkÜ bıan Önce tekrar hamıle olmak yıne ıÇımde bı bebek kıpırtısı hıssetmek ıstıyorum. ınŞalalh hepımızın duaları kabul olur. Benı de lıstenıze eklermısınız. Ben daha yenı Üye sayılırım. Bu aydan ıtıbaren bı topık aÇtık gebelık kısmında 2010 nısanında Çıft Çızgıyı gÖrmeyı umut edenler dıye. Orada bıraz sohbet edıp beynımı meŞgul etmeye ÇalıŞıyorum. Çıkan hamıle haberlerıne sevınıp kendı adıma da umutlanıyorum. Sızler de gelın hem burda hem orda dertleŞelım. YaŞananlar ortak,acılar ortak,umutlar dualar ortak. Allahım yÜcelıĞını gÖsterır ınŞallah.
KIZLAR YARDIM
ben bebegimi kaybedeli 15 gün oldu ama hala gögüslerimden süt renginde sivi geliyor.hastanedeyken sordum 1 haftaya gecer dedi ama gecmedi...nedir bu,sizdede oldumu ne zaman gecer doktora gideyimi,ne olur beni bilgilendirin...simdiden sagolun
Ne kadar güzel , ne kadar umut dolu bir liste...ınşallah hepiniz hamile kalır ve bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız...:CüvCüv:NıSANDA HAMıLE KALACAKLAR LıSTESı
[table="head"]Kullanıcı Adı|SAT|BAT
Aabeyazmelek|30.03.2010|
Denizim16||
Eburcu|13.04.2010|
Evrimsus|02.04.2010|02.05.2010
Hadibakem|17.03.2010|17.04.2010
Limburg1985||12.04.2010
Özlenen2010|25.04.2010|
Premete|30.03.2010|01.05.2010
Seymacim|07.04.2010|
Sinannuray|16.03.2010|16.04.2010[/table]
Canım inşallah önümüzdeki aya , umudu kaybetmek yok...ınşallah bu ayki tedavin sonucunda Allah gönlündekini verir...Kizlar ben gündüzleri pek giremiyorum KK ya esim sürekli yasadigin aci seyler aklina geliyor bu sayfaya girince diyor.Sanki aklimdan ciktigi var mafoldumben
Sizlere ilk hamile haberini vermek isterdim ama maalesef hasta oldum mafoldumben Bu ay tekrar tedaviye devam edecegim bakalim.
Ümitsizlik iyi birsey degil ama sanki birdaha asla bebegim olmayacakmis gibi geliyor bana mafoldumben
Kizlar dua edin lütfen bu ayki tedavimden güzel bir sonuc ciksin....
Ilk fireyi verdik ama Insaallah benden sonraki bütün Arkadaslarimin Hamilelik haberlerini alacagiz......
Canım benim inşallah bu ay hem bana hem de sizlere büyük mutluluk getirir...08.04.2010 ıLK BEBEĞıMıZıN DOĞUMUNA 20 GÜN, LıSTEDEKı ıLK HAMıLEMıZı ÖĞRENMEYE 4 GÜN KALDI
NıSANDA HAMıLE KALACAKLAR LıSTESı
[table="head"]Kullanıcı Adı|SAT|BAT
Aabeyazmelek|30.03.2010|
Eburcu|13.04.2010|
Evrimsus|02.04.2010|02.05.2010
Hadibakem|17.03.2010|17.04.2010
Limburg1985||12.04.2010
Özlenen2010|25.04.2010|
Premete|30.03.2010|01.05.2010
Seymacım|07.04.2010|
Sinannuray|16.03.2010|16.04.2010[/table]
Canım çok geçmiş olsun...Umudunu kaybetmediğin sürece anne olacağına , bebeğini sağlıcakla kucağına alacağına inanıyorum...Kizlar ben 5.mayis 2009 da 11 haftalik bebegimi kaybettim,kürtajla aldilar sonra 7 ay hamile kalamayinca doktora cok israr ettim tabiki KK sayfalarinda okuduklarimla rahim filmi istedim,gerek yok kanallarinda birsey olsa daga evel hamile kalamazdin dedi sonunda ikna ettim cektirdim....sol tüp kapali,sag tüptede cok az gecis oldugu cikti,cok sok oldum ..
Doktor normal yolla hamile kalamazsin artik,düsük sonrasinda kürtaj büyük olasilikla enfeksiyon olmus,hissetmemis olabilirsin, ve tüplerin kapanmis dedi laparaskopi olman lazim,acilmazsada tüp bebek yaparsin dedi ve sevk kagidi yazdi..o ay adet olup bittikten sonra amelyat olacaktim...ama adet olmadim 1 hafta gecti stresten sandim neyse test yapim dedim nerdeyse her ay 5-6 testi bosuna zaten yapiyordum.. Bir sok daha yasadim..30 aralikta hamile oldugumu ögrendim..
Doktor HSG cekiminde sag tüpün acilmis ve ordan yumurtlayincada hamilelik olmus demekki dedi...dünyalar tabiki benim oldu..2010 yili benim yilim olacak sandim taki 23 martta bebegim 17 haftaliken kalbinin durdugunu ögrenene kadar,sunu sanciyla dogum yaptim,5 gün hastanede yattim cok ama cokkk acilar cektim..simdi arastiracaklar bu ay sonu randevum var bakalim ne cikacak..ben Almanyadayim,burda ha diyince kontrollerini yaptiramiyorsun saglik giderlerini devlet karsiliyor ama hersey randevu,doktor onayli olmali,cok zamn kaybettiriyorlar..
Diyecegim o ki hamileleik gecikirse mutla HSG-rahim filmi cektirin--kanallar baktirin,kanallarda iltihaplanma bazen hic belirti vermeden kanallari tikiyabiliyormus.. ben cektirdigim ay hamile kaldim,ama nasipte yokmus yasimda 39 oldu benim...simdi dahada umutsuzum tüplerim kapali diye ama yine yalvarip yakarip HSG icin sevk kagidi yazdiracagim bakalim gercekten tikalimi..ama yoluma devam edip mutlaka birgün anne olacagim
Cok aci cekiyorum...Yasadiklarim kabus gibi her gece üstüme cöküyor.Allahim bizleri anne yap unuttur bu acilari bize ..
Canım inşallah bebeğinin iyi haberleriyle gelirsin buraya...Allah yardımcın olsun , dualarım seninle ve bebeğinle...slm yazilanlarin hepsini okuyamadim ama cogunu okudum die bilirim..bende erken dogum yaptim yavrum 24 haftalik dogdu..46 gündür küvezde..3 hafta önce kalp ameliyati oldu..tam onu atlatti düzeldi derken birden fenalasti 2gün önce tekrar ameliyata aldilar.bagirsagi delinmis enfeksiyon olmus..simdi bebegim ´hala düzelmedi cok korkuyorum..nolur dua edin ..beni en iyi siz anlarsiniz..ne yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum..rabbim yavrumu bize bagislasin insallah..sizlerede tekrar annelik duygusunu doya doya yasatsin insallah..
ınşallah canım...Ben de bu aydan çok umutluyum...Hepimizin yüzü dediğin gibi gülecek inşallah...Canım ben bu aydan çok umutluyum. Bir kere topiğimizin ilk bebeği Melek'in küçük prensesi bu ay geliyor, o hepimize uğur getirecek. Listedeki herkesin hamilelik haberini alacağız sonra da sırayla bekleme süresi dolan arkadaşlarımızın hamilelik haberlerini alacağız. Bu ay içimde öyle bir umut var ki kendim bile şaşıyorum bu halime. Bundan sonra yüzümüzün gülme zamanı, Allah bir daha hiiiiiiiiç ağlatmasın.
Amiiinnnnn canımmmmm....ıNŞALLALHHHHHHHHHHHHHH GÜZEL HABERLER ALICAZ. ÖNCE MELKTEN SONRA SIRASI GELENELRDEN. AAM BU AYDA OLMAZSA HAYALKIRIKLIĞI YOKKKKKKKKKKK. BAHAR VE YAZIN BAKIN HAMıLE DOLUCAK BURASIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.
BU UMUT DA OLMASA NASIL YAŞIYACAĞIZ BıLMEM.
canım bende senin gibiyim inan inşallah tekrar hamiş kalırız ve bebeişlerimizi kucaklarımıza alırız sağlıcakla.bende lohusalıktan sonra kendime iyi bakmaya başladım ve üzülmemek için elimden gelen çabayı göstreiyorum ya ben üzüldüğümde kızımda annnemi üzüyorum ben diye üzülürse diye çok fazla yıpratmıyorumkendime sadece sessiz ağlamalarım oluyo aklıma gelince ki onlarda her zaman olucak eminim.senin kaç ay sonra doğumdan bebiş oldu sezeryanmiyidn?neden öldü bebeğin,kız mı erkek miydi?şimdi ne bekliyorsun ve her şey normal mi oluyo böyle bir durumdan sonra dr ne diyolar?kusura bakma çok sordum ama ben tekrar fazla beklemedn bebiş istiyorum ama bir yandanda galiba korkuyorum çok fazla cesaretim yok.
eburcu inşallah tutacak dondorulmuş çödürülmüş bebişimz olacak bu topikte. Umutsuzluğa düşme sakın o zaman tutmaz tü bebekte özellikle transfer günü moral çok önemli.
Sinannuraycığım kendini hamile gibi görmen güzel birşey bance. İnşallah bu ay mutlu haberini alırız.
Şeymacım arkadaşım lütfen hç bebğin olmayacak düşüncesinden uzaklaş bu şekilde tedavin olumlu sonuçlanma o kadar sıkıntılara katlanıp tedaviler oluyorsun bari moralini yüksek tutmaya çalış en azından tedavinin başarı şansını düşürmemek için.
Kızlar evlat bu hayatta bizler için çok önemli inşallah hepimiz birgün bir şekilde doğal yoldan ya da tedavilerle ya da evlat edinerek anne olmayı başaracağız ve iyi birer anne oluruz hepimiz. Bazen çocuğuna sert davranan kadınlar görüyorum. Gidip o kişiye sen elindekinin değerinin farkında mısın? diye sormak geçiyor içimden. Bak ben çocuk sahibi olabilmek için ne çabalar sarfettim ölümlerden döndüm ama şimdi ellerim bomboş yavrularımı kaybettim seninki yanında belki kolayca geliverdi sana onun için mi bilmiyorsun kıymetini deyivereceğim o olacak yani.
kizlar mrb moralim cok bozuk dun gce hep agladim unutulmaz dizisini isliyomusunuz cok sinir oldum oraya kiz dogum yapacagi gune kadar kaciyor onu benden alirlarsa yasiyamaz daha cok kucuk diye ama ayni gun dogum yapio hanimefendi hemde evde hemde dogunca kucagina aliyor yavrusunu kuvez muvez yok yani hani dogunca kendi basina yasasmasi cok zordu hani daha cigerleri gelismemisti ne kadar basit degilmi hersey yasamayanlar icin oyle kolay ki hersey kimsenin bizim neler cektigimizden haberi bile yok izleyenlerde oyle oluyor zannedecek
hazerozlemcim ayni oldugunu bilmiyordum cnm nedenide sadece enfeksiyon dediler ama hangisi bilmiyorum acikcasi bunun cesitlerinin oldugunu da bilmiyordum dogumdan sonra iki uc kez baktirdim suan icin tekrarlayan bisey yok cok skur seninki nedenmis cnm cok zor cokkkkkkk
sinannuraycim sorma onu cok iyi bilirim pazartesi gunu eltimin mevludu vardi esimin dayisinin kiziyla 3gundu aramiz hamilelikte o saglikla aldi kucagina ALLAH omur versin yavrusuna oda geldi mevlute herkes bi seviyo bi seviyo kucaktan kucaga bi gorsen icim yandi yandi kavruldu o saglikla kucagina aldi ben hala hamile kalabilmek icin cirpiniyorum ote yanda yavrumun acisi dagliyor yuregimi inanain hic abartmiyorum boyle bir guzel yandigini hssediyorum yuregimin cok zor ALLAHIM sabirlar versin hepimize
kizlar birde bugun moralim ayrica bozuk ben tup bebek tedavasi yaptirdim premetecim ozlenencim ve melekcim biliyordu ama sakin yanlis anlamayin sizden sakladigim falan yok eger olsaydi size supriz yapip ayrica umut olmak istiyordum eger olsaydi diyorum cunku bugun dayanamayip 10.gunumde kan testi verdim negatifmis olmadi yani ama asil gunum pazartesi ev druma vermistim ben kanimi oda negatife bakip ilaclarini falan birakma daha gunune var belli olmaz diyor ama bosuna kullanacagimi biliyorum ilaclari cunku olsaydi mutlaka az da olsa deger cikardi cok kotuyum gene yazik onca emege aciya SIKINTIYA benimde anlamadigim ben normal yoldan da hamile kalabiliyorum ama uzun suruyor burda secilmis kaliteli embriyo var ama olmuyor nasil is anlamadim ama ben cok SIKILDIM bunaldim ve umudumu yitirdim anne olamiycam artik bence zorlamanin anlami yok cok uzuluyorum
Canım öyle hemen moral bozmak yok. Okudun mu bilmiyorum ama ben de ikinci hamileliğimde kan testi yaptırmıştım negatif çıkmıştı 6 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Beta hcg kanda 7-12 gün arası salgılanmaya başlıyor senin transfer hangi gün yapılmıştı. Niye bu kadar acele edip moralini bozdun ki, herhalde doktorun bir bildiği var ki seni test için ayın 12.'de çağırmış. Yenilgiyi ve umutsuzluğu kabul etmiyorum umutla ve hamile olduğuna inanarak 12 nisanı bekliyoruz tamam mı. Ben senin için geri sayım yapmaya devam edeceğim.
hepinizin yazdiklarini okudum ve yine yasadigimiz acilar,hayal kirikliklari icin göz yasi döküyorum...Bir süre girmesem kk ye iyi olacak,cok üzülüyorum hele bezi arkadaslarin yasadiklari dayanilacak gibi degil,pisikolojim cok bozuk,kendimi ise yaramaz,degersiz,basaramamis hissediýorum,sanki bir günah isledimde cezasinida bu sekilde cekiyorum,bazen isyan ediyorum neden neden diyeeeeeee
yanlis,sacma,biliyorum ama elimde degil günümüm 6-7 saati aglamakla geciyor..28 nisanda arastirma hastanesinde randevum var düsük sebeplerini arastiracaklar,oda stresli ortam olacak benim icin..ozamana kadar azda olsa toparlanmaliyim
insalla korunma süresi gecen arkadaslar en kisa zamanda hamile kalir ve bebeislerini kucaklarina alirlar.....destek veren tüm arkadaslara cok tesekkür ederim...arastirma sonuclarinda cikan seyleri yazarim size,bilginiz olsun diye...sizler cok mükemmel insanlarsiniz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?