Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

anlamazmıyım tabi anlıyorum tatlım.
şimdi çok heveslisin oldumu acba diye.
ama belki olsa da bukadar erken kanda da çıkmayabilir.
bekle adet günün bi gelsin. olmazsan emen çıkar zaten.
inşlalah olmuştur canım ya.
bahar geldi.
herkes denemeler başladı.
güzel haberler gelmeye başldı ve bence devam de edicek.
darısı dört gözle bu mutluluğu bekleyen bizlerin başına.

ayy sende benim gibi sabırsızlanıyosun dimi canım inşallah vardır bişeyler olmazsada moralimizi bozmayıp bihahaki ay için çalışmalara devam

dün benzer şeyleri yşayan kişilerin yazdıalrına baktım kkdan.
hep ikinci gebeliği yaşamakt tereddüt etmişler.
ama çoğu ya hamile yada doğm yapmışlar.
seninde el aykat şişme vardı. idrarda protein vardı dimi.
taniyonum benim normaldi ama anidn çıkmış olabilir ve bu plesantanın ayrılmasına sebep olmuş olabilir yani yaşadıkalrımız biraz da preeklapmsi.
ve ben dün araştırdım.
ikincide yaşama olasılığı baya yüksekmiş faalan diye.
engellenemsi mümkün değilmiş.
eğer ilerlerse anne haayatı tehlikeye gireceğinden bebk hemen alınırmış falan...
nasıl üzüldüm nasıl ağladım anlatamam.
feci moralim bozuldu.
ya yine olursa falan.
sonra aynı şeyleri yaşaayn bi arkadaş msj yazmış baan.
bend eçok korkuyodum diye.
ama kaybındn 6 ay sonra hamile kaldım diyo.
çok iyi bi doktorda takiplerini yaptırmış.
sürekli bebğe giden kan akışı tkip edilmiş.
bol bol dinlenmiş. ve bol bol dua.
çok endişelendim aam doktorum tadını çıkar amileliğini olursa yapıck bişey yok diyodu ama ben onu sorularımla bunaltıyodum demiş.
ve sonunda sadece 3 kilo alarak 3.55 kilo 38. haftada hiç bi problem yaşamadan dünya tatlısı bi kzı dünyay getirmiş.
yani korkma diyo.
asla tuz kullnmıcaz. bol protein, c vitamini. ve mutlak kan pıhtılaşma testini send e yaptır
ben yakında aalırım sonuçları.
çoğunda bu problemde çıkmış.
kan akışı engellenmiş işte.
ve genellde bu gebelerde yani bu preeekleamsiyi yaşayanlarda bebekte gelişim geriliği görülürmüş
ama benim bebğim haftsına göre gayet iyiydi tek tesellim bu belki tekrarlamaz diye.
ama değiştiremicez madem olumlu düşünelim ama ben çok iyi bi doktor bulucam kesin ve hep dinlenicem
hayatımdan stresi beni üzen herşeyi herkesi çıakrıcam.

cici kız yukarda o uzun uzun yazdığımı san yazdımmmmm.
huuuuuuuu ordamısın.
aynı şeyleri yaşamışız ya.

inş. canım.
ayy sende benim gibi sabırsızlanıyosun dimi canım inşallah vardır bişeyler olmazsada moralimizi bozmayıp bihahaki ay için çalışmalara devam

evet canım haklısın
hamile kalana kadar inş
.

iyiyim canım sen napıyosun bende okuyodum anca bitirdim.eee nasıl gidiyo.şeymaya çok sevindim hepinizden hızlı çıktı bende bi başlasam çalışmalara çok mutlu olcam da daha erken benim.

buğün biraz gerginim aslında kaynanamla bir tartışma yaşadım
benim dediğim herlafı yanlış anlıyor kadın
sürekli ilği alaka istiyor
onun istediği gibi bir gelin olmadığım için
beni sürekli yargılıyor
eleştiriyor
beni böyle kabul etmiyor ve sürekli proplem yaşıyoruz.

alıştım aslında bunu bu laflarına ama bu sefer içimdekileride söyledim
nereye kadar kendini melek sanıyor ya.

birde bunlarla uğraşşş

burdayım canım şimdi onu okudum kayınvalidemle görümcem bendeydi oyüzden çok fazla yazamadım şimdi konuşabiliriz bende dün gece sabaha kadar bunları araştırdım durdum biliyomusun ama bu kadar çok fazla okumamıştım açıkçası ben çok fazla korkmuyorum biliyomusun çünkü Rabbim bana yardımcı olcak inşallah hem sana daha önce ben söylemiştim ya ümmüsübyan diye bişey ben buna çok inanıyorum hamile kalınca onun duasınıda yazdırcam taşıcam üstümde çünkü gerçekten işe yarıyo daha yeni bunu yaşayan bir akrabam var hastaneya yattı ve duayı yazdırınca bütün problemleri geçti.biliyorum kızlar belki bana geri kafalı falan dersiniz ama yaşadığım için bu kadar net söylüyorum isterseniz araştırın etrafınıza sorun.

ya sweetcim bir türlü karşılamadık seninle çıkmışın galiba neyse inşallah tekrardan görüşürüz böle tabi denk gelirsek.

canım elimde ayağımda son günlerimde çok şişme vardı hemde hiç yokken birden bire oldu
albümin yoktu bende yüksek tansiyon yoktu,preeklemsi son ana kadar yoktu ki ben de ondan şüpheleniyorum araştırdım bnde
idrarda praoteinde yoktu hiç şeker falan da yoktu
yani anlıyacağın hiç bişey yoktu bebeğimde gerilikte yoktu ama sadece zayıtı biraz çünkü ben iyi beslenemiyordum sürekli çıkartıyordum o yüzden çok zayıflamıştım
ama yani yok yok yok yok
Allah'ın takdiri ilahisi birden bire oldu işte bütün testlerim hastanedeykende tekrar yapıldı ama bişey bulunamadı
sadece birden bire tansiyon yükselmiş olabilir ve o yüzden olmuş olabilir dendi
yani anlık saniyelik bir olay ne zaman öldüğünüde otopsiyle anlarız dediler.
kurtarabilseydik bile mutlaka beyni oksijensiz kaldığı için hem küvözde kalır hemde sonra gene kaybedebilirdik yada oksijensizlikten beyninde sorun olabilir dendi.
sonra ben test yaptırdım gene kan değerlerimimn hepsi normal çıktı ama başka bir test yaptırcak 15-20 gün sonra senin için rahatlasın diye dedi ama bir problem gözükmüyor dedi.
sonra gidip yaptırcam haber veririm sanada zaten
bol bol dua ediyorum zaten sürekli inş Rabbim sesimizi duyar da bizde mutlu olur seviniriz ve bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde hem kucaklarız hemde büyütebiliriz.
çok varmış zaten bu olaylar eskidende ve şimdi bütün herkesin tekrardan sağlıklı bir sürü bebkleri oldu inşallah bizim de olur inşallah o günler,güneş bizim içinde bir gün doğar,
AMııııııııııııııNNNNNNNNNN.

:Saruboceq::Saruboceq:

Son düzenleme:
Güneydın arkadaşlar, dün giremedim siteye. Umarım hepiniz iyisinizdir. Güzel haberler alırız bu hafta. Ben iyiyim şukür güzel bir hafta sonu geçirdim. Umarım iyi bir de çalışma haftası geçiririm.

Bu arada zayıflama çalışmaları başlamış ne güzel fıstık gibi melek anneleri olacak burada. Hadi bakalım. Hepinize başarılar.

13.04.2009 29+2 oldum, 24. haftadan beri bebeğimin artık plesantamdan beslenemediğini biliyorum, 5 gündür hastanede yatıyorum. Öğle yemeğimi yerken bir doktor giriyor içeri, elime bir kağıt tutuşturuyor yemekten sonra ameliyathaneye git NST'ye gireceksin diyor. Gidiyorum beni NST'ye bağlıyorlar ama bir gariplik var benden sonra gelen bütün hamilelerin işi bitti gitti ben hala NST'ye bağlı olarak yatıyorum. Başımda iki doktor endişeli gözlerle bir alete, bir bana bakıyorlar. Yemek yemiş miydin diye soruyor birisi o an anlıyorum beni sezeryana mı alacaksınız diyorum başını sallıyor eşine haber ver diyor. Ağlamaya başlıyorum korkudan eşimin telefon numarası aklıma gelmiyor, telefonum yanımda değil odada kalmış. Telefon numarasını hatırlamıyorum ne olur gidip telefonumu alayım diyorum, yerimden kalkmama izin vermiyorlar, doktorun yüzünde ne kadar aptalsın bakışı beni azarlıyor sakin olsana diye. Gidip telefonumu getiriyorlar, eşimi arıyorum koş beni sezeryana alıyorlar diye. 10 dakika sonra eşim yanımda uçarak mı gelmiş, yanıma oturuyor ne yapalım buraya kadarmış sen oğlumuzu merak etme o bana emanet diyor. Küvez ne olacak diyor doktora, beni azarlayan uyuz doktor burada boş küvez yok, neresi boşsa oraya göndeririz madem doktorsunuz kendiniz ayarlayın küvezi diyor. Telefon konuşmaları, koşuşturmalar derken kendi hastanesinde boş küvez bulabiliyor eşim. Bense durmadan ağlıyorum, benim oğlum daha çok küçük. Hastabakıcı yeşilleri getiriyor giyiyorum, yürüye yürüye ameliyathaneye gidiyorum, asılmaya götürülen bir mahkum gibiyim. Spinal anesteziyle yapılacak ameliyatım, anestezi doktoru spinalimi hazırlıyor, bacaklarım uyuşuyor, masaya yatırıyorlar beni, yüzümün önüne yeşil bir örtü çekiyorlar. Doktorlar hafta sonu gittikleri partiden bahsediyorlar, birşeyler olur vücudumda, sanki bütün ameliyathane etrafımda dönüyor, nasıl da soğuk içerisi korkudan mı soğuktan mı bilmiyorum tir tir titriyorum. Doktor bebek geliyor diyor, dikkat edin çok küçük. Apar topar koşturuyor çocuk doktorları oğlumu almak için, hiç ses gelmiyor, bebekler doğunca ağlamaz mı? 2.30 oğlum doğdu. Doktor dikişimi atıyor, beni sedyeye alıyorlar. Oğlum nasıl diyorum, hiçkimseden ses çıkmıyor. Ameliyathaneden çıkarılırken kafamı çevirip bakıyorum bir küvezin başında 4 doktor uğraşıyorlar. Oğlum nasıl diyorum sedyeyi götüren hastabakıcıya bak uğraşıyorlar diyor. Ameliyathane kapısında bekliyor eşim, sen gördün mü oğlum nasıl diyorum, merak etme iyi olacak diyor. Beni çıkarıyorlar kapıda babamlar, kayınvalidem, halam bekliyor. Halam anne oldun kızım diyor. Öyle hissedemiyorum kendimi ne hamileyim artık ne de anne olabildim arafta kaldım sanki. Yoğun bakıma gitmek için asansörün kapısında beklerken sedyeyle hızla bir küvez geçiyor yanımdan, ben yoğun bakıma giderken bir kerecik yüzünü göremediğim oğlum başka bir hastaneye götürülüyor. Yoğun bakıma alıyorlar beni oğlum yaşıyor mu bilmiyorum, yanımda doğum yapmış anneler kucağında bebekleri, ben durmadan ağlıyorum. Sus diyor gelen geçen ağlama, nasıl ağlamayayım ki. Canım yanıyor, çok canım yanıyor, ameliyattan falan değil yüreğimin acısı canımı yakıyor. Yatağımın karşısında kocaman bir saat var, saniyeleri sayıyorum vakit geçmiyor. Gözüm kapıda bir haber bekliyorum. Nihayet akşam 10'da eşim görünüyor kapıda, omuzları çökmüş, yorgun argın içeri giriyor. Yaşıyor diyor bana, o andan itibaren ağlamayı kesiyorum, benim için hayat yeniden başlıyor. İşte benim doğum hikayem. Doğum günün kutlu olsun oğlum.

Hepsini okumaya kalbim dayanamadı..................:çok üzgünüm: mafoldumben

HERŞEYE RAĞMEN YAŞAYABıLıYORSAK HALA ıÇıMıZDE TAŞIDIĞIMIZ UMUTTAN DEĞıL Mı? YOKSA ÖLMEK KOLAY, ZOR OLAN YAŞAYABıLMEK ıÇıMıZDEKı CANLI CENAZEYE RAĞMEN VE CANLI TUTABıLMEK UMUDU ÜZERıMıZE GELEN HAYATA ıNAT.

13.04.2010 ıLK BEBEĞıMıZıN DOĞUMUNA 15 GÜN, ıLK HAMıLEMıZı ÖĞRENMEYE 3 GÜN, ıKıNCı HAMıLEMıZı ÖĞRENMEYE 4 GÜN KALDI

NıSANDA HAMıLE KALACAKLAR LıSTESı

[table="head"]Kullanıcı Adı|SAT|BAT
Sinannuray|16.03.2010|16.04.2010
Hadibakem|17.03.2010|17.04.2010
Denizim16|28.03.2010|24.04.2010
Aabeyazmelek|30.03.2010|
Premete|30.03.2010|01.05.2010
Evrimsus|02.04.2010|02.05.2010
Seymacim|07.04.2010|
Limburg1985|10.04.2010|
Eburcu|13.04.2010|
Özlenen2010|25.04.2010|[/table]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…