Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

mrb arkadaşlar
buğün zor uyandım
kalkmam gerekiyordu
rahatsılığımdan beri evi hiç temzilememiştim
mecbur kalkıp temizlik yaptım
herşey istediğim gibi olmadı ama
buna şükür yavvaş yavaş yapacagım.

eşim çalışıyor buğün.
gelsede biraz dışarı çıksak negüzel olurdu.

canım kendini fazla yorma hiç bişey sağlığından önemli değil sıkılıyosanda eşini bekleme çık biraz açılırsın

başın sağolsun allah sabır versin dayanmak çok zor ama seninde dediğin gibi onları o makinalara bağlı heryeri delik morarmış görmek daha kötüydü hem ileride çok sağlık problemleri olacakta belkide bizim elimizden hiç bişey gelmiycekti acı çekmelerine katlanamıycaktık her şerde bi hayır vardır bize göre çok kötü bişey evladımız gitti ama bide bebeğimizin açısından bakarsak mevla onları bizden çok sevmiş öyle sevmiş ki günahsız tertemiz olarak yanına almış cennet kuşu olmuşlar cennette uçuşuyolar belki bize şefaatçi olurlar orada kavuşuruz

canım 40+3.günüydü.ozamana kadr herşy normaldi.suyum bittiği ve sancım olm.için doktor sezeryanla doğum yaptırdı.doğduğunda mosmormuş.ben ilk gördüğümde tırnakları mordu..neyse çok uzattım..kalp kapakçığı gelişmemiş.kalpte 2 delik varmış.o delikler sayesinde 2 gün yaşadı..ailemizde yok böle bişey..a.s..yaklaşık 4.5 ay oluyor benimde..6 ay dedi doktorlar..haziranda 6 ay doluyor.inşallh sağlıkla hayırlı evlatlarımız olur..kalp denince bile tüylerim ürperiyor...inş.olmayacak bidaha böle birşey ama bu şekilde 2.bebeğini sağlıkla alan var mı diye merak ediyorum..
2.gebelikte fetus eko kardiyoloji yapılacakmış.detaylı ultrason falan..bakalım bizi neler bekliyor..inşallah yüzümüz gülecek...

canımmmm:teselli:

Canım senin hamilelik haberin bana umut oldu. Hamileliğinle ilgili güzel haberleri aldıkça daha da iyi olacağım. Ben de 0.4 clexan kullanacağım. Zaten bizim gibi tedbir amaçlı kullanımlarda 0.4 veriyorlar sanırım. Güzel haberlerini bizden esirgeme olur mu.

Geçmiş olsun arkadaşım,a.s. haklısın bazen burada okuduklarımız acımızı deşiyor, bizi üzüyor ama hiç konuşmamak daha kötü bence, volkan olup patlar sonra... KK da başka bir topikte fsh hormonundan bahsediliyordu, 20nin altında olması gerekiyormuş, bazı bitkisel destekler yumurtlamayı kolaylaştırıyormuş... Bunları araştırabilirsin bence, hepimiz yeni bebekler için sağlam durmalıyız; beni her sabah yataktan kaldıran, hamileliğimde bıraktığım sigaraya tekrar başlamaktan alıkoyan sebebim hep bu... şutarafagitti yoksa o kadar kolay ki bir adım ötemde duran karanlığa kayıvermek... Şükürler olsun ki tekrar hamile kalabiliriz, tekrar çocuk sahibi olabiliriz. Bizim bir tanıdığın gelini henüz 24 yaşında ve kızcağızın rahim, yumurtalık alındı kanser sebebiyle, ve henüz yeni evli... Haydi arkadaşım, yola devam, çalışmaya devam, umut etmeye devam... İnşallah çoook güzel günleri de paylaşacağız buradan :teselli:

Nayi26 hoşgeldin arkadaşıma.s., başın sağolsun, Allahım bu acıyı unutturmasın daha büyük acı vermesin:Saruboceq:... kabullenmek çok zor, hepimiz bunu yaşıyoruz ama kurtuldular diye düşünmekten başka çare yok. Şimdi sana düşen 6 ayını güzelce dinlenerek geçirip, kendini ruhen ve bedenen bir an önce toparlamak:1hug:... Allah yardımcın olsun, her zaman yanındayız. :teselli:

bu harika bir haber arkadaşımalkisalkisalkis çok sevindi çok, darısı bizlerin başına inşallah... Eşine ve sana sağlıkla ve keyifle büyüteceğiniz hayırlı evlatlar diliyorum.a.s.

hamileliğimde başlarda heyecandan sonrasında korkudan unutuyordum soracaklarımı, doğumdan sonra da şoktan tabii... Bende de adını sizden öğrendiğim plasenta previa varmış demek ki, doktor bana plasenta aşağıda, kanama olabilir ilerleyen haftalarda demişti. Benim hiç kanamam olmadı, ama kaç hafta hastanede yattım, önüne geçilemeyen bir enfeksiyon vardı ve ben kafayı yedim nasıl enfeksiyon olabilir, o kadar hijyene dikkat ediyorum diye... Demek plasenta rahim ağzında olduğu için enfeksiyon oluşmuş. Sonrasında da suyum geldi, yani erken membran rüptürü... Vee oğlum kalp yetmezliğinden dolayı sadece 3 saat yaşayabildi. Erken doğum sebebi enfeksiyon deyince insanlar tuhaf tuhaf bakıyorlar, nasıl bulaştırdın diye herhalde. Birçok şeyi sizlerden öğrendim kızlar, olaylar daha yeni yeni kafamda oturuyor. iyi ki varsınıza.s.

Merhaba kızlar nasılsınız sizin yazdıklarınızı hep takip ediyorum ...
Hamile kalanlar var hatta doğumu yaklaşanlar bile var ALLAH ım sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah, darısı bütün isteyenlerin başına inşallah...

seblevciğim nerelerdesin çoktandır uğramamıştın. ıyisin değil mi? Bebek çalışmaları başlamıştır herhalde.

Hazerözlem hiçbir ölüm sebepsiz olmuyor. Peygamberler Tarihi isimli bir kitap okuyorum bu aralar vakit buldukça. Orada Rabbimiz meleklerinden Azrail'e kullarının canını alma görevini verdiğinde ilk önce bu görevi herkesin kendisinden nefret edeceğini söyleyerek almak istememiş ve Rabimmiz de demiş ki: Her ölüm için bir sebep veririm kimse senden bilmez ve nefret etmezler.
Dolayısı ile tamam plasenta previa vardı ve bu kayıplarımıza yol açtı ama önce kader önce yazgı. Başka bir doktor (kendi doktoruma artık gitmiyorum) bana çok şiddetli enfeksiyonlar geçirip sapasağlam zamanında doğum yapanlar var dedi. Plasenta previa olup hiç kanama veya enfesiyon olmayanlar da var. Ama biz bunu yaşayacakmışız yanacakmışız. Yine de ne kendimi ne de doktorları affedemiyorum bir türlü sen haftalarca hastanede yatmışsın en azından benim enfeksiyon suyum geldikten sonra anlaşılabildi ancak. Belki hiçbirşey değişmeyecekti yine kaybedecektim ama en azından elimizden gelen herşeyi yapmış olacaktık eğer önceden anlaşılabilseydi. bebeklerim gitmeden 1 gün önce bile herşey normal dendi bana.

canım sende benim gibi olmuşsun bigün öncesinde bile herşey normal diyen bilgisiz okumuş cahil doktorların eline düşmüşsün bu sebebini bilememek beni kahrediyo koskoca hastane fakultede hocalık yapan doktor diyebildiği erken doğumun sebebi bilinse kimse erken doğum yapmaz ellerim ayaklarım şişmişti preklamsi mi diyorum tansiyon mu enfeksiyon mu düşünüyorum işin içinden çıkılmıyo şu cerahpaşadaki doktora gidicem inşallah o ebni rahatlatır sorularımın cevabı olur

seblevciğim nerelerdesin çoktandır uğramamıştın. İyisin değil mi? Bebek çalışmaları başlamıştır herhalde.

iyiyim canım çalışıyorum akşam yorgun geliyorum erken yatıyorum ama arada bakıyorum size , ben bu ayın başında dr gittim koşuyolu medipol hakan bey'e 1 ay öncesinden randevu alabildim daha doğrusu baştan alamadım sonra asistanının adını öğrendim yalvara yakara aldım bu dr. sadece anne karnındaki sorunlu hamilelere bakıyormuş, neyse bana bir ay sonrasına verdi bende muayene oldum, bu ay başında işlemlerimi yaptım dr odasına girdim çok iyi karşıladı beni devamlı gülümsüyordu asistanı anlatmış heralde beni bana dinliyorum dedi bende anlattım herşeyi bak sana açıkça söylüyorum ben karşıda oturuyorum ve zorunlu hamilelere bakıyorum dedi çok yoğunum ama buradaki başka dr çok iyi onlara muayene ol söz hamile kaldığında bebeğine 3 - 4 defa bakacağım dedi ve hamile kalmaman için hiçbir neden yok 7 ay bitmiş dedi erken doğumun nedenini sordu suyumun erken gelmesi dedim bu gibi durumlarda neden bulunamaz dedi ve 2. kez hamile kaldığında bunun tekrarlaması çok çok nadir dedi sık rastlıyormuş bu durumlara ve 2. hamileliklerde hiçbir sorun olmuyor dedi merak etme dedi bana içim rahatladı başka bir dr. gidicem bu hafta ve mayıs ayında 8 ay oluyor çalışmalara başlayacağız inşallah canım ....

Ben o kişiler (doktor diyesim gelmedi şu anda) ne kendi hakkımı ne yavrularımın hakkını helal edemem.
Bir de sinanuryacığım inşallah hayırlısı ile gebe kaldıktan sonra en iyisine gitsen bile en az iki doktora git. Ayıp olur mu falan deme git ne olur. Bütün melek anneleri için söylüyorum bunu aslında.

slm kızlar nasılsınz uzun zamandır giremiyorum.çalışmaktan yoğunluktan fırsat bulamıyorum.özledim sizleri.mapçım sen nasıl oldun.yeni hamişler varmı.geçmişi okuyamıyrum

yelz hoşgeldin arkadaşım bildiğin gibiyiz bir gün iyi bir gün kötü. ıçimizde yavrularımızın acısı hayatın akışında sürüklenip gidiyoruz işte. Sen neler yapıyorsun iş hayatına alışmışsındır artık iyice. Aynı zamanlarda doğum yapmıştık seninle. ınşallah rabbim yakında gönderir meleğinin kardeşini.
Seblevciğim sana doktorun açık açık konuşmuş olması iyi birşey bence güven veren birine benziyor ayrıca iki doktorun takibine girecek olman da iyi. Güzel haberlerini bekliyorum arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…