Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Ben 3 doktora gittim , üçüde doktorumun neden sezeryan yaptığını sordu , zaten bebek karında kaybedildiği için gerek yoktu dedi...Canım ben Ankaradayım , aslında ben lisede öğretmendim , sırf hamile kalırım diye yarım günlük bir ilköğretim okuluna geçtim...Öğlen ders bitecek , rahat edicem inşaallah...Şimdiye kadar hep tam günlük okullarda çalışmıştım , zor oluyordu...

of yaa ne zorr,,, her anımız her saniyemiz stres,, siz yine şanslı grupsunuz ,ben gelecek ay nasip olursa tedaviye başlıyacağım,,,beni daha stresli bir dönem bekliyor ,, tutacakmı tutmayacakmı ,,olacakmı olmayacakmı ,,Rabbimden gelene razıyım amenna ama işte psikoljik olarak tamamen çöküntü (tabbi birde maddi boyutu var o konuya hiç girmiyorum),,,bende bebeğimi kaybettikten sonra istiyordum ama cesaretim yoktu ,,gerçi korunmuyorduk nasılsa olmuyor diye , eşim 1 yıl dolmadan olmasın diyordu hep ,,bekle bekle nereye kadar ,,Ramazan bayramından sonra başlıyacam inş.. SİL BAŞTAN BAŞLAMAK GEREK BAZEN.....
ben hamile kaldığım adet döneminde başladım coraspin e ve 7 ay kullandım ,, oğlum 2 kiloya ulaşınca bıraktık ,, doktorlarında dediği gibi kanda pıhtılaşmayla alakası yok bencede.,, hep bir neden arıyoruz belki neden neden ?? hep içimizi kemiriyoruz ,,Ama işte inançlı insanlarız ,,sayılı nefesler tükenince herşey bitiyor ben hep bu şekilde telkin ediyorum kendimi , o kadar büyüten Rabbimin yaşatmaya gücü yetmiyecekmi sanki , ama işte sınav dünyası imtihan ,, en sevdiğimizle imtihan etti Rabbimiz....Allah azraile ölüm meleğine sen can almakla görevlisin demiş ,,azrailde nasıl olur herkes beni düşman bilir demiş ..Allah (c.c) ben onlara öyle bir sebep verirrim ki senden geldiğini anlamazlar bile demiş ,,ve bu böyle değilmi?? ben kendimi hep böyle bastırıyorum dua ediyorum bol bol..benim içinde çokzor zamanlardı 6. yıl hediyemdi ,, maddi manevi herşeyimi koydum ortaya yeter ki oğlumun canı sağolsun dedim ,,Ama olmadı Rabbim böyle uygun gördü ,, artık iyiyce eve kapandım doğru düzgün kimseyle görüşmüyorum siz hariç ..her laf her bakış herşey canımı acıtıyor artık en iyiysi kendinle başbaşa kalmakmış,,,
neyse başınızı ağrıttım ,, içimde ne fırtınalar kopuyor bir bilseniz ,, sanki günlüğümmüş gibi yazmak istedim sadece...yazmak terapi gerçektende biraz içimi döktüm rahatladım..
Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin inş.. tüm evlat hasretiyle yananlara..:Saruboceq:

evet canım allahım inşallah hayırlısı ne zamansa ozaman göndersin stres yapmıyacagım

canım benim çok geçmiş olsun bence sen çalışmalara başla allahım yazdıysa olur zaten içini sıkma allahım ne zaman senin için hayırlıysa ozaman olucak hemen olucak diye bir garantide yok zaten..

]

herşeyin hayrılısı kızlar allahtan geldi bize çekmesikalıyor..ama sonunda mükafatı olacak ...
ya nerden çıktı benim bu kanlı akıntı ya korkuyom..

neslihancım canım benim ne güzel yazmışsın bende aglamaya meraklı bir şekilde boşaldım yani bende kötüyüm kaç gündür kendimi koparlıyamadım valla allahıma dua edip duruyorum ilk önce sizlere sonra kendime çünkü sizler bende daha çok acı çekmiş arkadaşlarımsınız uykusuzluktan gözlerim akıyor valla

Canım benim , tedaviyle umarım ilk ay olur seninde...Çok doğru söylüyorsun , hep bir neden arıyoruz.Allah bize emanet verdi , sonrada emanetini geri aldı.Allah istediği için oldu...Dediğin gibi bizimkisi zor bir sınav...Ama Allah insanları aynı şeyle tekrar sınamazmış...Bu sefer hepimiz için her şey güzel olacak...

ben banyo yapmaya gidiyorum boy abdesi alıcam adetim bitti yarın orucuma başlıcam öptüm sizleri görüşürüz..

Kızlar ben çıkıyorum , yarın erken okula gidicem...Hepinizi öpüyorum , iyi geceler...

Premete ve diğer kanında pıhtılaşma olan arkadaşlar size sorum şu ..

doğumda plesentayı patolije gönderdiniz mi? madem benim doktor dahil kan pıhtılaşmasından kayıp olmadığını ileri sürmekte...kesinlikle plesentadan kaynaklanıyor neden bu kadar eminsin derseniz...

benim doğumumada riskli gebelik uzmanları profları girdi ve plesantayı patolojiye gönderdi 15 gün sonra sonuç çıktı ve plesental yetersizlik görüldü...kabaca açıklamalrıda bebeğe giden 4 damar olurmuş benimkinde 3 damar görüldü o yüzden beslenmesi durmuş ve suyu bitirmiş..bilginiz olsun.

seblev kuzunun ii gitmesine çok sevindim ben inanıyorum ki bayramda evinde olacak inşallah...dualarımız seninle...

solunum cihazından çıkartırlar ve bi süre kabaca tencereye benzeeyen bi kap koyarlar oda hemen nefessiz kalmasın die yani adım adım çıkarıcaklar ..saturasyonlara bağlı ...yani nabız ve kalp atışlarına görede tencereden çıkacak ve sonrasıda küvöze az miktarda oksijen verecekler..adım adım oksijen tedavisi böyle ve alıştıracaklar doğal ortama...

bazen çok güçlüyüm diyorum ,, bazende tükeniyor gücümm kendimi çaresiz hissediyorummafoldumben..Rabbim her an sana muhtacız ...Nolur Rabbim yanımızda ol:Saruboceq:

inş. canımm inş..Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin inş..:Saruboceq:

Şerifecim benim de pataloji raporumda plesantal yetmezlik yazıyor ama bunun neden kaynaklandığı belli değil. Ben dün doktora madem bütün değerlerim normal bu yaşadığımı rastlantısal birşey ya da şansızlık olarak nitelendirebilir miyiz diye sordum. O da rastlantı da olabilir olmayabilir de henüz tıbbın açıklayamadığı durumlar var dedi. Tekrar hamile kalmadan bilemezsin yeniden yaşayıp göreceksin dedi. Canım sen aspirin kullanıyor musun. Seninle değerlerimiz aynıydı yanlış hatırlamıyorsam. Bana kesinlikle kullanma dedi. Ya doktora gittim kafamı iyice karıştırmaktan başka bir sonuç elde edemedim.

Canım ben 27+3 de preeklemsi +hellp sendromu nedeniyle sezeryanla doğum yaptım, 30cm boyunda 700 gr oğlum oldu, adı YAVUZ SELİM 25 nisanda doğum yaptım
10 gün öncede biyokimyasal gebelik yaşadım doğal yolla, oğlum tüp bebekti

Canım benim plasenta incelenmedi...Sağolsun doktorum , söylemediki bize...Bizde bilmiyorduk tabi , o yüzden patalojiye göndermedik...

Bu arada arkadaşlar , sonuçlarım çıkmış , mthfr heterozigot , diğer değerler normal...Hemotolog bunun pıhtılaşmaya yatkınlık yapabileceğini ama çok masum olduğunu söyledi...Bir süre düşündü iğne versemmi diye...Belki düşük dozda olabilir dedi ama kadın doğumcumuda muayene olduktan sonra , kadın doğumcunla birlikte karar verelim dedi...
Kızlar aklınızda bulunsun . homosistein ve d-dimer değerlerinin önemli olduğunu söyledi.D-dimer değeri normal aralığın dışında çıkarsa pıhtılaşma başlıyormuş...Benim bu değerlerimde normal çıktı...Şu anki kan tahlili sonucuma göre pıhtılaşma yokmuş...
Bakalım kadın doğumcu ne diyecek...Doğru tedaviyi verirler inşaallah arkadaşlar ...Yarında kadın doğumcumdan randevu alıcam , sizlere yazarım sonucu...Sizleri öpüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…