premete canım ben antalyada figen hanıma gitmiştim..urlada kemal beye gittim....hazırsın dedi...
melekcim evet avantajım oldu normal doğum..dr bana acı haberi verince ister normal ister sezeryan yapalım dedi..ağrılar başlayınca beni sezeryana alın dedim ama hiç lafını bile ettirmedi dr bak geçecek ben herşeyi kolaylaştırıcam dedi..iyiki beni dinleyip sezeryan yapmamış...
melekcim sıkı çalış diyosun ama benim koacının görevi farklı bazı geceler veya tüm gün gelmediği oluyor..ne zaman olursa o zaman çalışıyoruz..tutarsa artık..hayırlısı..
evet kızlar dr iyi seçmek lazım bu sefer benim daha çnce böyle şansım olmadı ama bu sefer hamile kalınca iyi bir hatta 2 dr birden gitmek istiyorum...
premete canım bir dr daha gidip fikir al bak belki farklı şeyler söylerler..bence o kadar beklemeni istemicekler..ama morel bozukluğu ile gitme sakın...
melekcim ben sınıfçıyım..benim il emrinde şu an tayinim yarın milli eğitime gidip göreve başlıcamsonra okulum belli olacak..burada tam gün okullar...sen nerdesin..?
Evet canım çok haklısın , bundan sonra kendimi üzmemeye çalışcam bebişim için...Tamam kucağıma aldığımda popişine vurmayı unutmicam :)
Evet canım , strese girmemeliyim .Hamileliğe bağlı olarak arada bir duygusal davranıyorum işte...Her şeyin iyi gideceğine gönülden inanıyorum.Allahım bundan sonra bizleresağlıklı bebekler verecek inşaallah...
Canım benim en kısa zamanda seninde sağlıkla bebişin gelecek.Ara ara kendimize engel olamıyoruz , çok kötü oluyoruz ama bir şeylerle uğraşarak sağlığımızı korumalıyız ki yeni bebişlerimiz geldiğinde onlar için daha iyi olalım...
Canım benim , günlük yaşamda maalesef bir şeyler mutlaka hatırlatıyor bize meleklerimizi...Ben yazın tayin istemiştim.Yeni okulumda göreve başladım.Beni tanımıyorlar , iyide oldu en azından sormuyorlar .Ama tanışma sırasında çocuğunuz var mı diye soruyorlar.Bende yok diyorum.Ama içimi bilmiyorlar tabi...Canım zamanla daha iyi olucaz inşaallah...
Canım iyi haberlerine çok sevindim...Bebişini en kısa zamanda çıkarırsınız inşaallah... kucağına alıp kokladığında , bizim içinde sıkı sıkı sarıl bebeğine , bizim içinde öp onu...
Kızlar ben çok kötüyüm. Bugün doktora gittim. Doktorum Kent hastanesinden Namık Demir kendisi riskli gebelikler uzmanı aynı zamanda 9 Eylül Üniversitesinde profesör. Testlerime baktı sadece mthfr 1298 heterozigot olan değerimde problem olduğunu ama bunun anlamlı olmadığı, pek çok insanın bu şekilde olduğunu ve yaptıkları bir bilimsel çalışmaya göre sağlıklı bir gebelik geçirmiş ve sağlıklı bir çocuk doğurmuş annelerin % 50'sinde de bu değerin çıktığını söyledi. Gebe kalmadan 1 ay önce b vitamini ve folik asit kullanmam gerekiyormuş aspirine ve iğneye gerek yok dedi. Ya delireceğim madem hiçbir şeyim yok, madem o kadar sağlıklıyım bütün bunlar niye oldu, benim yavrum niye öldü. Keşke bana şu hastalığın var deseydi o zaman derdimi bilirdim çaresini arardım. Plesantanın yerleşimiyle ilgili sorun yaşamış olabilirsin dedi. İkinci gebeliğinde hiçbir problem yaşamayabilirsin ama tekrar bebeğini de kayedebilirsin tekrar hamile kalmadan bunu bilemeyiz, hiçbir şeyin garantisi yok bütün ihtimalleri düşünüp göze alarak hamile kalmalısın diyor. En kötüsü de 1 seneden önce tekrar gebeliği düşünme dedi bana. En iyisi sezeryandan sonra 2 sene beklemek ama 1 sene sonra da hamile kalsan olur dedi, normal doğumda bile en az 6 ay beklemeyi öneriyorlarmış. Zaten bu psikolojiyle, yine aynı şey olur mu diye düşünerek hamile kalma dedi. Ben de bundan 10 sene sonra hamile kalsam da yine aynı şeyleri yaşar mıyım korkusunu yaşayacağımı söyledim. O da unutursun zaman herşeyin ilacı, unutmak zorundasın, yaşadıklarını unutulacaklar dosyasına kaldır dedi. 1 sene içinde hem fizyolojik hem de psikolojik olarak hazırlanırsın dedi. Ya ben nasıl 6 ay daha beklerim, kendimi önümüzdeki ay hamile kalmaya o kadar hazırlamıştım ki. Tutunduğum bir dalım vardı şimdi o da kırıldı. Doktordan çıktığımızdan beri ağlıyorum yüzüm gözüm şişti. Unut demek kolay, nasıl unutulur, hangi zaman bu acıya merhem olur. Melekcim sen konuştun mu doktorla sana süreyle ilgili birşey dedi mi. Ya eşim de duydu bütün konuştuklarımızı şimdi ben cesaret edip deneyelim desem bile o istemez. Bütün yaşama isteğim bir anda yok oldu. Oğlum giderken beni niye yanında götürmedin.
of yaa ne zorr,,, her anımız her saniyemiz stres,, siz yine şanslı grupsunuz ,ben gelecek ay nasip olursa tedaviye başlıyacağım,,,beni daha stresli bir dönem bekliyor ,, tutacakmı tutmayacakmı ,,olacakmı olmayacakmı ,,Rabbimden gelene razıyım amenna ama işte psikoljik olarak tamamen çöküntü (tabbi birde maddi boyutu var o konuya hiç girmiyorum),,,bende bebeğimi kaybettikten sonra istiyordum ama cesaretim yoktu ,,gerçi korunmuyorduk nasılsa olmuyor diye , eşim 1 yıl dolmadan olmasın diyordu hep ,,bekle bekle nereye kadar ,,Ramazan bayramından sonra başlıyacam inş.. SİL BAŞTAN BAŞLAMAK GEREK BAZEN.....
ben hamile kaldığım adet döneminde başladım coraspin e ve 7 ay kullandım ,, oğlum 2 kiloya ulaşınca bıraktık ,, doktorlarında dediği gibi kanda pıhtılaşmayla alakası yok bencede.,, hep bir neden arıyoruz belki neden neden ?? hep içimizi kemiriyoruz ,,Ama işte inançlı insanlarız ,,sayılı nefesler tükenince herşey bitiyor ben hep bu şekilde telkin ediyorum kendimi , o kadar büyüten Rabbimin yaşatmaya gücü yetmiyecekmi sanki , ama işte sınav dünyası imtihan ,, en sevdiğimizle imtihan etti Rabbimiz....Allah azraile ölüm meleğine sen can almakla görevlisin demiş ,,azrailde nasıl olur herkes beni düşman bilir demiş ..Allah (c.c) ben onlara öyle bir sebep verirrim ki senden geldiğini anlamazlar bile demiş ,,ve bu böyle değilmi?? ben kendimi hep böyle bastırıyorum dua ediyorum bol bol..benim içinde çokzor zamanlardı 6. yıl hediyemdi ,, maddi manevi herşeyimi koydum ortaya yeter ki oğlumun canı sağolsun dedim ,,Ama olmadı Rabbim böyle uygun gördü ,, artık iyiyce eve kapandım doğru düzgün kimseyle görüşmüyorum siz hariç ..her laf her bakış herşey canımı acıtıyor artık en iyiysi kendinle başbaşa kalmakmış,,,
neyse başınızı ağrıttım ,, içimde ne fırtınalar kopuyor bir bilseniz ,, sanki günlüğümmüş gibi yazmak istedim sadece...yazmak terapi gerçektende biraz içimi döktüm rahatladım..
Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin inş.. tüm evlat hasretiyle yananlara..:Saruboceq:
Görüşürüz tatlım , bende öpüyorum...ben banyo yapmaya gidiyorum boy abdesi alıcam adetim bitti yarın orucuma başlıcam öptüm sizleri görüşürüz..
bazen çok güçlüyüm diyorum ,, bazende tükeniyor gücümm kendimi çaresiz hissediyorummafoldumben..Rabbim her an sana muhtacız ...Nolur Rabbim yanımızda ol:Saruboceq:neslihancım canım benim ne güzel yazmışsın bende aglamaya meraklı bir şekilde boşaldım yani bende kötüyüm kaç gündür kendimi toparlıyamadım valla allahıma dua edip duruyorum ilk önce sizlere sonra kendime çünkü sizler bende daha çok acı çekmiş arkadaşlarımsınız uykusuzluktan gözlerim akıyor valla
Canım benim , tedaviyle umarım ilk ay olur seninde...Çok doğru söylüyorsun , hep bir neden arıyoruz.Allah bize emanet verdi , sonrada emanetini geri aldı.Allah istediği için oldu...Dediğin gibi bizimkisi zor bir sınav...Ama Allah insanları aynı şeyle tekrar sınamazmış...Bu sefer hepimiz için her şey güzel olacak...
Premete ve diğer kanında pıhtılaşma olan arkadaşlar size sorum şu ..
doğumda plesentayı patolije gönderdiniz mi? madem benim doktor dahil kan pıhtılaşmasından kayıp olmadığını ileri sürmekte...kesinlikle plesentadan kaynaklanıyor neden bu kadar eminsin derseniz...
benim doğumumada riskli gebelik uzmanları profları girdi ve plesantayı patolojiye gönderdi 15 gün sonra sonuç çıktı ve plesental yetersizlik görüldü...kabaca açıklamalrıda bebeğe giden 4 damar olurmuş benimkinde 3 damar görüldü o yüzden beslenmesi durmuş ve suyu bitirmiş..bilginiz olsun.
bazen çok güçlüyüm diyorum ,, bazende tükeniyor gücümm kendimi çaresiz hissediyorummafoldumben..Rabbim her an sana muhtacız ...Nolur Rabbim yanımızda ol:Saruboceq:
öyle oluyor insan ama napalım lütfen kendini çaresiz hissetmelmaz:
bizler senin yanındayızkaydirigubbakcemile5 biz birbirimiz için varız herzaman yanındayım :teselli:
Premete ve diğer kanında pıhtılaşma olan arkadaşlar size sorum şu ..
doğumda plesentayı patolije gönderdiniz mi? madem benim doktor dahil kan pıhtılaşmasından kayıp olmadığını ileri sürmekte...kesinlikle plesentadan kaynaklanıyor neden bu kadar eminsin derseniz...
benim doğumumada riskli gebelik uzmanları profları girdi ve plesantayı patolojiye gönderdi 15 gün sonra sonuç çıktı ve plesental yetersizlik görüldü...kabaca açıklamalrıda bebeğe giden 4 damar olurmuş benimkinde 3 damar görüldü o yüzden beslenmesi durmuş ve suyu bitirmiş..bilginiz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?