Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Hayırlısı olsun canım. Bazen insanlara olacaklar malum olurmuş. Sizede oldu canım galiba. Allah hakkınızda hayırlısını naip etsin

Anlıyorum seni benim oğluşlarımdan Egemen 40 gün yaşadı. Hep söylerim Erdem doğumda öldü diye üzülürken, Egemenin çektiklerini görünce ölen kurtulmuş dedim. Egemenin yaşarsa kör olacağını duydum. İyice kahroldum. Öldüğünde Allahım yavruma ve bize daha fazla çektirmedin diye şükrettim. Artık onun acıları benim canımı okadar yakıyorduki tarifi yok. Allahım sana herşey için şükürler olsun. Sağlıklı çocuklara sahip olmayı onları analı babalı, vatana millete atasına hayırlı evlat olarak büyütmeyi nasip et inşallah. Herkezin gönlüne göre evlat sahibi et yarabbim.

sinanuraycım rüyanı Rabbim hayırlara yorsun inş.. bende rüyaların etkisinde kalırım hep ,inş. bebeğin seninledir rüyandada malum olmuştur belkide.

bu kilolarla benimde başım dertte , biraz daha veripte başlasaydım tedaviye ii olacaktı ama veremedim ,geçenkinde 72 le başladım tedaviye 94 le doğum yaptım .. bide erken doğum normal zamanımda yapsaydım 100 ü geçerdim heralde.
şimdide 75 80 arası gidip geliyorum ama bu sefer hamile kalırsam eğer dikkat etcem abur cubur yemiyecem tabi kendime hakim olabilirsem ,, hamileyken bebeğim beslensin tombiş bebek olsun sağlıklı bebek olsun diye yedimde yedim ., hiç kilolarımı dert etmemiştim ama sonun böle olacağı hiç aklıma gelmemişti.

Herkezin kendine göre takdiği vardır ama ben kilo verirken şöyle yaptım sanada yarar belki. Kesinlikle pasta börek yemedim, yersen yiyorsun çinkü. Bir süre sonra tadını unutunca canında istemiyor:) Gezmelere yemek yiyip gittim. Orada pasta börek yeyeyim diye. Yicek olursamda salatalardan yedim. Kimseye diyetteyim demedim. Diyette yapmadım. Sağdece aburcuburu kestim. Karnım acıkınca kepekli ekmekle peynir, yada biraz ekmekle meyve yedim. 3 öğün ana , 2 ara öğün yaptım. Sabah kahvaltıı ile öğle yemeği arası işte penir ekmek, yada elma ekmek, yada süt. Akşam yemeğiyle öğle yemeği arasıda aynı. Öğünlerde fazla yememeye dikkat ettim. Ama kahvaltıda penir, öğle yemeğinde yoğurt muhakkak yedim. Yemek yerken yavaş yedim. Hep içimden doydım karnım pek aç değil felan diyordum. Pisikolojik heralde az yiyorsun. Kola, gazoz, beyaz ekmek hiç yemedim. Pasta börek öğün arası çok mecbur kalırsam ölçüyü kaçıtmadan. Özellikle sabah kahvaltısı muhakkak yap. Akşam yemeği de çok önemli az ye doymazsan iki saat sonra meyve ye. Mümkün olduğunca akşam yemekten sonra birşey yememeye dikkat et. Akşam yemeğine bile tek başına dikkat edince insan kilo veriyor. Öğün aralarında ölçülü kuruyemişte iyi oluyor. Ara öğün aç birşekilde ana öğüne oturmanı engelliyor. Az ve yavaş yiyorsun. Tabiki de düzenli haftada 3 gün yürüyüş. Spor sevmiyorsan, yatmadan iki saat öncede evde karın, bacak ayrobiği yapabilirsin. 10-15 dk. yatmadan önce vücüttaki fazla yağı enerjiye dönüştürüyorsun. Düzenli uykuda önemli. Bağozdan kesmeden sporla kilo veremiyorsun. Test edildi. İnaşşalh işe yarar.

Toplamda 10 kilo verdim bunun 4 kilosunu doğumdan sonraki iki ayda kalan 6 kilosunu ikinci iki ayda. Son iki aydırda tekrar hamile kalacağım diye dikkat etmedim. Şimdi bebiş işi ertelendi tekrar başlaım dikkat etmeye. Tedaviye tekrar başlamak için 2.5 ayım var bakalım nekar vereceğim. Umarım en az 3-4 kilo veririm. Kalıcı yağları vermek zordur. Birsüre sonra vücut kendini korumaya alıyor. Zayıflamamak için direniyor.

Çok yazdım umarım sıkmamışımdır.

eburcu çok güzel anlatmışsın canım , dediklerini yapabilmek için önce irade lazım şahsen o bende yokkafamçokkarıştı börek yememde pasta ya da tatlısız duramıyorum sigara tiryakileri gibi illa yiyecem saldırganlaşıyorum resmen .kaydirigubbakcemile3şu an dolabı açıpta bir dilim tatlı almamak için zor tutuyorum kendimi.eyvahedigeldismile aşırı yemek yemiyorum genelde ekmeksiz yerim ama tatlıdan vazgeçemiyorum.

Nerden bilecektinki. Hiçbirimizin aklından geçmezdi. Hani bazen diyorlar iyi düşün, kötü düşünme herşey pozitif olsun diye o zaman diyorum benim aklıma gelmeyen başıma geldi diye. Şimdi nasil hiç birşey olmaış gibi davranırım. Nasip pozitif düşüneceğim bilenmiyorum. Hamile kalırsan artık yavrumu gözümden sakınacağım. Allah korusun ozamanda sakınılan göze çöp battı olur. Allahım ne olur sen koru. Başka acı, böye acı bir daha verme.

Ekmeksiz yemek yeme, ekmek tok tutuyor. Sabah 1-2 dilim öüleyim l dilim akşam yarım dilim yada l dilim. Canın tatlı isteincede incir ye, kuru kayısı ye bol su iç. Bir süre sonra tatlı yemeyi bıracakasın. Tatlı yeme işi bir kısır döndü yedikçe canın ister kan şekerin düşer karnın acıkır. Yemzsen canın ister bir süre sonra geçer, her canın tatlı istediğinde ben kilo verceğeim güzel olacağım de. Tatlı bir meyve ye.

Kilo verince ölçülü yersin. birde öğün arlarında azar azar yersin.

amiiiinn..Rabbim bir daha aynı acıları yaşatmasın..çok dikkat etmekte ii değil vurdum duymaz olmakta ii değil inş. ortasını bulabiliriz..Öncelikle Allaha emanet o korusun , ben çok paranoyaktım hamileyken birazda insan kendi yapıyor ya da içine doğuyor .çok korkardım ya bişey olursa ya ölürse napardım diyodum ..sürekli hareketlerini dinlerdim karnımda ölürse korkusu çok vardı bende yatardım hareket etsin diye beklerdim .. Allahım izin verirse bu sefer herşeyi akışına bırakacam kasmayacam kendimi herşey Rabbimden ondan ne gelirse razıyım.

Herşey Allahtan bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bende okaladar kendime,çocuklarıma güveniyorum ki çocuklarıma sahip olurken çok çektim, artık bize birşey olmayackmış gibi geliyordu. Son anakadar çocuklarımı kaybedeceğimi düşünmedim.

Benim oğluşlarımda senin görüntü resmindeki gibiydi. Resmi görünce onlar aklıma geldi. Gerçi hiççıkmıyor. Siyah saçlı, minicikti kuzucuklarım. Bu hasret ancak ahirette geçecek.

oyy kurban olurum o kuzuları verenede alanada ..Rabbim cennetinde buluşmayı nasip etsin inş..

Ama en güzeli herşeyi akışına bıkarmak, ama tedbiride elden bırakmamak. Hakkımızda hayırlısı.

Canım iyi geceler. Ben yatacağım vakit geldi. Sabah işe gideceğim. Çok çok öpüyorum. Allah rüyamoda da olsa bebişlerimiz sarılıp, öpüp koklamayı nasip etsin.

Canım iyi geceler. Ben yatacağım vakit geldi. Sabah işe gideceğim. Çok çok öpüyorum. Allah rüyamoda da olsa bebişlerimiz sarılıp, öpüp koklamayı nasip etsin.

tamam canım .. bebişlerinle beraber tatlı rüyalar....bende yatayım yarın yine ultrason var, erken kalkacamm ,, hadi öptüm seni kib.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…