Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

aaa canım sendemi hamileisn çok sevindim yaa.
negüzel adetin geçikmişmiydi.

nasılsınız arkadaşlar nasılsınız
ben aynıyım sabah biraz gezmeye gittim
geldim gece gelecek eşim
benimde adetime az kaldı başagrım var
yüzümde sivilcenmede oldu.
pek ümitli değilim ama
işte insan olsun istiyor.

ay çok yazdım ama merak ettim.
siğara içtiği halde hamile kalan arkadaşlar varmı.
siğara içmek çokmu etkiliyor hamile kalmayı
.

Canım ister istemez takıyorum işte. Kendime değilde eşime üzülüyorum. Benim yüzümden o da bekliyor.:1no2:

Sigara içtiği halde hamile kalmayı bırak. 9 ay boyunca fabrika bacası gibi içipte topaç gibi bebeği olanlar var.
dediğin gibi Allahım yeterki vermek istesin demi.

Hay allah keşke bırakabilsen. Sigara iyi değil

keşke aslında çok içmiyor 2 gün içmem 3 gün 2 tane içerim falan
genelde streslendiğimde içiyorum
canım sıkıldığında
zaten eşimde bilmiyor içtiğimi.
negüzel 1 yıldır içmiyordum oğlum u
kaybettikten sonra başladım ben tekrardan.

başagrısı da bende çok arkadaşlar ya.

Doktorlar programındaki Aytuğ KOLONKAYA dan duymuştum. Sigara hamilelikte bebeği çok etkiliyormuş. Bıraksan bebeğin için :CüvCüv:

Sigara içtiği halde hamile kalmayı bırak. 9 ay boyunca fabrika bacası gibi içipte topaç gibi bebeği olanlar var.

Öyle diyorsun canımda fetusun bağışık sistemini etkiliyor. O bebek ilerde obezite, kalp hastası, şeker hastası, kronik bronşit ve diğer bütün hasatlıkları geçirme riski diğer insanlara göre 3 dört kat daha fazla oluyor. Gözünden sakındığın bebeğini sürekli bir kimyasal maddeye maruz bırakıyorsun. Doğduğunda birşey yok ya ilerde çıkabilecek rahatsızlıklar için bir garanti verebilirmisin. Şimdi halilelere doğal beslenin, gıdaları mevsiminde yeyein iyi yıkayın, fast food yemeyin derken. Sigara gerçekten düşündürücü herşey bebiş içinse sıgarayı bırakmakta onun için.

Elbette çıkar tabiikide. Hiçbirşey olmasa çocuk doğuştan nikotin bağımlısı oluyor.:ecrin_bebek:

Canım ister istemez takıyorum işte. Kendime değilde eşime üzülüyorum. Benim yüzümden o da bekliyor.:1no2:

Ne yapalım canım hayat müşterek. Ondan bir problem olabilirdi o nedenle bekleyen sen de olabilirdin. Emin ol eşlerimiz bekledikleri için değil de biz üzüldüğümüz için daha çok üzülüyorlar. Ben de çoğu zaman bu hislere kapılıyorum ama bunlar kendimizi hırpalamaktan başka bir işe yaramıyor.

ahh keşke hamile kalsam içmem
oğluma hamileyken birtane bile içmedim.
diyorum ya hamile kalamadığım için içiyorum
haklısın hamile kalsam hayatta içmem.

Allahtan çok içmiyormuşsun.Ama yinede alıştırma kendini. Yani ben anlıyorum seni ben 4,5 sene önce çocuk istiyorum diye bıraktım. Günde 1,5-2 paket sigara içiyordum. Bebişleri kaybedince çok canım yandı çok canım istedi ama tekrar bebek isteyeceğim ya bırakamazsam ya kötü bir etkisi olursa diye diye atlattım. Başlamadım. Zaten gizli işler çok kötü. Bir şekilde öğrenilir. Zaten sıgaraya tek tük içe içe başlar insan. Sen bu işi burada bırak. Söz ver kendine içme.

Bilmiyorum. Ama kendimi kötü hissediyorum işte elimde değil.

Hadibakem. Biz eşşeğimizi sağlam kazığa bağlayalım. Hakkımızda hayırlısını Allahtan bekleyelim. Sen bebişi riske artma vücuna içinde neidüğü belirsiz zehir sokma. Sana sigara konusunda açık kapı yok.

üniversitede içerdim evlenince negüzel içmiyordum
diyorum ya oğlumu kaybettikten sonra
tekrar başladım
içemk istemiyorum da bakalım

kızlar gelincik 2.çizğiyi gördüm demişya
adeti geçikmedenmi yapmış acaba
belli olurmuki adet gelmeden test yapmada.

doğrusunnnn
bebegim gelse birrr.

doğrusunnnn
bebegim gelse birrr.

Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin. Biz tabiki elimizden geleni yapacağız ama takdir Allahtan. İnşallah kaderimizde vatana millete atasına hayırlı evlat yetiştirmek varsa Allah bekletmeden bebişlerimizi kucağımıza almayı, analı - babalı büyütmeyi nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…