Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

bilmiyorum canım ya.
almayı düşünmüyorum.
onlarla bir proplemim olduğu için değil.
ama nebileyim.

hadibakem içinden nasıl geliyorsa öyle yap almak istemiyorsan alma melek annesi olduktan sonra kimseyi mutlu etmek için kendimizi kasmamıza gerek olmadığını anlamış olmamız lazım bence. Annelerimiz için bile olsa.
Gelincik inşallah gebesindir gerçi korundum diyorsun ama korunma yöntemlerinin hemen hemen hiçbiri garanti değil az da olsa gebelik ihtimali var. Spiralle bile gebe kalan var duydum ben.
Çilek arkadaşım çok acele etme. Normal doğum sonrası en az 3 ay.
Premete geçmiş doğum günün kutlu olsun. Yeni yaşın sana uğur getirsin. Mis kokulu bebişini kucağına almayı nasip etsin. Kader artık gülsün melek annelerine.

evet canım haklısın
sabrımın tükendiği dolup dolup taştığım günlerdeyim.
adet günğm yaklaştıkca ben bunları yaşıyorum
sen nasılsın.

dün bir arkadaşımla karşılaştım. ılk bebeğime gebeyken o da benden 1 ay sonra falan gebe kalmıştı. Kızı olmuştu. Çocuk kocaman olmuş koşuyor. O an kafamda daha önce de duyduğum o cevapsız soru yeniden yankılandı : NEDEN BEN???

Teşekkür ederim mapcım. Birkaç gündür uğramıyorsun. İyisin bir problem yok değil mi.

ayy canım benm
seni okadar iyi anlıyorumki
diğer tüm melek anneleri gibi.
ablamla aynı ay doğum yapacaktık
o aldı oğlunu kucagına benim kucagım boş kaldı.
bu sınav bana zor geliyor artık.

Her yerde bir anneler günü muhabbetidir gidiyor. Gazeteler, televizyonlar sözleşmiş gibi yüzümüze vura vura, içimizi kanata kanata ilan ediyorlar anneler gününün gelişini.Kapkara bir gün daha yaklaşıyor bizim için diğer bütün özel günler gibi. Annem yok ki anneler gününü kutlayayım, çocuğum yok ki anneler günümü kutlasın. 11 yıldır benim için çok zor geçerdi mayısın ilk pazarı bundan sonra katmerli zor geçecek.

dimii ama kimse anlamaz canım
beni teselli ediyorlar hadi 18 yaşında ölseydi
hadi
şehit olsaydı
teselliye bak sen.

tek annem anlıyor beni
bazen bakışlarında acıyı hissediyorum

Sorumu cevaplamışsın zaten. Ben de yakın bir arkadaşımla aynı gün doğum yapmıştım. Geçenlerde facebookta kızının doğum günü fotoğraflarını gördüm içim cız etti. Arkadaşımla görüşmüyorum, görüşemiyorum doğumdan beri. Bakıyorum arkadaşların ya çocuğu var ya da hamileler hatta bazıları ikinci çocuğu bile doğurdu. Hep muhabbetler çoluk çocuk üzerine. Bize de hayat boynumuzu büküp bir köşeden onları seyretmek rolünü uygun gördü.

aynen katılıyorum arkadaşım
hadi ben biz melek anneleri erişkin yaştayız, peki annesi olmayan çocuklar? Hediyeler satılacak birileri para kazanacak diye bir günün bu kadar pompalanması beni rahatsız ediyor.
Ben o günü bebişlerimin yanında geçireceğim onların yanına gidemedim çoktandır.

sweetbaby den haberi olan var mı? Sweetciğim topiğe arasıra uğruyorsan bir iki cümle yaz merak ettik seni.

kızlar yaaa bu durum ne zaman geçecek? ben sürekli ağlamak istiyorum her şey üstüme üstüme geliyor sanki bie de anneler günü çıktı tüm bunlar yetmezmiş gibi yürüyüşe çıkıyorum bir iki gündür kafamı dağıtayım diye daha kötü oluyorum parkta çocuklarını sallayan anne babalar bebekler hamileler gerçekten NEDEN BEN? bunun bir sınav olduğunu düşünüp sabır diliyorum ama galiba ben başaramayacağımmsenağlama

Ben de şimdi onun geçmiş mesajlarına bakıyordum kalbimiz birmiş demek ki. En son 30 nisanda girmiş foruma. Zaten demişti bundan sonra bilgisayara başında çok kalmamaya çalışacağım diye. Hamile arkadaşlarımız lütfen bizi terketmeyin ,biz sizin mutlu haberlerinizle umutlanıyoruz.

Son düzenleme:

senağlamasenağlamasenağlama

Anneler gününün bir de kötü anısı var bende ilk bebeğim henüz karnımdaydı. Anneler gününü kutladık birlikte. Ertesi gün amniyosentez ve sonraki gün suyum geldi. Meğer o anneler günü birlikte sağlıkla geçirdiğimiz son günmüş. Affet beni bebeğim ilk göz ağrımdın sen benim. anneler günü tokat gibi çarpıyor yüzüme.

çok yoruldum kızlar
içim acıyor
oğlumu çok özledim.
bu hafta köye gidecegim.
oğlumun mezarınada gidecegim
hamile kalamadığımamı yanayım oğlumu kaybettiğime anlamadım.

senağlamasenağlamasenağlama

Canım bu durumun geçeceğini düşünüp kendini kandırma çünkü geçmiyor. Ben oğlumu kaybedeli neredeyse 1 sene olacak hala günde en az bir kere katıla katıla ağlıyorum. Bir annenin evladının acısını unutabilmesi mümkün mü sadece bu acıyla beraber yaşamaya alışıyorsun o kadar. Ben yeniden çocuk sahibi olsak bile bu acının bir gram bile eksilmeyeceğini düşünüyorum. Sabretmekten başka çaremiz var mı ki canım. İsyan ederek ahiretteki kavuşma ümidimizi de yok etmemek için sabretmeliyiz.

Neyse ki anneler günü hep pazar günü yani iş günü değil yani ağlayabilmek için uygun ortamlarda olabileceğimiz bir gün ağlayabilmek doya doya biraz olsun deşarj eder belki beni.

çok yoruldum kızlar
içim acıyor
oğlumu çok özledim.
bu hafta köye gidecegim.
oğlumun mezarınada gidecegim
hamile kalamadığımamı yanayım oğlumu kaybettiğime anlamadım.

Öff ya hadibakemcim kopçaları koyuverdin yine. Nereden biliyorsun hamile olmadığını, belki bebeğin seninledir şimdi. Anneler gününden bir kaç gün sonra sen ve nuray sonucunuzu öğreneceksiniz. Belki de size en büyük hediye o zaman gelecek. Limburgcuğumun günü de ayın 10. da. İnşallah gözyaşınızı dindirecek mutlu haberi alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…