Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

canım işe mi başlamayı düşünüyorsun. Senin için çok iyi olur. Bu arada dişin ve ayak tırnağın için geçmiş olsun.

offff yaaa kızlar çıkmam gerekiyo şimdilik sonra inşallah tekrar görüşürüz
kendinize çooook iyi bakın.iyi akşamlar hepinize.

bugün bir hanımla karşılaştım biyerde kuzağında bebeği oturuyor ay ne güzel bebekmiş bu dedim annesi sizde var mı çocuk dedi ? maalesef yok dedim. Kadın ne yaptı biliyor musunuz? gözüme baka baka çantasından nazarlık çıkartıp taktı bebeğine. Şimdi ban ne diyeyim? Kardeşim çocuğuna nazar değmesini istemiyorsun madem evinden çıkarken tak nazarlığı değil mi? Ama kimsenin nazarı değmeyecek sanki benim gibi çocuğu olmayanın nazarı değecek değil mi? ıçinden neler düşündüyse. Bari benim görmeyeceğim şekilde tak.
ışte biz böyle rahat gamsız kırıcı olamayız melek anneleri. Onun için biz özeliz diyorum bazen.

Ben de kendimi meşgul edeyim diye internetten yabancı dizileri indirip onları izliyorum . Lost, Flashforward bir de bu tazeler hatırlamaz ama Mapcım sen hatırlarsın bizim küçüüğüme ziyaretçiler diye bir dizi vardı uzaylılarla ilgili onun yenisi çekilmiş Visitors bu aralar ona sardım onu izliyorum en azından kısa bir süre de olsa başka şeylere odaklanıyorum iyi oluyor. Tavsiye ederim.

canim benim yanlis anlama ne olur ama merak ediyorum TR de nasil oluyor.siz bebeklerinizi gormedinizmi kucaklamadinizmi yada fotografini falan cekip vermedilermi?
insallah yavrunlarimiz ruyalarimizda bize gelirler ben ilk ve tek bebegim olarak bayram arrfesinde gormustum
Limburgcum mezarına gidebilmek bile bir nimet aslında. Benimki başka şehirde kaç aydır gidemedim kendimi çok huzursuz hissediyorum. Oğlum her an aklımda ama sanki gidemeyence bana kızıyor, küsüyor gibi geliyor.
canim bize cok yakin yerde hergun gitsem gidebilirim ama aklim onda ama olmuyor iste ne yazik ki canim yavrum benim sevdim geldim.hic olurmu tatlim elinden gelse hep yaninda olursun hep gidersin bu senin elinde degilki hem niye kussun sana senin METECIGINI nasil sevdigini bizim bildigimiz gibi senin yavrunda bunu biliyor hic oyle dusunme tatlim kendini de yavrunu da uzme lutfen ne olur
merhaba nasılsınız?

merhaba cnm cok sukur bugunumuze sen nasilsin?

Kimse kusura bakmasın kadın tam bir öküzlük örneği sergilemiş. Keşke herkes çocuklara bizim baktığımız gibi güzel gözlerle bakabilse. Keşke insanlar bizi anlayabilse en azından anlamaya çalışabilse.

ziyaretçiler şu derisini kazıyımca yeşil renk çıkan arkadaşlardı değil mi:)))
Çok izlerdik zamanında
lostu hiç sevemedim
dizimax kanalında takip ettiğim birkaç dizi var yerli dizilerden farkı şu 40-45 dk bir bölüm ve bu süreye o kadar çok şeyi sığdırıyorlar ve o kadar akıcı oluyor ki sizi alıp başka bir yerler getirip sonra koltuğunuza geri bırakıyor gerçekten deşarj edici ama dizi bitince merhaba hayat ((

hehhhh oldu simdi o insanin yaptigi boncuk mu koruyacakmis onu nazardan.ALLAHIM ya sen akil fikir vicdan ver boyle insanlara ne kadar terbiyesizlik gozunun icine soka soka mi yapiyor bir de bosver cnm anliyorum ne kadar kirildigini ama takmamaya calis ne yapalim boyleleri cok var maalesef.evet kesinlikle haklisin biz asla yapmazdik boyle

limburgcum burada standart bir uygulama yok ilk bebeği eşim ve ben görmedik
ikizlerimizi ben görmedim o an cesaret edemedim
eşim görmek istedi getirdiler gördü
ayrıca üç yavrumu da eşim kendi defnetti.
Benim büyük bir pişmanlığımdır yavrularımı görememek.

Canım burada işler pek orada olduğu gibi insani yürümüyor. Gone to soon diye bir site var orada kişiler ölen yakınları için bir sayfa düzenliyorlar. O siteye bakıyorum erken doğumla bebeğini kaybedenler yada ölü doğum yapanlar bebeklerine en güzel kıyafetlerini giydirip ailecek onunla fotoğraf falan çekilmişler. Sanırım oralarda bebek ne kadar erken doğmuş olursa olsun onun da bir insan olduğunun bilinciyle hareket ediliyor ve çocuğunu kaybeden ailenin hassalığını bildikleri için sağlık çalışanları da onlara özel davranıyorlar. Burada küvezdeki bir çocuk öldüğünde ailesine mukavva kutu içinde teslim ediliyor. Oğlum cenazesini teslim alırken babam gidip küçük tabut almış oğlumu ona koymuşlar ben onu görünce oğlumu kutuya koymadılar diye nasıl sevindim anlatamam. ışte biz buralarda buna bile seviniyoruz.

canim ne olursun yanlis anlama sakin sordum diye maksadim sana o gunleri hatirlatmak degil (hos gerci ne zaman cikiyorki aklimizdan) ama saki kirilmani istemem.ben dogar dogmaz almistim kucagima yasiordu o an ama sansi yok diye kuveze koymayacaklardi zaten o yuzden hemen verdiler bana kendim istemistim dokundum sevdim yarim saat yasamisti zaten sonra kayinvalidem kayinpederim gorumcem ve abim geldiler hemen 10 dak icinde hatta daha afedersiniz gobek bagi bile duruodu daha altimda cikmamisti daha plesanta onlar gelince bidaha aldim sonra battaniye secmemi istediler bir suru sey icinden secince onun icine sarip getirdiler fotograf istermisiniz dediler bizde isteriz deyince o sekilde kucagimda da cektiler ayriyeten odada da cekmisler sonra morga gotureceklerinde bir kez daha istedim getirdiler toplam 4kez kucakladim sarildim ona sonra ayak ve el izlerini cikarmislar bir karta birde fotolarini cd yapmislar hemen battaniyesiyle birlikte getirdiler bana hepsini halen yavrum kokuyor sanki baskasi koklayiinca bi koku yok diyor ama ben istedigim zaman kokladigim zaman o ilk kokusunu duyuyorum halen offfff cok uzattim nolur kizmayin bana costu icim yinemafoldumben

canim benim nolur kizmayin nolur keske sormasaydim keske cok uzuldum inanin bana anlatmam cok pisman oldum.ama gercekten burdaki uygulama cok fakliymis.burda tek kisilik oda ozel oluyor ve cok farkli fiyati gerci normal odalarda iki kisiilik .ben hastaneye yattigimda iki kisilik istemistim dr dogum yakin bi zamanda dogum olacagini anlayinca beni ozel bi odaya aldilar kendimi daha rahat hissetmem icin ve bunun icinde ekstra odemedik dr onerdigi icin ama inan suan dusunuyorumda herkes cok itinala davranmisti bana SIK SIK gelmislerdi banyomu bile hemsire yaptirmisti bana dogum sonrasi o giydirdi falan neyseeeeeeeeee her ani degil her saniyesi gozumun onunde yattigim ve ciktigim gune kadar anlatsam kitap yazarim herlade ki eminin hepimizin oyledir

Limburgum bak ne güzel uğurlanmış Alperen Efen. Bunlar bile sevinilecek şeyler bence. ınsan bu durumlara düşünce en kötü durumda bile kendine teselli verecek bir yön arıyor.

bende böylö düşünmelerinden korktuğum için en yakınlarımın bile bebeğini sevmiyorum

Aşkolsun canım sana niye kızalım ki. Sen anlattıkça ben sizin adınıza insani bir muamele gördüğünüz için seviniyorum. Bir de benim dikkatimi çeken birşey var yabancılar bebekleri melek olunca onu ne kadar sevdiklerini ve ne kadar gurur duyduklarını anlatmak için onun adına site yapıyorlar, fotoğraflarını yayınlıyorlar, çocuklarını sayarken o meleklerinin adını da söylüyorlar v.s. Bizde ise ben dahil çoğumuz melek annesi olduğumuzu saklıyoruz, çocuğun var mı diye sorduklarında içimiz yana yana yok diyoruz. Arada ne kadar büyük bir kültür farkı var değil mi. Neden biliyor musunuz. Biz çocuklarımızın ölümünden sürekli kendimizi suçluyoruz ve bu durumdan utanıyoruz.

gone too soon sitesine ben de baktım şimdi premetecim
ama bana ölü doğan bebekleri fotoğraflarını çekip internete koymak ne bileyim tuhaf geldi ben istemezdim sanki onlara saygısızlık olurdu gibi geliyor
canlıyken çekilen fotoğraflar ayrı birşey
ama orada ölü bebeklerin resmi de var.
bizim dinimize kültürümüze de ters birşey gibi geldi
insana verilen değer konusunda ise sana katılıyorum yurt dışında herkes işini daha düzgün yapıyor

Kızlar eşim internetin başından ayrılmıyorum diye bana kızıyor. Beni sizden kıskanmaya başlamış öyle diyor. Ben çıkayım artık da kızdırmamayayım kocişimi . Benim koca bebek biraz ilgi istiyor anlaşılan. ıyi geceler. Öptüm sizi yarın görüşürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…