Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

canimmm benimmm.ya inan bu duruma bende cok takiyorum cocugun varmi sorusuna niye yok demek zorunda kaliyoruz sanki var ama hayatta degil desem karsimdakiler bana manali gozlerle bakicaklar ve beni kucumseyiceklermis gibi geliyor ama ben bunu isteyerek degilde toplumun bir kuraliymis boyle davranilmasi gerekiyormus gibi geliyor bana anlamaiyorum.ben cok yakin akrabalarimiz bebegimi gormediler haliyle merak etmislerdi bende cdyi takip gostermistim de densizin vicdansizin yureksizin biri acma ya korkarim ben demisti bana oysaki ben elimden gelse bana deli demiyceklerini biilsem fotografini onume yapistirip gezesim bak benimde bir cocugum oldu demek geliyor icimden

Canım tabi ki bizim dinimiz ve kültürümüzden dolayı biz ölmüş bebeklerimizin resmini çekip koyamayız. Onların dininde bir kişi öldüğünde en güzel kıyafetlerini giydirip tabuta koyuyorlar ve bütün sevdikleri onunla o şekilde vedalaşıyor. Benim anlatmak istediğim istediğim o değildi onlar dünya aleme bir bebekleri olduğunu ve onun melek olduğunu ilan ederken bizimkiler erken doğdular diye bebekten bile sayılmıyor.

bana iyi dileklerde bulunan tüm melek annelerine tşk ederim...inşallah bu sene tez zamanda allahım hepimize bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde nasip etsin....

Bugün gece benim doğum günüm olmasına tüm sevdiğim arkadaşlarım annelerim yanımda olmasına rağmen bir eksğim vardı...birici meleğim oğlum Keremim...aramızda olsaydı 40 çıkmış olacaktı ve bu gece kucağımda olup pastamı birlikte üfliyecektik...

Bu gece hatta bütün gün benim için sadece baş ağrısı keyifsizlik ve zoraki resim karelerinde gülümsemek...Bugün ağlıyamadım bile..hisslendim duygulandım ama yaş gelmedi...kendimi suçladım...içimde hiç heyecan yoktu..hediyeleri açarken bile sevinç yoktu herşey bugün benim için boştu...en kötü polyanacık oyniyarak herkese iyi olduğumu göstermektir...

her şey boş onun yeri asla dolmaz nasıl olacak nasıl gececek bu acı bilmiyorum...o benim ilk hevesim ilk heyecanım ilk annelik duygum ilk tekme atışları kısacası herşeyin ilkiydi...öfff sıkıldım yazmak istedim...iyi geceler...

canım benim ilk önce doğum günün kutlu olsun.
seni çok iyi anlıyorum öylesi bir hayat yaşıyoruz işte.
dolu dolu değilde öylesi.
inş. tez zamanda tekrardan hamile kalırsın
oğlunun kardeşiyle acın biraz hafifler.

ben bunları bilmiyordum
şaşlısın buyönden negüzel oğlunu görmüşün
bend egöremedim
pişmanlığını sonradan yaşadım
görme şansım varken bakmadım.
baksaydım dediğim çok oldu.

bende böylö düşünmelerinden korktuğum için en yakınlarımın bile bebeğini sevmiyorum
bende sevemiyordum inan
dün ilk defa hep uzaktan baktığım komşumun kızını
kucagıma aldım.
maşallah çokda tatlıydı.

seni çok iyi anlıyorum
ben birkaç kere gördüm oğlumu rüyamda.
ama uzun zamandır görmüyorum artık

Canım doğum günün kutlu olsun. Seni anlıyorum içi boş kuklalar gibi yaşıyoruz şu hayatta. Herşeyi içimizden gelmeden, hiçbir zevk almadan sadece yapmamız gerektiği için yapıyoruz. Yeniden anne olmak bizi hayata bağlar ama düşünüyorum da yine de hayatımız asla eskisi gibi olamaz. O kadar büyük bir yara açıldı ki yüreğimizde hiçbirşey bu boşluğu dolduramaz. Ulaşamadığımız şeyler her zaman daha kıymetlidir ya bizim için eğer biz de bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alabilseydik onları çok sevecektik ama bu normal bir anne çocuk sevgisi olacaktı şimdi ise kavuşamadığımız için meleklerimizi normalin çok çok üzerinde seviyoruz bu da haliyle bize normalden daha fazla acı veriyor. Geçmeyecek ama umarım birgün biraz daha azalır bu acı. Bu sene kısmet olmamış ama inşallah seneye doğumgününde kucağında bebeğinle üflersin pastanın mumlarını.

[table="head"]nick|doğum h.|doğum ş|isimleri|kilo boy|doğum t.|kaç gün yaşadığı|doğum sebebi|hamile
Ozlenen2010|33+5|sezeryan|Onur Efe|2800gr 50cm|17.07.2008|24 gün|stres||
Angelhope|27+0|sezeryan|Umut Baki|460gr 27cm|19.02.2008|135 gün|kanda pıh.plesan.yeter.||
Premete|29+2|sezeryan|Mete|830gr|13.04.2009|71 gün|kanda pıh.||
Melek76|37+5|sezeryan|Yusuf|2700gr 51cm|15.03.2009|ölü doğum| kanda pıh .kaka yap.||
Mhtp|6 aylık|normal|Ayşe||03.07.2009|12 saat|stres||
Ebrizm|34+2|sezeryan|Beren,Beril|2200gr 31cm,2300gr.32cm|25.10.2008|ölü doğum , çok şükür hayatta|gebelik zehir.||
Leylayaşar|33+5|normal|ırem|2190gr 44 cm |20.11.2008|2 ay 15 gün |beyin kanaması||
Aabeyazmelek|6 aylık|normal|Gökçen|1000gr 52 cm |02.06.2009|3 saat|stres||
Nekoneko|6 aylık|normal|Muhammed Burak|605gr|05.08.2009|30 saat|stres||
Seymacım|38+0|sezeryan|Ahmed Said|2950gr |25.01.2008|ölü doğum |Rahim yırtıl.||
Hazann|28+0|sezeryan|Nazlım|715gr|07.07.2009|49 gün|gelişme geriliği suyun azalma.||
Hadibakem|23+0|normal||400gr|28.11.2009||||
Ravza1818|28+0|sezeryan|Yağmur|1200gr|08.10.2009|6 gün|kanda pıh.(5. erken doğum)||
Vvuslat|32+0|sezeryan|Yusuf Eren|2230gr 42cm|16.11.2005|1 yıl|karaciğer böbrek yetmez.||
Alicim|33+3|sezeryan|Ali|2050gr 48cm|21.12.2009|6 gün|rahim ağzı yetmezlliği||
Sinannuray|34+0|normal|Firdevs|2150gr 42cm|23.01.2010|3 gün|||
Eburcu|25+3|sezeryan|Egemen Erdem|780gr 850 gr|19.11.2009|40 gün,,|Rahmin ikiz gebelik taşıyamaması||
Seblev|32+5|sezeryan|Arda|2050gr 46cm|04.09.2009|90 gün|amniyosıvısının erken gel.||
Limburg1985|23+2|normal|Alperen Efe|31cm 650gr|01.11.2009|yarım saat|enfeksiyon|
Sweetbaby|32+0|sezeryan|Deniz Kemal|1960gr 46cm|01.12.2009|ölü doğum |plesantanın erken ayrıl.||
Anneolunca|26+5|sezeryan|Muhammed Mustafa,Yusuf|1120gr,1000gr|07.12.2009||erken mebran rüptürü
Gelincik37_34|35+0|sezeryan|Haktan Ener|2500gr|04.01.2010|ölü doğum||
Yelz|32+0|sezeryan|Yağmur|1250gr|11.12.2009|10 gün|dandy wolker|
Cici_22|40+0|sezeryan|Büşra|2300gr|14.02.2010|ölü doğum|ablasyo plesanta|
Hazerozlem|23+3|normal|Tuncay|650gr.|18.03.2010|3 saat|enfeksiyon|
cilekw|26+0|sezeryan|Yiğit Efe|800gr|19.04.2010|ölü doğum||
2009papatya|27+0|sezeryan|Kerem||14.01.2010|ölü doğum|gelişme geriliği|
[/table]

Son düzenleme:
günaydınlar.. nasılsınız özel anneler.. ben bel ağrım dışında iyi sayılırım.. cumartesiyi bekliyorum .. yeni bir süreç başladı. sizin haricinizde kimse bilmiyor daha hamile olduğumu , ve hatta ben bile alışamadım hamile derken bir tuhaf oluyorum , beta hcg sonucumdan beri ağlıyorum niye böyleyim bende bilmiyorum.Rabbim tez zamanda tüm dileyenlere nasip etsin inş..

kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaşlar iğne yaparken sıvının bir kısmı dışarı akıyor istemeden ,, ve iğneyi zor batırıyorum ya neden böyle diğer puregon olurken böyle olmuyordu ,

günaydın herkeseeeeeeeee.
canım benim çok sevindim vaktim olmuyo bu aralar çok fazla giremedim geçmişide okuyamadım ama merak ediyodum çok sevindim Rabbim kucağına almayı sağlıklı ve hayırlı ömürlü evlatnasip eylesin sanada bizede vakti gelince.kendinede miniğede iyi bak tatlım.

SıNANNURAY galiba bi ara okumuştum nuska yaptırmışsın iyi yapmışsın canım ben böle şeylere çok inanan biriyim dünya bile dualarla ayakta duruyomuş dimi ama bende annem yaşadığı ve etrafımdakilerinde çok yaşadığı için biliyorum zaten çokda inanıyorum bende hamile olunca hemen yadırcam doğuma kadar taşıcam üztümde çünkü onlarda Rabbim'in izniyle o dualarda minklerimizi koruyolarmış inşallah hepimiz mutlu sonla kavuşuruz bu sefer bebişlerimize.

kızlar size günaydın demek için girdim şimdi çıkıyorum bende erkenden temizliğimi yapayımda sonra dışarı çıkıcam tekrardan herkes kendine dikkat etsin iyi baksın hele döbişleri dolu olanlar dahada dikkatli olsun Allah'a emanet olun hepiniz.

Günaydın taze anne. ıyi olmana sevindim. ınşallah doktora gidip de önce keseyi sonra da kalp atışalrını görünce daha da rahatlarsın. ığnenin kapağını açınca 1,2 damla fışkırıyor onun için yapacak birşey yok. ığneyi batırmaktan korktuğun ve henüz elin alışmadığı için iğneti batırırken zorlanıyorsundur. Göbeğini iki parmağın arasında sıkıştırarak iğneyi tam dik olarak hızlıca batır. Yeni gelen arkadaşlarımız var listeye onları da ekler misin. Ben geçmişten bilgilerini bulup yazayım şimdi.

hamileolduğunu okumuştum ama tebrik ettimmi hatırlamıyorum
inş. herşey güzel olacak canım.

cici canım sende biraz rahatsızmışın galiba
geçmiş olsun canım.

premete nasılsın canım

Hadibakemci iyiyim canım. Sabah mahmurluğunu üzerimden atmaya çalışıyorum. Sen nasılsın. Yine temizlik yapmıyorsun değil mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…