Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

İnşallah, Allahım o günleri görmeyi hepimize nasip etsin inşallah. Umudumu kaybetmedim ama bazen karamsarlık kaplıyor içimi. Allah sabır versin, bu günler gecek dediğin gibi çok sağol.

Peremete çok güzel anlatmış, Çok etkilendim. Saklamak istiyorum bu yazıyı. Filiz Baştüzel ne güzel anlatmış duygularını. Nasil duygulandığımı anlatamam. Resmen duygularımın tercümanı olmuş, inan bende anlayamıyordum bebeklerimi kaybettiğimi söylediğimde insanların yaa hiç bebeğini kaybetmiş gibi görünmüyorsun gayet iyisin felan deyişlerine.

Evet canım sabretmesini öğrenmek lazım, tevekkül etmek lazım. Allah büyük herşeyin bir zamanı var. Allah o günleri gösterecek.

Bir an böyle bir acıyı yaşayarak Allah katında daha farklı bir mertebeye geçtiğimizi düşündüm, Allahım bizi olgunlaştırdı ve eğitti ve hala eğitiyor. İnşallah mükafatınıda verecek.

günaydın melek anneleri nasılsınız
kızlar galiba iş buldum tekrar bugün gidicem eşimle bu sefer dua edin olurmu fakat malesef benim bebek hayallerim çok ertelendi onun için çok üzülüyorum çok da istiyodum ama bir yandanda düşünüyorum ki acaba hayırlısı bu muydu diye düşünüyorum belkide bizim için erkendi daha ondanmı acaba offfffffff yaaa bilmiyorum ne yapcam e eşimin işi yok işe girme ihtimali yok çünkü askerlik var diye
artık hayırlısı vardır Rabbimin birbildiği .

premete çok güzelmiş gerçekten işte bizim dile geitremediğimiz acılarımız bu kimsenin anlamadığı acımız bu....
benimde kızım öldü ama acısını kimse bilmiyor ve anlamıyor sadece biz birbirimzi anlıyoruz.

bu bir kitap mı ne canım yazarmısın?

Cici işin hayırlı olsun canım. Belki bebek hayallerini ertelemene gerek kalmaz. Üzülme gün doğmadan neler doğar. Paylaştığım yazı bir kitaptan değil canım, çocuğunu kaybetmiş bir annenin bir dergide yayınlanmış yazısı.

İnşallah canım. Hayırlı işler, hayırlı çalışma arkadaşları, hayırlı kazaçlar nasip etsi inşallah. En kısa zamanda eşinde işe girer inşallah sıkıntılarınız biter.

premete ne güzel anlatmış kendini ve bizi gerçekten neden bizi anlamıyolar bu kadar zormu aa sen çok güçlüsün çok iyi dayanıyosun nasıl dayanıyorum ne yapabilirim onların başına gelseydi onlar ne yapabilirdiki ne geliyo elimizden ağlayıp üzülmekten başka insanlar çok zalim çok gaddar boşver üzülme millet büyütüyo askere gönderiyo şehit oluyo bu nedemek yani ben onu sadece karnımda taşıdım diye anne değilmiyim annenin acısı aynı değilmi bende anneyim kızımı ne hayellerle bekledim belki 3 gün yaşadı ama hep yaşıyacakmış gibi kucağıma alacağım günlerini hayal ettim biz anneyiz acı aynı acı bizde yaşadık bu acıyı bizim evladımız öldü bunu anlayın artık teselli edemiyosanızda susun canımızı daha fazla yakmayın

hayırlı olsun canım inşallah herşey gönlüne göre olur

özlenen ciğim inşallah keseyi ya da keseleri görürsün ve rahatlarsın
cici 22 iş bulamana sevindim arkadaşım bir de merak ettim sen 22 yaşında mısı? eğer öyleysen daha önünde uzun yıllar var

evet ben de bebeklerim olmadan aldığım her nefesten pişmanlık duyuyorum
premete filiz baştüzel'in yazısını paylaştığın için teşekkürler

Mapcım hayırdır sen izinli misin. Sen işyerinden çok özel durumlar haricinde KK'ya giriş yapmazdın da bu saatte mesajını görünce şaşırdım.

Filiz Baştüzel'e gelince... Filiz Hanım hiç beklenmeyen bir şekilde, ummadığı bir anda 1,5 yaşındaki oğlunu kaybetmiş. Üzülmüş, yas tutmuş ama o bizim yaptığımız gibi kendisini kabuğuna kapayarak, sürekli kendisini suçlamak yerine kendine bu acıyı yaşayan annelere yardımcı olabilmek gibi bir misyon edinmiş. Başkalarının acılarını yenmesine yardımcı olarak kendi acısının üstesinden gelmeye çalışmış. Bu olayla birlikte kariyerine tamamen başka bir yön vermiş, melek annelerine yardımcı olabilmek adına çeşitli eğitimler almış. Hayata küsmemiş, kadere isyan etmemiş, onu olduğu gibi kabul etmiş. Bence bizim için önemli bir örnek, beni çok etkiledi. Belki bana güleceksiniz ama hepimizin hayata bir görevi tamamlamak için gönderildiğini düşünüyorum. Bunu yeni düşünmeye başlamadım, kendimi bildim bileli hayata gelmemin bir amacı olması gerektiğini düşünüyorum. Kimi insan kendine biçilen bu görevi farkedip tamamlayarak göçüyor bu dünyadan, kimi de bunun yakınından bile geçemeden yitip gidiyor. Filiz Baştüzel'in kaybı onun kendi görevini bulmasına, kendi gibi insanların elinden tutmasına vesile olmuş. Belki bizim de bütün bu yaşadıklarımız boşuna değildir, belki bizim acılarımız kendi yönümüzü bulma yolculuğumuzun bir parçasıdır ne dersiniz.

insanların bizleri anlamadığı konusunda bende sıkıntılıyım.günlük yaklaşık yedi saat dip dibe duran insanlar
bebeklerinden bahsetmek için herzaman benim yanımı seçiyorlar.bazen yaptıklarının farkında değiller diye düşünüyorum bazende kıllığına yapıyorlar gibi geliyor.galiba ben bir gün patlayacağım,sonu kötü olacak.sabır çekiyorum sürekli.
Bu arada bugün test yaptım.malesef negatif.bu ay tatile gittiğim için zaten beklemiyordum ama işte genede ümitlendim kendimce.ya erken yumurtladıysam ya da geç...
kısmet artık öbür aya.

selam gülencim sana özel mesaj yollamak istiyorum ama dolu yollayamıyorum bahçeci klinigi hakkında yardımına ihtiyacım var şimdiden sagol

Evet bu aralar hep böyle bir teselli vermeyi tercih ediyor insalar. Tabiki şehit analarının acısı bir başkadır ama bana bak şehit anları ne yapsın öyle olsa daha kötü deyince benim acım hafiflemiyor ki benim oğluşlarım doğum da ya da doğumdan iki ay sonra öldü diye ben anne değilmiyim, benim yüreğim yanmıyormu? Yani bir de yani üzülmemem gerektiğinini düşünüyorlar ya gerçekten inannamıyorum.

Benim en yakın 15 yıllık arkadaşımla ilişkilerim kötüleşti bu yüzden. Kendisinin 1 yaşında oğlu var, bana başın sağolsuna geldiğinde sürekli olğlundan, oğlunun yaptıklarından bahsetti kalbim kırıldı yani üzüleceğimi düşünmedi bile üstüne üslük sürekli bak koynuna alamadın, koklamadın, konuşmadı sana paylaşmışlığın yok, gene olur, 1-2 sene dinlen, çocuk işini ertele felan artık o kadar çok bana anlamsız öğütler veriyorki artık görümüyorum. Yani insanlar çok düşüncesiz oluyor. Aynı sorunu bir de işyerinde yaşıyorum bütün arkadaşlarımın eşleri ya hamile ya da yeni doğum yaptı bana hanımlarının hamilelikerini, çocuklarının yaptıkları anlatıyorlar çoğukez anlayışla karşılıyorum, beni anlamıyorlar diyorum ama bazen öyle canım yanıyor ki. Daynamayıp gizli gizli ağlıyorum. Hatta geçen anneler günüde eşime ne hediye alayım diye bana sordu arkadaş. Aman zaten annelr günümü bir eşim, annem ve daha yeni tanıştığım bir ardaşım kutladı. Mesaj göndermiş çok etkilendim, "Bebeğinin şuan yanında olmayışı senin anne olmadığın anlamına gelmez, anne olmak için gösterdiğin çaba ve bebeğini yaşatmak için verdiğin mücadele seni anneyim diyen birçok anneden bile daha fazla anne yapar. Anneler günün kutlu olsun." Demiş."Sağolsun en güzel hediyeydi benim için.

premete canım çok saol okudum resmen hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz...herkesin günlük yaşantısında karşılaştığı incindiği ,kırıldığı konular aynı...napalım bizede böyle yazılmış...

premete gerçekten çokgüzelmiş yaa bu kadar anlatılabilir mafoldumben ellerine saglık opuyorumnanaktan
kızlar ateşim düştü pembe lekem geldi yarın hastalanıcam buayda hayırlı degilmiş önümüzdeki maçlara bakıcaz

Ben de sürekli etrafımdaki inanların çoluk çocuk muhabbeti yapsından hoşlanmasam da aslında onları anlayabilir ve yaptıkları şeyi kötü niyetle yapmadıklarını düşünyorum. Çocuk sahibi olmak öyle hastalıklı bir durum ki çocuğu olan insanlar sanki hayatlarından başka birşey yokmuş hatta çocukları olmadan önce bir hayatları yokmuş gibi davranıyorlar. Sürekli çocuklarından bahsetmek konusunda önleyemedikleri bir dürtüye sahipler ve bunu yaparken etrafındaki insanların hassasiyetlerini düşünemiyorlar, zaten insanlar çoğu zaman bizim çocuğumuzu kaybettiğimizi unutuyorlar bile. Biz şimdi nasıl onların bizi anlayamadıklarını düşünüyorsak aslında biz de onları anlayamıyoruz çünkü hayattaki pozisyonlarımız çok farklı. Büyük ihtimal biz de ilerde çoluk çocuğa karıştığımızda sürekli çocuklarımız hakkında konuşmak isteyeceğiz. Şimdi bile ben sürekli oğlum hakkında konuşmak isterim ama dinleyen kim. Ona bakarsanız hiç evlenmemiş birinin yanında evlilik muhabbeti, anne babasını kaybetmiş birinin yanında anne baba muhabbeti yapmak da yanlış ama yapılıyor hatta biz de yapıyoruz. Her insanın hassas olduğu bir konu var ve herkesin derdi kendine göre çok büyük. O nedenle insanlardan hassasiyet beklersek sadece kendimizi üzdüğümüzle kalırız. En güzeli insanları olduğu gibi kabul etmek ve kimin ne dediğine fazla takılmamak aslında.

Bu arada test için erken olduğunu düşünüyorum. Bu ay çok müjdeli haber aldık 2 gün sonra sen de çıkıp ben hamileyim dersen hiç şaşırmayacağım. Ben de hep senin için erken ya da geç yumurtlama ihtimalini düşündüm.

Canım inşallah yarın adet olmazsın, ben senden çok umutluyum ama olursan da senin bu pozitif yaklaşımın çok hoşuma gitti. Sen bu kadar kararlı ve pozitif olduğun sürece bebiş için fazla bekleyeceğini sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…