Hadibakem bugün doktora gidecekti. Yazmadığına göre yine doktordan sonra bir yere mi gitti acaba. Sinannuray siz msn'den görüşüyorsunuz birşey söyledi mi.
Ben de sürekli etrafımdaki inanların çoluk çocuk muhabbeti yapsından hoşlanmasam da aslında onları anlayabilir ve yaptıkları şeyi kötü niyetle yapmadıklarını düşünyorum. Çocuk sahibi olmak öyle hastalıklı bir durum ki çocuğu olan insanlar sanki hayatlarından başka birşey yokmuş hatta çocukları olmadan önce bir hayatları yokmuş gibi davranıyorlar. Sürekli çocuklarından bahsetmek konusunda önleyemedikleri bir dürtüye sahipler ve bunu yaparken etrafındaki insanların hassasiyetlerini düşünemiyorlar, zaten insanlar çoğu zaman bizim çocuğumuzu kaybettiğimizi unutuyorlar bile. Biz şimdi nasıl onların bizi anlayamadıklarını düşünüyorsak aslında biz de onları anlayamıyoruz çünkü hayattaki pozisyonlarımız çok farklı. Büyük ihtimal biz de ilerde çoluk çocuğa karıştığımızda sürekli çocuklarımız hakkında konuşmak isteyeceğiz. Şimdi bile ben sürekli oğlum hakkında konuşmak isterim ama dinleyen kim. Ona bakarsanız hiç evlenmemiş birinin yanında evlilik muhabbeti, anne babasını kaybetmiş birinin yanında anne baba muhabbeti yapmak da yanlış ama yapılıyor hatta biz de yapıyoruz. Her insanın hassas olduğu bir konu var ve herkesin derdi kendine göre çok büyük. O nedenle insanlardan hassasiyet beklersek sadece kendimizi üzdüğümüzle kalırız. En güzeli insanları olduğu gibi kabul etmek ve kimin ne dediğine fazla takılmamak aslında.
Bu arada test için erken olduğunu düşünüyorum. Bu ay çok müjdeli haber aldık 2 gün sonra sen de çıkıp ben hamileyim dersen hiç şaşırmayacağım. Ben de hep senin için erken ya da geç yumurtlama ihtimalini düşündüm.
bilmiyorum canım .ihtimal olmamasına rağmen bu ay çok heveslendim.ben hep yine aynı şeyleri yaşamaktan korktum.çevremdekiler arkadaşlarım üçüncü aydan itibaraen hep bana 'hadi hadi' dediler ama ben cesaret edemedim.dördüncü ayda doktora gittim' tamam artık biran önce bebeeğin olsun' dedi gene cesaret edemedim.galiba artık bende istiyorum.doğumdan sonrada her ay hamilelik belirtisi yaşadım,hamile kalma korkusundan...ama bu ay hiçbir belirtim yok .bu beni biraza umutlandırmıştı.
ilk hamileliğimi 15 günlük gecikmeden sonra tam olarak anlamıştım.idrar testinde çıkmadı,hatta bir hafta geçtiği halde kan testindede çıkmadı.10.gün muayenede doktor keseyi gördü ve inanamadı.15.günde bhcg değeri kontrolünden sonra tamam hamilesin dediler.geç döllenmeymiş
yani kırmızıları görmeden ümidi kesmek yok.azda olsa her zaman ihtimal var.ama hasta olacak gibiyim....hayırlısı artık.
sende durum ne?var mı belirtilerin ?
Allah hepimiz yüzünü güldürsün...Bize bizi ANNEEE diye cagiracak o miniklerden esirgemesin ki biz onlara muhtesem bir sekilde bakacagiz o miniklere her baktigimizda mucizemizin kiymetini belki bircok insandan daha iyi biliyor olacagiz,sükredecegiz.....Olacak degilmi kizlar bizde yavumuzu kucagimiza alcagiz ve bu sefer mutluluktan aglayacagiz hemde ilk dafa.. iste o zaman bizi kimse susturamayacak.....Aminnnnnnnnnnn
bilmiyorum canım .ihtimal olmamasına rağmen bu ay çok heveslendim.ben hep yine aynı şeyleri yaşamaktan korktum.çevremdekiler arkadaşlarım üçüncü aydan itibaraen hep bana 'hadi hadi' dediler ama ben cesaret edemedim.dördüncü ayda doktora gittim' tamam artık biran önce bebeeğin olsun' dedi gene cesaret edemedim.galiba artık bende istiyorum.doğumdan sonrada her ay hamilelik belirtisi yaşadım,hamile kalma korkusundan...ama bu ay hiçbir belirtim yok .bu beni biraza umutlandırmıştı.
ilk hamileliğimi 15 günlük gecikmeden sonra tam olarak anlamıştım.idrar testinde çıkmadı,hatta bir hafta geçtiği halde kan testindede çıkmadı.10.gün muayenede doktor keseyi gördü ve inanamadı.15.günde bhcg değeri kontrolünden sonra tamam hamilesin dediler.geç döllenmeymiş
yani kırmızıları görmeden ümidi kesmek yok.azda olsa her zaman ihtimal var.ama hasta olacak gibiyim....hayırlısı artık.
sende durum ne?var mı belirtilerin ?
Gecen ay burdan bir tanidik Türkiyeye geldi,ona Klomen hap aldirttim.yumurtlamayi saglayan bir ilac biliyorsunuzdur belki
Burda recetesiz kesinlikle vermiyorlar daha evel hic kullanmadim,ama KK onunla ilgili cok sey okumustum.. sonrasinda hamile kalmadan öncede doktora söyledim bana bu tedaviyi uygularmisiniz diye..yazamam 1 yiliniz dolsun gebelik olmazsa veririm demisti sanki yasim gencti ya 1 yil bekleyecekmisim. ..o zamanlar cok arastirmistim,cok okumustum bu hapi.. cok seyler ögrendim ben KK den..26´si reglimin 5.günü idi bismillah diyip basladim hapa..Anliyacaginiz zivanadan ciktim ben...insallah kötü bir sonuc almam..
kızlar hani size çok kötü bir hastalığa yakalanan teyzemden bahsetmiştim. Kendisine tanı konalı 4 ay bile dolmadı ama genel durumu çok ağırlaştı. Neredeyse ölümcül yani. Bu arada kendisinin iki kızı olduğunu da söylemiştim 21 ve 25 yaşlarında. Teyzem eşinden ayrıldıktan sonra onlara bakabilmek için çok değişik işlerde çalıştı çok yıprandı tam okuttum rahat edeceğim derken bu olay çıktı. Beni çok üzen bir durum ise kızlarının ona karşı bu durumda bile ilgisiz kalması. Küçük olan üniversite öğrencisi başka bir ilde okuyor Hadi ona birşey diyemiyorum. Çok üzüldüğü belli. Ama büyük kızı mimar Amerika'da. 2 haftalığına geldi anneyi görmeye sonra o halde bırakıp geri gitti. Teyzem de belli etmedi ama çok üzülüyor. Belki bir daha annesini görememe ihtimali var ama o gitmeyi tercih etti.
Benim bu olaydan çıkarttığım ders işe şu oldu. Evlat herşey mi? Bunu düşündüm. Rabbim hepimize hayırlı evlatlar varsin.
premete maşallah senin de gözünden hiçbirşey kaçmıyor güzelim yaaa::))
evet gebelik haberlerini tebrik etmek haricinde girmiyordum taki bir önceki gece evdeki internet arızalanana kadar. Servis ile görüştüm üç iş günü içinde tamir edeceklerini söylediler ben de n'apıyim duramadım girdim işyerinden. Zaten herhengi bir sebeple bir kuralı çiğnersen gerisi geliyor malum.
inşallah 1 hafta sonra da birisini kutlamak için yine iş yerimden yazarım anladın sen onu:))
kızlar hani size çok kötü bir hastalığa yakalanan teyzemden bahsetmiştim. Kendisine tanı konalı 4 ay bile dolmadı ama genel durumu çok ağırlaştı. Neredeyse ölümcül yani. Bu arada kendisinin iki kızı olduğunu da söylemiştim 21 ve 25 yaşlarında. Teyzem eşinden ayrıldıktan sonra onlara bakabilmek için çok değişik işlerde çalıştı çok yıprandı tam okuttum rahat edeceğim derken bu olay çıktı. Beni çok üzen bir durum ise kızlarının ona karşı bu durumda bile ilgisiz kalması. Küçük olan üniversite öğrencisi başka bir ilde okuyor Hadi ona birşey diyemiyorum. Çok üzüldüğü belli. Ama büyük kızı mimar Amerika'da. 2 haftalığına geldi anneyi görmeye sonra o halde bırakıp geri gitti. Teyzem de belli etmedi ama çok üzülüyor. Belki bir daha annesini görememe ihtimali var ama o gitmeyi tercih etti.
Benim bu olaydan çıkarttığım ders işe şu oldu. Evlat herşey mi? Bunu düşündüm. Rabbim hepimize hayırlı evlatlar varsin.
günaydınlar , hayırlı cumalar herkeslere. Rabbim gönlümüzden geçen hayırlı istek ve arzularımızı kabul etsin inş..
mapcim Rabbim teyzene acil şifalar versin inş. evladın bile hayırlısı işte , bizim için hayırlı olmayacaksa hiç olmaması daha ii sanırım .Rabbim bu günlermizi aratmasın inş.
bu gece olan oldu ve en korktuğum migrenim tuttu. hamilelikte en çok korktuğum 1 migren . 2 diş ağrısı .. dayandım dayandım en son gecenin 3 ünde dayanamaz hale geldim ve bir parol içtim .şu an yine biraz var ağrı ama geceye göre çok şükür iyiyim.
Allah hepimiz yüzünü güldürsün...Bize bizi ANNEEE diye cagiracak o miniklerden esirgemesin ki biz onlara muhtesem bir sekilde bakacagiz o miniklere her baktigimizda mucizemizin kiymetini belki bircok insandan daha iyi biliyor olacagiz,sükredecegiz.....Olacak degilmi kizlar bizde yavumuzu kucagimiza alcagiz ve bu sefer mutluluktan aglayacagiz hemde ilk dafa.. iste o zaman bizi kimse susturamayacak.....Aminnnnnnnnnnn
senin yazını okuyunca kızıma doğum yaptığım gün geldi aklıma doğumdan çıktım millet acıdan kıvranır ben ağlıyorum bi gülüyorum tutamıyorum kendimi herkez sana ne oluyo diyo gülüyon mu ağlıyon mu öyle bi değişik duyguyduki ben bile ne olduğunu anlayamadım gülmemin sebebi kolay doğum oldu mucize dedi bütün hastane hemde ölmemiştim ağlamamın sebebinide şimdi anlıyorum şuan allah izin verirse bebeğimi doğuracağım günü hep düşünüyorum acaba ne hissederim sanki ağlarmışım bbeğmi kucağıma alamazmışım gibi geliyo inşallah mucizene kavuşursun onu kucağına alıp mutluluktan ağlarsın
günaydınlar , hayırlı cumalar herkeslere. Rabbim gönlümüzden geçen hayırlı istek ve arzularımızı kabul etsin inş..
mapcim Rabbim teyzene acil şifalar versin inş. evladın bile hayırlısı işte , bizim için hayırlı olmayacaksa hiç olmaması daha ii sanırım .Rabbim bu günlermizi aratmasın inş.
bu gece olan oldu ve en korktuğum migrenim tuttu. hamilelikte en çok korktuğum 1 migren . 2 diş ağrısı .. dayandım dayandım en son gecenin 3 ünde dayanamaz hale geldim ve bir parol içtim .şu an yine biraz var ağrı ama geceye göre çok şükür iyiyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?