Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Sinannuraycım evlatlarımızın acısının içimizden çıkması mümkün değil, bu durum ne olursa olsun hiç değişmeyecek ama sen şimdi karnında yeni bir can taşıyorsun,o da senin evladın, senin kanından canından ve şimdi onu iyiliği için daha güçlü olman, onun hatırına hayata sarılman gerekiyor. Annelik fedakarlık gerektirir canım bu durumda senin fedakarlığın da acını içine atmak ve bebeğinin iyiliği için iyi olmaya çalışmak olacak. 7 ay sonra senin de kucağın yeniden dolacak, sen de bebeğini alıp gezmelere gideceksin. O zaman acın biraz olsun hafifleyecek, yaşamak için bir sebebin olacak canım.

sinannuraycığım sana şu anda sekizinci haftası devam eden bir gebeliğin olduğunu, bebeğinin iç ve dış organlarının oluşmaya devam ettiğini ve senin yaşadığın stresin bu süreçte bebek üzerinde çok önemli negatif etkiler yaratabileceğini hatırlatmak istiyorum canım. Lütfen bunu düşün ve acını hafifletmeye çalış. Karnındakinin annesinin mutlu olmasına ihtiyacı var.

premete ben seni kırmak veya eleştirmek ya da şükürsüz olmakla suçlamak için yazmadım o mesajı. Teselli vermek istedim. Beterin beteri var en azından gebe kalabiliyorsunuz demek istedim. Yanlış anlaşıldığımı anlıyorum. Bundan sonra daha direkt anlatmaya çalışacağım düşüncelerimi.
Eburcu arkadaşım sen de dolaylı olarak üzülmüşsün. Gerçekten tek amacım premeteye teselli vermekti.
ışyerindeki problemler için de lütfen canını sıkma benim işyerimde de çok sıkıntı var. Yaşanan olumsuzluklar karşısında kendimi ''benim üç çocuğum öldü, beni artık böyle saçma sapan şeyler üzemez, canımı acıtamaz; acının ne demek olduğunu gördüm ben, bunlar da ne ki?'' diye kendimi avutup geçiştiriyorum. Cidden işe yarıyor.

Mapcım yazdıklarını beni üzmek için yazmadığını, beni teselli etmeye çalıştığını biliyorum. Zaten Eburcu'ya yazdığım mesajımda da bunu belirtmiştim. Ben sadece kendi durumuma açıklık getirmek istedim. Ayrıca ben hamile kalırsam buna en çok sevineceklerden birinin de sen olduğunu biliyorum. Dediğim gibi bu topikteki hiçkimsenin dediği birşey beni üzmez ya da kırmaz çünkü herkesin ne kadar çok birbirinin iyiliğini istediğini biliyorum. Aramızda herhangi bir sorun yok sen hala benim için aynı Map'sın ben de hala senin için aynı Premete'yim değil mi?

canım biz birbirimizi çok iyi anlarız , en rahat birbirimizle konuşuruz.acı inan bana dinmiyor. dediğin gibi tetikliyor sanki herşey. Bende inan bana her akşam yatarken ağlıyorum, bebeğimi düşünüyorum. Eşim görmesin diye de sessiz ağlıyorum. Üzülmesin diye ama inan bana herşey güzel olacak. Allah bizim için böyle olmasını istedi.Ama Allaha inan herşey güzel olacak. Burda bebişlerimizi anlatıcaz birbirimize.

slm canlarım anladımki bugün herkeste biraz karamsarlık var...
bende bitaraftan mutlu olmaya çalışırken bitaraftanda düşünceler benim peşimi bırakmıyor.oğlumda suyum az az gelmişti anlamamıştım bile.sorunum 19. haftalarda başlamıştı 24. haftada farkettik zaten 3cm kalmıştı suyum.28h3g e kadar hastaneye yattım ve meleğim doğmuştu.şimdi yine araştırıp duruyorum acaba aynı problemleri yaşıcakmıyım diye...stres yapıp duruyorum.biliyorum ALLAH IMIN dediği olacak ne yazılmışsa yaşıcam bunları ama yinede düşünmeden yapamıyorum.bu konu hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar?

Özlemimsin su azalması bildiğim kadarıyla 3 sebepten olabiliyor. 1.si bebeğin böbreklerinde yapısal bir problem olduğu zaman su azalabiliyor ki gebeliğin sırasında yapılan ultrasonlarda böyle bir problem olsa anlaşılırdı, 2.si enfeksiyon nedeniyle kesen delinmiş olabilir ve suyu sızdırarak azalmasına neden olabilir, 3.sü de kan pıhtılaşması nedeniyle bebek gelişemediği zaman da su devir daimini yeteri kadar gerçekleştiremediğinden su azalabiliyor. Benim 3. sebepten dolayı suyum sınırdaydı. Bence sende de kan pıhtılaşması olduğundan suyun azalmıştır, zaten o gebeliğinden önceki tekrarlayan düşüklein de bunu destekliyor. Şu an zaten önlem amaçlı kan sulandırıcı iğne kullanıyorsun, bir de iyi bir doktor gözetiminde sık kontrollerle hamileliğine devam edersen Allah'ın izniyle bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın. Yalnız bu durumda stres de çok önemli, çünkü stres hastalığı tetikliyor. Kendini sakinleştirmeye ve herşeyin iyi olcağı konusunda telkin etmeye çalış.

çok sağolun kızlar desteğiniz için elimden geldiği kadar canımı sıkmamaya çalışıyorum ama olmuyor belkide onu hissedemediğimdendir belki bebeğim hareketlenmeye başlasa onu daha iyi hissedip düşünmeye başlarım zaten pek mutlu olabilen birisi değildim hep karamsardım şimdi dahada kötü oldum neyse bunda da vardır bi hayır allah güç versin bize

SıNANNURAY kendini üzme canım bunu öncelikle bebiş için yapmalısın o seni tamamen hissediyor canım onu düşün bebeğini kucağına alacaksın onu emzireceksin gezmelere götüreceksin iyi şeyler düşün

ÖZLEMıMSıN bebeğimi kaybettiğimde suyum çok azalmıştı dr böbrek yetmezliğinden şüphelenmişti ama otopsi de böbrekler gelişimini tamamlamış olarak tespit edildi dr tam olarak bir cevap veremedi yani premete çok güzel açıklamış inşallah aynı şey olmaz ama sen kontrollerni ihmal etme dr a suyu sürekli hatırlat bazen gözden kaçırıyorlar

genel olarak bir karamsarlık söz konusu ben de farklı değilim az önce sınav görevim vardı orda bile ağlamaklı oldum çocukların dikkati dağıldı hemen toparlandım dışarıda çocuklarını bekleyen veliler vardı ben de çocuğumu böyle bekleyecek miyim acaba diye düşündüm bebişim belki dün belki bugün belki yarın belki de bir hafta önce doğacaktı 06.06 doğum tarihiydi yani ben sınavda olmak yerine hastanede veya evde bebeğimle olabilrdim ama ....... bebeğim canım oğlum annesinin kuzusu yokkkkk

canım benim korkular hep var, normal bir hamilelik gibi rahat olmamaız imkansız ama bebeklerimiz ve kendimiz için ii olmalıyız , mesela senin suyun azalmış problemler erken dönemde başlamış falan filan , benim herşeyim yolundaydı bebeğimin gelişimi 3 hafta önden gidiyordu , sürekli kontrol altındaydım 2. düzel detaylı ultrasonum yapılmıştı 22. haftamda herşey çok iiidi ,, ta ki 34. haftamda normal bir kontrole gidip doğumun başladığını öğrenene kadar.Rabbim böyle nasip etti böyle oldu kader dedik ,... ve şimdi yeni sayfa açtık testler yapıldı ilaçlar ona göre kullanılıyor ve dualr ediyoruz , gerisi Rabbime kalmış ..Rabbim ol dedikten sonra olur . Rabbim acılarımızı unutturacak başka acılar yaşatmasın inş.

PREMETE canım inanki akşam taktımda taktım kafaya uyumadım bile doğru dürüst.ben herşeyi çok inceleyen takan bir kişiyim kendime hakim olamıyorum.oğlumun hamileliğindede kullanmıştım iğne ama oldu işte.doktorum ilk farkettiğinde çokmu stres yaptın ne demişti.gerçektende o hamileliğimdede yine çok stres yapmıştım.aslında olacak olana çare yok yaşanacak olan yine yaşanacak...bu kafayı değişmek lazım aslında oda mümkün diil.saol canım...

28 MAVı saol canım sende üzülmemeye çalış napalım allahım inşallah güldürür bizide sonunda.
ÖZLENEN inşallah sağlıkla kucağımıza alırızda bu pimpirikliliklerden bu düşüncelerden kurtuluruz.inşallah allahım hepimizi güldürür...

ÇıLEKW canım ben 1 ay üzerine olmuştu ilk adetim...

selam melek anneleri keyifler nasıl geçmişe bakmadım bende kendimi toparlamaya çalışıyorum bilegim incildi doktora gittim bilek için bileklik versi krem verdi 15 oynatmıyacakmışım ama oynatmadan durulmuyorki evim leş gibi oldu temizlik yapamıyorum hiçbir iş daha dogrusu ne zormuş ya..
çalışmalara bugun başladık ama işte bilegim çıktı buayda vardır bundada bir hayır hayırlısı öptüm herkezi allaha emanet olun
çilekçim ben normel dogum yaptım 40 çıkmadan adet oldum...inşallah sende yakında olursun sıkma kendini stresönemli biliyorsun...

Beyazmelekcim geçmiş olsun canım. Evi boşver o sonra da temizlenir, önemli olan senin sağlığın.

canım sen hangi doktora gidiyosun sana ne testleri yaptılar hangi ilaçları kullanıyosun ilk hamileliğin miydi çok sordum ama bende ikinci doktoru düşündüğüm için cevaplarsan sevinirim şimdiden teşekkürler

canım geçmiş olsun bizim sıkıntımız olmasada biz kendimize bi dert buluruz bende evi çok dert ediyodum boşverdim bi bulaşık yıkanıyo evde onuda makina yapıyo iş güç yok valla sende boşver düzelince bileğin yaparsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…