özlemimsin senin de ilk üç ayın dolmuş arkadaşım ::))) bebişin oluştu artık içinde oragnları ile artık gelişecek gün gün büyüyecek ve 6 ay sonra da gelecek. Bu kontrolde cinsiyetini de öğrenirsin belki.
eyiftul canım özletiyosun kendini ii ol yeter ama arada gir arıyo gözlerim giden gelmiyo artk...
beklemedeyim canım şimdilik ayın 10 da son gün o zamana kadar olmazsam test yaptırcam ama adet belirtileri de var çok wc yw gidiyorum sanki saatlerce tutmuşumda son anda yetişmişim gibi oluyorum gece de peçeteye pembe kan geldi her wc ye çıkışımda kısmet artık Rabbim ne zaman nasip ederse sağlıklı uzun ömürlü o zaman versin inşallah
map canım evet 3 ayım doldu şükürler olsun.inşallah tamamına erer vaktiyle bir doğum olur ve sağlıklı olur .hep buna du ediyorum artık.korka korka bu zamana kadar geldik.allah büyük hepimizin yardımcısı olsun canım...
kızlar çok kötüyüm ben..... işyerinden bir arkadaşım doğum yapmış aynı dönem hamileydi.... bebeğine kavuşmuş o.... benim bebeğim yok yanımda ne kadar gülsem etsem de hep bir tarafın eksik kalıyor. Allahım sabır ver
kızlar bu acı gün geçtikçe içimde dahada büyüyor dayanamıyorum.oğlumun ultrasondaki o hareketleri hep gözümün önünde o minicik elleri, ayakları..... olmuyor geçmiyor. melek oğlumu çok özlüyorum ben.....dayanamıyorummmmmmmmmmmmmmmmm...
Özlenencim ben de rüyamda senle Angelhope'u gördüm. Rüyamda biz bir yerdeyiz, hastane ya da yatakhane gibi sıra sıra yataklar var ama etrafında hiç duvar yok. Bu yer bir tepenin en üst noktasında, yukarıdan yemyeşil ağaçları görüyoruz. Angelhope'la senin yanında bebek arabası var, içinde bebekleriniz uyuyor. Benim yanımda bebek var mıydı hatırlamıyorum. Etrafta başka kadınlar da var, hepsinin kucağında bebek var. Güzel, ferah bir rüyaydı. Uyanınca düşündüm de acaba orası Cennet miydi, meleklerimize mi kavuşmuştuk.
Günaydın kızlar. Bugün canım çok sıkkın, dün kötü bir gün geçirdim. Dün biz arabamızı değiştirdik, yeni arabamızı görsünler diye dün akşam kayınvalidemleri alıp gezmeye götürdük. Kayınvalidem gezerken şevke gelip İzmir'de güzel günlerimiz oldu, bazı ufak tefek problemlerimiz oldu ama geçti gitti dedi. İşte o söz benim ciğerimi deldi geçti, beynimden vurulmuşa döndüm. Ufak tefek mi dedim eşim de bozulduğumu anladı ama o hiç oralı olmadı. Birşey dememek için kendimi zor tuttum. Bir yere gittik oturduk. Ben lavaboya gidince eşim anne niye öyle dedin, öyle denir mi hiç demiş o da aman canım ben öyle demek istemedim demiş ama bütün gece boyunca neşesinden hiçbirşey kaybetmedi, cır cır böceği gibi konuştu durdu benimse o dakikadan sonra ağzımı bıçak açmadı çünkü konuşsam ağzımdan kötü sözler çıkacaktı. Kendimi sıktım sıktım onları evlerine bıraktıktan sonra eşim büyütüyorsun bu sözde abartılacak birşey yok deyip annesini müdafa etmeye kalkınca patladım ufak bir sinir krizi geçirdim. Ağlamaktan yüzüm gözüm şişti hala da şişler. Bu kayınvalidemin ilk vukuatı değil daha önce de buna benzer sözleri olmuştu hatta ben kendisini uyarmıştım ama yine eski hamam eski tas. Onlara göre benim oğlumun ölümü basit, önemsiz birşey demek ki. Evet benim ufak tefek bir derdim var, yalnızca 830 gramdı ama ben bu derdimin altında eziliyorum, hergün yaşadığıma kahrediyorum. Bu kadın kendi 30 yaşındaki evli barklı oğlunu 2 gün göremese çok özledim diye ağlıyor ama benim oğluma ömür boyu hasret çekecek olmam birşey ifade etmiyor demek ki. Oğlum yaşarken torunu için ölüp bitiyordu, Mete öldü, onu gömdük herşey bitti. Acılar azımsanınca azalmıyor, yok sayılınca yok olmuyor. Eşime göre o bizi üzmemek için öyle demişmiş. Çıkıp bütün dünyaya siz yok saysanız da benim bir oğlum var diye haykırmak geliyor içimden. Dünden beri kayınvalidemin ettiği sözler ve benim ona söylemek isteyip de söyleyemediklerim dönüp duruyor kafamın içinde. Çoook kötüyüm dibe vurdum ben kızlar. Sanıyorlar ki bir daha çocuğum olunca herşey bitecek, unutulacak. Ne fark eder, neyi değiştirir ki Mete öldü, o geri gelmeyecek. Kusura bakmayın sizin de canınızı sıkmak istemezdim ama derdimi paylaşacak başka kimsem yok. Şu koskoca dünyada yapayalnız hissediyorum kendimi. Acaba annem yaşasaydı o beni anlar mıydı, yoksa o da ufak tefek şeyler deyip geçiştirir miydi.
Günaydın kızlar. Bugün canım çok sıkkın, dün kötü bir gün geçirdim. Dün biz arabamızı değiştirdik, yeni arabamızı görsünler diye dün akşam kayınvalidemleri alıp gezmeye götürdük. Kayınvalidem gezerken şevke gelip İzmir'de güzel günlerimiz oldu, bazı ufak tefek problemlerimiz oldu ama geçti gitti dedi. İşte o söz benim ciğerimi deldi geçti, beynimden vurulmuşa döndüm. Ufak tefek mi dedim eşim de bozulduğumu anladı ama o hiç oralı olmadı. Birşey dememek için kendimi zor tuttum. Bir yere gittik oturduk. Ben lavaboya gidince eşim anne niye öyle dedin, öyle denir mi hiç demiş o da aman canım ben öyle demek istemedim demiş ama bütün gece boyunca neşesinden hiçbirşey kaybetmedi, cır cır böceği gibi konuştu durdu benimse o dakikadan sonra ağzımı bıçak açmadı çünkü konuşsam ağzımdan kötü sözler çıkacaktı. Kendimi sıktım sıktım onları evlerine bıraktıktan sonra eşim büyütüyorsun bu sözde abartılacak birşey yok deyip annesini müdafa etmeye kalkınca patladım ufak bir sinir krizi geçirdim. Ağlamaktan yüzüm gözüm şişti hala da şişler. Bu kayınvalidemin ilk vukuatı değil daha önce de buna benzer sözleri olmuştu hatta ben kendisini uyarmıştım ama yine eski hamam eski tas. Onlara göre benim oğlumun ölümü basit, önemsiz birşey demek ki. Evet benim ufak tefek bir derdim var, yalnızca 830 gramdı ama ben bu derdimin altında eziliyorum, hergün yaşadığıma kahrediyorum. Bu kadın kendi 30 yaşındaki evli barklı oğlunu 2 gün göremese çok özledim diye ağlıyor ama benim oğluma ömür boyu hasret çekecek olmam birşey ifade etmiyor demek ki. Oğlum yaşarken torunu için ölüp bitiyordu, Mete öldü, onu gömdük herşey bitti. Acılar azımsanınca azalmıyor, yok sayılınca yok olmuyor. Eşime göre o bizi üzmemek için öyle demişmiş. Çıkıp bütün dünyaya siz yok saysanız da benim bir oğlum var diye haykırmak geliyor içimden. Dünden beri kayınvalidemin ettiği sözler ve benim ona söylemek isteyip de söyleyemediklerim dönüp duruyor kafamın içinde. Çoook kötüyüm dibe vurdum ben kızlar. Sanıyorlar ki bir daha çocuğum olunca herşey bitecek, unutulacak. Ne fark eder, neyi değiştirir ki Mete öldü, o geri gelmeyecek. Kusura bakmayın sizin de canınızı sıkmak istemezdim ama derdimi paylaşacak başka kimsem yok. Şu koskoca dünyada yapayalnız hissediyorum kendimi. Acaba annem yaşasaydı o beni anlar mıydı, yoksa o da ufak tefek şeyler deyip geçiştirir miydi.
Gelincik, Bengisu sağolun arkadaşlarım. Başka zaman olsa yine kayınvalidemin ptavatsızlıklarından biri der, güler geçerdim ama oğlumun ölüm yıldönümüne 2 hafta kalmışken hiçkimsenin en ufak bir sözüne bile tahammül edebilecek durumun yok. Ağlamamı durduramıyorum. Şu an işteyim biraz önce tuvalete gittim yine ağladım ağladım geldim, yüzüm gözüm kıpkırmızı gelen vatandaşlar suratıma garip garip bakıyorlar.
Bir Melek Annesini Teselli Ederken Yapılmayacaklar Listesi
1- Yaşananlar hakkında bizim için cevaplar bulmaya çalışmayın
2- Cennet ve öbür alem hakkında basmakalıp, beylik ve klişe olmuş lafları gereksiz yere etmeyin
3- Başka sağlıklı çocuklarımız var diye ya da başka çocuğumuz olabilir diye şükretmemizi söylemeyin çünkü biz kaybettiğimiz çocuk için yastayız ve onu hiçbir şey geri getiremez.
4- Çocuğumuzun değerinin ve kaybında yaşadığımız acının büyüklüğünün, onun yaşıyla bir alakası olmadığını lütfen bilin
5- Ne olur “nasıl hissettiğini anlıyorum” demeyin
6- Çocuğun kaybıyla ilgili pozitif sebepler bulmaya ve göstermeye çalışmayın.
7- Her an bir şey yapmanız ya da söylemeniz gerekiyor hissinde olmayın. Sadece orada, yanı başımızda olun yeterli.
8- Kaybımızı göz ardı etmeyin ve çocuğumuz hakkında ismini zikrederek soru sormaktan kaçınmayın. Bizler çocuğumuz hakkında bazen uzun uzadıya konuşabilmek isteriz.
9-Lütfen bize ”dayanıklı ol” demeyin. bu bizler için “acını kimseyle paylaşma, kendine sakla” anlamına gelir.
(Bir internet sitesinden alıntı yaptım. Eminim hepinizin buraya ekleyecek bir sürü maddesi vardır. Yeri gelmişken paylaşmak istedim. )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?