Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

özlemimsin senin de ilk üç ayın dolmuş arkadaşım ::))) bebişin oluştu artık içinde oragnları ile artık gelişecek gün gün büyüyecek ve 6 ay sonra da gelecek. Bu kontrolde cinsiyetini de öğrenirsin belki.

map canım evet 3 ayım doldu şükürler olsun.inşallah tamamına erer vaktiyle bir doğum olur ve sağlıklı olur .hep buna du ediyorum artık.korka korka bu zamana kadar geldik.allah büyük hepimizin yardımcısı olsun canım...

Allah gönlüne göre versin canım. Hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah.

Maşallah. Allah nazardan saklasın hayırlısıyla sağlıklı sıhatli kavuşmayı nasip etsin inşallah.

Günaydın kızlar. Bugün canım çok sıkkın, dün kötü bir gün geçirdim. Dün biz arabamızı değiştirdik, yeni arabamızı görsünler diye dün akşam kayınvalidemleri alıp gezmeye götürdük. Kayınvalidem gezerken şevke gelip ızmir'de güzel günlerimiz oldu, bazı ufak tefek problemlerimiz oldu ama geçti gitti dedi. ışte o söz benim ciğerimi deldi geçti, beynimden vurulmuşa döndüm. Ufak tefek mi dedim eşim de bozulduğumu anladı ama o hiç oralı olmadı. Birşey dememek için kendimi zor tuttum. Bir yere gittik oturduk. Ben lavaboya gidince eşim anne niye öyle dedin, öyle denir mi hiç demiş o da aman canım ben öyle demek istemedim demiş ama bütün gece boyunca neşesinden hiçbirşey kaybetmedi, cır cır böceği gibi konuştu durdu benimse o dakikadan sonra ağzımı bıçak açmadı çünkü konuşsam ağzımdan kötü sözler çıkacaktı. Kendimi sıktım sıktım onları evlerine bıraktıktan sonra eşim büyütüyorsun bu sözde abartılacak birşey yok deyip annesini müdafa etmeye kalkınca patladım ufak bir sinir krizi geçirdim. Ağlamaktan yüzüm gözüm şişti hala da şişler. Bu kayınvalidemin ilk vukuatı değil daha önce de buna benzer sözleri olmuştu hatta ben kendisini uyarmıştım ama yine eski hamam eski tas. Onlara göre benim oğlumun ölümü basit, önemsiz birşey demek ki. Evet benim ufak tefek bir derdim var, yalnızca 830 gramdı ama ben bu derdimin altında eziliyorum, hergün yaşadığıma kahrediyorum. Bu kadın kendi 30 yaşındaki evli barklı oğlunu 2 gün göremese çok özledim diye ağlıyor ama benim oğluma ömür boyu hasret çekecek olmam birşey ifade etmiyor demek ki. Oğlum yaşarken torunu için ölüp bitiyordu, Mete öldü, onu gömdük herşey bitti. Acılar azımsanınca azalmıyor, yok sayılınca yok olmuyor. Eşime göre o bizi üzmemek için öyle demişmiş. Çıkıp bütün dünyaya siz yok saysanız da benim bir oğlum var diye haykırmak geliyor içimden. Dünden beri kayınvalidemin ettiği sözler ve benim ona söylemek isteyip de söyleyemediklerim dönüp duruyor kafamın içinde. Çoook kötüyüm dibe vurdum ben kızlar. Sanıyorlar ki bir daha çocuğum olunca herşey bitecek, unutulacak. Ne fark eder, neyi değiştirir ki Mete öldü, o geri gelmeyecek. Kusura bakmayın sizin de canınızı sıkmak istemezdim ama derdimi paylaşacak başka kimsem yok. Şu koskoca dünyada yapayalnız hissediyorum kendimi. Acaba annem yaşasaydı o beni anlar mıydı, yoksa o da ufak tefek şeyler deyip geçiştirir miydi.

Allah yardımcın olsun inan aynı şeyleri bizde yaşıyoruz. Benimle hamile olan 2 arkadaşım doğum yaptı. İş arkadaşımın 3'ü hamileydi 2 si doğurdu biri hamile. Hepsi daha yeni evli. benim 6 yıl oldu. İnan öyle zorki. Yanım da hamilelik planı yapan genç arkadaşlar. Allah herkeze versin inşallah ama. Benim içim burkuluyor, istemeden de olsa konuşmalardan keyif alamıyorum. Benim hala ne olacağım meçhul. Ama sabredeceğiz yapacak bir şey yok. Allah hepimize sabır versin. En kısa zamanda yavrularımızın kardeşlerini büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Dayanacağız canım. Allah sabrını verecek bırakma kendini. Gelecek güzel günleri düşüneceğiz, bizi senler için sabredeceğiz.

Allah hayra çıkarsın. ıyi şeylere vesile etsin inşallah. Allah nazardan korusun. Nazarım aklımd ne güzel rüyalar görüyorsun öyle. Bende her gece kabus gibi rüya görüyorum.

Son düzenleme:
premete canım benim dondum kaldım helak etmişsin kendini yazdıklarından belli şimşekler çaktı beynimde yazdıklarını okudukca ne uzağın ne de yakının ağzım laf yapıyor diye konuşuyorlar birkaç gün önce bana da bir tanıdık durup dururken göbek mi bebek mi diye sordu malesef böyle insanlarla her zaman karşılaşıyoruz hiç konuşmamaları daha hayırlı aslında eşinde arada kalmış hiç seni üzmek ister mi

Bizim bebeğimiz öldü ama yarımızda onlarla birlikte toprağa girdi bunu hiçbirşey değiştiremeyecek ve bunu anlayamazlar malesef ki bizi üzmek ne demek bizde sana anlatıyoruz hep umutlarımızı sevincimizi acımızı paylaşıyoruz çünkü bizim canımız acıyo ölene kadar da eskisi gibi olmayacak bu yüzden bizi bizden daha ii anlayan yok malesef.Canım benim boşvermek çok boş geliyo boşverilmiyo ama bunlardan çok var malesef etrafta hiç düşünme nezaketi göztermeden konuşuyolar iste.Bizim evlatlarımız var burda yanımızda olmasalarda Rabbimin himayesinde efendimizin sevgisiyle ordalar biliyoruz ve bizi dünyadaki geçici bir hayat değil ahirette yavrularımızla ebedi bir yaşam bekliyor bizim yavrularımız hep sağ omzumuzda hepyanımızda yaşayan çocuklar kadar hatta daha da gerçekler canım

Günaydın melek anneleri.
hadibakem ,özlenen meşallah barekallah bebeklerinizin sağlığı sıhhati daim olsun inşallah.
gelincik canım sen hamilesin sanki. Belirtilerin hamile belirtileri. ınşallah bebeğin sana gelmiştir. Mevlit telaşen de hayırlı uğurlu olsun canım.

Canım kendini üzme. Kayınvaldeninin düşüncesizlikleri yüzünden canını sıkma. Doğru diyorsun o yaşamadığı için seni anlayamaz. Bazı insanlar cehaletlerinden bazı şeylerin sadece onlarda olduğunu başkasında olmadığını sanırlar.Sen kendini üzüp hırpalamalmaz: sakın.Yakında o da anlar hatasını senin ona karşı kırıldığını. Allah rahmet eylesin canım annene. Annen yaşasaydı emin ol anlardı. Analar evlatlarının ağlamasına dayanamazlar. Senin saçının teline gelcek en ufak zarardan üzülürdü. Bak meleğinde annenin yanında. Belki annen senin yanında değil ama o şimdi torunun yanında senin için meleğine bakıyor. Bunu düşün ve kendini üzme. Patavatsız insanlar için. Değmiyor. Onlar gülüyor şakıyor olan yine sana oluyor.Allah herşeyi gören ve işitendir.opuyorumnanaktan

canım ya kıyamam sana nasılda densizlik etmiş kayınvaliden acıyı yaşayan bilir illaki çocuğuna bağlanmak onun 30 yaşına gelmesine bağlı değil bizim rahmimize düştüğü anda başlıyor annelik duygularımız ister karnımızda ölsün ister doğup bir kaç hafta yada ay yaşasın hiç fark etmez bizim bir parçamız gidiyor bu küçümsenecek yada önemsenmeyecek birşey değilki ama onun cahilliğine ver onun densizliğine ver allah yolunu açık etsin de kendinide bu kadar heder etme deymez insan için üstelik yalnızlık kelimesini bile kullanma sakın yalnız değilsin ve bu duyguları bu hareketlere maruz kaln tek insanda değilsin canım benim hepimiz bunlara benzer birsürü olay yaşıyoruz bak burda birbirimize dertleniyoruz sıkma o güzel canını olurmu tatlım

Gelincik, Bengisu sağolun arkadaşlarım. Başka zaman olsa yine kayınvalidemin ptavatsızlıklarından biri der, güler geçerdim ama oğlumun ölüm yıldönümüne 2 hafta kalmışken hiçkimsenin en ufak bir sözüne bile tahammül edebilecek durumun yok. Ağlamamı durduramıyorum. Şu an işteyim biraz önce tuvalete gittim yine ağladım ağladım geldim, yüzüm gözüm kıpkırmızı gelen vatandaşlar suratıma garip garip bakıyorlar.

Ağlama diyemiyorum arkadaşım çünki ben de ağlayınca rahatlıyorum. Okadar çok patavatsız insan varki. Annem hani saçımın teline kıyamıyor ama yeri geliyor onun laflarıda çok dokunuyor. Biz çok hasasız canım. Tabiki kayın validen ayıp etmiş ama emin ol çok daha gerizekalı olanları var. Benim kayın validem de çocuğunu kaybetmiş ama bana ettiği lafları, bir duysan inanamazsın. Şimdide bana küs aramıyor. Aramasın zaten istemiyorum konuşmayıda. Allah havale ettim.

Bak kuzun annenin yanında senin yerine öpüşüyorlar, koklaşıyorlar annene hediyesini vermişsin ne güzel. Allah Metenin kardeşlerini koynuna alıp büyütmeyi nasip etsin. Yavrularımızı hiç unutmayacağız, unutamayız.Onların hasreti bizle bir yaşayacak.

Peremete inşallah gelmiştir bu ay bebişin yeni bebeiş olunca bukadar üzmessin kendini.

Meldal, Eburcu sağolun. Kendimi yalnız hissetmediğim tek yer burası o yüzden sürekli buradayım zaten. Şimdi biraz daha iyiyim, biraz toparlandım en azından ağlama krizim bitti.

Bir Melek Annesini Teselli Ederken Yapılmayacaklar Listesi

1- Yaşananlar hakkında bizim için cevaplar bulmaya çalışmayın
2- Cennet ve öbür alem hakkında basmakalıp, beylik ve klişe olmuş lafları gereksiz yere etmeyin
3- Başka sağlıklı çocuklarımız var diye ya da başka çocuğumuz olabilir diye şükretmemizi söylemeyin çünkü biz kaybettiğimiz çocuk için yastayız ve onu hiçbir şey geri getiremez.
4- Çocuğumuzun değerinin ve kaybında yaşadığımız acının büyüklüğünün, onun yaşıyla bir alakası olmadığını lütfen bilin
5- Ne olur “nasıl hissettiğini anlıyorum” demeyin
6- Çocuğun kaybıyla ilgili pozitif sebepler bulmaya ve göstermeye çalışmayın.
7- Her an bir şey yapmanız ya da söylemeniz gerekiyor hissinde olmayın. Sadece orada, yanı başımızda olun yeterli.
8- Kaybımızı göz ardı etmeyin ve çocuğumuz hakkında ismini zikrederek soru sormaktan kaçınmayın. Bizler çocuğumuz hakkında bazen uzun uzadıya konuşabilmek isteriz.
9-Lütfen bize ”dayanıklı ol” demeyin. bu bizler için “acını kimseyle paylaşma, kendine sakla” anlamına gelir.

(Bir internet sitesinden alıntı yaptım. Eminim hepinizin buraya ekleyecek bir sürü maddesi vardır. Yeri gelmişken paylaşmak istedim. )

Premete yazın hepimizin içindekileri o kadar güzel anlatıyor. Burda birbirimizi anlıyoruz. Gün geliyor bizi eşimiz bile anlamıyor. Burdaki arkadaşların anladığı kadar. Allah tüm melek annelerine meleklerinin kardeşini yollasın. ınşallah seninde meleğinin kardeşi seninledir. Acıların biraz olsun teselli bulur inşallah.

ah canım ya buraya eklenecek okadar çok cümle varki benimde en zoruma giden oğlumu yitirdikten sonra bana insanların belkide sakattı nerden bileceksin demeleriydi çok zoruma gider hala birde daha 2 gün önce patronumun bana söyledği cümle varki delirmeme yetti evlilikte illaki çocuk olmasımı gerekiyor olmayıversin sizdede deyiverdi ahh ahhh yaşamayan anlamıyor ama düşmanıma bile yaşatmasın rabbim

premete bengisunun da dediği gibi gün geliyo eşimiz bile anlamıyo bizi geçen gün dedi iki çocuk yeter bi kız bi erkek iyi dedim bi kızımız var buda erkek olsun daha yapmayalım kızımız varmı dedi yok demedi ama yosaymış gibi oldu bizi kimse anlamaz annende olsa anlamazdı hatta bazen annem teselli vereyim derken canımı öyle bi yakıyoki kendimi zor tutuyorum analık hakkı benim için iyi bişey söylediğini düşünüyo diyorum susuyorum tabi sen metenin yanı sıra annenin boşluğunuda hissediyosun haklısın ama takmamamız lazım bazen düşünüyorum biz acı çekince onlar zevk alıyo bilerek yapıyolar o yüzden allaha havale edeceğiz gün gelecek ektiklerini biçeçekler rabbim çok büyük canım arkadaşım seni çok iyi anlıyoruz başkası anlamaz ama biz anlıyoruz artık bizim için herşey çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…