Melekcim güzel haberlerine çok sevindim Allah sağlıkla kucağına aldığın günleri de göstersin inşallah.
Ben de bugün bir doktora daha gittim. Sonuçlarıma baktı baktı baktı... hiçbirşeyin yok dedi. Plesantanın kötü oluşumundan kaynaklıymış erken doğumum ikincide aynı şeyleri yaşamama ihtimalin yüksek dedi (ama yaşayabilirsin de demeyi unutmadan). Ultrasona girdim rahim kendini toparlamış ama o da bir sene bekle dedi uzun pazarlıklar sonucu kendisini 9 aya ikna edebildim. Hamile kalmadan 1 ay önce asprin+folbiol (asprini ben kullanayım mı deyince kullan dedi). Hamilelik dönemim boyunca daha sık takip olmam gerekiyormuş, iğne kullanmama gerek yokmuş. Görüştüğüm her iki doktor da hemen hemen aynı şeyleri söyledi. Artık içim daha rahat kendimi hasta olmadığıma, yaşadıklarımın sadece bir talihsizlik olduğuna inandıracağım (yapabilirsem). Herşey güzel olacak, bir daha sorun yaşamayacağım diyeceğim kendi kendime. Bundan sonra kendimi Rabbime bıraktım, suda sürüklenen bir yaprak gibiyim herşeyi akışına bıraktım. Allah hayırlısını versin, hepimiz için...
Tüm melek anneleri iyi günler dilerim. Evimde bilgisayar olmadığı için işe geldiğim günler takip edebiliyorum. gelip hemen açtım topiği. Yaşarken bir tek ben yaşıyormuşum gibi geliyor ama burda sizlerin yaşadıklarını yazdıklarınızı okuyunca aynı şeyler hepoimizde diyorum ama yinede acımı hafifletmiyor. Arife günü bende kızıma gittim. Uzun süredir içim kaldırmadığı için 1.5 ay olmuş kızıma gitmeyeli. anneannesi ve dedesi kızımın mezarını cennete çevirmişler pembe ve lila çiçeklerle donatmışlar. benim kızıma aldığım ilk bebek artık çürümüş yağmurdan anneannesi aynısını bulup yenisini götürmüş. bende kızıma pembe beyaz balonlar götürdüm. tek tek ellerimle kurumuş yapraklarını temizledim yasinimi okudum 2 saat kızımla dertleştim canım onu bırakıp eve gelmek istemedi eşm hadi dedikçe düşmence ne yapıcam gidipte berilide alıp geleyim burda oturayım bende vademi bekliyeyim diyordum içimden etraftaki yaramazçocuklar balonu görünce koşup gelip sıkıca bağladığım balonlara almak için asıldıkça sanki kızımın kolundan bacağından çekiştiriyorlarmış gibi geldi etrafta sadece uğultu var gibiydi. ne olurdu diğer şanslı ikiz anneleri gibi bende berilime yaptığım gibi berenimede bayram hazırlığı yapsaydım kızım için ayakta durmak yerine gerçek bayram yaşıyor olsaydım diye geçirdim içimden. kızımla dertleştim. kızımdan kendine iyi bakmasını kardeşi için yaradanımızdan şifa dilemesini istedim. birde beni af etmesini yüzlerce kez özür diledim kızımdan onu koruyamadığım sağlıkla dünyaya getiremediğim için geçen yıl ramazan bayramındaki sevincimi sabah uyanınca bir dahaki bayrama ikinizi sarılarak öperek uyandırıcam dediğimi hatırlattım ama malesef ıslak bir çamura sarılabiliyordum benimde bedenim buna dayanamadı
bedenimede isyan ettim sadece bayılabiliyor. neden bende kızımın yanına kıvrılıp ebedi uykuma dalsam hep kızımla olsam diye ama gidersem beril ide istiyorum iki kızımıda hep yanımda olsun istiyorum. Daha fazla nasıl sabredeceğimi isyan etmemek için nasıl kendime mukayet olacağımı bilmiyorum. allahım babanada bütün melek annelerinede sabır diliyorum.
Canım içinin rahatlamış olmasına çok sevindim ,9 ay kısmınada bayıldım :)Beslenmene çok dikkat et , ilk seferde hamile kalabilirsin inşaallah ...Bende iğne vermesini hiç beklemiyordum ama...Senin değerin neydi canım,benim mthfrc677 heterozigot...
Benim de mthfr 1298 heterozigot. Doktor sonuçlarıma bakınca şaşırdı. Hem ilk gebelik dosyama hem de gebelikten sonraki tahlilllerime 3 kere evirdi çevirdi baktı bütün herşeyin normal dedi. Ah ben de kendimi bir inandırabilsem buna. Aslında inanmayı o kadar çok istiyorum ki. Diyorum ki bu doktorları dolaşacağıma bir psikologa gitsem benim için daha mı hayırlı olurdu.
Merhaba arkadaşlar ,
Bugün kontrolümüz vardı , çok şükür bebeğimin kalp atımlarını duyduk.6+1 im fakat ultrasondan 6+3 göründü bebeğim...Allahıma binlerce şükürler olsun , bundan sonrası hepimiz için iyi ,hayırlı olur inşaallah...
Bu arada asprin + folbiole devam dedi doktorum...Birde 0,3 ml fraxprin düşük dozda iğne verdi.Her gün vurulacakmışım...Gerçi iğneyi 1 aylık verdi , 1 ay sonra tekrar değerlendiricez dedi...İğnenin bize eksisi olmaz , artısı olur dedi...Önlem amaçlı verdiğini söyledi...Allahıma hep doğru tedaviyi verecek doktorlarla karşılaştır diye dua ettim ...Biraz tedirginim ama yinede bu sefer her şeyin yolunda gideceğine inanmak istiyorum...Bu arada iğne plesantadan geçmiyormuş , bebeğe bir zararı yokmuş...
Canım ben hepimizin bundan sonra yüzde 99 lık kısma gireceğimize inanıyorum...Bundan sonrası hepimiz için çok güzel olacak inşaallah...Canım bence iğneye başlaması iyi olmuş kafanda soru işareti kalmaz, acaba diye düşünmezsin. Hem zaten bebeğe de zararı yokmuş. Ben de yurtdışındaki forumları falan takip ediyorum bizim gibi ilk gebelikleri sorunlu geçmiş kişilerin %99 ikinci gebeliklerinde hiçbir sorun olmamış. İnşallah bizim de ilkinde yaşadıklarımız sadece talihsizliktir.
Canım senden de en kısa zamanda güzel haberleri bekliyoruz ...kızlar merhabalar..güzel haberler gelmiş..
melekcim ohh ne güzel pıt pıtlar duyulmuş...maşallahhhh
premete canım içinin rahatlamasına sevindim...3,5 ayın kalmış şunun şurasında sonra kuzunun kardeşi gelecek kucağına konacak inşallahh.....
ebrucum canım benim kendini suçlu hissetme sakın napalım allahın takdiri bu yapacak bişey yok..berilini düşün...
İnşaallah canım...maşallah su damlamıza hep böyle sağlıkla büyüsün inşallah. allah onu korusun sağlıkla annesinin kollarına gelmeyi nasip etsin
Canım , Beril inşaallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur , inşaallah zihinsel yöndende hiç problem yoktur ...Canım çok zor günler geçiriyoruz , sabretmeliyiz ve bıkmadan dua etmeliyiz,mutlaka güzel günler bizede bulucak...Sen ve kızın benim dualarımdasınız...Ben Berilin tamamen sağlığına kavuşacağına gönülden inanıyorum...Premetei, menekşe76, mhtp çok teşekkür ederim arkaaşlarım desteğiniz için ama niye böyle diye diye kendimi yedim bitirdim hiç geçmiyor içimdeki acı ne yapmam gerekiyor bilmiyorum . hep diyorum beril iyi olsa belki bu kadar kendimi kötü hissetmezdim ama onunda nörolojik sağlığı iyi değil yaşıtları gibi değil 11 aylık daha hiç bir şeye uzanmadı kendi kendine oturamıyor gelişim soruunu var zihinsel ne kadar diye bilemiyoruz.Çıldırıcam artık.İsyan olmasın bu düşündüklerim diye dua ediyorum çünkü isyan etmeyi istemmiyorum.
arkadaşlar merhaba..bende yarın dr a gidicem.eğer sağlık açısından bir sakınca çıkmaz ise bende önümüzdeki aylarda hamile kalmayı düşünüyorum.Tabi herşeyden önce Rabbim kısemet ederse.Kuşum İremimi en son ziyaretimde Ona şu anda bulunduğu yerden cennetinden sağlıklı uzun ömürlü bir kardeş göndermesi için dua ettim.İnşallah duymuştur anneciğini :)
Aminnnn cümlemize inşallah..ya canım bişey sorcam ben profilimde iremin resmini koymuştum.görebiliyormusunuz.bi ara silindi profilim falan.
arkadaşlar merhaba..bende yarın dr a gidicem.eğer sağlık açısından bir sakınca çıkmaz ise bende önümüzdeki aylarda hamile kalmayı düşünüyorum.Tabi herşeyden önce Rabbim kısemet ederse.Kuşum İremimi en son ziyaretimde Ona şu anda bulunduğu yerden cennetinden sağlıklı uzun ömürlü bir kardeş göndermesi için dua ettim.İnşallah duymuştur anneciğini :)
Mhtp hoşgeldin canım. Ne var ne yok nasıl geçti bayramın. Adet tarihine az kaldı şu bir hafta önceden belli eden testlerden alsan da hep beraber bir oh desek. Bana sevinçli haberi alacakmışız gibi geliyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?