Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Melekcim güzel haberlerine çok sevindim Allah sağlıkla kucağına aldığın günleri de göstersin inşallah.

Ben de bugün bir doktora daha gittim. Sonuçlarıma baktı baktı baktı... hiçbirşeyin yok dedi. Plesantanın kötü oluşumundan kaynaklıymış erken doğumum ikincide aynı şeyleri yaşamama ihtimalin yüksek dedi (ama yaşayabilirsin de demeyi unutmadan). Ultrasona girdim rahim kendini toparlamış ama o da bir sene bekle dedi uzun pazarlıklar sonucu kendisini 9 aya ikna edebildim. Hamile kalmadan 1 ay önce asprin+folbiol (asprini ben kullanayım mı deyince kullan dedi). Hamilelik dönemim boyunca daha sık takip olmam gerekiyormuş, iğne kullanmama gerek yokmuş. Görüştüğüm her iki doktor da hemen hemen aynı şeyleri söyledi. Artık içim daha rahat kendimi hasta olmadığıma, yaşadıklarımın sadece bir talihsizlik olduğuna inandıracağım (yapabilirsem). Herşey güzel olacak, bir daha sorun yaşamayacağım diyeceğim kendi kendime. Bundan sonra kendimi Rabbime bıraktım, suda sürüklenen bir yaprak gibiyim herşeyi akışına bıraktım. Allah hayırlısını versin, hepimiz için...

Canım içinin rahatlamış olmasına çok sevindim ,9 ay kısmınada bayıldım :)Beslenmene çok dikkat et , ilk seferde hamile kalabilirsin inşaallah ...Bende iğne vermesini hiç beklemiyordum ama...Senin değerin neydi canım,benim mthfrc677 heterozigot...

Ebrucum kendini suçlamayı bırak. Bu dünyada cehennemi yaşamanın ne sana, ne Beril'e ne de Beren'e bir faydası yok. Sen çok iyi bir annesin, öyle iyi bir annesin ki yavrularının canını kurtarmak için kendi canından oluyordun. Allah senin burada kalmanı istediyse demek ki yapılacak işlerin var daha. Beril'in güzel günlerini göreceksin, okullara gidecek, telli duvaklı gelin olacak, sen torunlarını seveceksin. Ne olur yapma daha fazla kendini yıpratma. SENİN SUÇUN DEĞİLDİ.

Benim de mthfr 1298 heterozigot. Doktor sonuçlarıma bakınca şaşırdı. Hem ilk gebelik dosyama hem de gebelikten sonraki tahlilllerime 3 kere evirdi çevirdi baktı bütün herşeyin normal dedi. Ah ben de kendimi bir inandırabilsem buna. Aslında inanmayı o kadar çok istiyorum ki. Diyorum ki bu doktorları dolaşacağıma bir psikologa gitsem benim için daha mı hayırlı olurdu.

Canım banada doktor her şey normal dedi , bence inan buna...Ben bazı makaleleride okudum, mthfr heterozigot pıhtılaşmaya neden olmuyormuş...Benim doktorumda başta vermicem demişti ama şimdi önlem amaçlı diyor...Yaklaşık mayıs ayından beri bu konuyu araştırdığım için biraz rahatım...Çünkü bebeğe zararı yokmuş iğnenin...Belki 3. aydan sonra bıraktırır iğneyi...Yazarım buradan gelişmeleri canım...

Premetecim psikolog konusunu açıkçası bende düşünüyorum , hamileliğim boyunca gitsem daha rahat olurum belki diye...Çünkü bazen uyuyamıyorum , endişeleniyorum , korkuyorum , üzülüyorum...Ama bazen tabi, kendimi bebeğim için kontrol etmeye çalışıyorum daha çok...Namaz kılmaya başladım bebeğimi kaybettiğimden beri...Namaz kılmakta beni ruhen çok rahatlatıyor...

Canım bence iğneye başlaması iyi olmuş kafanda soru işareti kalmaz, acaba diye düşünmezsin. Hem zaten bebeğe de zararı yokmuş. Ben de yurtdışındaki forumları falan takip ediyorum bizim gibi ilk gebelikleri sorunlu geçmiş kişilerin %99 ikinci gebeliklerinde hiçbir sorun olmamış. ınşallah bizim de ilkinde yaşadıklarımız sadece talihsizliktir.

kızlar merhabalar..güzel haberler gelmiş..
melekcim ohh ne güzel pıt pıtlar duyulmuş...maşallahhhh
premete canım içinin rahatlamasına sevindim...3,5 ayın kalmış şunun şurasında sonra kuzunun kardeşi gelecek kucağına konacak inşallahh.....
ebrucum canım benim kendini suçlu hissetme sakın napalım allahın takdiri bu yapacak bişey yok..berilini düşün...

Mhtp hoşgeldin canım. Ne var ne yok nasıl geçti bayramın. Adet tarihine az kaldı şu bir hafta önceden belli eden testlerden alsan da hep beraber bir oh desek. Bana sevinçli haberi alacakmışız gibi geliyor :))

maşallah su damlamıza hep böyle sağlıkla büyüsün inşallah. allah onu korusun sağlıkla annesinin kollarına gelmeyi nasip etsin

Premetei, menekşe76, mhtp çok teşekkür ederim arkaaşlarım desteğiniz için ama niye böyle diye diye kendimi yedim bitirdim hiç geçmiyor içimdeki acı ne yapmam gerekiyor bilmiyorum . hep diyorum beril iyi olsa belki bu kadar kendimi kötü hissetmezdim ama onunda nörolojik sağlığı iyi değil yaşıtları gibi değil 11 aylık daha hiç bir şeye uzanmadı kendi kendine oturamıyor gelişim soruunu var zihinsel ne kadar diye bilemiyoruz.Çıldırıcam artık.İsyan olmasın bu düşündüklerim diye dua ediyorum çünkü isyan etmeyi istemmiyorum.

arkadaşlar merhaba..bende yarın dr a gidicem.eğer sağlık açısından bir sakınca çıkmaz ise bende önümüzdeki aylarda hamile kalmayı düşünüyorum.Tabi herşeyden önce Rabbim kısemet ederse.Kuşum ıremimi en son ziyaretimde Ona şu anda bulunduğu yerden cennetinden sağlıklı uzun ömürlü bir kardeş göndermesi için dua ettim.ınşallah duymuştur anneciğini :)

Canım ben hepimizin bundan sonra yüzde 99 lık kısma gireceğimize inanıyorum...Bundan sonrası hepimiz için çok güzel olacak inşaallah...
Canım senden de en kısa zamanda güzel haberleri bekliyoruz ...

maşallah su damlamıza hep böyle sağlıkla büyüsün inşallah. allah onu korusun sağlıkla annesinin kollarına gelmeyi nasip etsin
İnşaallah canım...

Canım , Beril inşaallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur , inşaallah zihinsel yöndende hiç problem yoktur ...Canım çok zor günler geçiriyoruz , sabretmeliyiz ve bıkmadan dua etmeliyiz,mutlaka güzel günler bizede bulucak...Sen ve kızın benim dualarımdasınız...Ben Berilin tamamen sağlığına kavuşacağına gönülden inanıyorum...

Meraba canım,inşaallah en kısa zamanda gelir bebişin...Meleğin seni duymuştur canım merak etme sana en kısa zamanda kendisine benzeyen kardeşini gönderecek...

Aminnnn cümlemize inşallah..ya canım bişey sorcam ben profilimde iremin resmini koymuştum.görebiliyormusunuz.bi ara silindi profilim falan.

Canım Allah gönlüne göre versin. İnşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.
Mhtp ve Melek76 okullar açıldı, öğrencilerinizle buluştunuz, yeni öğretim yılınız hayırlı olsun.
Neslihancım, Şerifecim ortalarda görünmüyorsunuz, nerelerdesiniz, nasılsınız, bir ses verin.

Mhtp hoşgeldin canım. Ne var ne yok nasıl geçti bayramın. Adet tarihine az kaldı şu bir hafta önceden belli eden testlerden alsan da hep beraber bir oh desek. Bana sevinçli haberi alacakmışız gibi geliyor :))

canım benim..
bayram ailemle olunca güzel geçti..
kızlar ya tayinim 1 saat uzaklıkta 2 dolmuşla gidilen bir yere çıktı nasıl olacak bilmiyorum (((((((

ya sorma test yapmamak için zorluyorum kendimi...aynı tarihli olan arkadaşlardan test yapan ve pozitif sonuçalanlar var bende hevese geliyorum ama kesin olsun diye bekliyorum...hafta sonu yapayım testi diyorum bakalım....salı günü(29) adet günüm..dua edin nolurrrrrrrr

oooooooo nasılsınız kızlar yeni yeni heyecanlar sarmış herkesii inşallah gönlünüzden geçenler olur nerde kim varsa dara düşmüş..

melekcim ii olmanıza çokkkkkkkkk sevindim inşallah sorunsuz geçecek pozitif ol ve pozitif ortamalrda yazılarda bulun emi kuzumuz ii olsun...ii haberler duyma dileği ile...

neler yaptığımı yazmıcam bayramda bilirsiniz gerçi mezar vs...

öğretmen arkadaşlar var sanırım aramızda yeni öğretim yılı hayırlı olsun..başarılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…