Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

kızlar bu arada size yazmıştım kuruma başvurduğumuzu haber geldi evimizi kontrole geleceklermiş. Nasıl heyecanlandım nasıl umut oldu benim için.
ınşallah herşey yolunda gider.

Günaydın melek anneleri. Bugün güzel haberler aldım. Gelincik canım hamileliğin bu ay benimde içime doğmuştu. Kaç gündür belirtilerin de hamileleik belirtileriydi zaten. Hayırlı olsun canım. Allah meleğinin kardeşini sağlıklı sıhhatli gününde kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Darısı diğer melek annelerinin başına.

Meraba canım arkadaşlarım...Nasılsınız?Umarım herkes iyidir...Bebiş bütün vaktimi alıyor , o yüzden çok sık giremiyorum ama inanın hep aklımdasınız...
Hamile listesine bakmak istedim...Maşallah ne kadar çoğalmış hamilelerimiz , hepsini tebrik ediyorum , sağlıklı hamilelik ve sağlıklı bebekler diliyorum , darısı diğer arkadaşlarımın başına inşallah...
Bebeğim ve ben iyiyiz , bebeğim biraz daha büyüdükten sonra daha sık gireceğim , sizleri özlüyorum...

kızlar bu arada size yazmıştım kuruma başvurduğumuzu haber geldi evimizi kontrole geleceklermiş. Nasıl heyecanlandım nasıl umut oldu benim için.

Canım ne kadar sevindim anlatamam. Süreç umduğumdan da hızlı ilerliyor. Görüşmenizin çok iyi geçeceğine eminim, sizden iyi anne baba mı bulacaklar. ınşallah en kısa zamanda sen direkt olarak bebeklerimiz listesine gireceksin.

Melekcim hoşgeldin canım. Seni sayfada görünce çok mutlu oldum. Biz de seni çok özledik ama sen iyi ol yeğenimiz iyi olsun da hasrete katlanırız artık. Hani Elif'in resmi yok mu?

Nedir bu kayınvaldelerden çektiğimiz. Sürekli laf çarpmaktan başka işleri yok.klava:
Mapcim dediklerine bende sana katılıyorum. Bende bebeklerimi kaybettiğimde hastanede kayınvaldemin, görümcelerimin ve eltilerimin hareketlerini görünce çok sinirlenmiştim. Annem başımdaydı. Eşim dayanamadı ailesine söyledi. Sanki hanımefendiler 5 çayına gelir gibi beni ziyarete gelmişlerdi.Bebeğini kaybeden bir anneye karşı yaptıkları terbiyesizliği hiç anlamadılar. Bebeklerimi o şekilde görmeye dayanamam diye ebeye bana gösterme demiştim. Ben onları canlı oldukları ultrason resimleriyle hatırlamak istiyorum demiştim.Bebeklerimin alınmasından sonra kayınvaldem, görümcelerim bebekleri görmeye gitmişler. Hemşire göstermemiş beş altı kere hemşire odasını arşınlamışlar. Annemle kardeşimi de gelin bakalım nasıl birşeymiş diye çağırmazlar mıklava: Annemle, kardeşim artık patlamış biz evladımıza yanıyoruz siz ne düşünüyorsunuz diye. Gidip gördükleri yetmezmiş gibi benim yanımda anlatmaları o kadar içimi acıtmıştı ki KEŞKE BEN ÖLSEYDİM DE BEBEKLERİM YAŞASAYDI demiştim.

Sonra annem beni kendime getirdi. Kızım niye böyle söylüyorsun. Sen evladına ben evladıma ağlıyorum yapma demişti. Sanıyormusun ki sen gitseydin bebeklerine iyi bakcaklarını bana bile göstermezlerdi.Senin yadigarlarını. Bebeklere senden başka kimse bakamazdı rezil olurdu yavrucaklar onun bunun elinde. Vardır bunda da bir hayır demişti.
Ogün çok kızmıştım anneme ama zaman geçince ve eşimin ailesini tanıdıkça anlıyorum ki annem doğru söylemiş. Eğer ben ölseydim de yavrularım sağ kalsaydı. Ya üvey anne elinde, ya da yetiştirme yurdunda olcaktı. O yüzden hayırlısı buymuş diyorum. Ben her türlü acıyı çekebilirim ama meleklerimin çekmesine dayanamam.senağlama

Canım çok sevindim. ınşalllah herşey yolunda giderde. Güzel bir evladın olur. Eminim ki çok çok çok iyi bir anne olcaksın. Bunu kurum yetkilileri de anlayacak inşallah.

Son düzenleme:
hayırlı cumalar melek anneleri
Rabbim herkesin bu mübarek günde dileklerini isteklerini ve dualarının hayırlı sonuçlarını verir inşallah.

canım diğer tarafta yazdım şimdi gene yazıyorum Rabbim sağ salim kucağına almayı doya doyada kokusunu çekmeyi nasip etsin sna.

ben dün doktora gittim bidaha 1 ay sonra çağırdı ense kalınlığı için herşey normal tehlike kalmamış progestanıda kesti

Allah'ın izniyle inşallah o günleride göreceksin bebişinide alacaksın kucağına canım umudunu yitirme sakın.
kendinide yorma otur dur sen sadece canın sıkılmasın bakayım rahat dur yat keyfini sür sen tamammı canım

İnşallah herşey yolunda gider.

inşallah dileğin gerçekleşir canım hayırlı sonuçlarla çok iyi birer anne baba olursunuz

çoooook sevindim ikinize birbirinize iyi bakın hep mutlu olun canım

Ay çok sevindim çok güzel bir haber bu yaa.İnşallah hayrılı, güzel bir evladın olur en kısa zamanda. Bebeiş koklarsın onu, acıların azalır inşallah.

Canım yani başkalarının ettiği laflar için kendimizi üzmek aslında çok yersiz, bir gerçek var seni senden başkası anlamaz. Sana diyorum ama bende yapamıyorum. Üzme kendini, insanlar senin bebeğinden, anne olma isteğinden vargeçmeni istedikleri için kendilerine göre seni ikna yöntemi bulmaya çalışıyorlar. Aslında ben de senin anne olam isteğinden vazgeçmeni istemiyorum.Bir gün tekrar içinde yeşeren bir filiz olur inşallah. Allah büyük insallah bir gün kendiliğinden tekrar hamile kalırsın bebişini kucağına alırsın. İçimde bir ümit var.

Benim kayın validem 1 düşük yaşamış iki çocuğunu doğumdan iki gün sonra kaybetmiş. 2. gün çocuk hastanede yatmış yavrusunu görmeye girmemiş. Tamam çocuğumu kaybettim diye hep anlatır, belki üzülüyordur ama ben doğum yaptım Erdem doğumda öldü. Yanımda yatan bir hamile ve annesi var kayın validem kadınla gülüşüyordu. O an sezeryanlı halimle kalkıp parçalayı vecektim onu. Ben kendimi nasil öldürürüm nasıl yaşamam diye çözüm ararken o gülüyordu. Ölen torunu için hiç yas tutmadı. Egemen hastanede doğumda 3-4 gün sonra kayınvalide deyiz, ben ağlıyorum. Bana neden ağlıyorsdun neyin var diyor, anlayamıyor niçin ağlayacağımı. Konuyu değiştirmek içinde 2 gün önce okul arkadaşları gelmiş gün yapmaya beni teselli etmeyen çalışan kocama gününe gelen arkadaşlarını, onlara hangi pastayı yaptığını anlatıyor.

9 haftalık oldu zaman gerçekten çok ççabuk geçiyo daha dün gibi herşey

mrb arkadaşlar bir kaç gündür giremedim
havlardanmı ne halsizlik bir yorgunlu var.
geçmişi okudum ama tam bitiremedim egzüel sohbetler etmişiniz.
çok güzel haberler okudum

map cım çok sevindim inş. gönlüne göre bir evladın olur.

gelincik çok ama çok sevimdimm hayırı uğurlu olsunnn bence premetede hamile
pazartesi onun haberinide alırız.

sinannuray herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.
dediğn gibi temzilik yapılınca insan huzurku oluyor
bende uzun zamandır güzel bir temzilik yapamadım

al birini vur ötekine
bunların hepsi aynı
benimkide çok nazlı
Allahtan ben hiç samimi olmuyorum mesafeliyim
hiç bir paylaşımın yok
çünkü biz çok yakın oturuyoruz
samimi olursak sürekli laf sokmalarını inanın çekememmm

ama alıştım artık o kadını öyle kabul ettim.
sürsün bakalım gününü

Egemenin 1,5 ay yaşadı ölümünden sonra mevlüt yaptım, kayınvalide misafir gibi geldi misafirlerle gitti akşam kalın annelmelr olacak birlikte yemek yeriz dedim kayınpeder yorgunum demiş gelmediler. O gün çok kızdım laf söyledim kayın valideye. Bana küstüler. Beni bir daha aramadılar, nasılsın diye sormadılar. Kaynımın düğünüde bile barışmak için çaba harcamadılar. Anlattım size. Ne zamanki yeni geline gelinertesi yapmaya karar verdiler, ben gitmeyeceğimi eşimle haber gönderdim. O zaman 4,5 ay sonra telefola arayıp çağırdılar, gel olurmu sen bizim kzımız sayılırsın felan. Elegüne laf olmasın diye. Gelinertesi bitti 2 ay oldu gene ne arayan var ne soran. Ama tabi ben de aramıyorum. Aranmakta istemiyorum, o kadar çok soğudum ki anlatamam. Benim için artık hiç bir şey eskisi gibi olmaz. Eskiden iyi olmak için çaba harcıyordum ama bitti uğraşmam çağırmazlarsa gitmem evime de çalırmam. Gelmesinler. Bazen ilişkiler fedekarlık ister.
Kendi kardeşinin hanımı için torunum öldü bir başı sağolsun demedi diye kırgınmış, ya o kadın el senin için.Senin oğlunun hanımı oğlunu kaybettikten sonra nasılsın diye sormamış insansın ben sana ne yapayım. ışte bende bu ilişkiyi beynimde bitirdim, hiç bir beklentim yok. O yüzden beni üzmeleri de artık imkansız. Sağdece yaptıkları aklıma gelince kızıyorum. Offf çok yazmışım gene.
Tabi ben mükemel değilim kendimi de öyle görmüyorum. ınsan kendi annesiyle bile problem yaşıyor ama zor günlerimde bilinçli olarak beni üzdüler.

Melek anneleri ben çıkıyorum hepinize iyi hafta sonları. Umarım Peremeten iyi haberler alacağız, sabırsızlıkla Pazartesiyi bekliyorum Hepinizi öptüm.

eburcu çok haklısın
hep bizlerden bekliyorlar birşeyleri
diyorum ya ben özel aramam sormam
küs falan değiliz ama ben öyle alıştırdım
böyle olunca eşim arada çok kalıyor
oda kalsın hem beni menmun etsin hemde annesini

mesafeli olmak büyük iyilik kızlar çok samimi olmayın
hiç birşeyinizi paylaşmayın ozaman biraz olsun sizden çekiniyorlar ve üzerinizde çok hak idda etmiyorlar.

tabi arası çok iyi olanlarda var onlarda maşallahhh

Anlaşılan çoğumuz eşlerimizin ailesine kadar doluyuz. Eburcucum böyle bir kayınvalideyle görüşememek zaten en hayırlısı. ınsan yaşananları silip atamıyor, istesen bile temiz bir sayfa açılamıyor o yüzden mümkün olduğunca az görüşmek en güzeli. Atalarımız hergün gelen yılan gibi, ayda bir gelen doğan gibi diye boşuna dememişler.

Hadibakemcim en güzeli senin yaptığın gibi mesafeli olmak aslında. Kız sen hamile kalmadan bütün evi kırkladın zaten. O yaptığın temizlikler sana 9 ay boyunca yeter daha ne temizliği sayıklıyorsun. Ay bizim hamişler çok yaramaz ya. Kızlar oturun oturduğunuz yerde.

evde olunca herşey gözüme batıyor inan
yok vanım zaten yapamıyorum
inan hiç halim olmuyor
halsizlik çok fazla
bulantılar çoğaldı.
genelde yatıyroum.

Canım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Seni çok iyi anlıyorum.Kötünün kötüsü var.Benim kayınvaldemde aynı senin ki gibi. Birde buna iki görümce ve iki elti eklenince sen düşün artık halimi. Kayınvaldemin 3 bebeğini kaybetmiş, iki eltimde ilk bebeklerini düşük yapmışlar, görümcemin iki çocuğunun ikiside premetüre doğmuş ve hala beni anlamıyorlar.Hastaneye beni ziyarete geldiklerinde işyerinden arkadaşlarımda gelmişti görümcem kalkıp onların yanında buda çürük çıktı dedi. Eltim ben bebeklerimi kaybetme eşiğindeyken kendi oğlunu getirmiş bana nispet yapar gibi kayınvaldemle birlikte başıımda çocuk salladı.Bebeklerimden birini olsun kurtarmak için beni bir gece hastanede tuttular Ertesi gün Bebeklerim alındığında görümcem eşime haber vermek için yanımda telefon açmış, eşim haberi duyunca ağlamış. Ona söylediği ne ağlıyorsun oğlum sen salakmısın oldu.Sanki ben babamın evinden getirdim o çocukları. Hastaneden çıkınca eşime ilk sordukları şey hastane masrafı ne kadar çıktı. Geçen ameliyatımda da onlara haber vermedim yaptıklarından dolayı ama eşim yine dayanamayıp aramış söylemiş. Eltilerim ağız ucuyla bir geçmiş olsun dediler. Yine görümcemin ilk sorduğu kaça mal oldu ameliyatın. O zaman sinirlerim iyice bozuldu. Sanki onlar ödüyorlar. Eşşek gibi çalışıyorum herşeye yetişiyorum. Kalkıp bana sanki oğullarının bütün parasını çarçur ediyormuşum gibi davranıyorlar deli oluyorum.Nefret ettiriyorlar kendilerinden zorla. bu kadar şeyden sonra eşim hala onları savunuyor ya çatlıyorum sinirimden. Ben de kimseyi aramıyorum artık. Onlarda beni pek önemsemiyorlar zaten. Kandi acımı kendim yaşıyorum işte. Bunları kafama taka taka 5 tane miyomla girdiğim ameliyattan 12 tane çıkardılar işte. Sağlığımda onlar yüzünden bozuldu. Ama bunlardan hiçbirinin haberi yok işte. Onlar yine kendi umursamaz hallerinde.
Canım böyle biz taktıkça onlar mutlu oluyor olan yine bize oluyor psikolojimiz bozuluyor, sağlığımız bozuluyor hep.

Son düzenleme:
slm canlarrrr...
SıNANNURAY canım 11 haftalıktı en son gittiğimde söylemedi bende sormadım...15 haftam bitince gideceğim nasip olursa bakalım ozamana artık öğreniriz inşallah...
MAP canım üzülüyorum böyle şeyleri okuyunca bu nasıl iş anlamıyorum onlar senin yavruların ya nasıl onları yok sayarlar anlamıyorum.hadi seni geçtim ya onlar onun torunları kanından canından...anlayışsız olunca insan böyle oluyor demekki...üzme kendini daha fazla...kimse seni yaşamadan anlayamaz bunu biliyosun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…