Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

canım ben mapım evlat edinme işine kesin gözüyle bakıyorum çok güzel bi anne olacağınada inanıyorum yani evlat edindikten sonra o gücü bulup yavrusuna kardeş yapar diyorum

size bişey sorayım aranızda bilgisi olan vardır benim sütüm hala geliyo bi zararı olurmu doktora danışmam gerekmi

Merhaba melek anneleri. Haftasonu güzel geçmiş hepiniz için anlaşılan. Allah daha güzel günleri yaşatsın inşallah.
Premete çok sevindim. Allah oğlunun kardeşini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.
Bugün işyerinden bir arkadaşımında haberini de aldım. 12 haftasında gebeliğinin tek yumurta ikizi olduğunun öğrenmiş. Senin haberin de iki kat sevindirdi beni. Darısı bütün melek annelerinin başına inşallah.

size bişey sorayım aranızda bilgisi olan vardır benim sütüm hala geliyo bi zararı olurmu doktora danışmam gerekmi

Canım dr. sana bebeğini kaybettiğinde sütünün gelmemesi için ilaç vermemişmiydi. ilaçla sütün gelmesi durduruluyor bildiğim kadarıyla.Hala süt gelmemesi lazım Ama sen bu konuyu doktoruna danışsan daha iyi olur bence.

12. haftaya kadar fark edilmemesi mümkün mü kalp atışından falan anlaşılmıyo mu ne güzel ya tekrar gidince keşke bende böle bi sürprizle karşılaşsam ama mucize gibi bişey

canım ben iki farklı doktora gittim ve iki değişik ilaç kullandım ama kesilmedi çok akmıyo ama sıkınca hemen çıkıyo

12. haftaya kadar fark edilmemesi mümkün mü kalp atışından falan anlaşılmıyo mu ne güzel ya tekrar gidince keşke bende böle bi sürprizle karşılaşsam ama mucize gibi bişey

Tek yumurta ikizleri biraz geç farkedeliyor. Emriyonun bölünmesi uzun sürüyor. Bir de aydan aya kontrol olunca İlk 8. haftasında gitmişti doktora o zaman tek kese görünmüş.12. haftasında gidincede kese bölünmüş ve iki kalp atışı alınmış. zemuszemus

ınşallah Allah isteyen herkese versin.Hamile olmak çok güzel ama ıkizlere hamile olmak çok daha farklı birşey. Riskli yanları çok fazla ama çok güzel. ınsan kendini hep rüyada gibi hissediyor.Ben ikizlerime hamileyken hareketlerini 2. ayda hissetmiştim. Benimkiler çift yumurta ikiziydi. ılk baştan belliydi. O kadar mutluydum ki. Hayatımın o günleri unutulmaz.

canım ben iki farklı doktora gittim ve iki değişik ilaç kullandım ama kesilmedi çok akmıyo ama sıkınca hemen çıkıyo

Bilmiyorum ki. bayağı zaman geçti bu hamileliğine kadar . Belki de süt hormonları bu haftalarda çalışmaya başlıyordur. Dr.una bir sorsanCADIARZU

Canım gerçi sen doğum yapalı çok zaman olmadı belki hala süt gelmesi normaldir ama sen kontrole gidince yine de bir doktoruna danış. Bir de şu göğüslerini sıkıp durma hem göğüsleri sıkmak rahim kasılmalarını tetikliyormuş bi rahat dur be kızım valla evin yaramaz çocuğu gibisin.

Sağol canım. İnşallah sen de korunma süren biter bitmez hemen hamile kalırsın. Allah bütün melek annelerinin yüzünü güldürsün artık.

Katılıyorım sana ikiz annesi olmak çok güzel ama çok riskli, normal bir gebelikte yaşamadığın riskleri yaşıyorsun. Allah herkeze hayırlısını versin. Ben de bebişlerimin hareketlerini hissetmeye başladımda hayatımın en mutlu günlerini yaşamaya başlamıştım bi biri bir diğeri tekme atıyordu. Annesinın kuzuları, meleklerim....Allahım hakkımızda hayırlısını versin.

selam kızlar, az önce görevli ile görüşmemiz sonlandı ve hemen yazıyorum size.
Şu an nasıl hiisediyorsun? derseniz karışık duygular içindeyim. Gerçekten böyle bir görüşme yapmak insanı psikoloji olarak yoruyor. Tüm görüşme yaklaşık 2 saat kadar sürdü. Ve bunun 1 saatini ağlamaklı geçirdim. Neden mi? Çünkü bebeklerimi kaybettiğim ve çocuk sahibi olamayacağım düşüncesi ile yüzleşmek çok ağır geliyor. Rabbim kimseyi bu duruma düşürmesin. Kimse evlatsız kalmasın.
Neticede bizim için 2012 yılından önce sonuca ulaşmamızın çok zor olduğunu söylediler.
O zamana kadar kendimiz gebelik ve sağlıklı bir bebek elde edersek başvurumuzdan vazgeçebilirmişiz.
Şu an gerçekten bebeklerimi kaybetmenin acısını ilk günkü gibi yoğun yaşıyorum. Çok kötüyüm kızlar :((

Son düzenleme:

Hay Allah ya çok üzüldüm. Canım hakkımızda hayırlısı, bizimde ne olacağımız belli değil. Belki bu vesile ile yeniden bebiş için deneme düşüncesi oluşabilir sende. Artık tek embriyo yerleştiriyorlar. Riski daha az. Kalan iyi embriyon olursa dondurtursun. Sonuçta bak benimde ikizlerim vefat etti. Tekrar aynı risk olsana mücadeleyi göze aldım. Doktorlar her gebeliğin hikayesi farklıdır diyor. İkiz çocuğunu erken doğumla kaybetip, tekrar hamile kalan ve bu sefer üçüz doğuran bir bayanla karşılaştım. Ümitsiz değilsin yeterki denemeyi göze al. Bu sefer herşey yolunda gidip bebişini kucağına alırsın inşallah. Kendini bu duygudan mahrum etme. Üzme kendini, her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır. Umarım hepimiz için en hayırlısı neyse o olur. Hakkımızda hayırlısı olsun

Map canım seni teselli etmeye çalışırken üzmekte istemiyorum. Ama benimde iki defa tedavim iptal oldu. Her iptal oluşta snki yeniden bebeğimi kaybetmiş gibi ümitsizlik, çaresizlik, mutsuzluk, hayal krıklığı yaşadım bu duygularımıda yazdım sizlere. Ama tek ümidim bunda bir hayır olacağıydı. Ama genede içten içe kendimi teselli edemedim, psikolojim bozuldu. Bu arad işyerinde öyle bir stres yaşadım ki ömre bedel ayrıca eşimin sınavları vardı ikisini veremedi temmuza kaldı, şimdi düşüyorum tedavimin ertelenmesinde de bir hayır var. Hamileyken yaşayacaktım bu iş stresini ve zaten eşim yanımda olamıcaktı veya sınava girmeyecekti. En önemliside şu andan itibaren hamile kalırsam yaptırdığım sağlık sigortası doğumumu karşılıyor, öncesinde karşılamıyordu. Allah herşeyimizi hayırlara vesile etsin. Bir şey daha anlatmak istiyordum ama çok konuştum seni sıkmak istemiyorum. Allah yardımcın olsun, senin için en iyisi neyse onu nasip etsin inşallah.

eburcu daha neler artık sıkmak da ne demek. Ben de çok uzun yazıyorum ama gerçekten paylaşmayı istediğim ve rahatladığım için. Bir de şahsen uzun yazıları okumaktan da kısa yazılara göre daha çok zevk alıyorum. Lütfen ne kadar yazmak istersen yaz. Kendini sınırlama. Tekrar deneme konusunda hala çok korkuyorum. O kadar acıdı canım, o kadar örselenmişim ki yok kırılmış artık cesaretim. Benim için tüp bebeğe gitmek imkansız. Ancak mucizevi bir şekilde tedavisiz olursa o zaman kaderin akışına bırakıp göreceğim. Herşeye daha çok dikkat ederek. Bugün yaşadıklarımdan sonra bir kez daha anladım ki paha biçilmez hazinelerimi yitirmişim ben.

sinanuray süt gelmesi normal değil. Ama çok iyi bildiğim bir şey var o da asla sıkmamak gerekiyor. Sen sıktıkça arkası gelir kesilmez.

canım benim hakkında hayırlısı neyse o olsun bizim kaderimizde bebeklerimizi kaybetmek varmış değiştiremeyiz benimki tüp değildi ama kaybettim böyle düşün rabbim ol dedikten sonra tüpte olsa hiç bişey olmaz sağlıklı bi şekilde doğup büyür bence bu zaman içerisinde duyguların biraz daha değişir cesaretini toplarsın inanıyorum çok güzel bi anne olacaksın

ya aslında bayağıdır sıkmıyodum hamile olduğumu öğrenmeden doktora gittiğimde hostesi çıktı baktı ikisinden de çıktı bende merek ettim devam ediyomu diye bi kaç gün baktım geliyo ama şölede bişey var hamile kalmadan da geliyodu yani kızıma hamile kalmadan prolaktin testi yapmıştı doktor yüksek çıkmamıştı ama çok süt çıktığı için şaşırmıştı yarın en iyisi doktoru arayıp sorayım inşallah bi zararı olmaz kızıma hamile kalınca ilk aylarında kesilmişti bunda hiç kesilmedi

herkez çok olgun aklı başında olduğumu söyler demekki size öle hissettirdim olsun biraz yaramaz olmak iyidir kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…