Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

teşekkürler canlarım...
seblev bebeğin için duacıyıminşallah en kısa zamanda evinde olacak...
canım bebğini başka hastaneye nakledeceklerini sanmıyrum...eğerki onların yapamayacakları bişey varsa naklederler....
ayrıca içini ferah tut....bu kadar duacısı var onun...

Hatane oyalıyor dememdeki kastı anlamışsınızdır ama yinede açıkalama gereği duydum;
Biliyorsunuz özel hastaneler sigortadan küvez parası alıyorlar ve bu paranın geceliği 300- 500 Tl arası!

Canım bir hastanenin bunu yapacağına özellikle yenidoğmuş masum bir yavrunun üzerinden haksız yere para kazanmaya çalışacağına inanmıyorum (inanmak istemiyorum). Çünkü ihtiyacı dışında bebeği ventilatöre bağlamanın akciğere yarardan çok zararı var akciğerin dokusuna zara veriyor o yüzden asla böyle bir şey yapacaklarına ihtimal vermiyorum. Ama inan bu ventilatöre bağlanıp çıkma süreci bu şekilde işliyor. Bebekler kendileri nefes almaya çalışırken zorlandıkları için entübe olduğunda hemen ekstübe yapmaya çalışmıyorlar biraz dinlendirip kendi toplamasını bekliyorlar. Filmler temiz çıkıyorsa korkacak birşey yok en ummadığın zamanda tamamen makinadan kurtarır. Hatta oğlum hastanede yatarken hemşireler bazı bebeklerin kendi hortumlarını çekerek kendi kendilerini ekstübe ettiklerini anlatmışlardı. Yarın bir de gitmişsin senin ufaklık hortumunu çekmiş. Genel durumu iyiyse başka bir prolemi yoksa solunumu dert etme çünkü eninde sonunda o makinadan kurtulacak. Ama için rahat olsun diyorsan dışarıdan başka bir doktor götürürsün oğlumuzu bir de o görür. Nasıl olsa özel hastanede kalıyor dışarıdan doktor gelmesini sorun yapmazlar herhalde. Biraz daha sık dişini canım biraz daha sabret. Biliyorum hergün dayanma gücün azalıyor, hergün azap çekiyorsun ama bu günler de geçecek. Gelecek güzel günleri düşünüp sabret. Hep aklımda hep dualarımdasın.

günaydın arkadaşlar.

seblevcim sakın böyle şeyler düşünüpte aklını karıştırma hangi insan bunu yapar ..bende senin gibi düşünüyordum ama öle diil bizzat gözlerimle gördüm .bi arkadaşımın bebeği vardı %100 makine destekli nefes alıyordu düşün ve doktorlar onu makineden kurtarmak için her gün başında bekleyip hortumu çıkarıp deniyorlardı bıkmadan usanmadan.sen bilemezsin gece bile deniyorlar doktorlar daha hassas bazıları ve hiç kimse bi meleğe kıyamaz..

hangi hastanedesin ? ben cerrahpaşadaydım tüm proflar orada çokkk sıkılır daralırsan Prof.Dr.Yıldız Perk hocaya mail at o kadar tatlı bi kadın ki çok merhametli.

rahim agzım açıkmış doktor nasıl anlıcaktıki 3 kere kanamam oldu bikerede alttan muayene etmediki anlasın doguştanmış benimki dogumdan sonra başka doktora gittim o söyledi:1no2::1no2:

hımmCADIARZU çok üzüldüm kardelencim maalesef kayıp olmadan araştırmıyorlar,bi can vermeden çözüm bulmuyorlarrr maalesef maalesefffffffffffff..lmaz:lmaz:senin hala bebeğin olmamış sanırım 9 yıldır bi tedavi yöntemi düşünüyormusun? baya zaman geçmiş çünkü.

günaydın...
kardelencim ah drlar yersiz yere açtırırlar ama gerekli olduğu zaman bakmazlar malisef...benimde senin gibi erken bakılmış olsaydı bu ay doğum yapacaktım kızımı ama ultrasondan bakıp iyi deyip gönderdiler...

Teşekkrlr arkadaslar... siz gercekten meleksiniz! içim öyle rahatlıyorki sizlerle paylaştıkça...
kalbinizde hiç kötülük yok biliyorum o yüzden özel hastanelerin neler yapabileceğini, yeri geldiğiğnde ne kadar acımasız oldukları aklınıza gelsede kalbiniz dilinize söyletmiyor! Ancak Özel hastanelerde hemşirelik yapan birisi olarak onları çok iyi tanıyorum arkadaşlar,, tabiki genelleme yapamayız ama emin olun bir çoğu daha fazla para kazanmak için çok şeyi göze alabiliyor! bazen dr.ların, koca koca profların nasıl eli kolu bağlı kalıyor hastane yöneticilerine karşı,,boyun eğiyorlar yada görmezden gelmek zorunda kalıyorlar... insan hayatı çok ucuz kalıyor anlayacağınız (yine genellemeyelim tabi... tam tersi olanlarda var,, Allah'tan var olmasa zaten napardık bilmiyorum!)bazıları için!) neyse derin konular!
...şüphelerim vardı hala da var o yüzden bgn yoğun bakım dr'uyla konuşcam... sizler bu süreci yaşadığınız için sizin verdiğiniz msjda çok önemliydi bnm için ve tekrar tekrar teşekürler size en azından bu sürecin çokta anormal olmadığını tekrar idrak ettim sayenizde!

valla seblev özel hastaneler neden böyle yapıyor anlamış değilim ama ben devlet hastanesinde kesinlikle ve kesinlikle böyle bi şey ne duydum ne gördüm heleki yoğun bakımda aslaaa bak arkadaşım tekrar söylüyorum kafana takılırsa gerçi sen daha ii bilirsin hemşiresin madem.çapa yada cerrahpaşaya nakl ettir ambulansta bebekler için herşey oluyor solunum cihazı vs.neden dersen ben ameliyata götürürken düşün benim oğlum %100 makine destekliydi başında doktor ve solunum cihazı vardı.madem şüphelerin var istanbulumuzda uzman doktorlar ve hasteneler mevcut.zaten cerrahpaşa da da hep proflar var haberin olsun.
bu arada beni hatırlamıyor olabilirsin ben şerife80

mhtp cım kalp atışları için ne zaman gidiyorsunuzzz bu arada nedense içimden kuzunun kız olduğu geçior yanılır da olabilirim ama bi an öyle geçti..kendine iyi bak habersiz bırakma bizleri gelişmelerden.

melek76 bayadır uğramadın arkadaşım nasılsın? nasıl gidior bebişin sende kendine ii bak görüşürüz.

mhtp cım kalp atışları için ne zaman gidiyorsunuzzz bu arada nedense içimden kuzunun kız olduğu geçior yanılır da olabilirim ama bi an öyle geçti..kendine iyi bak habersiz bırakma bizleri gelişmelerden.

canım benimmmm allah mı söeltiyo ne....kızım geri gelmiş gibi hissederim valla...amabenim içime de erkek miş gibi geliyor..

bu arada ben 9 eylülde yakup erata ya gitmeye karar verdim...yakınımız 9 eylülde dr o dr seç ve vakit kaybetmeden git dedi..buradaki dr (hamileliği kesinleştirmek için gittiğim dr) 2 hafta sonra tahlil ve kontrol edelim demişti...yarın gideyim diyorumbakalım inşallah kesemizi görürüz...kalp atıoşı daha erkendir...

hayırlısı inşallah mttp cım 9 eylül e gitmeye karar vermene sevindim üniversite hastaneleri en iyi özllerden daha iyidir benim fikrime göre

Reactions: 2k1
mhtp cım üniversite hastaneleri özellerden daha iyi ve alakalı senin doğru karar vereceğine eminim .hayırlısı olsun.

melek76 bayadır uğramadın arkadaşım nasılsın? nasıl gidior bebişin sende kendine ii bak görüşürüz.
Canım iyiyim sağol...Sürekli uyuduğum için çok sık giremiyorum...Yorgunluk ve halsizlik var ama çok şükürki mide bulantısı yaşamıyorum ...İlk hamileliğimdede bulantım yoktu , ama ilkinde bu kadar halsiz değildim...
Arkadaşlar bebişim bugün 8+1 oldu Büyüyoruz yavaş yavaş...Allahım , sonuna kadar her şeyin yolunda gimesini nasip eder inşaallah ( hepimiz için )...
Mhtp , canım senin bebişin tam olarak kaç haftalık...Ben 5+0 da keseyi , 6+1 de kalp atışlarını duymuştum...Senin bebişinin kalp atışlarınıda duyarız en kısa zamanda inşaallah...
Arkadaşlar , her ay yeni bir hamile haberi alıcaz ve herkesin hamileliği sonuna kadar çok güzel gidecek inşaallah , dualarımdasınız...

kızlar merhabalar...nasılsınız...
canlar bugün dr gittim keseyi gördük çok şükür... haftaya kalp atışını da görürüz inşallah...dr geç döllenme olmuş büyük ihtimalle dedi..ama sorun yok dedi...

kızlar dr tahlil yapmadı ama daha önce romatizma geçirmiş olmama da dayanarak bebek kayıplarımı kan pıhtılaşmasına bağladı ve iğne verdi....hergün vurulucam..ben korkuyroum nasıl iğne yapıcam..:S
melekcim sen iğne vuruluyor musun??

melekcim maşallah kuzuna...büyüyyor...bana oğlun olacakmış gibi geliyor....

kızlar melekciğime katılıyorum her ay yeni hamiş haberleri alıcaz inşallah..

Mhtp , canım benim , ben hergün iğne vuruluyorum...
0,3 ml fraxaparine...Sana hangi dozda iğne verdiler canım...
Ben 6+3 te iğneye başladım...ığne vurulmaktan hiç korkma...Ben herhangi bir sağlık merkezine bile gitmedim , direk kendim vurdum iğnemi...ığneye alıştım ben , benim tek korkum iğnenin herhangi bir yan etkisini yaşamak...Yoksa iğne kesinlikle büyütülecek yada korkulacak bişey değil...Doktorlar hiç bir yan etkisi yok iğnenin dediler...
Canım iğne bacağa , göbeğe ve kola vuruluyor...
Bacağa vuracaksan , diz kapaktan 5 parmak yukarı ve kasıktan beş parmak aşağı , arada kalan bir bölgeye , bacağın ön kısmına yapıyosun...ığneyi vuracağın yeri bir elinle sıkıyosun ve iğneyi dik bir şekilde batırıyosun (ığnenin ucu yaklaşık 1 cm , iğnenin tamamını batır ) ve ilacı yavaş yavaş veriyosun...Bu arada iğnenin içinde biraz hava var , havayı iğneyi vurmadan önce boşalt , ilaç iğnenin en uç kısmında olsun...
Eğer göbekten vuracaksan , göbeğin 5 parmak sağına ve 5 parmak soluna yapıyosun...
Eğer koldan vuracaksan dirseğin 5 parmak yukarısına , omuzun 5 parmak aşağısına , arada kalan bölgeye , kolun arka kısmına vuruyosun...

Canım demek oğlum olacağını düşünüyosun :) Hayırlısı olur inşaallah...Demişsinya kızım olursa bebeğim geri gelmiş gibi hissedicem diye , bende oğlum olursa kuzumm geri gelmiş gibi hissedicem...

melekcimçok teşekkürler yardımın için bacaktan yapıcam herhalde...:S korksamda herzaman birini yada bir sağlık yerini nerden bulucam demi ama...
bide kolum hemen yara oldu sen de de oldu mu??

inşallah bebişlerimiz kollarımıza gelince dünyada bizden mutlusu olmayacak....

Canım ben ilk günden beri bacaktan vuruyorum , yeni yeni morluklar oluştu, nokta şeklinde ...Dönüşümlü yapmak en güzeli , kola kendim vuramam ama yakında göbeğide denicem...
Hiç korkma canım , ben iğneyi görünce ağlayan bir tiptim...İlk yaptığında iğneyi batırması zor oluyo ama iğne kendiliğinden kayıp giriyo , göreceksen...

Eveeeet canım yaaa , bebişlerimizi kucağımıza alacağımız günler hemen gelir...

Canım iğnenin ismi ve dozu ne ? Asprinde verdimi iğnenin yanında ?

melekcimaspirin vermedi...kesin değil çünkü pıhtılaşma..daha önce romatizma geçirdiğim ve gebelik kayıpları geneldebu sebepten olduğu için iğne verdi zaten...
c ile başlıyo ama hazır iğnelerden...

Onlar sağlıklı olsunlarda biz her türlü acıya katlanırız minicik iğnelerde neymiş . iğneleri göbekten deneyin bence daha az acı veriyor ben aşılamalarda ve tüp bebekte göbeğimden kendim yaptım iğnelerimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…