- 4 Aralık 2009
- 2.616
- 877
- 248
selam arkadaşlar dün kontrolüme gittim şükürler olsun herşey yolundaymış,suyumda normalmiş.herşey yolunda yani doktorum sezeryanı 39 haftam dolunca yapacakmış nasipse benim şafak biraz daha yukarı çıktı ama olsun sağlıkla gelsin,vaktiyle gelsin yeterki...allahım hepinize nasip etsin arkadaşlar yeniden bu güzel duyguları...
özlemimsin canım sevindim iyi olmanıza allahım sagsalim kucagına almayı nasip etsin geç olsun güç olmasın yeterki..
maşallah canım ii olduğunuza sevindim 39.hafta olsun sağlıklı doğsunda razıyız beklemeye benim kontrolümde perşembe günü inş. herşey yolundadır.
selam arkadaşlar dün kontrolüme gittim şükürler olsun herşey yolundaymış,suyumda normalmiş.herşey yolunda yani doktorum sezeryanı 39 haftam dolunca yapacakmış nasipse benim şafak biraz daha yukarı çıktı ama olsun sağlıkla gelsin,vaktiyle gelsin yeterki...allahım hepinize nasip etsin arkadaşlar yeniden bu güzel duyguları...
şuan dondurulmuşlarla deniyorum.4tane 5.gün dondurulmuşum var....düşük düzeyde kan pıhtılaşması çıktı.bundan önce ağustos 11de 6aylık erken doğumla bebeklerimi kaybettim...5gün yaşadılar mafoldumbenyeni tedavime göre 5-6kasım gibi transfer var...ama ben adetin ilk günü kan sulandırıcı iğneye başladım..dr öyle istedi..ama tabiki en iyi drun bilir
canım çok sevindim allah hayırlısınla sağlıklı kucağına almak nasip etsin..bak hiç birşey kalmadı artık günler çabucak geçiveriyor..sen iyi dinlen yeter..
teşekkürler canım allahım hepimizi güldürür inşallah çok mutlu oluruz...
arkadaslar o kadar doluyumki bana akil verin kafam cok karisik. benim 2SI baska hastanede 2si baska hastanede olmak uzere toplamda dondurulmus 4 embriyom daha var.bu pko varken bosuna kendi kendime denemis olacagim en son 13/08 de adet oldum ve halen yok gelen giden.bende 14 ekimde dogum kontrol hapina basladim belki duzene sokar diye ve profdan randevu aldim 11.AYIN 10nda gidicem.malesef burda hamile degilsen jnekologlar cok gec randevu veriyor.bu pko icin laparoskopi olmak veya onerecegi baka bir tedavi varmi diye ogrenmek icin gidicem tedavimi olup zemin iyi hale gelince 2embriyomu yerlestirtmek istiyorum.ve bu da olmazsa tr ye gelip orda denemek istiyorum.ayda bir buraya brukselede gelen tr de de gorev yapan bruksel tup bebek merkezi yucel karaman i cok iyi diye duydum ona gitmek istiyorum.ve bunun iicn ondan da bir randevu aldim onumuzdeki carsamba bruksele geliyormus ona gidecegim ve ne yapmaliyim ondan da yardim istiycem.bu dr hakkinda bilgi sahibi olan varsa bana yardimci olabilirmi acaba?
ayrica arkadaslar bugun esimle uzun bir suredir konusu gecen ama birbirimize acik acik anlatamadigimi bir konuyu konustuk EVLATLIK EDINME.ve ikimizinde sicak baktigini anladik ve dedikki biz gene cocuk icin calisir deneriz ama bizimde yanimizda kucagimizda bir yetim oksuz yavru olsa ona annelik babalik yapsak o bir aileye bizde bir evlada sahib olsak ne guzel olur onunla bir aile olusturuken onun kardesi icin calisiriz dedik ve hemen sosyal danismanimizi aradik onumuzdeki hafta tam detayli proseduru arastirip bize bilgi vereck.cok zorlu bir surecmis ama olsun napalim.ama kafami karistiran seyler var benim eltimin ve gorumcemin 3er tane olmak uzere toplamda 6 cocuk var ailemizde ve biz SIK SIK biraraya geliriz kayinvalidemde simdi benim bebegimi de kendi oz torunlari gibi oz yegeneleri gibi severlermi yoksa onu horlarlarmi bu bizim kanimizdan canimizdan soyumuzdan degil diye iste surekli bir araya geldigimiz birlikte oldugumuz icin boyle bir dusunceyi bi imayi bir hareketi duyar sezer anlarsam cok ama cok uzulurum ne yapayim bana akil verin
bende öğretmenim..Allah bana nasip edrse bende hamile olunca rapor alırım ozaman.gerçi ,iş tempom hiç yoğun diil.ama sekizler beni yoruyor...doğum yaptıım için nöbetimde yok..peki rapor almak kolay mı??gerkirse bende alırım...çünkü bizim işte hep faalsin.derslerde hep ayaktayım 45kişilik sınıflar.sürekli anlatıyorum.(ing.öğretmeniyim)sen en iisini yapmışın...
Canım ben eylülde tekrar tüp denedim ama olumsuz oldu.Tekrar kurban bayramından sonra deniyeceğiz ama dr. bana 2 yöntem dedi.
1.ncisi ise eylüldeki tüp bebek denememden adet sonrası yumurta toplam işlemine kadar rahimde sıvı gözüküyordu ve yumurta toplama günü kaybolmuştu.Transefer günün kadar sürekli kontrol ettiler ve sıvı olursa transfer yapayız dediler.Çok şükür yoktu ama maalesef yinede tutmamıştı.
2.ncisi ise dr. bana yapay rahim uygulamasını önerdi.Nedeni ise döllenme sonrası embriyo gelişiminde bazen durmalar ve yavaş ilerleme gösterip transfer günü çok iyi istenen kalitede oluşmamıştı.Gerçi ilk hamile kaldığımda 1 tane 8 hücreli embriyom vardı ve diğer ikiside 2.nci kalitedeydi.Buna rağmen ikiz gebelik oluştu ve birini 7 haftalıkken kalp atışı görülmedi ve düşmüştü.Tutan oğlumla devam etmişti oda beni 27 haftlıkken kalbi durarak ve gelişme geriliği gösterek bırakmıştı.
Dr. um bu yüzden tekrardan bir histerokopi yaparak rahim duvarına bakarak sıvı gelen bir yer varmı diye bakmak istiyor ve rahimdan hücre alarak yapay rahim için dondurmak istiyor.
Sizler ne düşünuyorsunuz bu konuda?Bilgi verebilirmisiniz?Dr. um belki kendi hücrende embriolar daha iyi gelişebilir ve transfer sonrası rahimini tanır ve tutma olasılığı daha yüksek olabilir.
Çok kararsızım kurban sonrası ne yapacağımı bilmiyorum.Embrioların daha iyi bölünmesi için ne yapılması lazım?
Ben ilk gebeliğiminden sonra genetik testi yaptım.Bende ve eşimde kromozomlarda herhangi bir sorun çıkmamıştı sadece MTHFR geni C677T (Ala222Val) HETEROZİGOT TAŞIYICI çıkmıştı.Bunun içinde doktorum kan pıhtılaşma dedi ve hamile kalırsan kan sulandırıcı iğne verileceği dendi.
Acaba diyorum hamile kalmadan önce bu iğneden olsam?Embrio bölünmelerinde işe yararmı bilmiyorum doktoruma sormadım ama soricam tabi..
Bu konuda yardım desteye ihtiyacim var.Bu benim 4 tüp bebek denemem olacak..
28 mavi canım daha bu sabah yine birbirimizi yedik dedim ki ya benim ne kadar acı çektiğimi neler yaşadığımı görmüyomusun bide biz 6 kardeşiz ama bütün kardeşlerim annem babm beni öle nazlı büyüttülerki sanki bi evin bi kızydım ne iş yapardım ne yemek hiç bişey yaptırmazlardı bi ablam bi kız kardeşim var herşeyi onlar yapardı sabahları herkezden geç kalkardım kardeşim kahvaltımı hazırlardı çok kibardım sofraya oturmazdım hep yer yok dedim babamda niye hep sen sığamıyosun derdi annem yalvarırdı kızım ne olur bi kaaşık yemek ye oturduğun yere vereyim diye yani anlatmakla bitmez o kadar kibar ve hassastım annem hep derdi kızım sen hiç bize benzemiyosun seni çok kibar insanlara gelin vermek lazım ama ben sevdim deli gibi annem dedi sen yapamazsın biz senin herşeyini eksik etmiyoruz bizle bile uyamıyosun eşimin babası iki evli iki anneside ölmüş ama ablaları var üvey gerçi özleri üveyden beter yanımda eşimin babası kalıyo ben evlendim öle bi ortama girdimki anlatamam ablam geldi üzüldü bulaşık yıkıyodum sen yıkama ben yıkarım zoruma gidiyo dedi iki aylık evliydim bi aylığına yatıya kaynımlar geldi yurt dışındalar yemek bile yapmayı bilmiyorum öyle zor günler yaşadım ve yaşamaya devam ediyorumki eşime anlatmaya çalıştım bu kadar şeyi yaşadım sonunda iki evladımı kaybettim çok acı çekiyorum anla artık dedim sen ağlayabiliyosun diye sadece sen mi acı çekiyosun ben zor günler yaşamıyomuyum sen neden beni anlamıyosun dedi oda haklı hiç konuşturmuyo ben konuşmak istiyorum ama o kızımdan bahsedince çok üzülüyo bi bebek görse benden daha çok içi gidiyo onlar bizi anlıyamıyo bu bi gerçek ama bizde sanki sadece bizim acımızmış gibi davranıyoruz
merhaba arkadaslar nasilsiniz
ben aslinda cok karisigim pek cok problemle karsilastim su siralar.turkiye ye izine geldigimde adet olamama gibi bir problem yuzunden dra gittim sen pkolusun dedi hayatimda ilk kez duydum bunu kendi adima ve bende daha once kan pihtilasmasi tespit edilmisti ve oglumda kan sulandirici igneler kullanmistim ve daha once kalp atisi bile goremedigim hamileliklerimde(3 KEZ) oglumla kullandigim ignelerle 24.haftayi gormustum ve cok farkli bir neden enfeksiyonla kaybetmistim yavrumu.tr de bu durumada bir baktirayim dedim ve kan piktilasmasi yok cikti.tabiki kafam cok karisti neyse buraya gelince unuversite hastanesine basvurduk gittim.profla gorustum bana dedigi su yasin cok genc bu yasta hamile kalabilmek icin tedavi ve ilac kullanman cok sacma 35_40 yasina gelsen bu panigini anlarim dedi ve kizarak beni yolladi.ben yine kanimin alinip bakilmasini istedim ve kan pihtilasmasi varmis ama dusuklere neden olabilcek seviyede degilmis igneye ilaca gerek yokmus raporunda oyle soylemis ki tr de ki drlar kan pihtilasmasi olmadigi halde onlem amacli igne onerebiliyorlar.
sonra dis agrisindan gunlerce kivrandim ve bir sabah kalktigimda suratim taninmayacak derecede sis hemen acile gittik yatirdilar beni iki gun antibiyotikler agri kesiciler ve enfeksiyondan olmus o disim hamileligimde kirilmis bir disti hamileyim diye gitmemistim disciye keske gitseymisim bu enfeksion bu disten olabilirmis.dis vucudun gizli enfeksiyon ureten 3gizli yerinden biriymis kalbi bile durdurabilirmis.nasil seker hastalari koletrol hastalari surekli kontrol altinda tutuluyorsa disi de surekli kontrol ettirmek gerekirmis normal bir insanda da.
neyse daha sonra ki bir haftaya disi cekmek icin randevu verdiler gittik ancak onca igneye ragmen cekilemedi ve yine daha sonraki bir haftaya genel anestziyle cekmeye karar verildi gittim cektiler ameliyattan cikinca bi iki saat nefes alamadim kalp atislarim dustu kalbim agridi tabi onlarda panikte sonra rontgenler skainerlar derken cok zor gunler gecirdim cok sukur simdi iiyim.
Premete;15839726 Evet canım evde bebeğimle olmak bana çok iyi geldi. Acaba istifa etsem kocam bana bakar mı :) Ben hamileliğimin başından beri keşke beni uyutsalar ve doğum zamanı uyandırsalar diye düşünüyorum çünkü biz diğer hamileler gibi mutlu mesut bir hamilelik dönemi geçiremiyoruz durum böyle olunca da zaman geçmek bilmiyor. Geçen gün bir baktım doğuma 3 ay 3 haftam kalmış öyle söyleyiverince birden gözüme az geldi moralim yükseldi o yüzden geri sayıma başladım dedim yoksa tabi ki daha erken hele 30'lara bir gelelim. İsim konusu da gerçekten ilginçmiş ama bizim zaten pek çok kriterimiz var bir de bu kriteri eklersek sanırım hiç ad bulamayız. Eşine de kızma canım. Eminim onun da içinde pek çok korku vardır ama seni sakinleştirebilmek ve herşeyin yolunda olduğunu inandırabilmek için öyle davranıyordur. Biz anneler olarak zaten çok tedirginiz eşlerimiz de bizim gibi davranırlarsa iyice geriliriz. Bir de eşinin sürekli sana sürekli hamileliğinin sorunlu geçebileceğini .!.:Hamile kaldıktan sonra bizi uyutmaları fikrine bayıldım yaaa:lepi: Ben de şimdiden onu düşünüyorum. Oğlumda çok rahattım herkes şaşırıyordu. Allah nasip ederse bunda da evhamıma şaşıracaklar. Eşimin beni el üstünde tutacağından hiç şüphem yok da dr konusunda anlaşamıyoruz. Burda bir doçente başladık onu yeterli görüyor. Ben de İzmire Sermet SAĞOL a gelmek istiyorum. Hamilelikten önce atlanmış bir şey olmasın istiyorum. Kavgalar bu sebeple yani... Mesela bana folik asit ve apikobal verdi. Coraspin vermedi hamile kalınca iğneye başlayacağız dedi. Bu bile benim güvenimi bitirdi. Dr 3 ay kullan sonra korunmayı bırak dedi. Bu da aralık ayı demek oluyor. Ya hemen hamile kalamazsam. Belki de aylarca sürecek.Sen tam 3 ay kullanmış mıydın? Ne kadar zamn sonra bebiş gelmişti?
İsim konusunda eminim içnden geçen bir isim vardır. Her ne kadar kararsızım da desen bir tanesini beğenmişsindir. Sen oğlumuzu sağ salim doğur da annesi ismi ne olsa yakışır paşamıza.opuyorumnanaktan
Maytapcim sen tedavinde hangi protokolu kullanmıştın?Hangi ilaçları kullandın.Ne güzel senin embrioların 5 güne kadar güzel gelişmişki dondurmuşlar.Kaç yumurta toplanıp kaçı döllenip bölünebilmişti?
Ne yazıkkı işte benim bölünmelerde sorun oluyor nedenini bilmiyoruz.öff kendi adıma çok üzülüyor ama senin adına çok seviniyorum...Hayırlısınla tutmuş haberlerini alacağız..
Birde kan sulandırıcı iğne hangisini kullanıyorusun?
Paylaşırsan sevinirim..haa birde hangi şehirde tedavini sürdürüyorsun?
sinanuraycığım 34 haftalık doğan bebeğimin ciğerleri gelişmemişti demişsin. Ciğer geliştirici iğne yapılmış mıydı? Doğumdan en az 48 saat önce yapılmış olması gerekiyormuş.
Özlemimsin senin için çok sevindim canım. Alışverişlere başla artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?