benimde ist.da ablam var..3tanede canavar oğlu var:)))olsun yağmurluda olsa ben istanbulu seviyorum:)
PREMETE,EBURCU,SİNANNURAY,MAP canlarım hepiniz çok sağolun.allahım çok büyük inşallah hepimizi sonunda mutlu edecek.
MAYTAP canım seninde inşallah yine rüyan çıkarda çok mutlu olursun...
artık kontrollerim 2 haftada bir.1 ay sonrada haftada bir buda beni mutlu etti.
Hamile kaldıktan sonra bizi uyutmaları fikrine bayıldım yaaa:lepi: Ben de şimdiden onu düşünüyorum. Oğlumda çok rahattım herkes şaşırıyordu. Allah nasip ederse bunda da evhamıma şaşıracaklar. Eşimin beni el üstünde tutacağından hiç şüphem yok da dr konusunda anlaşamıyoruz. Burda bir doçente başladık onu yeterli görüyor. Ben de İzmire Sermet SAĞOL a gelmek istiyorum. Hamilelikten önce atlanmış bir şey olmasın istiyorum. Kavgalar bu sebeple yani... Mesela bana folik asit ve apikobal verdi. Coraspin vermedi hamile kalınca iğneye başlayacağız dedi. Bu bile benim güvenimi bitirdi. Dr 3 ay kullan sonra korunmayı bırak dedi. Bu da aralık ayı demek oluyor. Ya hemen hamile kalamazsam. Belki de aylarca sürecek.Sen tam 3 ay kullanmış mıydın? Ne kadar zamn sonra bebiş gelmişti?
İsim konusunda eminim içnden geçen bir isim vardır. Her ne kadar kararsızım da desen bir tanesini beğenmişsindir. Sen oğlumuzu sağ salim doğur da annesi ismi ne olsa yakışır paşamıza.opuyorumnanaktan
kızlar rüyamda kız çocuğu emziriyodum.çok sütüm vardı...ayrıca 2tane daha kocaman kızım vardı...çok mutluydum...ilk evlendiğimdede ikiz bebeklerim olduunu görmüştüm.gerçekten olmuştu...
İnşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın arkadaşım kontrollerinin sık olması çok güzel bebişini daha sık görüceksiin süper :)
Benimkininde bi tane canavar oğlu var hemde ne canavarr:) istanbul sevilmezmi herşeyi başka güzel 29 ekim cumaya geliyo perşembeden sende bi kaçamak yap o zaman ablanın yanına :))
Canım benim ya, çok özür diliyorum hiç yapmam genelde ama geçmişi okumadan saçma sapan sorular sordum. Benim de Temmuzda başarısız bir denemem oldu ve çok canım yandı, ama Allahım beterinden konusun evlat acısı vermesin.
Bu söylediklerin çok uzman görüşü gerektiren konular. Sana tavsiyem kesinlikle konusunda uzman doktorların fikirlerini alman. Gittiğin hastaneyi bilmiyorum ama İstanbuldasın ve bu tüp bebek işinin merkezindesin. Anladığım kadarıyla bu işler aşağı yukarı aynı fiyat.Şöyleki en ucuzu 4.000 Tlye yapıyorsa en pahalısı 6.000 tl yapıyor. Bence 4 veren 6 yıda verir. Alman hastanesi ve Amerikan hastanesi bu konuda iyi diye duydum. Ben Amerikana gittim. Tedavim normal bir tüp bebek süreci olduğu için benim için özel birşey yapmadılar ama raporlarınla bu hastanelerinde senin tedavinle ilgili nasıl bir süreç düşündüklerini öğrenir ona göre bir hastane ve doktor seçersin. İnşallah herşey gönlünce olur. Ümit etmek ve kendine güvenmek bu işin başarısının yolu diye düşünüyorum. Allah yardımcın olsun, şansını açık etsin inşallah. Ümidini ve azmini kaybetmeyen herkezin bebeği tabiki Allahında izniyle olur diye düşünüyorum ama işte süreç hem maddi hem de manevi gerçekten çok yıpratıcı. Allahım tüp bebek yolunda bebek isteyen herkeze yardımcı olsun.
papatya arkadaşım benim de 3 tüp bebek 1 aşılama tecrübem var. Ben anlayamadım tam olarak senin zaten birinci ve ikinci kaltie embriyoların oluşmuş. Bölünme de sorun olsa oluşur muydu? Yapay rahim uygulaması embriyo oluşumunda problem olursa yapılıyor diye biliyorum. Benim hiç birinci kalite embriyom oluşmadı. 3 tüp bebek denememin ikisi tuttu. <ilkinde ikinci kalite ve sadece bir embriyo , ikincide ise biri ikinci biri üçüncü kalite sadece iki embriyo oluşabildi>
memnuniyetle cevaplarım.....ilki kısa protokoldü...femara die bi ilaç(tablet) kullandım.ve klasik baskılama iğneleri ve çatlatma iğnesi ,elevit folibol kullandım....8yumurtam oldu 6sı döllendi.2si transfer edildi ve tuttu.ama maalesef erken oldu.......
şuan ankaradayım drum tolga ecemiş.gerçekten çoook memnunum...kan sulandırıcı clexan 0.4kullanıyorum...
umarım yeni tedavinizde hiç bir sorunla karşılaşmazsınız..hepsi aynı olacak die bişi yok...siz hangi şehirdesiniz..ankara ise tolga hocamı tavsiye edebilirim
olurmu hiç öyle canım özüre bile gerek yok..hepimiz yapıyoruz..Bende iyice araştırıp sonra adım atmak istiyorum..Parasında değilim yeterki doğru yolda ilerleyip sağlıklı hamile kalıp sağlıklı bebeğimi kucağıma almak..allah hepimize yardımcı olsun..
Yani bizde anlıyamadığımız bir olay.
Bende 1.tüpte 29 yumurta topladılar 24 döllendi 20si bölünmeye başladı ve sadece 8 tane embrio vardı.bunlarında 3ü 1kalite diğerleri ise onlara yakın idi.ama tutmadı.
2.tüpte dondurulmuşlar alındı ve sadece 2 tane sağlıklıydı ama tutmadı.
3.tüpte ise 29 yumurta toplandı 15i sperm ile işlenebildi ve sadece 5 tane çok iyi olmayan embrio vardı.3 ü verildi ve burdan ikiz gebelik oluştu.Biri 7 haftalıkken kalp atışı olmadan düşürdüm kanamayla diğer bebeğimide 27 haftalıkken kaybettim.
4.tüpte ise ilaç değişti ve 17 yumurta toplandı 16sı döllendi ama 9 tane embrio savaş verdi 4 tanesi 2gün durdu sonra 3 tanesi 3 gün durdu 4gün 2 tane çok iyi olmayan verildi.ama tutmadı
Dr. bölünmelerde durma yavaşlama mevcut ve 5güne kadar iyi gelişme göstermiyor..
Ne yapacağımızı bilmiyorum yani..
tşk ederim cevabın için..ben istanbuldayım.tedavinden öncemi kullanıyorsun kan sulandırıcı iğneni?
kızlar rüyamda kız çocuğu emziriyodum.çok sütüm vardı...ayrıca 2tane daha kocaman kızım vardı...çok mutluydum...ilk evlendiğimdede ikiz bebeklerim olduunu görmüştüm.gerçekten olmuştu...
ben hiç çektirmedim..adetliyken mi çektiriliyor...kadınlar kulubünden ii bi yer bulabilirsni.kesin birileri paylaşmıştır..geçmişi okudum..bütün tetkikler temiz çıkmış...gözün aydın.inşallah buda temiz çıkar...
Canım rüyan çok güzel hayırlısınla sağlıklı bebişini kucağına alırsın güzelim.Bende ilk tedavilerime başlamadan önce didem ve begüm adında ikiz kızları doğurduğumu ve emzirdiğimi görmüştüm ve heyecanla bekledim.İkiz gebelik olunca tamam dedim geliyor didem ve begüm ama maalesef birini 7 haftalık ve oğlumuda 27 haftalık kaybetmiştim..
İnşallah rüyan gerçek olur ve bende didem ve begüm ü sabırla geleceği günü beklerim
Ben anestezi olmadan çektirmiştim.Adet bitince 10-12 gün arası çektiler..Ben rahim filmim tüplerin tıkalımı değil mi diye bakmışlardı.
Ama rahim duvarını incelemek için adetimin 21.günü anestezi altında çektirmiştim..Bilginize..
adetin 18.günü lucrin iğneye başladım.yumurtaları baskılamak için...birdahaki adetin yani yeni olanın ilk günüde kan iğnesine başladım...bu adetin 18-19 yada 20sinde rahmn kalınlığına göre transfer olcak inşalllah...tabi embriyolar çözülebilirse....
birde sizin bayağı çok yumurtalarınız olmuşş...
çok teşekkürler...kız görenin oğlu erkek görenin kızı olur derler...tabi en önemlisi neolursa olsun sağlıklı olsun....bede 23haftalık erken doğum yaptım..5gün yaşadılar...sebep ikiz olduğu için olabilir denildi..yani geçerli bir sebep yok..herşey temiz çıktı..sadece düşük düzey pıhtılaşama dışında..ama oda erken doğum sebebi olamaz dedi dr...çünkü önemli bir pıhtılaşma diilmiş
Bende son iki denememde uzun protokol ile adetin 20.günü lucrine başladım sonraki adetimin 2günü yumurtaları geliştirmek için gonalf ye başladım lucrinle birlikte devam etmiştim..
Aaa ama sen şimdi dondurulmuş embrio transferi kullanicaksın.Mesela ben dondurulmuşlarımı kullanırken bana estrofem vermişlerdi elevitle birlikte..
Her doktor farklı demek ama bunları duymak öğrenmek bizleri daha çok bilinçlendirip dr larımızla paylaşmayı sağlıyor
papatya arkadaşm maşallah sana yaa. Ne çok yumurtan olmuş gerçekten. Benden toplanabilen yumurta sayısı ilk denemede 2, ikincide bir ve üçüncüde iki adetcik yumurta. (maksimum hormon ilacına rağmen). Doktorlar da hep şaşırıyordu bu yumurtalıkların tembelliği diye. Ayrıca bu kadar az yumurta ile nasıl tutuyor ona da şaşırıdılar. Çünkü ne kadar çok yumurta çıkarsa o kadar çok kaliteli embryo oluşturma ve tutunma şansı oluyor. Bu kadar az yumurtası olup da gebe kalabilen çok nadir dediler. Ama sonuçta kucağım hep boş kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?