Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

slm arkadaslar hepinizin yazilarini okudum ve agladim sizi tam anlamiyla anlamasamda kismen anliyorum
bende 32 haftalik dogum yaptim bebegimin durumu cok kotuydu kac defa olumlerden dondu onumde morarmalari filan oluyordu hatta bir keresinde tamam artik doktor gelecek bebegin oldu diyecek zamana geldim cunku cok kotuydu hic bir hareketi yoktu butun vucud fonksiyonlari durmustu idrarini bile yapamaz hale gelmisti
ama dayandi savasti ve 41 gun kuvezde kaldiktan sonra taburcu olduk
ama malesef yasadiklarindan bebegime hasar kaldi simdi saglik sorunumuz var oksijensiz kaldigindan bebegimin beyni hasar gormus ve gorme merkezi zedelenmis 8 aylik olacak ama hala takip filan etmiyor
yani bebegimde gorme bozuklugu var bide motor gelisimi geriden geliyor fizik tedavi goruyor
ama onun bir gulucugu herseye deger bana huzur veriyor
yinede onu oyle gorunce icim aciyor saglikli bir bebegim olacakti ama olmadiallah size saglikli ve hayirli bir evlat versin
gercekten saglik gibisi yok o bi gitse birdaha zor bulunuyor

canım bende 2.kez erken doğum yaptım 2 side tedaviyleydi 26. hafta ve 22. hafta da .20 gün oldu 2. erken doğum yapalı ama şükürler olsun ki hamile kalabiliyoruz bendede rahimağzı yetmezliği var bidaki hamilelikte dikiş atılacak ikiside tedaviyle oldu ama yinede şükrediyorum rabbim bize bu duyguyu yaşattı inşallah sağlıklı hayırlı bebeklerimiz olur tabiki zor bi süreç ama sabırla bekleycez zaman herşeyin ilacı olacak....

Allah küçük savaşçını bir an önce sağlığına kavuştursun inşallah.

Allah sabır versin. Ben bu sitedeki insanların gücüne ve olumlu düşünmesine hayranım. Sizler bana çok şey kazandırdınız ama maalesef ben çoğu zaman o kadar güçlü olamıyorum. Dışarıdan gören insanlar ne kadar güçlü ne kadar sabırlı olduğumu konuşuyorlar ama aslında hiç değilim. Hatta aslında tekrar deneyecek gücüm bile yok eşime evlatlık edinmeyi teklif ettim ama kabul etmiyor bana çabuk pes ettin diyor. Doktorlara göre ikincide sağlıklı doğum yapma şansım çok yüksek ama korkuyorum işte. Haklısın sabretmekten başka çaremiz yok. Allah sabrımızın karşılığı olarak hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin. Normal doğum yaptığına göre çok beklemene gerek yok herhalde. Tekrar ne zaman gebelik düşünüyorsun.

bende bebegimi kaybetim.
6 ayın içinde bir oğlum vardı
organ gelişmemesi nedeniyle alındı bebegim
çok yeni 10 gün falan oldu
acım çok yeni.

daha alışamadım gelen giden akıl veriyor
acımı yaşamama bile izin vermiyor çevremdekiler.
bırakın yaşayayım acımı aglayayım doya doya
bana moral veriyorlar kendi akıllarınca ama içime atmama sebep oluyor

çok doluyum çok.

canım benim allahımbaşka acı vermesin...
bende de herkes morel vermeye çalışıyordu...bende çok kızıyordum...dr gittim ve bana günlük yazmamı söyledi..dışarı haykıramadıklarımı yazdım..yazdkça ağladım...sende kağıda dökmeyi deneyebilirsin...ama yazdıklarını tekrar okuma..yaz ve çöpe at...
katılıyorum özellikle ilk zamanlar insan ağlıyor ve rahatlıyor..ben meleğimin mezarına gidipiçimdeki herşeyi haykırdım ağladımo beni gün boyu neredeyse götürüyordu..

çevremdekilere de söledim bugün gün boyu ağlarım yarın yarım gün sonra yavaş yavaş ağlamayı keserim diye...

tabi bunların yanında hatta en önemlisi yardım almam dı..sende istersen yardım alabilirsin inan iyi geliyor çabuk toparlanıyosun...

allahım bizlere başka acılar yaşatmasın...kucağımızı sağlıklı vakitli gelen bebeklerle doldursun...

Canım Allah sabırlar versin. İlk zamanlar insanların iyi niyetle söyledikleri şeyler bile batıyor, yalnız kalmak ve acını yaşamak istiyorsun. Zaten anlatsan kim acını anlayabilir ki, bu acıyı ancak yaşayanlar bilir. Sakın içine atma buraya yaz içinden geçenleri. Bizler buradayız, yanındayız.

Canım , bebeğinin en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını gönülden diliyorum...

Allah sabır versin canım , inşaallah en kısa zamanda yeni bir bebiş göbüşüne konar ve sağlıkla kucağına alırsın...

Canım Allah sabır versin , çok zor bir süreç , Allah bir daha yaşatmasın...En kısa zamanda kendini toparlarsın inşaallah...

geçmiş olsun canım inşallah evladın bu süreçindede inatçı olup atlatır allah yardımcın olsun...:Saruboceq:

geçmiş olsun inşallah bebegini kucagına alacagın günlerde olur hayırlısıyla allahım büyüktür sınavımızda böyle bizlerin...

başın sagolsun canım yeni oldugu için böyle oluyor zamanla alışıyorsun galiba manyaklaşıyorsun hislerin bozuluyor yani benim öyle acını sakın içine gömme yaşa hiçkimseyi takma senin gibi kimsenin yüregi acımaz allah sabır versin arkadaşım..

slm arkadaşlar yazılarınızı hemen hemen okumaya çalıştım sizleri çok iyi anlıyorum bende 8 ekimde 28 haftalık erken doğum yaptım kızım yağmurum 6 gün küvezde kaldı ve 6.cı günün sonunda solunum yetmezliği nedeniyle bebeğimi kaybettim bu benim 5.ci bebeğimdi diğerlerinide yine erken doğumla kaybettim bu son bebğimde kan pıhtılaşması olduğunu öğrendik başka bi sorun yoktu bı pıhtılaşma içinde iğne kullanıyordum buna rağmen 28.ci haftada doğum oldu 5 meleğimi daha ben öpüp koklayamadan bi damla sütümü veremeden ona yavrum diyemeden kara toprağa koydum şimdi iki yavrum istanbulda iki yavrum memlekette mezarları yanyana yatyolar bi yavrumun mezarı bile yok bazen nefes almak bile bana zor geliyor ama hayat işte insana en büyük acılarla bile yaşatmasını öğretiyo yüce rabbim hepimize sabır ve dayanma gücü versin unutmayalımki meleklerimiz cennette ve bizi bekliyolar

Ravzacım Allah sana sabırların en büyüğünü versin. Ne kadar zor, ne kadar büyük imtihanlardan geçmişsin. Ne kadar güçlü bir insansın ki yine de sabredip geleceğe umutla bakabiliyorsun. Allah en kısa zamanda sabrının mükafatını versin inşallah. Acılarını tazelemek gibi olmazsa diğer bebeklerini kaçıncı haftalarda ve hangi sebepten erken doğumla dünyaya getirdiğini yazabilir misin. Hepimiz tekrar çocuk sahibi olmak istiyoruz ama en büyük korkumuz tekrar erken doğum kabusunu yaşamak. Belki yazacakların önlem almak açısından hepimize faydalı olabilir.

premete allah hepimize sabır versin ben kısaca sana kendimi anlatayım 27 yaşındayım 8 yıllık evliyim ilk bebeğim 19 haftalıktı çapada doğum yaptım nedenini sorduğumda bu normaldir ilk gebeliklerde olabiliyor üstünde durmaya gerek yok denildi 2.ci bebeğim 8 haftalıktı düşük oldu 3.cü bebeğim 21 haftalıktı o bebeğimde önlem amaçlı rahime dikiş atıldı aslında bende rahim ağzı yetmezliğide yok ama tedbir olsun diye diki,ş atıldı ama ona rağmen cerrah paşada doğum oldu sordum neden erken doğum yapıyorum araştırılmayacakmı dedilerki bana kader kısmet neyse 4.cü bebeğim 24 haftalıktı onda tedbir amaçlı asprin kullandım ama malesef 24 cü haftada zekei tahir burak hastanesinde doğum oldu bu bebeğimide kaybedince insafa geldiler bir çok test yapıldı sonunda mhtfr 677 hetorizigot olduğum hamile kalınca iğne kullanacağım söylendi ve son bebeğim gönül rahatlığı içinde haömile kaldım çünkü neden erken doğum olduğu bulunmuştu yani biz öle sanıyorduk kızımı 28.ci haftada ege doğum evinde sezeryanla dünyaya getirdim kızım 6 gün direnebildi hayata oysaki herşey yolundaydı hiç bir sorun yoktu günlük iğnöide oluyordum içimiz rahattı yani ama malesef yine erken doğumlşa bebeğimi kaybettim anlayacağınız iğnede işe yaramadı şimdi neden sorusunu arıyorum cevabını bulurmuyum bilmiyorum ama 6 ay sonra yeniden denemeye başlıycam çünkü inanıyorumki yüce rabbim bir gün bizede anne baba olmayı nasip edecek allahım hepimizin gönlünün muradın versin

Canım çok zor şeyler yaşamışsın. Bana bu işte bir gariplik, bir ihmal var gibi geldi. Kan pıhtılaşması erken doğuma sebep olmaz ki. Bebeğin gelişememesine, preeklemsiye veya bebeğin anne karnında ölmesine sebep olabilir ve bu nedenlerle de erken doğum yaptırılmak zorunda kalınabilir ama hatırladığım kadarıyla kızında senin doğum sancıların başlamıştı. Bence sen şu bekleme süresini iyi değerlendir ve bütün kontrollerini yaptır. Ege Üniversitesine veya Dokuz Eylül Üniversitesi'ne git orada gerekli bütün araştırmaları yaparlar. Bir de her hamilelikte vücut biraz daha hamileliğe alışıp hamileliğin daha kolay geçmesine neden oluyormuş. Bu nedenle sorunlu hamilelik geçirenler bir süre sonra sağlıklı hamilelik geçirmeye başlıyormuş. Benim anneannem de 4 bebek kaybettikten sonra 4 tane sağlıklı çocuk doğurmuş. Allah'ım inşallah bundan sonra yüzünü (yüzümüzü) güldürsün.

prmete canım saol iyi temennilerin için canım benim doğum yapacağım ana kadar bi proplem olmuyo 1 saatin içinde gerçekleşiyo en son kızımın doğumunda ise kızımın hareketlerini çok aşağıda hissettim doktora gittim oda şu an doğum olmadığını izmire gitmem gerektiğini orda mudahale edilir bebeğini karnında tutarlar dedi ilk ege üniversitesine gittik karantina varmış yeni doğan ünitesinde beni kabul ediyolardı fakat bebeği alamayız başka hastanelerden yer bulun dediler tabiki hiç giriş yapmadan ordan çıktım çünkü o an için ben değil kızımın hayatı önemliydi 2.ci olarak 9 eylüle gittik ordada aynı şey oldu beni alıyolar ama kızımı küvez yok diye almıyolar üstelik orda alttan muayene sonucu suyumu patlattılar ve bu hatalarını kabul etmediler oysaki ne doğum başlamıştı nede sancım vardı 3.cü olarak ege doğum evine gittik orda hemen sezeryanla kızım alındı çünkü 1 damla bile suyum kalmamıştı üstelik kızım tersti kızım tepecikte yattı 6 gün çünkü ancak orda yer bulabildik anlayacağın bir sürü ihmalin kurbanı oldum kan pıhtılaşmasına gelince dediklerin doğru pıhtılaşma erken doğum sebebi değil ama aklına gelen her türlü test yapıldı ve sonuç bu işte hiç bir sebep bulanamıyo bu benim sınavım kaderim alın yazım işallah bu sınavı vericem meleğim nasıl kollarımın arasından uçup gittiyse bir gün allahın izniyle geri gelecek yüce rabbim işallah bu günleri nasip edecek rabbim hepimizin yardımcısı olsun bu arada çokkk uzun yazdım kusura bakma

ravza canim dularimda olacaksin, Rabbim bu acilarini unutturacak bebekler dogurmani nasip etsin. bazen pihtilasma icin daha yuksek oranda igne gerekiyormus kan pihtilasmasi topigine baktin mi bilmiyorum ama bakmadiysan ordaki arkadaslar sana cok yardimci olabilirler.
bize saglikli dogum hikayelerini de yazacaksin Insallah Allah'in izniyle.

Çok üzücü, çok talihsiz olaylar yaşamışsın. Belki o kadar ihmal olmasa bu kadar erken doğum yapmazdın ya da Yağmur bu kadar sıkıntılı doğmadığı için yaşama şansı yükselebilirdi ama ne yapalım herşey Allah'tan kaderin önüne geçilmiyor işte. Ben de doğum yapmadan önce 5 gün Ege Üniversitesinde yattım. Sırf küvez var diye oraya gitmiştim ama beni acilen sezeryana almaya karar verdiklerinde burada küvez yok nerde boş küvez bulunursa oraya göndeririz bebeği dediler. Hatta belki küvez bulunamayabilir siz kendiniz ayarlayın dediler. Benim eşim Tepecik'te doktor zar zor rica minnet bir küvez ayarlayabildik oradan. Allah'ım hiç kimseyi çocukla imtihan etmesin herhalde insanın yaşayabileceği en büyük imtihan bu. Olmaması da zor, olup da sürdürmesi de. İmtihan dünyası işte herkesin imtihanı farklı farklı. Sen bu kadar sabırlı, bu kadar istekli, bu kadar kararlı olduktan sonra elbette gelecek o beklenen bebek. Bana da doktor 1 sene bekle dedi ama ben 9 ay bekleyeceğim Aralıkta sürem doluyor bakalım kısmet. İnşallah buradan birbirimize önce hamilelik haberlerimizi sonra da bebeğim şimdi kucağımda diye müjdeleriz.

teşekürederim arkadaşlar
inş. tez zamanda atlatırız bu dönemi
benim genelde yalnız kaldığımda çok aklıma geliyor
belkide daha yeni olduğu için
kendime yeni uğraşlar bulmam gerek bunun farkındayım

bende çok beklemek istemiyorum
ama cesarette edemiyorum
2 ay falan beklerim galiba
daha kırkım bile dolmadı ama
bunları düşünmek için erken.
inş. hayırlı şeyler yaşarız.

ay negüzel demişin göbişte bebek olacak
eşim işe gidiyor evde olunca kitapların içinde.
diyordumki umudum doğacak yalnızlığım bitecek
mafoldumbenmafoldumben

inş. en kısa zamanda göbişimde bir bebek olur.
o duygu çok güzeldi kızlar ya.
Allahım isteyen herkese yaşatsın inş.

Canım o güzel duyguları tekrar yaşayacağız inşallah. Sen şimdi kafanı ve vücudunu yeni bir hamilelik için hazırlamaya başla. Kendini tam olarak hazır hissettiğin zaman da bebişin göbüşüne konuverir ve seni bir daha bırakmaz. Biliyorum senin yalnızlığının en güzel ilacı o olacak ama unutma şimdi de yalnız değilsin biz varız.

ravzacım canım nasıl bir imtalandan geçmişsin canım ya allahım sana sabırlar versin geçmiş olsun inanki çok üzüledüm gözlerimden yaşlar döküldü ama bu sabrının inançlılıgın birgün mufaakatını alıcaksın allahaım yüzünü en kısa zmanda güldürsün inşallah...

teşekür ederim canım iyi dileklerin için.
inş. dediğin gibi olur.
aslında cesaret edemiyorum biliyormusun
belki bunu düşünmek için çok erken ama
yine kötü olurmu acaba diyede düşünüyorum.
inş. öyle olmaz.
senin nekadar oldu canım bebegini kaybedeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…