Amin canım. Dediğin gibi Allaha emanet ben bu sefer elimden geleni yapıyorum. Gerisi Allahtan. Bu dünyada yiyecek nasibi varsa olur olur. Allahım minoşlarımızı anasına babasına bağışlasın inşallah.seblevcim hayırlı olsun inşallah Rabbim hayırlısıyla kavuştursun inşallah.
eburcucum içini ferah tut yavrun sıkı sıkı tutundu inşallah sana Rabbime emanet bütün minişler.
Merhaba arkadaşlar uzun zamandan beri yoktum ama hep okudun sizi bilgisayar oldukça okumaya çalışıyorum , eşim iş yerine götürüyor bilgisayarı o yüzden her zaman bakamıyorum...
Premete çok sevindim canım inşallah ALLAH ın izniyle sorunsuz biter hamileliğin de yavruna kavuşursun ve diğer bütün hamile arkadaşlara çok ama çok sevindim inşallah sağlıklı bir şekilde geçer hamileliğiniz...
Bu arada listeye benide eklerseniz çok sevinirim benim de doğum tarihim 06.06.2011 ALLAH kısmet ederse inşallah eburcu seninle aynı gidiyoruz galiba inşallah sonu iyi olur biraz geç saat oldu ama anca internete girebildim yarın izinliyim inşallah yarın görüşürüz ALLAH a emanet olun....
Kentteki Orçun Sezer için de çok iyi diyorlar ama hiçkimse Namık Bey'in eline su dökemez. Ayrıntılıyı falan ona yaptırmak iyi olur ama doğum için İzmir'e gelmek biraz zor olabilir. Zaten Allah sağlıkla o günlere gelmeyi nasip etsin de doğum kolay, benim sezeryanımı eşimin asistan arkadaşı yapmıştı hiçbir sıkıntım da olmadı. Zaten hepi topu yarım saatlik iş. Bence önemli olan takiplerini güvenebileceğin bir doktora yaptırmak.
Merhaba arkadaşlar uzun zamandan beri yoktum ama hep okudun sizi bilgisayar oldukça okumaya çalışıyorum , eşim iş yerine götürüyor bilgisayarı o yüzden her zaman bakamıyorum...
Premete çok sevindim canım inşallah ALLAH ın izniyle sorunsuz biter hamileliğin de yavruna kavuşursun ve diğer bütün hamile arkadaşlara çok ama çok sevindim inşallah sağlıklı bir şekilde geçer hamileliğiniz...
Bu arada listeye benide eklerseniz çok sevinirim benim de doğum tarihim 06.06.2011 ALLAH kısmet ederse inşallah eburcu seninle aynı gidiyoruz galiba inşallah sonu iyi olur biraz geç saat oldu ama anca internete girebildim yarın izinliyim inşallah yarın görüşürüz ALLAH a emanet olun....
Merhaba canlarım maalesef internetim yine bozulduğu için birkaç gündür giremedim. Sayfalar o kadar çok ilerlemiş ki okumakta zorlandım.
Canım ne kadar dolmuşsun. Yaşadılarını, yaşayamadıklarını bu kadar çok içinde biriktirme burada paylaş biz seni anlayabiliriz. Sakın özür falan da dileme yeri geldi hepimiz içimizde biriktirdiklerimizi burada dile getirdik.Dediğin gibi en yakınlarımız bile bizi anlamazken, yaşadıklarımızı yok sayarken birbirimizde teselli bulduk. Artık yalnız değilsin belki yanında olup saçını okşayıp seni teselli edemeyiz ama senin canın yandığında canı yanacak, seninle bir üzülüp sevincinle sevinecek kaderdaşların var unutma.
Tşk ederim Premetecim..biliyorum beni anlayan arkadaşlarım burada ve bunun için çok mutluyum..Mutlu olmam aynı acıyı yaşadığımızdan değil sadece beni ANLIYORLAR diye..Sorgusuz sualsiz yargısız okuyup yazıyorlar diye...
Ara ara dolup taşıyorum ve yaşıyorum..
kızlar selam ..dr a gittim bugün....rahim kalınlığım 12mm olmuş...6kasım cmtsi transferim var...ptsi progestana başlıyorum...birde bugün kan verdim hormonlara bakılacak.....dualarınızı bekliyorum
hadi hayırlısı arkadaşım .. 6 kasımdan sonra 18 kasım gibi herhalde bize müjdeli haberi verecek yüreklerimizi sevindirecek bizlere moral olup önümüzü açacaksın ..allahım yanında olsun...
canım benim seni çok iyi anlıyorum..Arada bir kayınvalidem benim oğlumun USG de çekilmiş bir profilden resmi vardı siyah beyaz olarak.Eşimden fotokopisini istemiş benim haberim yoktu.Bir gün daha hamileyken onlara gittiğimde çervenin içine koymuş hergün ordan seviyorum dedi.Aslında kızdım çünkü herkese ona gelip giderken görecek ve nazardan çekindem ama kayınvalideme söyliyemedim.
Sonra ne oldu ben bebeğimi kaybettim ve o çerceve boş kaldı.sonra oda ordan kalktı.
Şimdi de ara ara işte keremin resmine alıp bakıyorum nasıl oldu nasıl öldün inanamıyorum ağzı burnu bu kadar güzelken dedi.
Ya ben kendim o tüm USG resimlerini kaldırmışken neden söylüyorsun diyemiyorum sadece kayınvalidemin yüzüne bakmıyorum sessizce kafamla böyle evet dercesine büküp duruyorum..Ama işte kalkıp birşey diyemiyorum...Çünkü onların tarafında bebeği olan kimse yok.Görümcem evli değil.2 evladı var ve biran önce oğlundan yani benden torun istiyor.Kendi annemin 5 tane torunu var.Abim ve ablamın çocukları onlar bana birşey demiyor ama bu taraf zaman zaman canımı acıtıyor ama birşey diyemiyorum..Kimse bizi anlıyamaz..
Hassasiyetini anlıyorum ama kayınvaliden aslında torununu çok güzel sahiplenmiş bence bu taraftan düşün. Benimkiler(eşim, ailem ve kayınvalidemler) hiç olmamış gibi davranıyor. Bu daha çok canımı sıkıyor. Benim oğlum 6.5 ay benimle birlikteydi. Kimse bu gerçeği değiştiremez. Sen üzülüyorsun o da üzülüyor. Benim kayınvalidem ben ölü doğum yapmışken ziyaretime gelenlere eltimin 3 aylık çocuğunu anlatıyordu. Bilgisayarda onunla görüşmek istiyordu. Ben kahroluyordum. Eminim bunları yapsa daha fazla üzülürdün.
Allah yukarıda kayınvalidem beni üzmek için bunu yapmıyor biliyorum ama işte içim daralıyor nedenide...kendimi suçluyorum..şimdi sorun bende gözüküyor onun torunluk kuçağı boş ya ben kendimi suçlu hissediyorum ve birde oğlumu kaybettiğm için kat kat suçluyorum o yüzden dile gelince çok rahatsız oluyorum ona karşı kendimi suçluyourm diye..boynum bükülüyor diye ..yoksa allah için kayınvalidem kötü biri değil çok şükür hamileliğim boyunca hep hizmet etti doğum sonrası hizmet etti hala daha hizmet eder...allah razı olsun...
Ekim ayında öğrenmiştim hamile olduğumu şimdi ekim bitsin diye bakıyorum. Nihayet kurtuluyorum ekimden. Ruhum sıkılıyor diyorum herkes neyin var ne oldu ki????? diyor. Tabi hiçbir şeyim yok. 6.5 aylık bebeğim karnımda öldü, çevremde herkesin bebeği oldu bir benim kucağım boş ama bunlar üzülmeye değmez. Ne de olsa genciz yine olur. En azından hamileliği tatmışım bunu yaşayamayan ne kadar çok kadın varmış. Allah'ın bileceği işmiş. Her işte bir hayır varmış. NEFRET ediyorum beni böyle teselli etmelerinden. Beni daha çok üzüyorlar ama umurlarında mı onların nasıl olsa çocukları var? Merak ediyorum bizi teselli edenler aynı şeyleri yaşasalar ne yaparlar acaba???? Haaaa bir de en önemlisi biz çabucak toparlanmışız onların başına gelse böyle yapamazlarmış?sempatiksalakcinni
arkadaşım sabır sabır sabır diyorum aylar geçecek ve yine ekim temmuz ocaklar gelecek.Bende temmuz sonunda öğrendim ve bu yaz benim için hiç bitmedi.ve şimdi ocak kapıda !!! yıl dönümü geliyor...sabır sabır sabır başka yolu yok güzelim
Arkadaşlar ben hala raporluyum. Kanamam kesildi sayılır, ama birşey olacak diye diken üstündeyim. Tuvalete gidip bakmadan duramıyorum. Allahım yardımcım olsun. Bazen çok az koyu akıntı geliyor, hemen ateş basmaya başlıyor. Allahım minnoşumu hayırlısıyla sağlıklı sıhatli kucağıma almaya nasip etsin. Analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Allahım bütün melek annelerinin yardımcısı olsun. İşlerini rast getirsin, şansını bahtını açık etsin inşallah. Böyle acılar, başka acılar yaşatmasın. Allah büyük.
Canım benim kafana hiç birşey takma..ne düşünürsek o hep bizi buldu güzelim..Şimdi sen lütfen hep güzel şeyler düşün hatta dizi izliyorsun hep komik olanlarını izle hiç dramatik şeyler izleme..hep akşamları yatarken bebeğinle ilgili güzel şeyleri düşün ve yat güzelim..Herşey güzel geçecek...Bu sene bizim senemiz olacak.Tüm melek anneleri 2011 de çok mutlu olacak ve elleri dolu olacak..allah emanet olun..
bugün tam 3 hafta oldu oğlumu kaybedeli. görmeme izin vermediler mezarına da götürmüyorlar. 40ım dolunca götüreceklermiş.evden kaçıp gidesim var.çiçekleri solmuştur oğlumun.papatyalar güller götüresim var...
ailem yanına giderken hep sadece çok sevdiğimi söyleyin diyordum.artık kardeşim tlf ettiğinde ne söyleyeceğini biliorsun diyorum.başucuna ayıcık koymuş kardeşim.eve gelince hep, utkumuz ayıcığınla oynamış abla çiçeklerinide hiç soldurmamış diyor.
canım başın sağolsun acın çok taze...yüce rabbim bize nasıl verdiyse sanada peygamber sabrı verecek...Canım afına sığınarak kaç haftalık kaybettin?Sorunun neydi? Allah tez zamanda sağlına kavuşmanı ve bol sabrlar versin...zamanla alışacağız ve bu acıyla yaşamasını öğreneceğiz ve öğreniyoruz..Mezarına git bol bol dua et konuşamadıklarını orda içini dök istediğin çiçekleri götür inan huzur geliyor..
Ben eskiden mezarlıklardan korkardım ürperirdim...şimdi allahım bana mezarlıklardan korkmamamı ürpmememi sağladı canım..Şimdi oğlumun mezar başına gidip saatlerce otlarını temizliyorum toprağına dokunuyorum taze çiçeklerini götürüyorum suluyorum ve bol bol konuşup dua edip huzurlu eve geliyorum...Sende arkadaşım buna alışacaksın..allahım sana sabrını bol etsin..
canım benim seni çok iyi anlıyorum..Arada bir kayınvalidem benim oğlumun USG de çekilmiş bir profilden resmi vardı siyah beyaz olarak.Eşimden fotokopisini istemiş benim haberim yoktu.Bir gün daha hamileyken onlara gittiğimde çervenin içine koymuş hergün ordan seviyorum dedi.Aslında kızdım çünkü herkese ona gelip giderken görecek ve nazardan çekindem ama kayınvalideme söyliyemedim.
Sonra ne oldu ben bebeğimi kaybettim ve o çerceve boş kaldı.sonra oda ordan kalktı.
Şimdi de ara ara işte keremin resmine alıp bakıyorum nasıl oldu nasıl öldün inanamıyorum ağzı burnu bu kadar güzelken dedi.
Ya ben kendim o tüm USG resimlerini kaldırmışken neden söylüyorsun diyemiyorum sadece kayınvalidemin yüzüne bakmıyorum sessizce kafamla böyle evet dercesine büküp duruyorum..Ama işte kalkıp birşey diyemiyorum...Çünkü onların tarafında bebeği olan kimse yok.Görümcem evli değil.2 evladı var ve biran önce oğlundan yani benden torun istiyor.Kendi annemin 5 tane torunu var.Abim ve ablamın çocukları onlar bana birşey demiyor ama bu taraf zaman zaman canımı acıtıyor ama birşey diyemiyorum..Kimse bizi anlıyamaz..
işte hepimizin ortak noktası bu....beni anlatmışın......aynılarını yaşadım bende...ama eşimle paylaştım..bi ondan gizleyemedim gizlemedim...
Ben eşimi ilk defa ağlarken gördüm maytap oda bebeğimizin artık gücü olmadığını ve sona doğru ilerlediğini öğrendiğimizde ve bunu kayınvalidemlerle paylaşmaya onlara gittiğimizde.Benim görümcem hostes ve son gittiği yurtdışından bir sürü oğluma halası zıbınlar montlar getirmişti ve kucağıma tek tek koydu gösterdi.Bense boğazım düğümlenerek zor yutkunarak zıbınlara elimi zor değdirerek sessizce gözümden yaşlar dökülürken bir yandan da eşimin elini montların üzerinden gezdirdiğini gördüm ve o anda hıçkırdım.Kayınvalidem ve görümcem şaşırdılar ne oldu ay duygulandı dediler görümcem öptü beni ve o anda eşimin içinde tuttuğu o göz yaşlarını biranda hıçkırarak ağladığını gözlerini elleriyle sakladığını ve bana ağlama dediğini duydum o an benim için parçalandı...
Eşime 8.5 yıl sonra telefonla arayıp ben hamileyim derken ağladığımda bana iyi de neden ağlıyorsun demişti.Bende çok mutluyum demiştim.
O günde onu ağlarken görmek beni çok yıktı.Her zaman karşımda kafası dık güçlü duran eşime yakıştıramadım.Duygusunu gösteremen biridir eşim ve o yüzden acımı ondan gizli yaşamaya başladım..O an hep güzümün önünde...
Arkadaşlar geçen internette kan pıhtılaşmayla ilgili birşyeler araştırırken birşey dikkatimi çekti.
Kan pıhtılaşmanın sebepleri ve belirtilerine bakarken okudumki , normal idrar testinde idrarda kan gözükmeside buna işaret edermiş.
Kızlar ben genç kızlığımdan beri idrarda hep kan çıkardı ama bugüne kadar ne yurtdışındaki doktorlar nede burdakiler hiç uyarıda bulunmadı.Benim annemde de hep idrarda kan gözükürdü bizde hep annemde de vardı derdik.Meğerse buda ona işaretmiş.
Acaba böyle idrarda sizlerde sorun yaşarmıydınız?Paylaşırsanız sevinirim
seblevcim tebrikler canım.Rabbim sağlıcakla tamamına erdirsin inş.
maytap az kalmış yakında bebeğine kavuşacaksın inş. umarım herşey yolunda gider.
premete gözün aydın için biraz olsun rahatlamış sağlıcakla kucağına alacaksın inş.
bende 2 gün önce kontrole gittim maşallah herşey yolunda dedi.15 günde bir gel dedi sık sık gidecem artık.pazartesi 2 doz salıda 2 doz olmak üzere toplam 4 tane celestone ciğer geliştirici iğnelerimi olacam önlem amaçlı inş. vaktinde sağlıcakla gelirler bebişlerimiz..
Kızlar bizim de dün üniversitedeki doktorumuzla randevumuz vardı. Ayrıntılı ultrasona girdim doktor tam bir saat ultrasonla baktı, her organını defalarca inceledi çok şükür bebeğimde herhangi bir problem çıkmadı. Gelişimi de haftasıyla uyumlu gidiyor yalnız yine plesantayı besleyen her iki damarımda da direnç çıktı. Doktora bu damarlarda direnç çıkması muhakkak ilerde gelişme geriliği başlayacağı anlamına mı gelir diye sordum. Bu durumdaki hastaların %40'ında preeklemsi, %20'sinde gelişme geriliği oluşurmuş diğer %40'lık kısımda hiçbir problemle karşılaşmadan hamileliklerini tamamlarlarmış inşallah ben de bu son bölümdekilerin içine girerim. 1 ay sonraki kontrolde herşey netleşecek, zaten ondan sonra da 2 hafta bir çağırmaya başlayacakmış beni. Normalde damarlardaki direnci görmek bende korku ve endişe yaratırdı ama Allah içime bir ferahlık duygusu verdi sanki herşey yolunda gidecekmiş gibi hissediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah 2011 yılına bu topikteki bütün melek anneleri ya kucağında ya da karnında bebişiyle girer.
buğün oğlumu kokusuna doyamadığımm
sarılıp koklayamadığım oğlumu kaybettiğim günn
tam bir yıl olmuşş
kuzum benle olsaydı 9 aylık olacaktınn
belkii bana anne diyeceksin belki baba diyecektinn
şuan kardeşini bekliyorum.
seni hiç unutmadım acın hep içimde
senağlamasenağlamasenağlama
Başınız sağolsun arkadaşlar. Bende 2yıl önce 34 haftalık doğum yaptım bebeğimin 3 gün yaşadı kaybettik. çok acı çektik bu acıyı ancak tekrar hamile kalırsam unuturum dedim ve doktorumu dinlemeyip iki ay sanra tekrar hamile kaldım oda 26 haftalık doğdu iki gün yaşadı onuda cennet bahçelerine gönderdik. sonra bir yıl bekledik doktor izin verdi nisan ayında hamile kaldım .bir ay önce bebegin kalp atışları durması sebebi ile 14 haftalık kürtaj oldum. dünyam yıkıldı yaşayan ölüyüm hergün iki saatlik uyku ile ayakda duruyorum .artık hayattan hiçbir beklentim kalmadı
Selam kızlar nasılsınız umarın herkes iyidir pek giremedim 2 gündür şimdi okudum herkeste herşey yolunda gibi inşallah böylede devam eder..
Maytap güzel haberlerini bekliyorum moral motivasyon ve beslenme bunlara dikkat ediyorsun değilmi ??
Kendinize iyi bakın kızlar iyi geceler...
off arkadasımm basımız sagolsun benımde oglum 1 sene olacak subat 28 de vefat ettı 2kılo 400 gr dogdu normal bebek bezlerını ıkıye kesıp kullandık hep sezeryanla alındı bebek 38haftada o kadar guzeldıkı yawrum heran gozumun onunde bana bakısı yasadı 4 aylık olmasına bır hafta vardı bı sabah kalktıgımda cennete gıtmıstı coktann :çok üzgünüm: kendıme kızıyorum keske daha erken kalksaydım dıye ama yanımda yatıyordu kulagımda baby talk la uyuyordum ses bıle cıkarmadan gıtmıs allah sanada sabırlar versın sen bu acıyı uc kez yasamıssın arkadsımm .sımdı yıne hamıleyım 14+3 kız bebek beklıyorum bundada kanama problemı var eger buda nasıp olmazsa bıdaha denemem sanırım. ama su gercekkı ısterse 5 tane olsun yınede doyamadıklarımızda gonlumuz kalıyorr:a015:
canım bende öyle bir oluşmadı cok ilginç ilk defa duyuyorum bilmiyorumkismile
off arkadasımm basımız sagolsun benımde oglum 1 sene olacak subat 28 de vefat ettı 2kılo 400 gr dogdu normal bebek bezlerını ıkıye kesıp kullandık hep sezeryanla alındı bebek 38haftada o kadar guzeldıkı yawrum heran gozumun onunde bana bakısı yasadı 4 aylık olmasına bır hafta vardı bı sabah kalktıgımda cennete gıtmıstı coktann :çok üzgünüm: kendıme kızıyorum keske daha erken kalksaydım dıye ama yanımda yatıyordu kulagımda baby talk la uyuyordum ses bıle cıkarmadan gıtmıs allah sanada sabırlar versın sen bu acıyı uc kez yasamıssın arkadsımm .sımdı yıne hamıleyım 14+3 kız bebek beklıyorum bundada kanama problemı var eger buda nasıp olmazsa bıdaha denemem sanırım. ama su gercekkı ısterse 5 tane olsun yınede doyamadıklarımızda gonlumuz kalıyorr:a015:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?