Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

sevgili ravza 1818 ve sevgili aabeyazmelek,
iyi ki varsınız keşke hiçbirimiz bu acıları yaşamamış olsaytdık ve bu forumda acıyı değil sevinci paylaşsaydık
arkadaşlar gelecek demiştim ya geldiler sağolsunlar
bana ''spor yap aktif ol hayatını yaşa'' gibi son derece faydalı ve rahatlatıcı (!!!) önerilerini sundular ve gittiler az önce.
ben de sessizce göz yaşlarımı içime akıtarak dinledim kendilerini.yine de sağolsunlar ayaklarına sağlık.
bu forumu kuran ve buraya yazıp acılarını acılarımızı paylaşan tüm melek anneleri
iyi ki buradasınız.

Reactions: 2k1

Güzelim benim aslında kiloya falan taktığım yok. Keşke 100 kilo olsaydım da oğlum yanımda olsaydı. Ama doktor ver dedi işte ne yapalım. Bana da hep böyle kilo takıntılı doktorlar denk geliyor. Ya ben Ebru Şallı mıyım, Çağla Şıkel miyim sanki doğumdan sonra podyuma çıkacağım. Haklısın canım inşallah bir bebişleri sağlıkla kucaklayalım da bi de burada birbirimize kilo verme tiyoları veririz.

Evet canım ben de bu konuyu halletmeden başlamak istemiyorum inşallah önemli birşey çıkmaz. Sen neler yapıyorsun. Sanırım Sermet Sağol'a gidecektin gittin mi, ne dedi. Ben de hamileliğimde problem çıkınca Sermet Bey'e gitmiştim. Konusunda çok iyi, bilgili bir doktor ama tam bir buzdolabı.

Mapcım canım anlamazlar, Allah kimseyi bizi anlayacak duruma sokmasın zaten. Bak sana başımdan geçen bir olayı anlatayım. Benim sıkıntıdan heryerimde birşeyler çıkmaya başlamıştı birgün iş arkadaşım geldi yüzüne ne oldu dedi ben de vücut artık sıkıntıdan dışarıya vermeye başladı dedim bu da aman neye sıkntı yapıyorsun çoluğun yok çocuğun yok dedi ki bu arkadaş benim kısa süre önce bebeğimi kaybettiğimi biliyor ,ben de onu sıkıntı yapıyorum zaten dedim ,bunun üzerine sıkıntı yaptığın şeye bak ne yapacaksın yine çocuğun olur dedi. İşte maalesef etrafımız böyle güzide insanlarla dolu. Onlara göre giden bebek ve bir bebek gider yerine yenisi gelir olur biter ama sana göre giden yavrun, evladın, en kıymetlin, boşluğu dolmaz asla unutulmaz. O yüzden bırak ne konuşurlarsa konuşsunlar bunlar ağlatmasın seni gül geç. Elbette Allah çektiklerimizi görüyor bugün ağlarız acımızı paylaşırız burada, birbirimizin yarasını sarmaya çalışırız ama yarın sevincimizi paylaşacağımız günlerimiz de gelecek. Umut olmadan yaşanmıyor canım.

canim gecen gun yazdim sana ve hepinize baglantim kopmus ve tum yazdiklarim gitmis vaktim yoktu yeniden yazamamistim.canim insallah oyleyimdir bakalim hayirlisi artik sen nasilsin cnm?
canim sen nasilsin?
masallah guzel prensese eee annesi guzel kizida ona benziyorsa...masallah size cnm
canim acin cok buyuk biliyorum gecmez gun gectikce daha da artar RABBIMden tek dilgim bol bol sabir versin sana
evet cnm kimse bizi anlamaz ALLAH razi olsun burdaki arkadaslardan cok rahatliyor insan RABBIM bol bol sabirlar versin
iste cok basit onlara sorun degil amaaaaaaannnn nolucak canimm bi cocuk giderse bidaha yaparsinn ama insanin icindeki yangini napicaklar nasil sondurecekler bu konuda anlatacagim cok sey var ama neyse ALLAHA havale ediyorum ben onlari canim

Limburgcum sağol canım ben de iyiyim. Kesin sonucu ne zaman alacaksın. ınşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz.

premetecim sende de heterizigot vardı sanırım..

hemotoloji doktorun ek olarak yaptırdığı testler:

1- Lupus Anti Koagülani
2- Homosistein

çok şükürki sonuçlar temiz çıktı ve doktor ileride gebelik oluşursa iğneye gerek görmüyorum dedi ancak riske atmamak için gebelik öncesi ve gebelik boyunca çok düşük dozda iğne verilebilir dedi.

Lupus anti koagülani kesinlikle negatif çıkması gerekiyormuş bende de negatif çıktı ve ağır bi sorun yok dedi.kaydirigubbakcemile5

Bir daha hiç mutlu olamayacağınızı bilseydiniz.
Hiç bir şeyin sizi sevindirmeyeceğini, aldığınız hiçbir haberin iyi haber olamayacağını, yediğiniz içtiğiniz hiçbir şeyin tadının hoşunuza gitmeyeceğini, güneşin ısıtmayacağını, rüzgarın serinletmeyeceğini, çiçeklerin hep başkaları için açacağını ve şarkıların başkalarını coşturacağını bilseydiniz. Nasıl hissederdiniz kendinizi? İşte ben böyle hissediyorum.
Bomboş kaldı içim. Hayallerim, umutlarım ve güzel rüyalarım hep birlikte bir anda terk ediverdiler beni. Bu kadar sevinmeye, mutlu olmaya hakkın yok dediler.
Şimdi hak ettiğimi yaşıyorum. Kötü kaderim bir kez daha hatırlattı kendini bana. Dur bakalım biraz, ben burada durdukça (ki o hep orda), sen mutlu falan olamazsın dedi. Dediği gibi de oldu. Elimi uzatsam tutacaktım mutluluğu o kadar az kalmıştı ama yine aynı son: ÖLUM
Şimdi ölümün soğuttuğu evimizde kötü kaderime ortak ettiğim eşim ve ben birbirimize sokulup ısınmaya çalışıyoruz ama soğuk işte hep soğuk giderek daha soğuk bu ev, bu hayat.
Yitirdiklerimle birlikte bir daha geri dönmemek üzere beni terk eden umutlarım. Nerdesiniz?
Acılarımız bu kadar ağırken, yaralarımız bu kadar derinken, yüreğimizin orta yeri kanayıp dururken güzel günlerin gelmesini ummak ne kadar anlamsızsa, geçmişi özlemek geçici mutluluklarımızı hatırlayıp avunmaya çalışmak da o kadar saçma geliyor şimdi.
Bırakmak zorunda kaldığımız minicik elleri tekrar tutabilmek mümkün değilse, hayal ettiğimiz hiç bir şey gerçeğe dönüşmeyecekse, gittiyse giden, kaldıysa geriye koca bir boşluk nasıl umutlanır insan? Nasıl bir gün yeniden sevinebileceğini, en azından iyi hissedebileceğini düşünür? Hayat bize gri gölgelerinden başka neyi sunabilir artık?
Kaderin bize vereceği tek güzel şey başka bir dünyada meleklerimizin minik ellerini tutacağımız o vuslat günüdür. Gözlerimizin önünden silinecek o gün tüm bu gri tonlar ve yerlerini çocukken okuduğumuz masalların renkleri alacak. O gün bir masal günü olacak aslında. Masal kadar güzel, masal kadar masum ve berrak olacak. Gerçeğe dönüşen bir masal olacak bizimki. Bütün gerçekliğiyle yaşanacak. Bunu bir tek biz bir de melekler görecekler. O minicik ellerle buluşunca ellerimiz, kapanacak yüreklerimizdeki kanayan yaralar. İşte o zaman hatırlanacak sevinmek ve umut etmek. Doya doya koklayınca onları ne güzel kokarmış aslında çiçekler diyeceğiz. Saçlarını okşayınca ne güzelmiş dokunmak diyeceğiz. İlkbaharın renkleri olacak her tarafta. Sarılıp sonsuz özlemle bağrımıza basınca işte yaşamak diyeceğiz.
O masal günü elbet gelecek. Sessizce akan gözyaşlarımızla bekleyeceğiz. O gün bu dünyadaki kaderimiz bu dünyada kalacak artık bizi mecburen rahat bırakacak.
Sonrası sonsuz sevinmek olacak. O masal günü elbet gelecek. Biz o günü göreceğiz.
Hiç bir şey azaltmayacak sevincimizi. Karabulutlar sarmayacak mutluluğumuzu. Birden ölüme kesmeyecek hava. Üşümeyeceğiz, hep ilkbahar olacak. Korkmayacağız yitirivermekten. Hep birlikte olacağız, hep güleceğiz, oynayacağız. Boşluktan ibaret olmayacak içimiz. Kalbimiz dolu dolu neşeyle çarpacak. Bize anlamlı bakan minik gözler olacak Gözgöze olacağız.
O masal günü elbet gelecek. Biz o günü göreceğiz.a.s.

ravzacim sen nasilsin cnm ozledim opuyorum cok

evet canım ya biz neden karşılaşamıyıruz hiç:uhm: bende seni özledim canımkaydirigubbakcemile5 msn ye de gelmiyorsun hiç oraya gelde görüşelim sen ne yaptın canım çalışmalara başladınmı işallah her şey yolunda gider hayırlısıyla evladına kavuşursun canım allah yardımcın olsun bende seni çok öpüyorum görüşürüzŞenizŞeniz:1hug:

canım boş ver akıl veren çok olur banada aynısını sölüyolar evden çık kendine meşkale edin yalnız kalma gezmelere git vs vs vs vs bunlara boşvereceksin bizi anlamalarını bekleme çünkü anlayamazlar en güzeli eğer bu kişiler seni üzüyorsa görüşme ben öle yapıyorum çok rahatım ohhh kafamı dinliyorum öle kişilere ihtiyaç duymuyorum ben böle mutluyuma.s en azından olmaya çalışıyorum mirmirmirmir hatta geçen gün bana dedilerki ne duruyorsun hemen bi tane daha yap nolucakki hamile kalıver dediler ben 5 tane bebeğimi erken doğumdan kaybettim bunlar onlar için çok kolay bir bilseler acısını böle konuşurlarmı acaba neyse gene çenem düştü allaha emanet ol canım öptümŞeniz

PREMETE canım iyiyim daha gitmedim sermet beye daha doğrusu şu aralar bunlar düşünmek istemiyorum doktor işini ertelemeye kara verdik en az 6 ay kadar yazın işallah giderim doktora sende gitmiştin demek çokmu soğuk doktor amannn varsın soğuk olsun benim derdime derman olsunda bu ay olmadıysa önümüzdeki ay olur merak etme annesi minik yaramazın seni çok bekletmeyecek işallah çabucacık gelecek göbüşüne yüce rabbim hayırlısını versin canım allaha emanet ol çoookkk öpüyorum seniŞenizŞenizŞeniz

offffffffff bacım yıktın dağıttın beni ne güzel anlatmışsın tamda içimde olanımafoldumben inan içimdeki sızıyı ben bu kadar anlatamazdım bu sözlerin üstüne diyecek sözüm yok :çok üzgünüm: sen söylenecekleri sölemişsin zaten hani derler ya sözün bittiği yer diye işte orası tam da burası allaha emanet ol canım:teselli::a015:

premete canım benim avatarda görülen resim kızımın yağmurumun resmi teyzesi resmini orda görmek beni mutlu ediyor

sevgili RAVZA1818 ve tüm melek anneleri,
hepimizin hissettiklerini yazdım acılarımızı paylaştığımız bu forum ve sizler iyi ki varsınız.

inş..senağlama senağlama senağlama

Tükenmiş sandığım gözyaşlarımı derin derin akıtarak okudum yazdıklarını...Öyle bir sevinç anı olacak ki dediğin gibi,dünyada hiç kimse hiçbir şeye o güne kadar böyle sevinmemiş olacak.Bu kadar mutlu olunabilir miydi diyecekler bizi görenler...O güne kadar bahar hiç o kadar can verici ,çiçekler hiç o kadar güzel kokmamış olacak...Sevinçten çıldırmak nasıl olurmuş bunu ancak bizi görenler anlayacak...Gerçek adalet sahibi olan Allah,dünyada çektiklerinizin karşılığını almak zamanı geldi dediğinde çektiklerimiz nisbetinde vuslatın lezzetini arttırarak yaşatacak bize...İşte gün şimdi boğazımızda düğümlenenler çözülecek...Bayram dedikleri işte o gün olacak...

öyle güsel yazmışsınız ki içim titredi okurken yavrumu düşündüm herzamanki gibi..allahım yardımcımız olsun innşşşş..ne zaman gülcezz biz ya

inanki seni çok ii anlıyorum benim bebeğim 10 gün kaldı yoğun bakımda yıkıldım resmen onu hergün öyle görmek dayanılmazdı yavrum çekiyordu çünkü.sende sabırlı davranmışsın cnm başımız saolsun.allahım en kısa zamanda bzlere sağlıklı hayırlı evlat versin.

Evet canım benim de mthfr 1298 heterozigot. Tahlil sonuçlarıma baktım da ben o testleri yaptırmışım zaten benim de lupus negatif. Benim asıl sorun heterozigottan değil de PAI 4g\4g ondan kaynaklı sanırım çünkü bu damar içi tıkaçlar oluşturuyormuş ve sonuç plesatal yetmezlik ve İUGR. İşin komiği genetikçiler hariç diğer doktorlar bunu bilmiyor ve bu değeri sallamıyor. Senin PAİ değerin ne.

premete canım benim avatarda görülen resim kızımın yağmurumun resmi teyzesi resmini orda görmek beni mutlu ediyor

Canım benim tahmin etmiştim zaten fotoğrafın Yağmur'a ait olduğunu. Onlar şimdi en güzel yerde. Birgün gelecek kavuşacağız.

benim değerlerimde ;MTHFR A 1298C geninde heterozigot mutasyon saptanmıştır,,PAI-1 5G/5G genotipi ve ACE Ins/del genotipi saptanmıştır APO E 3/3 bulunmuştur yazıyor ,, doktorum bunu aşırı folik asit eksikliği olarak değerlendirdi.

Evet senin sadece mthfr 1298'de sorun var o da heterozigot olduğu için önemli değil yani iğne vurulmana bile gerek yok folik asit takviyesi ve aspirin işi çözer diğer değerlerin normal. Benim PAİ homozigot olduğu için damar içi tıkaçlar oluşuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…