Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım olmadığına inanasım gelmiyor, ama senide üzmek istemiyorum. Allah yardımcın olsun canım arkadaşım. Kolay değil. Benimde iki defa başarısız denemem oldu, çok sıkıntılı biliyorum. Ümitsizliğe kapılma. Allahım hakkında hayırlısını nasip etsin sana. Zor sınavlardan geçiyoruz Allahım büyük acılar vermesin. Evlat acısıyla, evlat hasretiyle terbiye etmesin bizleri. Allahım her isteyene hayırlı evlat versin inşallah. Amin.

cok güzel bol bol dinlenirsin ben iyiyim allaha şükür dün kalp atışlarını duyduk sen de durumlar nasıl beirtiler var mı??

maşallah gamze ne güzel kalp atışlarınıda duymuşun....hep böyle güzel heberler al inşallah....

ben bişi hisstmiyorum....ne fiziksel ne de ruhen....karışığım biraz...:97:

amin ebrucu....Allah isteyen herkese nasib etsin.....................

Anladım seninde hamile kaldığında muayenelerin yapılır ve ona göre karar verilir doktorun 12.haftalardaki durumunu göz önünde bulundurup karar vericektir inşallah hepimiz için en doğru kararlar verilir..

Selenciğim inşallah arkadaşım. Sen Gaziantep'te mi oturuyorsun? Profil bilgilerinde gördüm canım. Benim alt komşum oralı ve en sevdiğim komşum o. Orası buraya göre daha iyidir diye düşünüyorum. Oralı mısın? İş gereği mi? Bizim iş gereği.

Anladım seninde hamile kaldığında muayenelerin yapılır ve ona göre karar verilir doktorun 12.haftalardaki durumunu göz önünde bulundurup karar vericektir inşallah hepimiz için en doğru kararlar verilir..

Selenciğim inşallah arkadaşım. Sen Gaziantep'te mi oturuyorsun? Profil bilgilerinde gördüm canım. Benim alt komşum oralı ve en sevdiğim komşum o. Orası buraya göre daha iyidir diye düşünüyorum. Oralı mısın? İş gereği mi? Bizim iş gereği.

Ben çalışmaya başlayınca kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Önümüzdeki hafta da seminere katılacağız onu takiben başka seminerler var. Yoğun olsun da düşünmeye fırsat bulamayayım demiştim ama bu da çok yoğın olacak. İntel ve veb tasarımı kursları içinizde bilenler vardır. Okul çıkışında 6 dan 10 a kadar kurs olacak inşallah o saate kadar kalmayız. Hemen spora başlamayı düşünüyordum durum böyle olunca yattı tabi ki. Kendimi çok kötü acayippppp şişman hissediyorum. Sanki her tarafımdan etler fışkırıyor gibi geliyor. Dışardan bakanlar abarrtığımı söylüyor 3-4 kilo fazlam var. Bir an önce spora başlasam kilo versem bir şeylerle meşgul olsam daha iyi olacağım. Yakınımızda spor salonu var oraya gidecektim ama bu kurslar işi karıştırdı.Bundan önce bebeğe ve hamileliğe konsantre olduğumdan hiç takmıyordum şimdi baktıkça sinir oluyorum.

nasılsın mavicim ben de doğum sonrası başladım çalışmaya gercekten çok iyi oluyor
aynen bende kilomdan muzdaribim 3 4 kadar fazlam var ama dr diyet yasakladıgı için bişi yapamıyorum malesef

28maviciğim kendini daha iyi hissetmene sevindim. İşe dönmek gerçekten insanı oyalıyor. Onun da kendine göre stresi ve yoğunluğu oluyor ama hiçbirşey yaşadıklarımızdan stresli olamaz. Dolayısı ile çalışmak en iyisi galiba. Kiloları takma ben bir yılda 10 kg verdim yavaş yavaş sen de vereceksin inşallah sporla ama en önemlisi yediklerine dikkat ederek.

Sinannuray lütfen canım evlat hasretiyle nasıl yandığını görüyorum ve bu duyguyu çok iyi biliyorum. Çoookkk acı yaşadıklarımız bunu da çok iyi biliyorum. Ama inan bana onlara kavuşmanın umudu beni ayakta tutuyor.Biliyorsun benim yumurtalık rezervim de tükendi yaş 35 amh 0.1 in altında çıktı. Yani bundan sonra evlatlıktan başka şansım yok. O bile olacak mı? bebek verecekler mi? Bütün bunlara rağmen nefes almak ne kadar zor bile olsa sağlıkla geçen her gün için rabbimize şükür etmek gerek. Yaşıyoruz en azından. Hem onlara nasılsa kavuşacağız. Sen kızlarına ben oğullarıma...

Son düzenleme:

Evet arkadaşım ben Gaziantepte oturuyorum iş dolayısıyla değil buralıyım zaten,oranın potansiyeli nedir bilmiyorum ancak burda başarısına güvenilen doktorlar var ihtiyacın olursa yardımcı olurum sana

Canım kusura bakma yazdıklarını yeni gördüm. Bilgisayarın başına geçiyorum ama benim ufaklık çok fazla oyalanmama müsade etmiyor. Biliyorsun ben bu hamileliğimin başından beri kendimi sürekli bu sefer yavruma sağ salim kavuşacağım diye motive ettim. Çok sıkıntılı bir hamilelik geçirdim ama sürekli herşey iyi sonuçlanacak diye tekrarladım ve sonuç gerçekten olumlu oldu. Olumsuz düşünmenin bize hiçbir faydası yok o yüzden size sürekli umutsuzluğa düşmeyin, olumsuz düşünmeyin deyip duruyorum.Ben hepiniz için gerçekten çok olumlu düşünüyorum ve bu topikteki herkesin birgün bebeğini kucağına alacağını biliyorum. İşte o gün geldiğinde ben seve seve size süt ve gaz konularında yardımcı olurum.

Canım seni çok iyi anlıyorum şimdi herşey gözünde çok büyüyor, tekrar hamile kalmak, korkular içinde o hamileliğe devam etmek sana zor geliyor ama o günler geldiğinde bir şekilde zaman geçiyor işte ve çok da korktuğun, gözünde büyüttüğün kadar olmuyor. Yeter ki sen Bismillah deyip ilk adımı at gerisi kendiliğinden gelecek zaten. Yavrunu kucağına almadan bu iç sıkıntın geçmeyecek bunu sen de ben de çok iyi biliyoruz eeeeee o zaman ne bekliyorsun.

Canım kusura bakma yazmakta geç kaldım. Bu günlerde Allah sabrını arttırsın, kızının ömrünü kardeşine versin, sana da yaşayamadığın tüm güzellikleri kardeşiyle yaşamayı nasip etsin.

Canım ben doğumu Ege'de yaptım. Doğuma kendi doktorum girdi. Benim eşim de doktor olduğu için Fuat Bey bizden doğum için ayrıca para almadı ama normalde kendi doktorunun doğuma girmesini istersen ayrıca prim ödemen gerekiyor gerçi şimdi tam zamanlı çalışma yasası yürürlüğe girdiği için 1 şubattan itibaren bütün primli işlemleri kaldırmışlar bu durumda para işlerini nasıl yaparlar bilmiyorum. Sezeryana doktorumla birlikte iki tane de asistan girdi Benim en üst dikişe kadar dikişlerimi Fuat Bey attı en son deriyi asistan kapadı hatta kaparken dikiş ipliğini kopardı o yüzden söküp yeniden dikmek zorunda kaldı ama yine de dikişlerimle ilgili hiçbir sıkıntım olmadı o yüzden bu meseleyi kafana takma derim. Ameliyathanede doktorum ve asistanlardan başka iki tane anestezist, iki personel ve iki tane de çocuk doktoru vardı.Şimdi bu kadro sana çok kalabalık gelebilir ama herhalde özelde de doğum yapsan aşağı yukarı aynı kadro ameliyata girer diye düşünüyorum. Herkes sezeryana doymuş izlemek için öğrenci falan girmiyor ama normal doğumda odada en az 20-25 kişi bulunuyor.Ben mahremiyetle ilgili bir sıkıntı yaşamadım, ameliyathane kadrosunun o konuda sıkıntı yaratacak bir davranışları olmadı, onlar için gördüklerinin senin elinden kolundan bir farkı yok, sen de o durumda mahremiyeti falan fazla düşünemiyorsun zaten, o an aklında olan tek şey bebeğine sağ salim kavuşmak oluyor. Ege'de normal odalar iki kişilik ancak onlarda kalırsan ortak tuvaleti kullanmak zorunda kalıyorsun. Tek kişilik özel odalar da var. Onların tuvaleti, banyosu içinde bir de refakatçinin uyabileceği bir çekyat olması ve ziyaretçilerinin daha rahat girebilmesi açısından avantajlı. Ben özel odada kaldım geceliği 75 liraydı. Yalnız özel odada kalmak istersen hastaneye yatmadan birkaç gün önce servis hemşiresine gidip oda ayırtman gerekiyor. Odalar sınırlı sayıda olduğu için en son anda oda bulmak mümkün olmuyor. Benim sezeryanım çok güzel geçti, eğer doktorun seninle ilgilenirse, sana sahip çıkarsa bütün ameliyathane personeli de sana çok iyi davranıyor. Açıkçası ben böyle güzel bir doğumum olacağını hayal bile edemezdim. İlk doğumumu da Ege'de yapmıştım, acilen sezeryana alınmıştım ve buna rağmen doktorlar ve personel bana çok kötü davranmıştı, halimi umursamamıştı bu yüzden asla Ege'de doğum yapmak istemezdim ama yine orada doğum yapmak kısmet oldu ama bu sefer rüya gibi geçti. Dediğim gibi burada en önemli faktör doktorunun sana karşı tutumu, eğer doktorunun sana sahip çıkacağını düşünüyorsan Ege'de doğum yapmaktan hiç çekinme ama doktorun pek suya sabuna dokunmayacak izlenimi yaratıyorsa o zaman Egepolde doğum yapmak daha mantıklı olur. Ben şimdilik aklıma gelenleri yazdım eğer senin merak ettiğin başka birşey varsa sor seve seve cevaplarım.

Son düzenleme:
premetecim gözün aydın canım doğum yapmışsın allahım hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin.sen bizim umudumuzsun canım.

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari-f236/canım diyet topiğine gel acaip kafa dağıttırıyor.herkes diyet yapıyor orda güzel paylaşımlar oluyor.ben hem 70-79 topiğindeyim.hemde 1. takımdayım istediğin zaman gelebilirsin.ya da kendine uygun bir takıma üye olup paylaşımda bulunabilirsin

günaydın melek anneleri bende diğer arkadaşların iyi dileklerine katılıyorum.eminim hepimiz bir gün sağlıklı bir şekilde çocuklarımızı kucağımıza alacağız.çünkü hepimizde bunu hakediyoruz....birçok sıkıntı çektik elbet bunlarında bir mükafatı vardır.inancınızı ve iyimserliğinizi hiç bir zaman yitirmeyin.bazen bize kötü gelen şeylerin aslında bizim için iyi olduğunu görüyoruz.ben herşeyde vardır bir hayır düşüncesiyle yola çıktım,şimdi dokuz ayı tamamlamak üzereyim.hiç kolay bir dönem olmadı,problemler ,sıkıntılar,acabalar ile geçen dokuz ay...hamile kalsanızda (inşallah en kısa zamanda olur )iş bitmiyor,sıkıntılar her geçen gün katlanarak devam ediyor.ama buna değer.
topiğimizdeki hamile sayısı anne sayısı her geçen gün artıyor,umarım böyle devam eder.olumsuzluklar sizi yıldırmasın bu gün olmayan yarın erken olur.bir ay önce ya da sonra ,allah hepimize ömürlü hayırlı sağlıklı sıhhetli evlatlar nasip etsin....
benim sezaryan tarihim 28 şubat olacak.umarım bende diğer arkadaşlar gibi bebeğimi sapasağlam kucağıma alabilirim. dualarınıza ihtiyacımız var ....

premetecim teşekkür ederim canım Allah gerçekten çok büyük o gün insana üzüntüsünü fazla hatırlatmıyo hele birde meleğinin kardeşi olunca onunda gücü oluyo sanki.
sanada kolay gelsin tolgayla uğraşması zor ama çok güzeldir eminmki RAbbim inş bizede nasip eder o günleri o zorlukları ve güzellikleri..Allah'a emanet olun ikinizde canım....öptüm sizi....

merhaba arkadaşlar nasılsınız?

biz şükür Allah'a iyiyiz öyle devam ediyoruz işte evde oturuyoruz hep işte ev işi el işi falan öyle geçiyor.ben kızıma hiç bir eşya almıyorum bu sefer zaten herşeyi var ablasının ona mirası bende doğana kadar almak istemiyorum zaten ama geçen gün bir akraba bir elbise getirmiş kendileri yapıyolar balon etek çok hoşuma gitti sevindim onu görünce yeni eşyada güzel bir şey oluyo görmek yada almak hemen onuda ablasının eşyalarının yanına astım Rabbim bu sefer inş hepsini kızıma giydirmeyi nasip eder aminnnn.........

bizden bu kadar arada gene girerim eşimden fırsat buldukça oda çalışmıyor çünkü ikimizde beraber evdeyiz o hep nette o yüzden ben o evden çıkınca girebiliyorum zaten eşimde nisanda askere gidicek bakalım artık ondan sonra hem onla görüşmek için hemde sizle görüşmek için daha sık girebilirsem girerim hepiniz kendinize iyi bakın arkadaşlar.....

Evet arkadaşım ben Gaziantepte oturuyorum iş dolayısıyla değil buralıyım zaten,oranın potansiyeli nedir bilmiyorum ancak burda başarısına güvenilen doktorlar var ihtiyacın olursa yardımcı olurum sana

Belki ilerde serklaj konusunda sana doktor sorabilirim. Şimdilerde biraz Hatay'da bu konuda deneyimi olan doktor bulmaya çalışıyorum. En azından mesafe problemi olmasın diye? Bu ay düşünüyorum aslında ben öncekilerde hemen hamile kalmıştım ama yine de doktorum klomen verdi. Bugün başladım kullanmaya.Sağol canım ilgin için...

Merhaba arkadaşlar ben birkaç haftadır yazdıklarınızı takip ediyorum. Hepimiz benzer problemleri yaşamışız. Hepimizi birleştiren nokta aynı malesef. Ben de 3 hamilelik geçirdim. 1. 'si 8. haftada düşükle sonuçlanmıştı. 2.'sinde düşük tehdinini yendim 29. haftada 4 cm açıkla 11 gün hastanede yattım ve sonrasında yatarak 38. haftayı tamamladım. Şükür 6.5 yaşında oğlum var. 3.'sü geçen 22 Haziran'da 25. haftalıkken dünyaya getirdim ama malesef 27. Haziran'da kaybettik. 7.5 ay oldu ve bu ay düşünmeye başladık yeni bir hamileliği. Bugün klomene başladım. Hayırlısı olur inşallah...

Sizlerin de acılarınıza ortak olmak, deneyimlerinizi paylaşmak isterim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…