Okul yorucu ama şuan çok iyi geliyor. 3-4 kilo çok fazla değil ama kararlı davranamıyorum yaaa eskiden yemeyeceğim dediğim zaman asla yemezdim ama şimdi amannnnn boşver diyorum. İki bebeğimi kaybettikten sonra her şey önemini yitirdi.Sen acele etme dr yasakladığına göre beklemen lazım.nasılsın mavicim ben de doğum sonrası başladım çalışmaya gercekten çok iyi oluyor
aynen bende kilomdan muzdaribim 3 4 kadar fazlam var ama dr diyet yasakladıgı için bişi yapamıyorum malesef
28maviciğim kendini daha iyi hissetmene sevindim. İşe dönmek gerçekten insanı oyalıyor. Onun da kendine göre stresi ve yoğunluğu oluyor ama hiçbirşey yaşadıklarımızdan stresli olamaz. Dolayısı ile çalışmak en iyisi galiba. Kiloları takma ben bir yılda 10 kg verdim yavaş yavaş sen de vereceksin inşallah sporla ama en önemlisi yediklerine dikkat ederek.
Okul yorucu ama şuan çok iyi geliyor. 3-4 kilo çok fazla değil ama kararlı davranamıyorum yaaa eskiden yemeyeceğim dediğim zaman asla yemezdim ama şimdi amannnnn boşver diyorum. İki bebeğimi kaybettikten sonra her şey önemini yitirdi.Sen acele etme dr yasakladığına göre beklemen lazım.
Maşallah ya 10 kilo vermek ne güzel. Ben pazartesi günü diyete başlayacağım diyorum sonra da bunu da yiyeyim bunu da yiyeyim derken akşama bozulmuş oluyor. Bir de sabah 8.30 dan akşam 17 e kadar okuldayım. Gündüz geçiştirdiğimden akşam deli gibi yiyesim geliyor. En çok da tatlıları
SUDEM 34 Diyet grubuna gelmek iyi fikir olabilir. Nasılsa spora başlayamıyorum bari biraz kontrol ederim kendimi.
Kızlar kürtajdan kaç gün sonra adet gelir? 20 Ocakta olmuştu neredeyse 1 ay olacak. Strese girdim valla. Bir türlü gelmedi kırmızılar. Bir de ben " Bu acıyı tekrar yaşayacaksam bebek sahibi olamayacaksam bütün ümitlerimi kurut Rabbim" diye dua etmiştim. Şimdi bir problem var mı diye düşünmeye başladım.
canım benim ne yapalım bende inanamadım.Gerçi benim içimde hep bu seferde başka birşeyden edolayı olmayacak demiştim kendimce kendimce de negatifliği çağırdım yani bile bile.Eşim bu sefer çok ümitliydi başından beri o çok üzüldü belli etmedi ama konuşmaları öyledi..Hayırlısı artık allahtan.Dondurulmuş 2 tane 5 gün embriom var.Bunlar için biraz vakit ayırıp şu rahimdeki sıvı olayını halletmem lazımCanım olmadığına inanasım gelmiyor, ama senide üzmek istemiyorum. Allah yardımcın olsun canım arkadaşım. Kolay değil. Benimde iki defa başarısız denemem oldu, çok sıkıntılı biliyorum. Ümitsizliğe kapılma. Allahım hakkında hayırlısını nasip etsin sana. Zor sınavlardan geçiyoruz Allahım büyük acılar vermesin. Evlat acısıyla, evlat hasretiyle terbiye etmesin bizleri. Allahım her isteyene hayırlı evlat versin inşallah. Amin.
canım benim ben ümitliyim güzelim..Yarin güzel hbaerler ver..hiç birşey hissetmiyorum...2gün kaldı ama sanki adet olacakmışım gibi geliyor(
sen ne yaptın??dr.la görüşüntünmü?adetin geldimi?
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum..
Şimdi beni bilen biliyor ama kısa özet geçmek istiyorum.
Ben 2009 Şubatta ilk Tüp bebek tedavimde ilaç kullanmaya başladıktan yumurta toplamına kadar herhangi bir sorun yaşamamıştım.29 yumurta toplandı ve hiç ağrı sızım olmadı.Transfer sonrasında da birşey olmadı.SOnuç negatif di.
Sonra 2009 Mayısta dondurulmuşlarımla 2.Tüp tedavimi oldum.Burdada sorun yaşamadım ağrı sıızm olmadı.Sonuç Negatif di.
2009 Temmuzda 3.Tüp tedavimi oldum.Yine ilaç kullanımından yumurta toplamına kadar bir sorunum yoktu.Yine 29 yumurta toplanmıştı ve ağrım sızım olmadı.İkiz gebelik oluştu ama maalum kaybettim.
2010 Ekimde 4.Tüp tedavimi oldum (baştan ilaçla dondurulmuşum yoktu).İlaç kullanmaya başladıktan sonra her muayene rahimde sürekli sıvı gözleniyordu.Nerden geldiğini bilmiyorlardı , çünkü benim her iki tüpüm bağlı olduğundan sıvının rahimde olmamasını söylüyorlardı.Neyseki yumurta toplama gününden 1 gün önceki muayenmde sıvı kaybolmuştu.Yumurtalarım toplandı.17 adet yumurta toplandı.Yine ağrım sızım olmadı.Transfer gününde sıvı kontrolü yapıldı.Sıvı yoktu transfer oldu.Ancak ilk dört çok ağrım vardı özellikle bel ve kaburgalarımda.Sonrada yine jele kanlı parçalar geldi.Sonuç negatif di.Adetim geç geldi.
Sonraki 2 adetim hep geçikmeli geldi 8-10 günlük geçikmeler olmuştu.
Dr. bu rahimdeki sıvının nerden geldiğini anlamadığından , çünkü tüpler bağlı olduğundan gelebileceği başka bir yerin olmadığından Histeroskopi çekmek istemişti.Ve bir sonraki tüp bebek için bize bilgi verir diye.
Herhangi bir sorun gözükmüyordu sadece sağ tüpümde şişlik ve genişleme olduğunu ve emniyet ve garanti olsun diye dr içeriden her iki tüp ağızlarını yakarak kapatmıştı.Parça alınıp patolojiye gitti ve temiz çıktı.İltihap vs yoktu.
5.Tüp tedavim 2011 Ocakta oldu.İlaç kullanımından sonraki muayenelerimde yine rahimde sıvı gözlendi ve yumurta toplama işlemi esnasında sıvıyı çekmişler.Ben 4 gün çok ağrı çektim.Hatta 3 gün idrarımı yapakta zorlandım.Sanki sezeryanlıymışım gibi zorlandım her defasındsa.Dr lada paylaştım ama allah allah demişti.
Neyse transfer gününden önce 4. ve 5. gün rahim kontrolünde sıvı yoktu ve transfer temiz bir şekilde gerçekleşmişti.Ama hepiniz biliyorsunuz sonuç NEGATİF.
Pazartesi dr gittim ve sonucu duyunca şok oldu.Ve şaşkın şaşkın bana baktı nasıl yani diye..
Bir muayene etmek istiyorum dedi durum nedir diye Adet kanamamda başlamadığından.Bir baktı ki rahimde sıvı.
Dr. ben bu sıvı nerden geliyor anlamıyorum dedi.Tüplerin bağlı olmasına rağmen bende içeriden mudehale ederek yaktım yapıştırmama rağmen tedavinde de sıvı oluştu ve çektik dedi.Yani nedir anlamadım.Muhtemelen bebekleri koyduktan sonra sıvı geldi ve tutmadı dedi.Başka açıklama bulamıyorum dedi.
Şimdi benden adetimin olup bitiminde rahim filmi çektirmemi istedi.Acaba sızıntı varmı tüplerde açılma varmı diye.
Sizce böyle birşeyin olma ihtimali varmı?? BENCE YOK!!!
Sorumda şu.Rahimde sıvısı oluşan oldumu tedavi aşamada ve sizin dr bu durum ile ilgili neler söyledi.
Benim dondurulmuş 2 tane 5.günlerim var.Bunları elbette kullanacağım ama bu durum böyle olunca ne dr. nede ben riske atmak istemiyorum ve sıvınon nerden gelebileceğini araştırma yoluna girdim.
Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
KK başka topikler de konuyu paylaştım bakalım araştırmalarım sonu ne olacak.
Fazla uzun oldu kafanızı şişirdim ama bu olaya canım çok sıkkın ve olayın çözümü dr dan pek gelecek birşey hissedemedim.
Sevgili Papatya pek fazla yazmasam da yazdıklarınızı takip ediyorum. Benim sürecim daha farklı bu konuda sana yardımcı olamayacağım. Benim yazıştığım topikte Yaren 58 diye arkadaşım var bugün yarın doğum yapacak o da 2008'den beri orada yazıyor tüp bebekte başarısız bir süreç geçirmiş ama dediğim gibi şu an 40 haftada. Arkadaşım sağolsun herkese yardımcı oluyor. Topiğin başlığı "Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı?" Sorununu onunla da paylaşmak istersen mutlaka deneyimlerini paylaşır. O da İstanbul'da oturuyor. Sanırım bir profesöre gidiyor. Cemil Akgül doktorunun adı ve çok memnun. O topikte onun hastası olup bebeklerini kucaklayanları biliyorum. İstersen o arkadaşa danış. Ben de geçen sene 25. haftalık doğan oğlumu kaybettim. İnan çok yıprandım ...[/QUOTE
paylaşımın için çok tşk ederim...sağol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?