sağol arkadaşım amin inş sağlıklısınla bizleri fazla bekletmeden gelsin:)
inş. premetecim inş..
yok güzelim 2. yada 3 gün çağırıyorlar genelde zaten.Bir sorun yok..yeterki kendini strese sokma kafanı rahat tut..allahın izniyle güzel şeyler olacak..
aynen katılıyorum güzelim nasip kismet olunca olu veriyor.Ben hamile kaldığım tedavimde transferin ertesi gününde çok şiddetli kasık ağrısınla dr kapısı çaldım oturamıyorum diye.Serum taktılar ilaç vermediler kan testi yaptılar çok yüksek bir şekilde enfeksiyon çıkmıştı.Mecburen gebelere verilebilen antiobiotik koydular seruma.Akşama kadar hastaneden kaldım ve taburcu oldum.Ağızdan da hap kullandırdı 3 gün.Transferimin 7 günü işyerinden almanyaya seyahatım vardı.Uçaktır bavul taşıma vs , saatlerce fırmada ayakata masada sağa sola koşturmaca geçti.Akşamları sadece yatabiliyordum.Seyahatten döndüm ertesi günü kan testimdi ve aldığım sonuç pozitifti.Şaşırdım.
Bu seferde hep yattım 5.gün embrioydu ama OLMADI!!!! NASİP KİSMET İŞİ
ohh hadi çok şükür..allahım inş çalışmalara başladığından bebeğini sana hemen nasip eder..
maytapcim yazında normal yolla kalma şansın olmadığını tek yol tüp yazmışsın.Sendeki sorun neydi?
Her şey yoluna girecek azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz, inşallah Allahım seninde yüzünü güldürecek çok inanıyorum buna. İnancını kaybetme, hep böyle kararlı ol.
Papatya da sende en kısa zamanda kavuşacaksınız kuzularınıza dualarım sizinle.
canım benim üzülme diyemem mutlaka üzülür insan ama aynen dediğin gibi durmak yok yola devam inşallah bu sefer vakti gelmiş olacak...
inşallah maytapcığım bu çektiklerimizin mükafatı bir şekilde gelir canım...
bende şuan senin gibi düşünüyorum inş böle devam eder üzülerek bişe kazanamıyoruz kaybettiklerimizide geri getiremiyoruz yaşamamız gerekiyodu ve yaşadık rabbim böle uygun görmüş bende senin gibi sabırsızlıkla zamanın gelmesini yeniden hamile kalmayı bekliyorum kucağıma alana kadarda vazgeçmiycem ben elimden geleni yapayımda olup olmaması allahın takdiri artık
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum....tek tek alıntı yapamadım..
ben bu sefer çok pozitiftim ama yine olmadı...pozitif yada negatif olmak ta pek bi işe yaramıyor diye düşünüyorum..zamanı gelmişse olacaksa oluyor..
.ne yazıkki doğal yoldan bebek sahibi olamamanın eksikliğni bi kez daha yaşadım...allah kimseye böyle bir dert vermesin ..çoook zor
ama eminimki vardır bunun da bir mükafatı bizler için....
evet sinannuray ben çocuklarımı kucağıma alamadım ama 6ay taşıdım ve o duyguyu tattım...inana ona bile şükür ediyorum...ama bunu tattığım için yine istiyorum...belki hiç tatmasaydım bu kadar istemezdim...bilmiyorum belkide yine isterdim....ama tekrar ultrsona girip hareket ettiklerini...kalp atışlarını duymayı...karnımda hissetmeyi okadar çok isterdimki...inan kelimelerle bile ifade edemiyorum şuan.....benim hissettiklerimi burdaki pekçok arkadaşın hissettiğinide biliyorum...
en çok istediğimde eşimi baba olarak görmek....etrafımdaki herkes"senin eşin çok iyi bir baba olur"deyip duruyor evlendiğimizden beri...her aklıma geldiğinde zamanın boşa geçip gittiğini düşünüp daha çok üzülüyorum...elimizden geleni yapacağız evet ...gerisi Allahın takdiri ister verir ister vermez..ama bir mükafatı vardır bu çekilenlerin...birde herşeyin üzerine tüp bebek tedavisi eklenince daha da çekilmez bir hal alıyor..ama onuda veren Allah..vardır bir bildiği diyerek rahatlıyorum..
bende şuan senin gibi düşünüyorum inş böle devam eder üzülerek bişe kazanamıyoruz kaybettiklerimizide geri getiremiyoruz yaşamamız gerekiyodu ve yaşadık rabbim böle uygun görmüş bende senin gibi sabırsızlıkla zamanın gelmesini yeniden hamile kalmayı bekliyorum kucağıma alana kadarda vazgeçmiycem ben elimden geleni yapayımda olup olmaması allahın takdiri artık
maytapcım çok üzüldüm ama sabır ve isyan etme bende sizin aranızdaydım ilk bebeğimi kaybettim 2006 da belki hatırlayanınız vardır çok zordu oğlumdan ayrılmak yılmadım hep dua ettim hep istedim rabbimden çok mücadele ettim sende et bana tüb bebekten başka yolun yok dediler sebebi bilinmeyen kısırlıkmış bilinemedide sebebi test almadığım eczane kalmamıştı her ay farklı yerde kan testleri yaptırdım hep bir umut aradaım bekledim 4yıl sonra hiç sebep yokken midem bulandı göğüslerim ağrıdı herzaman en az 10 gün bekleyip öyle test yapıyordum ilkdefa 9temmuzda daha henüz 5 gün adetimden geçmişken test yaptırdım ve sonuç pozitifti şokkkkkk olmuştum 2 gün kimseye söyleyemedim eşim dahil önce benim inanmam lazımdı hala inanmıyorum şimdi 37+2 günlük hamileyim 1 martta kızımı alacam kucağıma rabbimin izniyle nolur sizde inanın herzaman dua ediyorum yasinler okuyorum hepinize rabbim verecek ben inanıyorum sizde inanın
Eşimi baba olarak görmeyi onun kucağına sağlıklı bir evlat vermeyi o kadar çok istiyorum ki anlatamam. Bnu yapamadığım için de çok üzülüyorum. Eşim beni teselli etmek için "Olmazsa olmasın kendini üzme, herkesin çocuğu olacak değil ya?" diyordu. Ben de saf saf inanıyordum. Şubat tatilinde kayınvalideme gittik, kaynım eşi ve 16 aylık oğlu da geldi. Çocuğu kucağından indirmedi desem yeridir yani. Böyle olunca daha da çok üzüldüm meğer tamamen beni avutmak için söylüyormuş bunları. Demek ki içi çocuk hasretiyle yanıp tutuşuyor. Bu şartlar altında ayrılmak bile istese diretmem valla. Onu mahrum ediyorum bütün arkadaşlarımızın çocukları var bir biz kaldık böyle...
Seninle biraz karamsar takılıyoruz galiba. Dikkat ettim de sen de ikinci bebeğine hiç beklemeden hamile kaldın ben de. Hamileliğimiz süresince hep karamsardık sürekli olumsuz şeyler düşünüyorduk. Ben bunları paylaşmadım ama yaşadım tabi ki. Eşlerimiz ne kadar yardımcı olmaya çalışsa da biz suçlamayı seçtik. En önemlisi ilk bebeklerimiz için üzüldüğümüzden bunlara sevinemedik. Sen kızını ben oğlumu düşündükçe dertlendik. Galiba bu kadar olumsuz düşündüğümüzden her şeyi üstümüze çektik. Ben olumlu düşünmeyi mantık olarak kabul ediyorum ama bir türlü uygulayamıyorum. Ben kendi başıma yapamayacağımı kabul ettim artık bir psikolağa gideceğim.
Sen pozitif olmaya başlamışsın. İnşallah böyle devam edersin ben de öğrenirim inşallah.
oluyor böyle mucizeler nadiren , inşallah bir gün biri de bizi bulur...
canım ben bekarken karşı komşumun arkadaşı vardı.7 yıl evlilerdi ve 7 yıl bir fiil aşılama hep yaptılar.Eşinde 1000 1 sperm canlıymış ve hareketli.Hiç tüp yapılmadı.Sonra 7.yılında aşılama ile hamile kaldı.9 ay yatakta geçirdi düşük tehlikesi vardı.Doğurdu dünya tatlısı kızı oldu.1 yaşına girmeden kızı ansızın hamile kaldı normal yolla.Eşinden dolayı olması imkansız dedikleri spermlerden hamile kaldı.Bir kızı daha oldu doğurdu.Şimdi korunuyorlar.bizde sorun erkek faktörü....tıbben olmaz dediler....
allahın mucizelerine inanmamız lazım.Ben artık böyle inanıyorum ve elimdn gelen her imkanı deniyerek yılmadan yoluma devam edeceğim.Parasal maddi olarak artık ne vermemiz gerekiyorsa gücümüzün yetiği kadarıyla yola devam allahım verecek bizede.Merhaba kizlar...Insallah hersey yolundadir...Kizlar biraz önce telefondan mesaj aldim. Amcamin oglu 34 yasinda ve 10 senelik evliydi. Ama cocuklari olmuyordu malesef, gitmedikleri doktor denemedikleri sey kalmadi...Esinin tüplerinde yapisiklik var dediler ameliyat oldu,kac sefer asilama... Kac sefer tüp bebek denemesi... ama sonuc yok yok nasip olmadi.... Cok üzülüyorlardi ... ve bügün mesaj geldi " Baba oluyoruuum" diye....Nekadar sevindiyimi anlatamam evet simdi hamileymis...Korunmasiz 10 sene... asilama, tüp kac doktor yapmadiklari masraf kalmamisti..Demekki bir vakti saati vardi ve geldi o vakit insallah...MAYTAP PAPATYA ve bekleyen diger arkadaslar lütfen üzülmeyin. Inanin vakti saati geldigi zaman bebislerimiz gelecek Allahin izniyle...Buna bugün birkez daha inandim...
gerçekten rabbim mücadelenin mükafatını vermiş allahım nelere kadir bak olmaz denilende o istedikten sonra oluyo çok sevindim iyikide yazdın sizin sayenizde yılmıyorum inşallah kızını sağlıkla kucağına alırsın darısı bize hamilesin duan kabul olur banada edermisin hatırlarsan çok sevinirim allah razı olsun
haberin güzzel ama yemini tutamamış arkadaşın o üzücü.bakın ben size en yakın arkadaşımı anlatayım 12 yıl mücadele etti bebeği olsun diye 4 sefer tüb bebek denediler olmadı eşi ameliyat oldu olmadı 12 yılın sonunda 5 tüp bebek denemesi tuttu ikizleri oldu sonra nasılsa olmaz diye korunmadı ikizleri 2 aylıkken yine hamile kaldı bir oğlu daha oldu çünkü yemin etmişti allahım bana bir evlat ver asla korunmayacam diye kaçtane olursa olsun diye dua etmişti oğlu olduktan 4ay sonra yine hamile kaldı busefer kafayı yiyecekti bide eşi polisti tek başına mardindeydi kimseyok yanında kürtaj oldu ama 3ay sonra öğrendiki ikizmiş bebekleri kürtajda birini almışlar diğeri kalmış doktor sakat olur demesine rağmen doğurdu bu bana allahımın bir işareti diye şimdi 4 çocuk annesi en büyüğü 4 yaşında ama son çocuğunda kordonlarını bağlattı ki allaha yemin etmişti kaçtane olursa olsun doğuracam diye sizde umudunuzu yitirmeyin olacak bebişleriniz
Bende sizler gibi düşünenlerdenim arkadaşlar.Benim eşiminde çocuklarla olan dialogu sabrı sevgisni anlatamam.Kendi yeğenlerim tam 5 tane benden çok onun tepesinde dolanıp durdular.İlk gördüğü bir bebeğe bile o kadar sıcak o kadar sevecen davranıyorki bebeklerde onu seviyor.Tatilde tanımadığımız erkek kız çocukları eşimle bakışıp gülüşüp oynarlar..O kadar ama o kadar içim acıyor içim yanıyor içim kan ağlıyorki anlatması mümkün değil ki beni çok iyi anlıyorsunuz.
Oğlumun durumunun iyi olmadığını öğrendiğimizde karşımda dimdik durmaya çalışıyordu.Ben dr odasından ağlıyarak çıkmıştım tansiyonum yükseldi birden hemen odaya aldılar.Ben ve eşim kaldık.Ben ağlıyorum eşimse ağlama herşey iyi olacak diyor bir yandan da kolonyayı dökmediği yeri kalmadı.
Ve o en zor an geldi.Annelerimize nasıl söyliyeceğiz.Annesine gittik.Görümcem hostes benim yurtdışından bir sürü bebek kıyafetleri bir sürü hediye almıştı tek tek kucağıma sıraladı.Montlar tulumlar kıyafetler önlükler vs vs ben ağlamaya başladım.Görümcem duygulandım zannetti geldi başımı sevdi tam o an eşim birden hıçkıra hıçkıra ağladı başımı çevirdim gözlerini silip durmaya çalıştı ama zor nefes alarak kısık sesle ölüyor dedi annesine.İşte o an ben bittim.Ben eşimin hiç ağlıyarak görmedim.Bir kez bile göz pınarların dolduğunu görmemiştim hep dimdik güçlü kuvvetli bilirdim.O an bittim kahroldum.Ağlama bana dedi niye ağlıyorsun dedi.Benide ağlatıyorsun dedi.
O anı hiç gözümden gitmiyor.
Öfff yine çok kötü oldum yazarken bile fena oluyorum..Ama birgün biliyorum birgün eşim bir daha ağlıyacak ama bu sefer bebeği yavrusu kucağında olduğunda...
Allahım hepimize tez zamanda bu duygu bu sevinci yaşatsın...Allahım sen büyük biz kullarınada o güçlü mucizelerinden birer tane nasip et...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?