Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

merhaba arkadaşlarr umarım herkesin keyfi tıkırındadır ben aynı tas aynı hamam orda burda gezmekle meşgulümm..hepinizi öpüyorummm...

yeni yıl hepinize gönlünüzden ne dileğiniz varsa Allah onu nasip etsin ee tbaii benide ayırmasın saçlarımda uzun çok şükür kel değilim yani :

bii ceee yapıp kaçim dedimm görüşürüz yine ..mucxx

mrb arkadaşlar. ben de günlerdr nete girmemek için zorluyorum kendimi eşimd ekızıyo üzülüp ağlıyorum diye. çünkü ben ocak annesi olucaktım. bu ay doğum yapıcakken 1 aralıkta hiç beklemediğim anda 32 haftalık oğlumu kaybettim. plesantası ayrılmış. oksijen gitmemiş o minik kalbi duruvermiş. ben erken doğum yapacağımı sanarken bebğimin ölüsüyle yüğzleşnek zorunda kaldım. tam 39 gün oldu. sizinle hep aynı duyguları paylşıyorum. benim hissettiklerimi kelimelre dökmüşsünüz. ilk 27 gün dılşarı dahi çıkmadım. şuna kadar da 2 kez çıktım. o da hemen yapacağımı yapıp hemen arabaay döndüm. sokak sokak dolaşmak bana hep bana o hamile anlarımı hatırlatıyo.hamile kıyafeti aardığım mağazaalr, bebğime cici alamk için baktığım mağazalarn önünden geçmek bil öle canıı yakıyoki.bi hamile görsem y da küçük bi oğlan çocuğu elim aayğım titriyo, bebğimle hayalini kurduğum yapacağımız şeyler geliyo aklıma. neler yapıcaktık biz de. her şey üstüme üstüme geliyo. dışarı çıkmaktan,insanalrla karşılaşmaktan korkuyorum. nasıl işe başlıcam bilemiyorum. içimde cevap bekleyen binlerce soru var.hayat böyle nasıl geçer bilmiyorum. bende niye niye çok sordum ama cevabını bulamıyorum. şu sıralar şu lafı tekrarlamaya çalışıyıorum içimen. her hayır görünende şer olabilir, her şer görünende hayır olabilir. bize o bebkleri Rabbim verdi alan da O. bunun farkındayım ama içimdeki acıya engel olamıyorum. tutyuşuyo sanki. nekdar mutluydum oysaki 40 gün öncesişne kadar hep hayl kuruyodum meleğim içimde kıpır kıpırken. bi anda olan oldu giti benden hemd e hiçbişeyim yokken, güzel bi hamilel,ik geçirirken.şimdi sebebini çok merak ediyorum. bend e sezeryan oldum. haftaya bir proftan randevu aldık bakaalım ne dicek. önce bi tedavi olmam gereken durum varsa onlar halledilsin istiyorum sonra da yine aynı güzel duygyualrı yaşamak. biliyorum hiçbizmana hiçbişi eskisi gibi olmıcak, ben eski ben olmıcam içimde oğlumun acısı varken ama belki bi teselli olucak kardeşi. uamrım dediğiniz gibi 1 yıl falan demez. çok uzun bi zaman gibi geliyo. ama riskli aynı durumu yaaşrsın derse yapacak bişi yok. çünkü tekrar aynı acıyı yaşmaaya dyanamam.ben adet oldum kızlar 3-4 gün oldu sizlerde durum nasıldı.sizlerin doktorları nekar korunma süresi verdi. sizler nasıl kaybettiniz meleklerinizi.

meleğimi,içimdeki kıpırdanışlarını çok özlüyorum.şimdi onu kucağımda öpüp koklamak vardı ama nasip değilmiş. gittin meleğim kalbimin yarısını da beraberinde götürdün.içimde iki kalp atıyo diyo kendimi en mutlulardan sayıyordum. şimdi hayatımdaki en büyük acıyı tadıyorum.gitti yaşama sevincimi de götürdün.şimdi nasıl yaşıcam sensiz. derdi veren Rabbim bu dertle nasıl başa çıkacağımızı da gözter bize yardım et nolur.acımızı dindir. tez vakitte hepimize hayırlı,sağlıklı melekler nasip et.

Reactions: 2k1
Sweetbaby ben rahim içi gelişme geriliği nedeniyle yani plesantam bebeği besleyemediği içi 29 haftalık sezeryanla doğum yaptım. Oğlum 2,5 ay yaşadığı ve ben bu dönemde süt verdiğim için ilk adetimi doğumdan 3 ay sonra oldum. 3 doktora gittim 1.si 2 yıl beklemen lazım ama 1 yıl beklesen de olur dedi, 2.si 1 yıl beklemen lazım ama 9 ay beklesen de olur dedi, geçen ay gittiğim doktor da daha ne bekleyip duruyorsun hemen yap bir tane ,zaten şimdi hamile kalsan doğum yapıncaya kadar ilk doğumunun üzerinden 1,5 sene geçmiş olacak dedi. Bundan hareketle sanırım 6 ay beklemek yeterli diye düşünüyorum. Zaten senin 1,5 ay geçmiş inan sayılı gün çabuk geçiyor. Ben de ilk başlarda 6 ay beklemeyi düşünüyordum ama 6 ay dolunca açıkcası cesaret edemedim, daha oğlumun acısı çok tazeydi, kendimi toparlayamamıştım biraz daha bekleyeyim dedim. ınşallah doktor görüşmen iyi geçer, ümit verici sözler duyarsın.

Ya canım niye cee yapıp kaçıyosun. Sen bu aralar çok boşladın bizi zaten çekicem kulağını. Neyse sen gez toz iyi ol da gerisi önemli değil öpüyorum.

ah canım benim bende sen gibi 32 haftalık doğum yaptım sezeryanla.seni çok ii anlıyorum.çok zor gerçekten benim kızım 10 gün yaşayabildi sadece.bu ayın 11 inde daha 1 ay olcak.ewt insana zaman hiç geçmicek gibi geliyo.allahım sabır versin sana bana ve bizim durumumuzda olan herkese.allahım beterinden saklasın.ben daha doktor kontrolüme gitmedim.ayın 20 sinde gidicem bakalım bana ne dicek inanki bende beklemek istemiyorum.hatta 4 ayım bir an önce dolsun diye dua ediyorum.yinede yeni bir bebek için kendimizi toparlamalıyız.inanki bebeğimiz çok huzurlu yerde bizi bekliyo bu bizim için az da olsa bi teselli işte.herkese nasip olmuyor böyle bişey.onun için oğlunun cennette huzur içinde olduğunu düşün vede sana şefaatçi olcağını düşün az da olsa içini rahatlat.yoksa zaman geçmiyor.ben öyle yapmaya çalışıyorum.

bakalım doktor ne dicek. premetecim sen ne gibi testler yaptırdın. plesanta kaynaklı demişsin. neden öle olmuş çıktımı ortyaa.umarım 1 sene demez. çünkü ha deyince olcakmı bakalım. eşim de bana okadar destek ki. o acısını yaşayamadan bi çocuk gibi ilgileniyo benle. en azından onun için yapmalıyım o baba olmayı hakediyo diyorum. yoksa ben iyi olmazsam herşey daha geç olucak diyo. ama olmuyo işte bazen hayt bitsin bebğile olayım istiyorum. gözüm bişli görmüyo. Allah hepimize sabır versin

Sweetbaby canım ben tromboz paneli denilen genetik bir test var onu yaptırdım, bir de kan pıhtılaşmasıyla ilgili diğer tetkikler (protein c, protein s, APTT, ANA vs.) yaptırdım. Hepsinin adını tek tek hatırlamıyorum çünkü çok tahlil yaptırdım 7 tüp kan verdim şimdi işteyim ama istersen eve gidince bakıp sana hepsini tek tek yazarım. Sonuçta genetik olarak kanda pıhtılaşmaya eğilim çıktı yani benim damar içinde pıhtıcıklar oluşup kan akışını durduruyormuş böylece plesantaya yeterli kan gitmediği için plesantam çürümüş. Belki sende de böyle bir durum çıkabilir. Plesantan patalojiye gitti mi. Plesantal yetmezlik yazıyor muydu pataloji sonucunda. Şimdi ben hamile kalırsam hergün kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekecek, öncesinde de düşük doz aspirin, folit asit ve b vitamini kullanıyorum. Canım lütfen doktorunu iyi seç muhakkak bir pareontoloğa yani riskli gebelikler uzmanına git zaten o sana ne testler yapılması gerekiyorsa hepsini yapacaktır. Dediğin gibi kendimiz için olmasa bile en azından eşlerimiz için iyi olmak, geleceğe bakmak zorundayız.

Sevgili melek anneleri, meleklerinizi kaybettikten sonra yeniden gebe kalabilmek için nasıl tutuku dolu olduğunuzu görüyorum. Benim doğal yolla olmuyor. Yşadıklarımı biliyorsunuz tekrar bir bebek kaybetmeyi göze alamayavak kadar yorgunum ve korkuyorum. Sizler inşallah en kısa zamanda kavuşacaksınız yeni bebişlerinize ve size kardeşlerinin kokusunu getirecekler. Umudunuz hiç kaybolmasın. Doğum yapıp kaybetmek düşük yapmaya benzemiyor onun da acısı farklı tabii ama büyümüş içinizde kıpırdanmış ben buradayım anneciğim demiş bir bebeği kaybetmek offfff...

Neyse bugün sizinle daha önceden hürryet gazetesinin ekinde okuduğum bir makaleyi paylaşmak istedim. Özellikle doğumdan sonra ne zaman sağlıklı olarak tekrar gebe kalınabileceğini soran arkadaşlarım için. Hepinizi çok seviyorum. opuyorumnanaktan
yazar: Pınar Reyhan

Veee yine hamileyim!

Nasıl oldu bilmiyoruz...

Düşünüyoruz, bulamıyoruz...

Doğumdan iki ay sonra kontrolde bir şey yoktu, emzirme sonrası buluşalım diye konuştuk doktorumla... O zaman simir testini de yapacaktık, korunma için ciddi bir uygulama da... Geçen cumartesi, ayın 20'sinde...

Hem alışveriş yapmak hem de uzun süredir soluyamadığım Nişantaşı havası için attım kendimi sokaklara. Bir kuş gibi hafiftim. En sevdiğim kırtasiyeden sarı kurşun kalemlerimi aldım, oğlumun bayıldığı renkli kağıtları ve Banu'cuğumun bir süredir beni bekleyen doğum hediyesini de çantama attım.

Kuaföre girdim, saçlarımı boyattım. Muji'den ofisteki masama minicik bir ahşap çam ağacı da aldım. Karnım çok acıkmıştı, doktor sonrası Kırıntı'ya girerim, bir etli mantarlı dürüm yerim dedim. Amerikan Hastanesi'nin karşı köşesindeki o minik büfe vardır ya, onun üstünde benim doktorumun ofisi. Girerken içeri canım döner de çekti. şimdi buradan da yesem olur dedim. Sonra iç çekerek kapıdan içeri girdim...
Prof. Dr. Rıza Madazlı'ya gittim...

Buluştuk odada. Espriler yapıyoruz, gülüyoruz. Simir testi yapılıyor, ben “Hocam, Bora bana sabah ‘şimdi gidermişsin ve Rıza Abi sana kızım hamilesin, ne bu dermiş' dedi” diye anlatıyorum sabah yaşadıklarımı. Sonra şaka gerçek oluyor.

Doktorum “Kızım bebek burada” diyor, ben “yok” diyorum. O “Yavrum burada işte” diyor, ben “Yoook ya, yeme beni” diyorum. “Kızım niye dalga geçeyim, baksana oynuyor, olmuş bu” diyor, ben “Hadeee, o benden önceki hastanın videosudur, siz eğleniyorsunuz benimle” diyorum. Artık adam dayanamıyor, “Pınar seni kurcalıyoruz kızım, baksana burada” diyor ve ben kendimi kaybediyorum...

Gördüm!

İçimde bir bebek vardı, dans ediyordu, dönüyordu. Asıl burası şok: Hem de 13 hafta 1 günlük gözüküyordu...

İşin özü...

Şu anda bebeğim 14 haftalık, yani tam 3,5 aylık!

Hiçbir yan etki olmadan, hiçbir şey hissetmeden, hiç anlaşılmadan, migrenim azdı diye ne ağrı kesiciler içtim. Hasta oldum ne antibiyotikler yuttum, sistit oldum küveti kaynar sular ile doldurup içine uzun uzun oturdum. Minik bebişim Kaila Sim için merdivenlerden üçer dörder çıkarak koştum, Emo'cuğumu kucağıma, sırtıma aldım taşıdım, spor yaptım, dev topuklularla gezdim...

Bana mısın demedi bebeğim!

Varlığını hiç çaktırmadı, sinsice bekledi benim yeni miniğim!

Şaka gibi ama...

Üçüncü kez anne oluyorum ben aslında...

Tüm bu olay sonrası sakinleşince Rıza Hocam şöyle dedi: “ışte Pınar, örnek olsun bu herkese... ışte böyle bir olay hamilelik, ne yapsan bazı şeylere engel olamıyorsun...”

O gün o kapıdan bir kuş gibi koşarak girmiştim, çıkarken ağırlaşmış, devleşmiştim. Yavaş yürüyordum, ağır taşımıyordum ve çark ettim. Yemin ederim her şey aslında psikolojikmiş, artık bunu bilir bunu söylerim...

Pınar ben...

Çoook şaşkın ama 6 aylık kısa dönem hamilelik yüzünden de sevinçli, 7,5 yaşındaki Emre Berent'in, 5 ay 26 günlük Kaila Sim'in ve göbüşteki 14 haftalık minişin annesi!

Pınar REYHAN
[/COLOR]

Mapcım bu çok güzel, umut dolu, cıvıl cıvıl, ışıl ışıl bir yazı. Paylaştığın için çok teşekkürler. Evet yazıda da denildiği gibi ne yaparsan yap bazı şeylere engel olamıyorsun. Biz de başımıza gelenlere engel olmadık çünkü daha önce de yazdığım gibi hayat karşısında biz etkisiz elemanız. Bundan sonra herşeyin iyi olacağını ummaktan ve Allah'tan bunu dilemekten başka yapacak birşey yok. Biraz zaman geçsin senin içine de aynı tutku düşecek canım. Lütfen sen de umudunu hiç kaybetme. Biz de seni çok seviyoruz.

merhabalar,,ben geldim ..
map cim ne güzel bir paylaşım böle ,, gerçekten psikolojik yapıyoruz çoğu şeyi,, bende öleydim hamileykenn hatta daha fazlaydımm ,, paranoyak olmuştum ,kendi kendime yaptım naptıysam , Allah nasip ederde yeniden hamile olursam yine böle kuruntulu olurum diye korkuyorum en çok ta ..son günlerde yine bunalım takılıyorum , bu rüyalarıma bile yansıyor dün rüyamda hamileydim sezeryana alınıyormuşum bebeğim karnımda ölmüştü.. bazen çok güçlü hissediyorum kendmi tamam diyorum herşey çok güzel olacakk ,bazen de ya aynı şeyleri yaşarsam korkusu bastırıyor.

sağol canım teşekkür edrim. biz de bu konuda iyi olduğunu duyduğumuz genelde sadee riskli gebeliklerle ilgileneen bi doktora gidicez. eminim bi sürü test istiek ama öle bişi yazmıyo plesanta raporunda. bu testlerin sonuçlarının çıkması uzun sürüyomu. bakalım ne dicek korkuyorum.

çok güzel bi yazı gerçekten. am ben bu hamileliğimde tabi ağır işler yapmamay dikkat ettim ama hiç çok şey bilmek istemiyorum diyerek incelemeler yapmadm. sürekli yatmadım gezdim bol bol. hiçi şikayeti d eyoktu. son zamanlar ayaklarım şişmişti. ben şimdi pişmanlık yaşıyorum keşke daha pimpirikli olsaydım diye. bu sefer kafaya takmayan değil dah dikkatli olan olucam Allah nasip ederse.

ben d ehep bebeklerle uğraşıyorum rüyamda. aynı şey bende d evar . bazen eevt kendimizi toplamaktan başka çıkar yol yok diyorum. ama olmuyo işte mesela bugün çok kötüydüm çok özledim oğlumu aklımdan çıkmadı.ve korkular hüzün içimden çıkmıyo. senin nekadaer zaman oldu kaybedeli. kaç haftalıktı. sebep neydi. sezeryanlamı oldu

CANIM INSALLAH SEN SAGLIKLA KUCAKLAYACAKSIN YAVRUNU BIZEDE DUALARINI EKSIK ETME LUTFEN
CANIM BEN BAKTIRDIM IKI GUN OLDU ENFEKSIYON FALAN KALMAMIS GITMIS HEPSI INSALLAH YENIDEN UGRAMAZ BANA
ASLINDA SUNU DIYECEKTIM CANIM BU NE KANDA NE IDRARDA ANLASILMIYORMUS YANI ENFEKSION BASLANGICI VARSA ONLEM ALALIM DIYORUZ YA HANI DRUM BANA SOYLE ACIKLADI ENFEKSIYON GELIYORMUS ORDA BUYUYUP BUYUYUP ZARI KEMIRIYORMUS VE TABI SONUC ZAR DELINIYOR ANCAK BU SEVIYEYE GELINCE ANLASILIYORMUS BILEMIYORUM ARTIK RABBIM BIZE UGRATMASIN DIRDAH INSALLAH

benim 1 buçuk sene oldu oğlumu kaybedeli ,,34 haftalık sezeryanla doğum yaptım ..oğlum 24 gün yaşadı ciğerleri gelişmemişti ,erken doğumun sebebini bilmiyoruz sebebsiz ,, stres yani ..çünkü 34 haftalık olmasına rağmen 2800gr ve 50 cm doğdu ,,birgün kalktım ve tuhafım .. meğerse doğumum başlamış ..2 gün durdurulabildi ciğer geliştirici iğnelerim falan yapılldı ,, kalp atışının yükselmesi sebebiyle acil sezeryana alındım .

sweetbaby arkadaşım aman diyorum sakın gebe kalınca fazla pinpirikli olma vesveselenme
sen gebeliğinde doğru olanı yapmışsın zaten herşey iyi gitmişken bir anda olan olmuş
bunu senin önceden tahmin etmen şüphelenmen veya doktorunun öngörmesi mümkün değildi ki...
Sen ne kadar pinpirikli davransan da ne olacaksa oluyor hatta fazla stres tetikliyor bazı şeyleri. Gebe kalınca üç şey önemli bence 1.stres yapmamak pozitif düşünmek 2. gerçekten dikkatli bilgili ve ilgili bir doktor 3. şans, kader

yani bunlarda biri veya daha fazlası olmazsa olmuyor işte.

seşam melek anneleri nasılsınız neler yapıyorsunuz işallah herkes daha mutlu daha umutlu yeni bebişlere hazırdır ben 6 ay korunmaya kara verdim işallah hayırlısıyla 6. cı ayda çalışmalara başlıycam yüce rabbim hayırlısıyla bu sefer minik meleğimi gönderiri ve hayırlısıyla kucağıma alırım işallah hepimiz minik meleklerimize kavuşuruz bizimde yüzümüz güler hepinizi öpüyorum allaha emanet olun

limburg selam canım nasılsın neler yapıyorsun çalışmalar nasıl gidiyor çok öpüyorum seni allaha emanet ol

Sweetbabycim testlerin çıkması 1-1,5 ayı buluyor hatta kromozom analizi isterlerse o 4-5 ayda falan çıkıyor ama benden onu istememişlerdi. Facebook'da melek anneleri diye bir grup var. Oradaki Deniz Hakeri arkadaşımız 38. haftasında plesanta ayrılması nedeniyle oğlunu kaybetmiş ama onun 2 tane de sağlıklı kızı var yani herhangi bir rahatsızlığın olmadan tamamen rastlantısal bir şekilde de bu durumu yaşamış olabilirsin. ınşallah hiçbir sorun çıkmaz arkadaşım.

Limburgcum hiç üzülme bu ay hayırlı haberini bekliyoruz artık. Hem kafanda biraz rahatlamış eminim bu psikolojiyle bu ay müjdeyi alacağız. ınşallah bu ay topikten çok hamile çıkar. ınşallah bunlardan biri de ben olurum.

Canım Allah istediğin zamanda seni bekletmeden göndersin minik yavrunu.

eevt kızlr bunu bikaç kez yapmayı denedim. sizlerle dertleşmek beni rahatlatıyo aynı acıları yaşadığımız için ama dün dayanamayıp ocak annelerine girdim ben de onlardan olucaktım. bebişlerinin resimlerini koymuşlar. çok kötü oldum. öle sevimlilerki maşallah Allah nazaralrdan sakalsın ama onalrı öle görmek sonra oğlumu mezarda düşünmek beni kahretti dünden beri ilaçla ayakta duruyorum.çok kötüyüm. eşim böle iyileşemiyeceğimi düşünüyo, çok kızıo nete girmeeme. artık girmicem tabi durabilirsem.umarım dayanabilirim çünkü gerçekten nete girip orya bakmadan duramıyorum sonra sabahlaar kadar ağlıyorum, kurduğum hayaller aklıma geliyo. bugün 40. günümüz. mevlidi için özenerek aldığım bebk şekeri malzemelrim bile hazırdı kendi ellerimle yapıcaktım oğluma.olmadı ona kavuşmamın 40. günü değil malesef kaybedişimin 40. günü ve ben inanılmaz acı çekiyorum. bu 40 günde 2 ya da 3 kez dışarı çıktım o da mecburiyetten. pencereden bile bakmıyorum. hayata nasıl dönücem,işe nasıl dönücem,insanalrala karşılaşınca ne cevap vericem bilmiyırum,çok korkuyorum. ve bunu burda aşamıyorum anladım. belki de eşimin dediği gibi girmemem gözümün içine iine sokmamam iyi olacak. belki görmezlikten gelerek aşıcam. ama hiçbi zaman ben eski ben olmıcam. umarım dayanabilir aylar sonra tekrar girdiğimde siz de ben de tesellilerimize kavuşur,meleklerimiz birer kardeş yollar bize. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bizim gibi evlat acısı çekenlere Rabbim sabır, dayanma gücü ve sağlıklı, hayırlı bebişler nasip etsin.

mrb melek anneleri
umarım herkes iyidir

sweebay yazı okuyunca çok duygulandım
bende kendimi tutamıyorum giriyorum şubat annelerine
çaktırmadan takip ediyorum onları

dün gece hamile olduğumu gördüm rüyamda.
ve buğün kötü birşey yaptım
girdiğim magazada bir bebek çorabı aldım
ufacık çok güzel süslemişler
dayanamadım eşim kızacak ama sanki bebeğim olacakmış gibi
dayanadım aldım
keşek o çorabın içinde ufacık bir ayak olsaydı
onu alsam alsam öpsem dedim.

gülüyoruz yiyoruz içiyoruz ama hep aklımızdasınız
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…