Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

mafoldumben onlar beni seviyorlardı ve bana emanetlerdi. Karnımda tutamadım, herşeyin farkına varmaya başladıkları haftalarda canlı canlı gitti bebişlerim. Keşke kendimi inandırabildem beni affettiklerine...

sen de onları seviyodun canım. biz d eseviyoduk. hm d eçok her şeyden çok ben d esürekli kendime sorular soruyorum acaba ters bişeymi yptım, bi yeremi uzandım. stresemi girdim ne oldu. bu plesanta niye ayrıldı da oğlumu nefessiz bıraktı diyorum acaba tansiyonmu kan pıhtılaşması falnmı yani benden benim bedenimden kaynaklaanan bi durumdanmı gitti,gözlerini açaamdı bu dünyaya diyorum. ama çıkamıyorum işin içinden. sonuçta onları o haftalara kadar besleyen getiren de bizleriz. Allahın takdiri diyorum verirken kendimizi çok şanslılardan sayıyoduk. şimdi şanssızlardan ama içimden bi ses hata yapıyosun her şeyde vardır bi hayır diyor O en iyisini bilen, bizlere bunu uygun gören. elimizden bişi gelmiyo,engel olamıyoruz keşke gelse olmuyo.yarın doktora gidiyorum. kkendimi suçlu hissediyorum. geleceğe ilk adım.acaba ne sebep oldu tekrar yaşanacakmı, tedavi olmam gereken bi rahatsızlık varmı, ne zman bebk sahibi olabiliriz.hepsi geleceğe dair. hayat böle garip işte. 43 gün önce kaybettiğim oğlumun acısı içimi yakarken geleceğe ilk adım.meleklerimiz yardım etsinler bize.

Canım inşallah iyi haberlerle dönersin doktordan. Gelince görüşmenin sonucunu yaz tamam mı bizi merakta bırakma.

mafoldumben onlar beni seviyorlardı ve bana emanetlerdi. Karnımda tutamadım, herşeyin farkına varmaya başladıkları haftalarda canlı canlı gitti bebişlerim. Keşke kendimi inandırabildem beni affettiklerine...

Yalnızca bir suç işlemiş insanlar affedilmeyi bekler senin bu işte bir suçun günahın yok ki neden af diliyorsun. Sen emanetlerini en güzel şekilde koruyup kolladın ama emanetlerin asıl sahibi onları geri almak istedi. Ne güzel demişsin onlara emanet diyerek keşke bütün insanlar elimizdeki herşeyin canımız da dahil bize emanet olduğunu, sahip olduklarımızla övünmenin, sahip olamadıklarımızla yerinmenin manasız olduğunu çünkü vakti zamanı geldiğinde herşeyin aslına yani O'na döneceğini bilseler. Doğmamış bebeklerine zarar vermemek için annelikten vazgeçebilecek kadar fedakar bir insansın buna rağmen hala nasıl kendini suçlayabiliyorsun.

premete, sweetbaby iyi ki varsınız. Sizin gebelik haberlerinizle avunacağım inanın. Kendim için ve eşim için bundan sonra en iyi çözüm evlatlık olacak. Başkasının çocuğunu kendi çocuğum gibi sevebilirim gibi geliyor. Eşim zaten sevgi dolu bir insandır. Aslında çocuk olayını başından beri daha çok o istedi.
Sizi hem yaşınız genç hem de kendiliğinden gebe kalma olayınız daha kolay oluyor. Siz ve sizin gibi olan tüm melek annelerinin gebelik haberleri ve sonra da sağşlıkla bebişlerini kucaklarına almalarını bekliyorum.

Mapcım sen de iyi ki varsın. Evlatlık olayına ben de sıcak bakıyorum ama eşim hiç istemedi. Evlat edinenler çocuğunu karnında değil ama kalbinde büyüten anneler. Benim kuzenimin de çocuğu olmuyor 3 kere tüp bebek denediler tutmadı sonra evlatlık için başvuru yaptılar 2 senedir bekliyorlar. Onlar 0-3 yaş ve erkek için sıradalar. Kız istersen veya bebek istersen sıra daha geç geliyormuş. Belli mi olur belki sen evlatlığa başvuru yaparsın sonra kendiliğinden bir minik geliverir göbüşüne. Kan pıhtılaşması bölümünde celen diye bir arkadaş var 6 kere düşük yapmış sonra umudu kesmiş evlatlığa başvuru yapmış sonra 7.'ye hamile kalmış ve şimdi kızı kollarında ama aynı zamanda evlatlık için yapmış olduğu başvurusunun da sırası ilerliyor. Allah'ın mucizelerinden ümit kesilmez. İnşallah bir mucizesine de sen kavuşursun.

mapcım acıalrımız okadar tazeki böyle düşünmemiz çok normal. ben de hiç anne olmıaycakmışım gibi gelio ama eminim bi gün Allah biza nasip etcek bu mlekelerimzi nasıl nasip etmişşse

evet kızlar ben doktor görüşmemden geldim. tüm sonuçalra testlere erşeye baktı. ne kendini ne doktorunu suçla dedi. senin olayın belli plesanta ayrılmış buna engel olmazsın bi anda olur. sen hastanede olsan , ameliyathanenin kapısında dahi olsan sezeryaan yetişene kadar yine bebk kaybedilirdi dedi. sen dua et sancılanmışsın sana bişey olmamış. çünkü en çok anne kaybedilen bi durummuş. ölebilirdin dedi. tekrarlama olasılığı %1. ameliyat sonrası gebelkik zehirlnemesi başaldığı ve tansiyon yükseldiği için 2de daha dikkatli oluncak dedi. ani bi yükselme buna neden olmuş olma olasışığı çok yüksek dedi. ben hiç kromozom, gen testi falan istemicekmisiniz dedim buradan duydukalrımla . hayır hiç gerek yok. sen normal bi gebelik yaşamaışsın senin sbebp belli ve hiç yapılacak bişi yoktur bu durumda önceden önleyebilme olasılığı yoktur dedi. çünkü anlık gelişen bi olay dedi. sadece smear yapıldı. sonucunu alıcam. bir de kan sayımı. çünkü ben çok kan kaybetmişim oondan geç kalınsa ölebilirdin dedi. ona göre kan hapına devam edicem. 1 yıl korun dedi. yaşın çok genç dedi. 26 yaşındayım ben. vücudun iyice toparlansın dedi. zaten ben 71 kiloyum 62ye düşmeden en az düşünnmicem. yani önümüzde uzun bi yol var benim için. daha çooook bklicem.işte durum bu kızlar.

Sweetbabycim bak ne güzel tekrarlama olasılığı %1'miş. Senin durumun bizlerden farklı tamamen rastlantısal bir durum yaşamışsın bizimse altta yatan başka etmenler var. Allah hiçbirimize tekrarını yaşatmasın. Doktorların klasik lafı bir yıl korun ve daha yaşın genç. Hadi senin yaşın gerçekten gençmiş ben 30 yaşındayım bana da yaşın genç diyorlar. Sen şimdi kendini toparlamaya, kafanı dağıtmaya bak. Bakarsın kendini 1 yıldan önce de hazır hissedersen o zaman denersin. Canım ya ben de 72 kiloyum, doğumdan sonra hiç kilo veremedim. Nasıl vericez bu kiloları. Sihirli bir formül bulursan bana da söyle. Öpüyorum.

CANIM BENİM BAK NE GÜZEL %1 İHTİMAL ALLAHIM İNŞALLAH BİDAHAKİNDE GÖSTERMEZ CANIM BENİM.SENLE AYNI YAŞTAYIZ DAHA ÇOK GENÇSİN SENDE.DOKTORLAR 1 YIL DİYO ZATEN.OYSA SEN KENDİNİ HAZIR HİSSETTİĞİNDE DENEYEBİLİRSİN.HAYIRLISI OLSUN CNM BENİM.BENDE HAFTAYA KONTROLE GİDİCEM SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUMMM.ALLAHIM HEPİMİZE HERŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN...opuyorumnanaktan

Kızlar gÜnaydın herkese nasılsınz.mapÇım sen nasıl oldun az da olsa toparlanabıldınmı cnm benım.umarım Çok Çok ıyı olursun cnm.zaman herŞeyın ılacıdır.kendını suÇlama kımse elıyle ısteyerek bebeĞıne zarar vermez tatlım.umarım rabım senı hıÇ beklemedıĞın anda bır mucızeyle sevındırır cnm.

çitosçum spora ne zaman başladın ya bende gidicem ama nezaman başlayabilirim bilmiyorum.daha 1 ay oldu doğum yapalı.ameliyat yerime zararı olurmu diye korkuyorum.

yelzcim çok teşekkür ederim canım nefes almaya devam ediyorum işte...bu forum olmasa sizler melek anneleri olmasa ne yaparmışım ben?
sen de spora başlamak istediğini yazmışsın ben sezeryandan 1 ay sonra yürüyüşe beşledım hiç bir sorun olmadı dikişlerine zarar geleceğini hiç sanmıyorum ağırlık kaldırma yalnız o çok zorluyor
sweetbaby, bak ben sana demiştim anlık bir olay seninki, önceden bilinemezdi, tekrarlama olasılığı çok çok düsük diye. Doktorunu dinlemelisin canım. Kilo vermenin en sağlıklı yolu iyi bir diyetisyen bulmak bence. Benim eşim diyetsiyenle 10 kg verdi yıllardır da formunu koruyor. Bir de kesinlikle doktorun 1 yıl diyorsa 1 yıl bekle. 1 yıl su gibi geçer. Ben gebeyken günler geçmek bilmezdi şimdi şaşırıyorum günler değil haftalar bile o kadar çabuk ilerliyor ki. Yaşın genç, gebe kalabiliyorsun daha ne olsun?

canım benim ne yapalım hayat devam ediyor malesef.rabbim hepimize sabır versin hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip etsin cnm.benimde doğum yapalı zaten 1 ay oldu bilmiyorum ama spor salonuna yazılsammı diyorum ama evden dışarı çıktığım yokki.tam 1 aydır eve kapamışım kendimi.senağlama

Arkadaşlar ben de sezeryandan 40 gün sonra spora başladım...Günde en az 1,5 saat yürüyüş yaptım...Bazı günlerde 2 saati bile buluyordu yürüyüşlerim...Spor,insanı depresyondan da çıkarıyor...Ben 52 ile hamile kalıp , 72 ile bitirmiştim...Doğumdan 5 ay sonra 56 kiloya kadar indim...Tabi yiyeceklerime de dikkat ettim ...Meyve ve sebze ağırlıklı beslendim...Sebze yemeğinin yanında 1 kase yoğurt ve salata mutlaka yedim...Öğün aralarında meyve yedim...Ayrıca günde 2 yada 3 soda içtim...Yemeklerden 2 saat önce yada sonra içtim sodayı , yemekle birlikte değil...Sadece sabah kahvaltısında ekmek yedim...Doğumdan 5,5 ay sonra da hamile kaldım ve şu an 60 kiloyum...Kiloma çok dikkat ediyorum...Sezeryan dikişlerimden dolayı 10 kilodan fazla almamayı hedefledim ...ınşallah 65 ile hamileliğimi sağlıklı br şekilde bitirebilirim...Arkadaşlar istedikten ve inandıktan sonra her şeyi başarabiliriz...Bizi çok çok güzel günler bekliyor , buna inanıyorum...

Bugün dayanamadım ve bebişimi görmeye gittim...2 hafta sonra kontrolüm var ama evin yakınında bir tıp merkezine gittim...Bebişimin iyi olduğunu ve plesentanın yerleşiminin güzel olduğunu söyledi doktor...Bebişim 550 gram olmuş...ınşallah bebeğimi sağlıkla kucağıma alacağım ve hepiniz için umut olacağım...Bu arada benim yaşım 33 arkadaşlar...

Arkadaşlar dün gecebbir rüya gördüm ve çok etkilendim...
Rüyamda bebeğimin mezarına ellerimle 2 tane çam fidanı dikiyorum...Hava çok rüzgarlı , ben fidanı ektikten sonra rüzgar fidanları uçuruyor...Oradan uzaklaşıyorum...Yolda uçan çam fidanlarını buluyorum...Eve geliyorum , evdeki bir saksıya annem 2 çam fidanınıda dikiyor...
Acaba bu rüyanın bir anlamı varmı ki...Gerçek gibiydi rüya...O fidanları mezara dikerken , toprak ıslakmış Uyandığımda yavrumun toprağına gerçekten dokunmuş gibiydim

valla öyle prof öyle dedi pek öemsemedi anlıyacağınız. senin yapacağın işey yokken ooooo daaha gençsin olur bebğin ddi.ama ben yine d emerak ediyorum. çünkü kendi doğum yaptığım doktorum belki kan pıhtılaşması testi yaptırılabilir demişti.profa sordum diğer testlere gerek yok am onu belki yaptırırız sonra 6 ay sonra falan dedi. şimdi vücudun toplaması lazım. şimdi yaptırsak da yanlış çıkar dedi.ya bilmiyorum 4 ay sonra falan ben şöyle iyi bi kadın doğumcu seçip durumumu anlatıp bütün fonksiyonlara bakılsın istiyorum bazen karaciğer böbrek fonksiyonları bile etkiliyomuş. bi check-up yaptırırım iyi olur aklımda soru işareti kalmaz. ve hamile kalırsam da tansiyon konusunda dikkatli olucam tabiki de ama o kiloları kesinlikle vermem gerek. 71 kilo bi hamile kalsam 90 olurum oyüzden vermeliyim . çıkarı yok. benim koşu bandım var onda yürüyüşle başlayıp zamnla koşucam biraz da ekmek kesicem olur umarım. plates yapıodum ben doğum öncesi am o şimdi dikişyerini zorlar. bakalım

umarım senin de iyi geçer . bakalım ne isticek senden. işte burda birbirimizin olaylarından etkilenip bişiler yapılsın istiyoruz. ama hepimizin durumu. kayıplarımızın nedeni farklı.umarı iyi haberler getirisin. bakalım senin doktor ne kadar düşünme dicek.ben sabırsızlıkla bekelmiyodum valal. çok korkuyodum. karşısında ağlamamak için zor tutuum kendimi boğazım düğüm düğüm oldu. tutmaya çalıştım. eğer ağalrsam bak hazır değilsein bekle der iyice diye. tuttum kendimi. ama işte doktorlar senin acını nekadar anlayabilirki normal bişimiş gibi anlatıyo. kimbilir nelerle karşılaşıyolar.Allah hepimişze hayırlı evlatlar nasip etsin en yakın vakitte. ve sabır acımıza dayanma gücü.

keşke canım. geçermi gerçekten 1 yıl. sonrada bebk gelsin diye beklicez. offffff bu ay bebğimi kucağıma alabilecekken şimdi yaşadıklarıma bak. hep hayaller içşind eyaşıyorum. şimdi olsaydı bunu yapardım,şunu yapardım. nasip değilmiş. kilo vermeey çalışıcam mecbur kendimi bu kiloylada iyi hissetmiyorum zaten.

offfffffffffffffff kızlar gerçekten hayat çok garip doktorun kapısında hep heyecanla içeri alsında bebğimi bian önce göreyim diye beklerken bu kez niyegittim. hep hamileler etrafta onların karınalrına baktım sonra kendime.çok üzüldüm. onların çok şanslı olduğunu düşündüm. sonra ultrasonda bakıyo rahim toparlanmışmı die bakıyorum ekrana ama bebğim yok. eskiden bebğimi o ekranda görünce birdenbire nasıl mutlu olurdum. büyüdüğünü söyleyince. hayatımın en mutlu günleri geride kaldı.mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

melekcim ne güzel bebişin büyüyor maşallah. sen önceki acı tecrübenden dolayı böyle rüyalar görüyosun bence. kafanda atamadığın korkular rüyalrda karşına çıkıyo. aam fidanın kötü bi anlamı yoktur bence. ağaç güzel biş demektir bence. sen dua et canım umarım sağlıkla kucağına da alır bize umut olur ve biz d de kavuşuruz meleklerimize

Canım haklısın , acı tecrübeler unutulmuyor işte...
Canım bence pıhtılaşma testlerini mutlaka yaptır...Benim doktorum hacettepeden prof , riskli gebelik uzmanı , testleri bana kırk gün geçtikten sonra yaptırmıştı...Test sonuçlarıda 20 günde çıkıyor...

Canım benim ,seni çok iyi anlıyorum , zamanla kendini daha iyi hissedeceksin inşallah...Bizim bebişlerimiz cennette ve bizlerde onların sayesinde cennette olucaz belki de...

Kilolarını vermen çok iyi fikir...Bende çok rahatsız oluyordum kilolarımdan...Yeni bir hamilelik için kilonun normale dönmesi çok önemli bence...

Canım çok öpüyorum seni , dualarım sizlerle...

sweetbaby: canım rahim toparlamışmı diye alttanmı bakıyo yoksa karnındanmı merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…