Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

hadibakem, canım ben de senin yaptığın gibi yapmak istiyorum bazen ama eşimden çekiniyorum ,almış olduğumuz giysileri bile kaldırttı çocuk esirgemeye vermek istiyor
onu üzmemek için almıyorum bana kalsa ben o giysilerle yatarım sarılırım öperim koklarım onları
bunu yaptığın şeyden pişmanlık duymaman için yazdım kötü birşey değil yaptığın
çok doğal
yeni bebeğin çabucak gelir umarım sen de o çorabı ona giydirirsin sonra da istediğin gibi bol bol öpersin o minik ayağı.

gerçekten çok güzel ve doğru kısmetinde varsa ne yaparsan yap yaşıyo bi şekilde kendimi parçalıyodum nasıl oldu böyle niye oldu olmaması gerekiyodu diye ama demekki olması gereken buymuş kısmet değilmiş rahatladım biraz canım

Sweetbaby eğer kendini daha iyi hissedeceksen bir süre girme KK'ya ama içine atmak yerine gelip bizimle paylaşarak kendini daha iyi hissedebilirsin. Burası bana çok iyi geldi. Psikoloğa gitmek yerine geldim burada anlattım derdimi grup terapisi gibi oldu, iyi geldi hem de sizin gibi çok güzel arkadaşlar edindim. Senin bizimle kalmanı isterim ama nete girmezsen kendini daha iyi hissedeceksen kararına saygı duyarım.

Hadibakem iyiki almışsın o çorabı. Yakın zamanda o çorabın içini minicik bir ayak dolduracak arkadaşım. Sadece birazcık zamana ihtiyacı var ama inan bana o günler çok yakın. Ben de sürekli bebek eşyalarına bakıyorum bir de bu aralar lohusa pijamalarına taktım. Apar topar doğum yaptım ne doğumumdan birşey anladım ne lohusalığımdan.Millet lohusa yataklarında yatarken ben karnımı tuta tuta hergün hastaneye gittim oğlumu 5 dakikacık görebilmek için.O kadar çok şey içimde kaldı ki. Oysa ben de lohusa pijaması giyip süslü püslü yataklara uzanmak, kafama kırmızı kurdale takmak, gelen gidene bebek şekeri dağıtmak isterdim.Her birini tek tek seçerek, dükkan dükkan dolaşarak almıştık oğlumun eşyalarını şimdi hepsi odasında boynu bükük duruyor. Allah kimsenin özencini yarım bırakmasın.

Map ve ılsenim bu sitede sizin gibi 5,5 aylıkken ikiz bebeklerini kaybetmiş arkadaşlarımız var. Bunlardan biri Yağmurcn şimdi oğlu Yusuf Bora'yı büyütüyor. Diğer arkadaşımız Liyadora da tekrar 13 haftalık ikizlerine hamile. Üstelik Yağmurcn ikizlerine tüp bebekle hamile kalmışken oğlu kendiliğinden geldi. Lütfen umutsuzluğa düşmeyin arkadaşlarım. Bu arkadaşlarımız rahim ağzı yetmezliği yüzünden ikizlerini kaybettiler acaba sizin doktorlarınız bu konuda bir inceleme yaptılar mı.

Arkadaşlar dün gece bir rüya gördüm Allah hayırlara çıkarsın. Rüyamda hastanedeyim eşim ve bir doktor sedyede bir bebek getiriyorlar bebek aynı eşime benziyor. O benim oğlum mu diyorum evet diyorlar, ne kadar büyümüş hem kendi kendine de nefes alabiliyor diyorum sonra birden morarmaya başlıyor ben oğluma birşey oluyor diye telaşlanıyorum doktor merak etme sadece boğazına birşey kaçmış diyor boğazını aspire diyor sonra düzeliyor. Ben başında duruyorum çok sağlıklı, çok güzel,kocaman bir bebek etrafa gülücükler atıyor ben ona oğlum Mete diye sesleniyorum ama sonra onun Mete olmadığını yeni doğan oğlum olduğunu anlıyorum. Çok güzel bir rüya değildi ama yine de uyandığımda mutluydum ve gülümsüyordum.

Sevgili premete, desteğim için teşekkürler. Bende rahim ağzı yetmezliği yoktu düzenli ölçüldü hatta suyum geldiğinde bile kapalıydı. Ancak enfeksiyon vardı. Limburg ve dilay 8 arkadaşlarımız da bu nedenle kaybetmiş bebeğini. Ayrıca daha birçok anne var. Hatta bir topik var forumda (su kesesi enfeksiyondan boşalanlar).
Ne yazık ki önceden tespiti çok zor bir durum bu. Kanda veya idrarda anlaşılmıyor, ultrasonda görünmüyor. Bir de tedavisi yok. Yani enfeksiyon kaptığı kese boşalmadan anlaşılsa bile antibiyotiklere cevap vermiyormuş.
Tekrarlama ihtimali de var sonraki gebeliklerde. Şimdi bir daha ben nasıl cesaret edip de gebe kalayım arkadaşım?

slm canlarım nasılsınz.umarım iyisinizdir.bende ii olmak için elimden gelen mücadeleyi gösteriyorum.kendim ve eşim için.hayat devam ediyor.bu acı içimizde hep yaşıyacak geçmicek ama hayatada küsmek allaha küsmektir. kendimi hep teselli ediyorum.yarın 1 ay olcak tam doğum yapalı.
Sweetbaby : canım kendine gelmen lazım canm.seni ben çok iyi anlıyorum ama ne yapalım allahım böyle uygun gördü.ben yavrumun melek olduğunu düşünerek bile mutlu oluyorum vede ahirette onunla yaşayacağımız güzellikleri düşünüyorum.rabbim herkese böylesine güzel bir mertebeyi nasip etmez cnm.allahım bizi böyle sınadı ne yapalım.allahım bu sabrımızın ödülünü bize vercek inş.bak görürsün bebeklerimiz olcak diğer taraftada yavrularımza kavuçcaz inşş.böyle düşün kendini teselli et.benimde içim acıyo ama ben böyle düşünüp teselli ediyorum kendimi.düşünsene yavrun senin bu halini izliyosa ne çok üzülüyordur.o cennette canm onu daha fazla üzme,sen böyle yaparsan oda üzülür annesi.allahım sabır versin hepimize.eşlerimizede yazık düşünsene yavrularına üzülüyorlar hemde bizee.birazda biz destek verelim değilmi.allahım hepimize hayırlısını versin canlarım

sağolun kızlar gerçekten desteğiniz için. ama ben çok güçsüz hissediyorum bazen. sizinle dertleşmek iyi geliyo.ama dayaanmayıp eski topiğime bakıyyorum 2010 ocak annesi olcaktım ya. orda bebkleri görünce çok kötü hissediyorum kendimi. ya premete senin 9 ay falan oldu galiba nasıl atlattın. ben dışarı bile çıkmaya korkuyorum. hafta içi doktora gidicem içimi daha da beter korku saldı. nasıl şıcam sizler nasıl aştınız. kafamdaki düşüncelerden kurtulamıyorum. ağlama krizlerim tutuyo, engel olamıyorum, kafamdaki gerçekleştirme fırsatı bulamadığım hayallerimizden kurtulamıyorum. baaklım oktor ne dicek. bi rahatsızlık çıkacakmı. hemen bebk olacakmı, olsa da sağlıla dünyaya getirmek nasip olacakmı. kafamda binlerce soru. çooooook korkuyorum. çok istiyorum bebek sahibi olmyı ama artık çok da korkuyorum

Canım hamilelikte zaman zaman böyle ağrıların olması normal ama sen yine de yorma kendini, fazla ayakta kalma, bol bol yat dinlen. Güzel kızınla seni çok öpüyorum.
Canım haklısın dinlenmeliyim...Okulun kapanmasına 2 hafta kaldı...2 hafta sonra bol bol dinlencem inşallah...Canım çok güzel bir rüya görmüşsün :) Rüyan en kısa zamanda gerçeğe dönüşür inşallah...Ben de 2010 yılının ilk ayında herkesden hamile haberleri bekliyorum...Hepimizin yüzü gülecek inşallah...

COK SUKUR CANIM HERSEYIN TEMIZ CIKMIS SEVINDIM INSALLAH SAGLIKLA VE ZAMANINDA KUCAKLAYACAKSIN YAVRUCUGUNU BIZLEREDE DUA ET CANIM
Canım çok teşekkür ederimm...Üzülme canım sakın , önümüzdeki aya sağlıkla bebeğin göbüşüne konar inşallah...

Canım meraba...Senin 2 ayın doldu yanlış hatırlamıyorsam...4 ay daha sabredeceksin ve bu sefer bebeğin sağlıkla göbüşüne konacak inşallah...Canım doğru zamanda , sağlıklı bebekler diliyorum herkese...

Haklısın arkadaşım ben senin korkularını ve endişeni çok iyi anlıyorum. Hepimiz farklı faklı nedenlerle bebeklerimizi kaybettik ve bir dahaki gebeliğimizin nasıl geçeceğini, yine aynı sorunların tekrarlanıp tekrarlanmayacağını bilmiyoruz. Ben de korkuyorum. Bir yanım tekrar anne olmak için yanıp tutuşurken diğer yanım korkularla boğuşuyor. Hatta eşime evlatlık almayı teklif ettim eğer kabul etseydi tekrar hamile kalmak için uğraşmaz o yavrucağı öz çocuğum gibi bağrıma basardım. Ama çabuk pes ettin dedi eşim etrafına bir bak, senden kötü durumda olan ne kadar çok insan var neden bu kadar çabuk bırakıyorsun mücadeleyi dedi. Ben buradaki insanlardan kabullenmeyi, pes etmemeyi, umut etmeyi öğrendim. Ravza mesela 4 bebeğini kaybetmiş erken doğumla ama yine de geleceğe umutla bakıyor. Pes etmeyeceğim, korkularımın beni yenmesine izin vermeyeceğim. Böyle köksüz ağaç gibi yaşamak istemiyorum. Hiç anneliği tatmadan önce çocuk sahibi olmak benim için bu kadar önemli değildi ama artık hayatımın merkezi oldu. Eğer hayatımın boyunca bir daha hiç çocuğum omayacağını bilsem şu an ölmeyi tercih ederim. Biliyorum ki bütün arkadaşlarım böyle düşünüyor bu yüzden tekrar anne olmanın yollarını arıyorlar. Evet korkularını çok iyi anlıyorum ama bir süre sonra içindeki sese sus diyemiyeceğini düşünüyorum. Bunları konuşmak için daha çok erken canım. Geleceğin bize neler getireceğini yaşayarak görelim.

Canım ben doğum yapalı 9 ay oğlumu kaybedeli 6,5 ay oldu. Nasıl atlattın dersen, hala atlatamadım. Zaten böyle bir şeyi atlatabilmek mümkün değil. Bu acı biz yaşadığımız sürece bizimle bir var olacak. Başka çocuklarımız olsa bile her zaman kaybettiğimiz bebeklerimizin yokluğunu hisseceğiz. Yani acı asla yok olmuyor ama zamanla şiddeti azalıyor. Ben de günlerce evden dışarı çıkmadan, hiçkimseyle konuşmadan, üstümü değiştirmeden, saçımı taramadan, tek lokma yemek yemeden, hatta oturduğum koltuktan bile kalkmadan yaşadım. Hayatım böyle devam edecek, o koltuğun üzerinde acıdan ölmeyi bekleyerek günleri geçireceğim sanıyordum ama zamanla hayatın içine karışmaya başlıyorsun. Zaman acını yok etmiyor ama bu acıyı kabullenerek, onunla birlikte yaşamayı öğretiyor. Asla eski sen olamıyorsun ama bir şekilde şimdiki halinden daha normal bir hale geliyorsun. Benim hala ağlama krizlerim oluyor, hala kafamdaki düşünceleri atmak içinçok çaba sarfetmem gerekiyor ama bunların yanında artık kendimi tekrar deneyebilecek kadar cesaretli, korkularımı yenebilecek kadar mücadeleci hissediyorum. Kendinize biraz zaman tanıyın arkadaşlarım. Bizim kendi kendimize başaramadıklarımızı zaman hallediyor.

Melekcim iyiyim canım sen nasılsın. Sen beni yakaladın ama ben seni görünceye kadar gittin galiba. ıkinci dönemi raporlu mu geçireceksin.

limburg selam canım nasılsın neler yapıyorsun çalışmalar nasıl gidiyor çok öpüyorum seni allaha emanet ol
CANIM COK SEVINDIM YENIDN DENEMEK ICIN KARAR VERMENE INSALLAH BU SEFER BEKLETMEDEN GELIRLER VE SAGLIKLA HAYIRLISIYLA MUTLU SONA ULSIRIZ CANIM
INSALLAH CANIM YA BERBER MUTLU HABERLERI VERIRIZ EN KISA ZAMANDA INSALLAH BURADAKI TUM ARKADASLARIMIZ BU YILIN SONUNA KADAR HAMIS KALIP BEBEKLERIMIZDEN BAHSEDERIZ
CANIM BENDE GIRIYORUM ESKI TOPIGE GOBISLERNI KOYMUSLAR ONLARA BAKIP BAKIP ICIM GIDIO AMA NAPALIM INSALLAH BIZDE O GUZEL GUNLERI YASARIZ YENIDEN
RUYAN HAYIR OLSUN CANIM INSALLAH HEMENCECIK GELIR KONAR GOBISINIDE
RUYAN HAYRA CIKSIN INSALLAH CANIM METECIGINI DE GORUCEKSIN YENI BEBISINIDE KUCAKLAYACAKSIN INSALLAH EN KISA ZAMANDA CANIM BENIM

TEKRARLAMA IHTIMALIMI????mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

Sweetbabyciğim özelden sana mesaj atmak istedim ama atamadım çünkü en az 50 mesaj yollamış olmam lazımmış ben şimdiye kadar 25 mesaj yazmışım falan...
Ben Ocak veya Şubat anneleri topiğinde hiç bulunmadım bebeklerimi kaybettikten sonra üye oldum kk'e. Canım sana tavsiyem lütfen eski topiklerine girme daha kötü oluyorsun iyi gelmiyor sana. Sadece bu topiğe gel gerçekten premetenin dediği gibi burada kabul etmeyi sonra da umut etmeyi öğrenirsin. Daha iyi hissedeceksin. Bir de özellikle yanına sevdiğin birini eşini ailenden biri olabilir ya da bir arkadaşını alıp dışarı çık. Sürekli evde kalma. Senin olayının tekrarlama ihtimali yok gibi bir sonraki gebelikte. İzin ver günler geçsin aylar geçsin sonra gelsin yeni bebiş. Öptüm. olumunekankayizsmile

kızlar merhabalar..nolur umutlarınızı yitirmeyin..inanın bu sayfa kadar iyi gelen hiçbir yer yok...allahımsabrın sonunda hepimizin kucağını dolduracak inşallah...

Mhtp hoşgeldin canım. Nasılsın, oğluşumuz nasıl. Canım sen hangi doktora gidiyorsun ve doktorundan memnun musun. Hala şöyle gönlüme göre bir doktor bulamadım yaaa.

çok üzel anlatmışsın canm. bugün bana da eşim bak ben sana her şekilde ardım etmeye çalışıyorm dedi. gerçekten de gözüün içine bakıyo, beni mutlu etmek için herşeyi yapıyo.sen d ebeni mutlu etmek istiyosan azıcık kendini toparlamaya çalış, yine o güzel günleri yşıcaz dedi. bugün dışarı çıktım markete gittik ama gözlerim hep bebklerde hamilelerde. şöle bi giysi reyonuna çarptı gözüme hep oğlum bişiler alabilirmiyim diye aktığım. kendimi kötü hissettim eev gelince. ama böyle böyle alışcaksın diyo. ölemi bilmiyorum.o 7 güzel ay dolu dolu oğlumla geçirdiğim içimde sanki dün gibi gitti uçuverdi. acaba zaman yine böle çabuk akıp yine bebek sahibi olabilecekmiyiz, onları sağlıkla kucağımıza alabilecekmiyiz.

merhaba melek anneleri, herhalde herkes pazartesi yoğunluğu ile işe güce daldı
dün gece doğum öyküleri topiğine girdim
siz siz olun sakın girmeyin oraya
sabah kalkamadım depresyonum arttı hissettim bunu
hem oradaki anne ve bebekler adına sevindim hem de yine aynı soruyu sormaya başladım klendime benim bebeklerim neden bu kadar şansız oluyor? bir de doktorlara çok öfkeliyim
tıp bu kadar ilerledi herşeyi tedavi ediyorlar da bir bizim derdimize doğrudürüst çare yok herhalde önmsemiyorlar
onlara göre kolay tabii bir bebek gider bir bebek gelir
ya bunlar kürtajdan para kazanan insanlar nasıl vicdan beklenir ki?

Mhtp hoşgeldin canım. Nasılsın, oğluşumuz nasıl. Canım sen hangi doktora gidiyorsun ve doktorundan memnun musun. Hala şöyle gönlüme göre bir doktor bulamadım yaaa.

canım oğluşum iyi çok şükür...bende iyiyim..:))darısı başınıza canım..
ben 9 eylülde yakup erataya gidiyorum ama memnun değilim..değiştiricem herhalde..yeşilyurtta bir dr gidicem galiba..:S

Mapcım yanılmıyorsan sen ilk bebeğini amniyosentez sonrası kaybetmiştin yani direkt olarak kaybın enfeksiyonla ilgili değildi. Amniyosentez riskli bir işlem ve doktorlar binde bir de olsa bebeği kaybetme ihtimali olduğunu söylüyorlar. ıkizlerini ise enfeksiyon sonucu kaybetmişsin. Yani bütün gebeliklerinin enfeksiyon nedeniyle sonlandığı sonucuna varamayız. Ne olur kendini koşullama. Kendine hastalıklı muamelesi yapma çünkü sen beynini bu şekilde koşulladıkça vücudun da onun komutlarına uyacaktır. Doktorlar tabiki de tekrarlama ihtimali var diyecekler. Sen doktorların ne zaman keskin cümleler kurduğunu gördün ki. Yuvarlak cümleler kurararak her halükarda kendini temize çıkarmaya çalışır onlar. Adam sana tekrarlamaz dese ve tekrarlasa sen gidip onun yakasına yapışmaz mısın ama tekrarlayabilir derse ve tekrarlarsa zaten doktor demişti dersin. Doktor kendini niye riske atsın ki. Enfeksiyon anlık bir olay senin için de benim için de hatta her hamile için de hamilelikte enfeksiyon geçirme riski var. Üstelik her enfeksiyon da erken doğuma ve bebek kayıplarına neden olmuyor. Lütfen ben hastayım, benim vücudum bunu yapıyor diye düşünme. Bu şekilde kendi kendine işkence etme.

canım oğluşum iyi çok şükür...bende iyiyim..:))darısı başınıza canım..
ben 9 eylülde yakup erataya gidiyorum ama memnun değilim..değiştiricem herhalde..yeşilyurtta bir dr gidicem galiba..:S

Size maşallah bizim için de inşallah canım. Yakup Bey'den neden memnun kalmadın ününü çok duymuştum. Yeşilyurttan Levent Bey'e mi gitmeyi düşünüyorsun. Ben ona gittim çok da beğendim ama Yeşilyurtta yenidoğan bölümü yok hatta çocuk servisi bile yok bir tek o kafamı karıştırdı.

Sevgili premete, desteğin ve pozitif yaklaşımın için teşekkür ededrim arkadaşım. Amniyosentez sonrası bebek kaybı riski 1:200. Kese boşalması nedeni ile sonlanıyor. Kesede işlem sırasında iğne geçerken bir delik oluşuyor. Kese içinden bebeğin suyundan alınıyor ve herkese aynı şekilde uygulanıyor bu işlem. Peki her 200 gebeden neden yalnıca birinin suyu boşalıyor? Bunun en büyük sebebi enfeksiyon olarak belirlenmiş. Ve enfeksiyonunda çoğunlukla annenin genital oragnlarından geldiği saptanmış. Zaten amniyosentez sonrası çok nadiren hemen kese boşalması oluyor genellikle 1-2 günde başlıyor su gelmesi. Bu sürede enfeksiyon ilerliyor ve zarı eritiyor. Yani amniyosentezin gebelik kaybı ile sonuçlanmasının en büyük sebebi enfeksiyon. Zaten benim suyum gelmeye başladığında yapılan kan tahlillerimde enfeksiyon çıkmıştı. İnan be kendime hiç kondurmazdım böyle enfeksiyon vs. durumları. Hiçbir zaman ciddi bir hastalığım olmadı. Bir tek bu oldu bu da bebişlerimin hayatına maloluyor. Beni de en çok üzen bu bana hiçbirşey olmuyor. Olan minicik bebişlerime oluyor. Ama buna bir daha izin vermeyeceğim ben.

Canım ben bunları sana sen yeniden bebek yap diye yazmıyorum. O konuda benim sana herhangi bir yönlendirmem olamaz. Vakti zamanı gelince sen oturur, düşünür kararını verirsin. Ben sadece olup biten herşey için kendini suçlamaman için yazıyorum. Biliyorum her anne çocuğu öldüğünde kendini suçlar. Bizim gibi hamileliklerinde yaşadıkları problemler nedeniyle kaybetmeseler bile mesela trafik kazasında kaybetse bile neden engel olamadım diye düşünür. Ben de suçladım kendimi, acabalarla kendimi mahvettim, oğlum benim hastalıklı vücudum yüzünden öldü diye düşündüm, hastayım ben hiç çocuk sahibi olamayacağım diye haykırdım herkese. Oysaki ben oğluma çok iyi bakmıştım, herşeyime dikkat etmiştim, doktorum kendini suçlama hiçkimse ona senden iyi bakamazdı dedi bana. Eminim sen de her 3 meleğin için de elinden gelenden fazlasını yaptın. Sakınan göze çöp batıyor canım. Niye sana hiçbirşey olmuyor diye üzülüyorsun. Ya bebeklerin hayatta olsaydı ama Allah korusun sana birşey olsaydı ve onlar annesiz kalsaydı iyi mi olurdu. Önce biz iyi olacağız canım çünkü herşeyin kaynağı ve başlangıcı biziz. Biz iyi olmadığımız sürece bundan sonra da hiçbir şeyin iyi olma ihtimali yok. O yüzden biraz toparla kendini ve asla kendini suçlama çünkü sen o bebeklerin sahip olabileceği en iyi annesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…