Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

ay canım benim ne güsel rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah cnm .bende valla 1 yıl beklemicem allah nasip ederse sezeryanla yaptım doğumu ama hep çevremde 4 ay sonra tekrar hamile kalıp doğuranlar var.bende 4. ayın sonunda denemelere başlicam zaten tutana kadarda zaman geçer derken hamile kalırsam 5.ayda karnım çıkıyo benim 9 ay geçmiş oluyo bakalım tabiki nasip.allahım hepimizin yüzünü güldürsünnn..

sweetbaby: bakalım canım bana neler diyecek doktorum merakla bekliyorumm..allahım hayırlı şeyler versinnn hepimize

canım benimkinin sebebbi plesanta ayrılması ya sanırım şüphelenmedi kan pıhtılaşmasından. benimki de riskli gebelikler uzmanı profdu. çok rahat konuştu. bend e şaşırdım oyüzden zaten.bi test yapılacaksa zaten şimdi doğru sonuç vermez çünkü vücudun henüz normale dönmedi dedi. bakalım ben de 3-4 ay sonra bi gidip kadın doğumcuya danışıcam yaptırayımmı diye ve diğer organ fonksiyonlarıma baktırıcam içim rahat olsun.

sweetbaby: canım rahim toparlamışmı diye alttanmı bakıyo yoksa karnındanmı merak ettim
ru
canım kendi doktorum karından baktı. gittiğim prof alttan baktı smear falan da aldı.

sweetbaby: bakalım canım bana neler diyecek doktorum merakla bekliyorumm..allahım hayırlı şeyler versinnn hepimize

inşalalh iyi şeyler söyler canım. erak etmen çok normal. aklımızda binlerce soru oluyo cevpbekleyen. am yine d egitmiyo o sorular. hala aklımda cevap bekleyen sorular var.engel olamıyorum

offfffff kızlar ya bazen evde güzel bi yemek yiyip zevk alırken ya da gayriihtiyari bişeye gülüp şaka yaparken ya da normal hayata dair bişeylerden konuşurken hatta uyurken bile kendimi suçlu hissediyorum. bebğim aklıma geliyo napıyosun diyorum bebğin gitti hayatın anlamsızlaştı nasıl böle yapabiliyosun diyorum. eşim tabiki geleceğe bakıcaz diyo ama o gelecek nasıl gelecek bilmiyorum. geleceğe dair yeni bi bebğe dair plan yaparsam geçmişi bebğimi arkamda bırakıcakmışım gibi hissedip suçluluk duyuyorum. bu ikilemde çok kalıp üzülüyorum. nasıl davranıcamı ne yapıcağımı bilmiyorum.offfffff şuan herşey farklı olabilirdi.

Sen şimdiden bizim için umut kaynağısın. Tickerin her gün ilerledikçe ben o kadar mutlu oluyorum ki. Rüyana gelince bence bu aralar biraz fazla geçmişi düşündün ve sana rüyanda uyarı geldi artık ileriye bakman gerek diye. İki çam ağacı da bundan sonra doğacak olan iki çocuğunu simgeliyor. Sen onlara birşey olacak korkusu taşıyorsun içinde o yüzden kendini ağaçları mezara dikerken görüyorsun ama sonuçta onların olması gereken yer evdeki saksı ve oraya geliyorlar zaten. Herşey çok güzel olacak canım içini ferah tut.

Canım ben de sende kan pıhtılaşması olduğunu sanmıyorum. Pıhtılaşma yüzünden de plesanta ayrılması olabiliyor ama önce plesantaya yeterli kan gitmediği için plesantanın çürümesi gerekiyor. O yüzden sana pataloji raporunu sormuştum. Sende plesantal yetmezlik çıkmamış. Tansiyon atağı yüzünden olmuş olabilir. Organ fonksiyonlarına baktırman iyi olur. Yüksek tansiyon özellikle böbreklere çok zarar veriyor, gerçi böyle bir hasar oluşmuş olsa kan testlerinde çıkardı ama yine de tedbirli olmak iyi olur.

Canım şimdi yaptığın herşeyden hatta yaşadığından bile suçluluk duyman çok normal ama zamanla bu suçluluk duygusu azalıyor. Yaptığın, yaşadığın hiçbirşey için kendini sorgulama. Bırak herşey kendi seyrinde ilerlesin. Zamanla daha farklı hissettiğini göreceksin.

Özlenen2010 ve Limburg öyle facebookta çayırla çimenle, koyunla keçiyle uğraşacağınıza buraya gelin de iki çift laf edelim.

Angelhope gerçekten de ce dedin kaçtın. Madem öyle ce'lerinin aralarını fazla açma :)

Ravzacım ne zamandır uğramıyorsun. Pıhtılaşma topiğinde de göremiyorum seni. Nerelerdesin, iyisin değil mi?

Mhtp nerdesin canımmm.

Beyazmelek, hadibakem, nekoneko kayboldunuz kızlar. Umarım herşey yolundadır.

Adını saymayı unuttuğum arkadaşlarım beni affetsin. Kızlar ben hepinizi çok seviyor ve özlüyorum.

CANLARIM GÜÜNAYDIN NASILSINZ.RABBıM HEPıMıZE HAYIRLI GÜNLER HAYIRLI HABERLER NASıP ETSıN ıNŞALLAH.

sweetbaby: CANIM MSNEYı HıÇ AÇMIYOSUN SANIRIM BAZEN BEN AÇIYORUM ÇEVRıM DIŞI OLARAK AMA SEN YOKSUN HıÇ KONUŞAMADIK BıLE

ıyiyim canım. ışteyim işlerimi yaparken bir yandan da gelip gelip foruma bakıyorum. Sen nasılsın.

mrb arkadaşlar nasılsınız.
evet premete eskisi gibi nete girmiyorum
evde başka şeylerle uğraşıyorum
bende geçen rüyamda kız bebegim olurmuşş :)
bende beklemedeyim daha ilkbahara kadar bekliyecegim
kilo konusunda kızlar bende rejimdeyim
doğumdan sonra gitti kalan 3 kilo falan
yürüyüş falan yapıyordum
havalarda şansıma kötü evden çıkamıyorum.
geçmişi bir okuyayımm.

canım ya eşim işe giderken gündüz akaşam gelene kadar internet bağlantısını koparıyo malesef saklıyo öyle gidiyo.ben eski topiğime girip bakıcam diye. çünkü oraya bakınca çok üzülüyorum kendime gelemiyorum.akşam gelince veriyo bana. o yüzdn akşam bakıyorum buraya, msnide ozman açıyorum.sen çerimdışı beni görürsen laf at ben oksun zannediyorum muhtemelen.

premete günaydın canım. sen bizleri okadar güzel telkin ediyosun ki anlatamam. bu acıalrı sen d e yaşadın ama üzerinden daha çok zaman geçtiği için neler hissedeceğimizi,geçeceğimiz aşamaları az çok biliyosun. oyüzden çok iyi anlayıp destek oluyosun bize. gerçekten sağol

ama ben dün eşime çaktırmadan ocak annelerine baktım tabi çğu doğum yapmış. hatat biri oğluna 40 mevlidi yapmış, bembeyaz mevlid kıyafetini giydirmiş. kendi oğlum gözümün önüne geldi. ben d eo gün için okadar özeniyodum ki. şekerlerim bile hazırdı.onların yerinde olmak istedim.hep neden acaba böyle ellerimin arasından kayıp gidiverdi diyorum hala ben burad yazarken ya da evde bi iş yaparken yatarken içimde kımıl kımıl ediyo olabilirdi.niye tadamadık o duyguyu tam.
acaba yeniden güzel bi hamilelik, doğum yaşayıp bebklerimizi alabilecekmiiz kucakalrımıza,onlarle evde neşeli günler geçirebilecekmiyiz.özene bezene yaptığımız hazırlıklar bu sefer işe yarıcakmı. ben tam anlamıyla umutluyum diyemem. daha geleceğe bakamıyorum. hala geçmişteyim ben.içimdeki özlem engel oluyo

mrb sweetbaaty nasılsın buğün.

sanırım yazdıklarımdan nasıl olduğum anlaşılıyo. iyi sayılmaz. hep hayalkırıklığı ve suçluluk duygusuyla uyanıyorum. kendime bi bakıyorum bebğim yok ve onsuz devam etmek zorundayım hayalkırıklığı yaşıyorum bu halde uyumak kalkıp bişiler hazırlayıp yemek ve hayata dair herşey suçluluk duygusu yaratıyo ben de. neden şimdi bebğinin ağlamasıyla uyanan sonra onlaı emzirip oyun oynarak vakit geçiren şanslı annelerden değilim diye üzüntü ve bebğime büyük bi hasretle uynaıyorum hergün. işte bu ruh halinde bi eşimi görüp geleceğe bakmalısın diyerek bi bebğimi düşünüp geçmişe saplanıp kalark gitgellerle geçiyo günlerim canım. uamrım sen iyisindir.

canım benim seni okadar iyi anlıyorumki.
inş. kendini biraz daha toparlarsın.
niye yeni bir bebek için umutsuzsun
olacak inş.
zamanla toparlıyacaksın inş. canım
ben unuttum mu asla
ama bu benim sınavım diyorum
benim eşimde rahatsız bebegimi kaybetmeden önce onun için gidiyordur doktura
çok şükür eşimde kötü hastalık çıkmadı.
sonra bebegimi kaybettim.
diyorum eşimede birşey olsaydı ben neyapardım.
çok şükür ki yanımda destekcim.
inş. bundan sonra herşey daha güzel olacak.
evden çıkmaya çalış canım
yapabiliyorsan tek başına yürüyüşler yap
bana çok iyi geldi inan

iyiyim canım. Işteyim işlerimi yaparken bir yandan da gelip gelip foruma bakıyorum. Sen nasılsın.

iyi olmaya çalışıyorum.aslında hiç ama hiç iyi değilim.moralim okadar bozukki ağlayıp duruyorum.abimin düğünü var hemde benim bebeğim tam kırkının çıktığı gün.ertelemediler bile.yavrumu adam yerine koymadı bana öyle geliyor.ben bu halde nasıl giderim o düğüne içim kan ağlarken yavrumu kaybetmişken hemde ben sebep olmuştum onların tanışmasına.annem çok üzülüyor ben gitmicem diye.ben ıspartadayım normalde adanalıyım eşimin mesleği gereği ıspartadayız.çok zooruma gidiyor arkadaşlar bize sormadı abim nezaman yapalım diye.içim acıyor ilk defa ailemin önemli gününde olamicam.tam onlar eğlenirken ben bebeğimin yasinini okutacam ve mezarına gidicem.abimden çok şey beklemişim farkında olmadan.içim acıyor hemde çokkkk.yavrum benimmm yağmurum ne bahtsizmışşş

yelzcim abinin düğününün o güne denk gelmiş olması çok acı olmuştur senin için tahmin edebiliyorum. gitmeme kararı almış olman güzel ben olsam ben de gitmezdim. sonradan daha çok suçluluk pişmanlık hissedebilirsin eğer gidersen.
ben de anneme ilk günlerde çok kızgındım o halimi gördüğü halde yeteri kadar üzülmedi gibi geliyordu bana. belik de beni daha fazla üzmemek için güçlü durmaya çalışıyordu. ama benim çocuğum bu duruma düşseydi ben herhalde o kadar güçlü duramazdım.
eşim de hayatına fazla çabuk döndü gibi geliyordu son zamanlarda. dün gece uyumaya yakın çayın altı açık kalmış ben de bak görüyor musun evimiz yanacaktı dedim. bana verdiği cevap kanımı dondurdu :bu ev zaten yandı dedi bana. ah canım kocam benim. nasıl kederli nası üzgün ve nasıl umutsuz aslında. senin tek suçun benimle evlenmiş olmak kocacığım. sonra o uykuya daldı ben sabaha kadar ağladım sessizce...

kendizi suclu hissetmeyin kısla rlütfen
allah sizlerin cocuklarını çok sevmiş onlarla ahirette hep beraber olacaksınız bakmayın böyle üzmeyin kendinizi fani dünyada nelere kanıyoruz nelere
erkek cocuklar 20 yaşında olurlarmış öldüklerinde öyle duydum ben
sizlere kardeşlerini gönderecekler en kısa zamanda sizin sucunuz yok rabbim onları çok sevmiş üzmek istememiş dünyada almış göğe çıkarmış ama ben inanıyorum hepiniz tek tek hamile kalıp bu düşünceleri hafif dalgın bi şekilde konuşacaksınız çünkü size rabbim emanetleirni gönderecek ben buna eminim sizi sevindirecek fani dünyada hiç merak etmeyin o kadar canı gönülden söylüyorumki gerçekten üzülmekte hepiniz haklısınız hepiniz ama sizler böyle ömür boyu yaşamaycaksınız rabbim sizlere pırlanta gibi saglıklı elleri ayakları düz hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin sıkıntısız bi hamilelik döneminden sonra

ewt cnm öyle zor geliyorki bu durum ama bende gitmeme kararrımdan memnunum.ya ben ailemin çok çok üzülceğini sanıyordum çok şey beklemişim demekki.canım benim erkekler içine atıyor genelde.neden tek suçu senle evlenmek olsun cnm benim.allah eşlerimizi başımızdan eksik etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…