Arkadaşlar merhaba..Sizleri son bir kaç aydır sıkıntılarımla tedavilerimle burda sıkıyorum biliyorum ama sizlerden başka beni anlıyan başka insanlarım yok..Hepiniz farklı tedavilerle farklı olaylar yaşadığınızdan belki kıyısından köşesinden fikir verebileceğinizi bilgiğim için ve bana verilen her fikiri önerileri alıp araştırdığım için sizlerle paylaşıyorum..Umarım buda son olur..
Engin Bey ile görüşmemizde ilk başta bugüne gittiğim tüm dr hepsini tanıyor olması ve çalışmalarını biliyor olması benim için bir artıydı.Yaşadıklarımı bir bir dinledi.Ben kendsine mail atmıştım 3 ay önce gitti onuda bilgisyarından yazdırdı okudu ve sorularla sorarak oralara not etti..
Bilmek istediklerine tek tek cevap verdim..
Sonuç ise şöyle:
1.Son çekilen rahim filmim (mart 2011) de rahim yapısı üst kısmından düz olması gerekirken hafif içeriye doğru V şeklini almış.Ve film üzerinde radyomar ok işaretleriyle belirtmiş.Bana kendi dr. Selman bey hiç birşey demedi sorun yok dedi.
Oysaki Engin Bey dediki , burası düz olamlı hamile kalmayı zorlaştırır.Histeroskopi yapıldığından alttan ameliyata girdiğinizde neden Selman bey buna müdehale etmedi dedi.Gözden kaçırmış olabilir dedi.Çok basit bir işlemle düzliyebilir dedi.
Bu olay aynı zamanda alınan ostrojen hormonlarınla daha fazla dararlma yaparak sıvı artırımını neden olabilir dedi.İlla olacak anlamına gelmez ama hikayeniz doğum sonrası sıvı oluşumunu yaptığından ve bu filmde bu görğldüğünden olma olasığı yüksektir dedi.
2.Tüpleri bağlı olup birde aşağıdan yakılarak kapatıldığınan sıvının tüplerden gelme durumu ise 0 sıfırın altında 0000 dır dedi.Yani %1 bile değil dedi.
Bana önerdiği şu:
1.Dondurulmuş 5 gün ebriolarını hibe etme dedi.Bunlar bizler ve hastalarımız için altın değerindedir önemli olan onların resminede bakmak lazım gerçekten iyimi diye.Ama sana verilen embriolar bakarsam çok iyi onlarda bunlara yakın ise iyi anlamına gelir dedi.Görmeden net birşey diyemem dedi.
Bunlarla ilaç almadan denemeni tavsiye ederim dedi.Emek ve para harcanmış dedi.Umarımda iyi olur dedi.Tutmaz ise de izlemem gerek yollar şöyle:
1.Altan histeroskopi ile ameliyat olup rahimi düzeltmek ve aynı ameliyat masasındayken laperoskopi üstten girip bağlı olan tüplerin durmunu incelemek.Tüpler gerçekten çok kötü vahim ise onları orda bırakmaktan ziyade onları ordan almaktır dedi.Daha önce benim tüpleri bağlıyan Prof Lemi Bey içinde şöyle dedi.İşini düzgün dopru yapan bir dr dur dedi.Bağlamak yerine bunları neden almadı dedi? Belkide yapışıklık olayı çok yoğun ise onları almak zor olduğundan da olabilir dedi.Görmeden yorum yapmak doğru değil dedi.
2.Ameliyattan sonra tekrar normal tüp bebeğe başlamak dedi.
YADA
Ameliyat olmak istemiyorum derseniz dedi tekrardan tüp bebek yolla başlamak ve deneme yanılma sıvı oluşumunu engellemek için özel bu uğraşlar hileler yaparak denemek ama tutmaz ise o ameliyatların benim için kaçınılmaz olduğunu söyledi..
Bana soracak olursanız yaklaşımı nasıldı diye..Araştırıcı dinleyici soru cevapları detaili ve para için önce bu sonra bu demedi ortaya şıkları verdi.Maddi ve manevi beni neler bekliyebilir hakkında fikir vermek , ameliyat için maliyetleri de söyledi.Çapada da yaptığını özellerde de yaptığını söyledi.Bu herkesin maddi durumuna göre hasta kendi karar verdiğini konforlumu konforsuzmu vs..anlıyacağınız.
Ben hamileliğimde selman beyin takibinin bence iyi olmadığını hatta riskli gebelik dr Prof Recep Bey gitiğimi (bunuda tanıyor) ama bana kan sulandırıcı iğne yada vitaminler vs destekleri vermediklerini ve bir sürü yapılabilecekler şeylerin sonradan öğrenmem beni çok yıprattı dedim.
Banada şunu söyledi.Bazı dr. tüp bebekte çok iyiler rakip tanımazlar dedi , bazıları doğum takibini bebek takibini çok iyi yaparlar dedi.Çok nadirdir her ikisini iyi yapan dedi.
Ben hem tüp bebek , hem gebelik takibi , hem kadın hastalıklarında çeşitli uzmanlık alanlarını yapıtım halen çapada devam etmekteyim dedi.Ben maddiden ziyade maneviyat çok daha önem veririm dedi.Hastaya en doğru yolu en olması gerekenleri sadece maddi bakmayan biriyim.Gerçekten bu izlenmini ben orda görüşme odasındayken aynı anda 3 tane ayrı hastaylada ilgilendi.Acil bir hastası geldi 41 yaşında çoğu olan bir kadın aşırı kanaması varmış hemen taksi çağırtırdı hastaneye gönderdi hatta ondan öncesi eşini aradı maddi olarak çapamı özel hastanemi diye sordu.ona göre hastayı yönlendirdi.Ameliyat için (benim odamdayken) tek tek aradı hazırlık için bilgiler verdi hemşire yada asistanlarına bırakmadı.Yani bire bir kendi o kişilere ulaşarak yönlendirme yaptırdı ve benden sonra oraya gidecekti.
Bunlara bire bir tanık oldum..Bilmiyorum tabii arkadaşlar kim doğru kim yanlış ama bana dediki bir dr güvenmelisin ve onda yol almalısın dedi.Ben sana Engin Selman Lemi diyemem dedi sen kendin karar vericen dedi.Bende dedimki Selman beye güvendim orda hamile kaldım diye ama gelin görün ki son 3 tedavimde hem maddi hemde manevi çok yıprandım ve sizden öğreniyorum ki rahimde içeriye doğru V şekli var.Bana bunu Selman bey demedi.Nasıl güveneyim dedim??
Hiç birşey demedi bana.Karar sizin dedi.
İşte böyle arkadaşlar..Uzun oldu ama belki benim göremediklerimi siz görebilrisin yazdıklarımdan.Fikir fikirden üstündür.
Şuanki kararım ilaçsız olarak dondurulmuşlarımı Selman beyde yapmak..Sonrası allah kerim(
papatya peki dondurulmuş tedavisinden önce rahim düzeltilemezmi???anlattığın kadarıyla dr engin bey çok tecrübeli...donmuşlarlar orda deneyemezmisin??eğer selman bey rahimdeki bozukluğu görmemiş ise bu onun çok dikkatsiz olduğunu göstermezmi???sonuçta senin sorunun sıvı problemi...bunu atlamamılıydı dimi??tabi en iysini sen bilirsin:))
ben ankardaayım papatya...doktorum tolga ecemiş....dün opu vardı..11 tane alındı 8i döllendi...bakalım ne olacak???