arkadaşlar sezeyan günü gelenlere şimdiden geçmiş olsun inşallah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız, chnb arkadaşım seni de tebrik ediyorum. İnşallah herşey güzel gider ve sağlıkla bebeğine kavuşursun.
metemin doğum gününü kutluyorum üzülme annesi kerem onun tolga kardeşinin yerini tutmasada oda orda keremimle oyalanıyor sende annesi metenin acısını tolganla yenmeye çalışıyorsun...canım allah bir daha böyle acılar yaşatmasın allah tolgana uzun sağlıklı ömürler versin canım benimm..o çok güzel yerde annesi hiç üzülme...Bugün Mete'nin doğum günü. Yaşasaydı 2 yaşını bitirecekti. Söylenecek çok söz var ama söylemek anlamsız. Sol yanım hala çok acıyor. Doğum günün kutlu olsun oğlum...
canım sağol inş..sen bana çok dua et güzelimm hadi iyi sonuçlarını dört gözle bekliyorum senden sonra inş ben güzel haber veririm..dr..çooook önemli bencede...engin beyin seni araması hastalarıyla gerçekten ilgili olduğunu gösteriyor zaten...hem sana güven vermiş.zaten sende kararını vermişin...inşallah bundan sonrasıda çok güzel olacak...
hafta içi çok yoğun bengisucuğum..zaten muayenede 3-4 tane hastayı aynı anda yürütüyor güzelim çok şaştım kaldım ve nerde kaldıysa hangi yerde virgül bıraktıysa aynen ordan devam edebiliyor vallahi hayranlıkla izledim..İşte bu işte buÇok sevindim. Engin Beyin seni aramasına tedavinle ilgli netleştirme yapmasına. Kaç gündür hep seni düşünüyordum. Neden Engin Bey daha detaylı ilgilenmedi diye. Demek ki durumunu iyice incelemek istemiş. Çok sevindim. Bir kez daha Engin Beye karşı saygı duydum. Gerçekten profesonellik bu işte. Başkasının hastası da olsa ona gelene sırt çevirmemek. Papatyacım inşallah bundan sonra herşey güzel olcak. Ardık aradığın doktoru buldun. Bundan sonrası Allah a sığınıp Allahtan hayırlısıyla bebişini sana göndermesini istemek. Güzel günler seni bekliyor.
Bugün Mete'nin doğum günü. Yaşasaydı 2 yaşını bitirecekti. Söylenecek çok söz var ama söylemek anlamsız. Sol yanım hala çok acıyor. Doğum günün kutlu olsun oğlum...
Bugün Mete'nin doğum günü. Yaşasaydı 2 yaşını bitirecekti. Söylenecek çok söz var ama söylemek anlamsız. Sol yanım hala çok acıyor. Doğum günün kutlu olsun oğlum...
evet canım her yıl o gün hepimiz aynı acıyı yaşıycaz sanırım içimizde büyüyecek evlatlarımızın acıları.insanlar doğun günü partileriyle doğum günleri kutlarken örneğin bugün yeğenımınde doğum günü ablam parti yaptı.bizler buruk bi gün geçircez .rabbim iki dünyada da evlat sahibi olmayı herkese nasip etsinBugün Mete'nin doğum günü. Yaşasaydı 2 yaşını bitirecekti. Söylenecek çok söz var ama söylemek anlamsız. Sol yanım hala çok acıyor. Doğum günün kutlu olsun oğlum...
canım daha acın taze sanırım.
Canım o sol yan acısı hiç geçmicek sanırım.BEnim acım daha çok taze diyordum ama görüyorum ki yıllar geçse bile insan o acıyı silip atamıyor...
Hepinize teşekkür ederim acımı en iyi siz anlayacağınız için bu başlığın her satırını okudu..Her arkadaşımın acısını bende hissettim..Birbirimizi bizden başka kim anlayabilir ki ? Annem bile beni anlamadı bende düşük yaptım nolmuş unutuyorsun gidiyor deyip beni teselli etmeye çalışıyor..Ama ben o kadar acı yaşadım ki bunu kimsenin şuanda anlamasını beklemiyorum.
HErşey çok yolundaydı 21. haftada muayenemi oldum. Ayrıntılı ultrasonda herşey süperdi..Bebek mükemme gelişiyordu ve hiçbir sıkıntı yoktu. Ama 2 gün sonra hafif lekelenme geldi hemen doktorumu aradım bu haftalarda olabileceğini söyledi bana.. Ama benim ertesi günde devam etti ve ertesi gün..Atladım gittim bana amniyon sıvımda biraz artış gördüğünü ama bunuda önemli olmadığını söyledi..Sonra 4.gün bayaa kanamam gelince beni Cerrahpaşada hocası olan bi Prof a yönlendirdi.. Herşey o kadar güzeldi ki..Evimizin borcu bitmişti ben işimi yoluna koymuştum ve yıllardır duasını ettiğim erkek bebeğim benim olacaktı ama...
Doktor hemen yatırdı doğum başlamak üzere dedi 18 gün yattım cerrahpaşada olmadık dozda onlarca ilaç aldım damardan ama durmadı.. Durduramadılar oğlumu... Tam 15 saat doğum sancısı çektim normal doğumla doğurdum onu..Canlı doğudum.. Sebep yok dediler..İnfeksiyonda olabilir,hiçbişide olmayabilir takdiri ilahi dediler...
Onu bi kez göremeden yoğun bakıma kapattılar..Ona dokunmayı bırakın yanında bile kalamıyordum saatlerce yalvardıktan sonra 3-5 dk kalabiliyordum.. Ona sadece 1 kez dokunabildim..Ve sütünü sağ getir dediler bende götürdüm ama ona 1 damla bile veremedim.. Ben onu 1 kez bile kucağıma alamamışken onun cesedini verdiler bana..
Cenazesini kucağıma aldım mezarlığa kadar kucağımda taşıdım ben onu..Ona sarılamamıştım ama cesedine sarıldım..Öpttüm ..Kokladım..Saçlarını okşadım..Ve onu ben kollarımdan kucağımdan kendi ellerimle verdim mezarcıya mezara koydu.. Aklımdan 1 sn bile çıkmıyor.. Ne yaparım ne ederim hiç bilmiyorum.. Nasıl unutucam bilmiyorum..Birdaha hamile kalamam ..Bu acıları tekrar yaşayamam diyorum..Allahım bana dayanma gücü ver diye hep dua ediyorum...
Nolur yardım edin nasıl geçicek bu dönem.. Ne yapıcam bilmiyorum...
Siz neler yaptınız? Sebebi ile ilgili neler yaptınız? Nasıl bir dönem yaşadınız? Psikolojik yardım aldınız mı? Sonra nasıl hamile kalmaya karar verebildiniz?
hafta içi çok yoğun bengisucuğum..zaten muayenede 3-4 tane hastayı aynı anda yürütüyor güzelim çok şaştım kaldım ve nerde kaldıysa hangi yerde virgül bıraktıysa aynen ordan devam edebiliyor vallahi hayranlıkla izledim..
C.tesi pazar tüm evraklarımın üzerinde geçmiş belli ve herşeye bakmış.tahlilerime aldığım ilaç reçetelerine çünkü dosyam karman çormandı teslim aldığımda..Yani boş geçmemiş hiç birşeyi belli..
Salı günü almaya gittim orda salonda oturdum bir köşede ayırdım ve yerleştiridim.Hemşireyede dedimki müsayit olduğunu birşey sormak istiyorumdedim tamam dedi.Ben tabi Engin beyi takip edemedim.Sonra kendisi geldi canım çok özür dilerim hayatım dedi sorun varmış ilgilenemedim dedi buyur sor dedi.
Bende sordum ilaçsız olarak tedavide rahim kalınlığı kaç olmalı.Oda dediki en az 7mm.Sakın bunun altında transfer yaptırma boşa gider dedi.Her defasında ölçümleri sor kafana takılırsa sor bana dedi.
İlaçsiz ancak 7-8 arasına gelirsin ilaçlı olsaydı 9 lara gelinirdi.
Birde rahimimdeki durumla ilgilide tekrar sordum.Hamile kalırsam sorun olurmu düşük veya gelişme geriliği gibi oda çok çok düşük hiç kafana takma dedi.Ama hamile kalırsan dikkatli izlenmelisin dedi.Bunun için kararını verirsen takibini yapmak isterim..Kolay şeyler atlatmadın çok dikkat istiyor bu işler dedi..
Onun için kararım kesin.Hamile kalırsam Engin Bey dr olacak.Kalmasamda yine o olacak..Allahım bana en hayırlısı neyse onu versin..Dileğim rabbimden bu tedavimde hayırlı sağlıklı hamile kalıp bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma almak..Rabbim inş nasip eder..amin
Canım o sol yan acısı hiç geçmicek sanırım.BEnim acım daha çok taze diyordum ama görüyorum ki yıllar geçse bile insan o acıyı silip atamıyor...
Hepinize teşekkür ederim acımı en iyi siz anlayacağınız için bu başlığın her satırını okudu..Her arkadaşımın acısını bende hissettim..Birbirimizi bizden başka kim anlayabilir ki ? Annem bile beni anlamadı bende düşük yaptım nolmuş unutuyorsun gidiyor deyip beni teselli etmeye çalışıyor..Ama ben o kadar acı yaşadım ki bunu kimsenin şuanda anlamasını beklemiyorum.
HErşey çok yolundaydı 21. haftada muayenemi oldum. Ayrıntılı ultrasonda herşey süperdi..Bebek mükemme gelişiyordu ve hiçbir sıkıntı yoktu. Ama 2 gün sonra hafif lekelenme geldi hemen doktorumu aradım bu haftalarda olabileceğini söyledi bana.. Ama benim ertesi günde devam etti ve ertesi gün..Atladım gittim bana amniyon sıvımda biraz artış gördüğünü ama bunuda önemli olmadığını söyledi..Sonra 4.gün bayaa kanamam gelince beni Cerrahpaşada hocası olan bi Prof a yönlendirdi.. Herşey o kadar güzeldi ki..Evimizin borcu bitmişti ben işimi yoluna koymuştum ve yıllardır duasını ettiğim erkek bebeğim benim olacaktı ama...
Doktor hemen yatırdı doğum başlamak üzere dedi 18 gün yattım cerrahpaşada olmadık dozda onlarca ilaç aldım damardan ama durmadı.. Durduramadılar oğlumu... Tam 15 saat doğum sancısı çektim normal doğumla doğurdum onu..Canlı doğudum.. Sebep yok dediler..İnfeksiyonda olabilir,hiçbişide olmayabilir takdiri ilahi dediler...
Onu bi kez göremeden yoğun bakıma kapattılar..Ona dokunmayı bırakın yanında bile kalamıyordum saatlerce yalvardıktan sonra 3-5 dk kalabiliyordum.. Ona sadece 1 kez dokunabildim..Ve sütünü sağ getir dediler bende götürdüm ama ona 1 damla bile veremedim.. Ben onu 1 kez bile kucağıma alamamışken onun cesedini verdiler bana..
Cenazesini kucağıma aldım mezarlığa kadar kucağımda taşıdım ben onu..Ona sarılamamıştım ama cesedine sarıldım..Öpttüm ..Kokladım..Saçlarını okşadım..Ve onu ben kollarımdan kucağımdan kendi ellerimle verdim mezarcıya mezara koydu.. Aklımdan 1 sn bile çıkmıyor.. Ne yaparım ne ederim hiç bilmiyorum.. Nasıl unutucam bilmiyorum..Birdaha hamile kalamam ..Bu acıları tekrar yaşayamam diyorum..Allahım bana dayanma gücü ver diye hep dua ediyorum...
Siz neler yaptınız? Sebebi ile ilgili neler yaptınız? Nasıl bir dönem yaşadınız? Psikolojik yardım aldınız mı? Sonra nasıl hamile kalmaya karar verebildiniz?
Metenin doğum günü kutlu olsun. Şimdi cennetten annesini, babasını ve kardeşini izliyor. Çok mutlu annesi. Bugün Gül kokulun rüyana gelip sana kocaman sarılır inşallah.Bugün Mete'nin doğum günü. Yaşasaydı 2 yaşını bitirecekti. Söylenecek çok söz var ama söylemek anlamsız. Sol yanım hala çok acıyor. Doğum günün kutlu olsun oğlum...
Pinarcim cok üzüldüm canim, seni sadece bizler anlariz, inan her melek olan bebek benimmis gibi icim yaniyor. Sana Allah'tan sabir diliyorum. Suna cok emin ol ki, Allah bizler icin her zaman en hayirlisini verir. Sadece böyle düsünürsek hayata tutunabiliriz. Bu bizim imtihanimiz ve sabirla Insallah bu imtihani vermek nasip olur hepimize. Düsünsene bu hayat ne kadar cabuk geciyor. bize, eger isyan etmezsek ve Allah'a siginirsak sonsuz cocuk sevgisi müjdeleniyor. Yavrularimizdan hic ayrilmadan... Beni bu düsünceler sakinlestiriyor. Tabi ki cok zor, bazen ben de diplere vuruyorum, sonra yine böyle düsünerek cikiyorum. bizim hayatimiz böyle gececek, hep icimiz sizlayarak, ama bir o kadar da güclenmis olarak, bizler cok özel anneleriz, meleklerimiz bize büyük bir misyon yüklediler, onlar sayesinde her seye bakisimiz degisti ve Allaha daha da yaklastik. bizim simdi daha büyük sorumluluklarimiz var. bize verilen, bu dünya icin en aci, ama ebedi hayat icin cok büyük bir nimet. Bebeklerimizle bulusacagiz arkadasim.. biraz sabredelim, tamam mi?
Teşekkür ederim canım..Biliyorumki en iyi siz anlarsınız o yüzdende ailemden bile çok size sığındım..Kimse ile konuşasım gelmiyor herkes onu soruyor her konuştuğumda deliriyorum.. Evet haklısın allaha sığınmak en doğrusu ..İsyan etmiyorum asla ama ne biliim herkesi düşünüyorum, ondan bundan peydahlıyolar ,doğurup evlatlarını çöplere atıyolar...cami avlularına bırakıyolar.. hatta apartman boşluklarından atıyolar ama o yavrucaklara bişi olmuyor yaşıyolar turp gibi ama yurtlarda ama ben yıllr sonra dualarla bir yavrum oldu onuda kendi ellerimle toprağa koymak zorunda kaldım.. Bunları düşünmek bile beni çoook üzüyor.. Onun melek olduğunu düşünmek rahatlatıyor ama bi kere bile kucağıma alamadan toprağa vermiş olmakda dayanılmıyor işte...
Tek yaptığım sabretmek zaten...
Canım sağol.Prof.Dr.Engin ORAL.Nışantaşı ve Floryada muayenesi var.Cerrahpaşada aynı zamanda öğretim görevlisi..Ben dahil olmak üzere herkese tavsiye ederim..Dualarımdasın canım. Bu doktorun bence çok iyi canım. Soyadı neydi doktorunun. Bizim kızlara da söylerim onlarda bu kadar problemle benimle kim ilgilenir diyorlardı. Belki bir görüşürler...
canım allahtan sana bol bol sabırlar diliyorum..Hepimiz aynı yollardan geçtik.Bende canım oğlum keremimi 9 yıl tedavilerden geçerek kavuşmuştum ama 27 haftalık karnımda gelişme geriliğinden dolayı kaybettim.Ölü sezeryan doğum yaptım.7 ay sonra 3 ayrı tedaviler geçirdim ama hamile kalamadan e mücadelelerime deavm ediyorum..
allah senden razı olsun bengisu.doğru yerde olduğuma inanıyorum.C.tesi kontrollerden sonra tekrar arayıp bilgi vereeğim.Hayırlısı artık inş iyi haberlerle dönerimCanım ben Engin Beyi sana boşuna tavsiye etmedim. Kafasına takılınca işin ucunu bırakmıyor.İşine o kadar bağlı ki. Sabah 7 den akşam 8e 9a kadar full çalışıyor.Sorma o yoğunluğu ben her iki muayenesine de gittim 5 dk. oturcak vakti yok.Bak işte bundan sonraki yol haritanı çizmiş. Durmak yok yola devam. Çok sevindim. Tedavinle ilgili çözümler bulmana.Bebeğin bu sefer sana gelecek rahat ol. Herşey güzel olcak inşallah.
Başın sağolsun canım. Allah yardımcın olsun. Burda hepimiz aynı acıyı yaşadık ve hala yaşıyoruz. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Acın çok taze daha. Zamanla bu acıyla yaşamayı öğrenceksin.Meleklerimiz bize Allahın birer emanetiydi. Yine ona gitti. Ne güzel ki Allah yavrularımızı bizden daha çok seviyormuş ki onları yanına aldı. Rabbim meleklerimizi peygamberimizin yanında kevser havuzunun başında oynarken görmeyi nasip etsin.
Metenin doğum günü kutlu olsun. Şimdi cennetten annesini, babasını ve kardeşini izliyor. Çok mutlu annesi. Bugün Gül kokulun rüyana gelip sana kocaman sarılır inşallah.
Canım sağol.Prof.Dr.Engin ORAL.Nışantaşı ve Floryada muayenesi var.Cerrahpaşada aynı zamanda öğretim görevlisi..Ben dahil olmak üzere herkese tavsiye ederim..
canım allahtan sana bol bol sabırlar diliyorum..Hepimiz aynı yollardan geçtik.Bende canım oğlum keremimi 9 yıl tedavilerden geçerek kavuşmuştum ama 27 haftalık karnımda gelişme geriliğinden dolayı kaybettim.Ölü sezeryan doğum yaptım.7 ay sonra 3 ayrı tedaviler geçirdim ama hamile kalamadan e mücadelelerime deavm ediyorum..
Sayısız dr gezdim durdum hep.3 ay kapattım kendime hergün mezarı başında ağladım oğluma aldığım kyafetlere sarıldım durdum ama inan meleklerimizi böyle daha çok üzüyoruz.
Biri bana dediki bizler ağladıkça meleklerimiz mezarda su altında kalıyormuş ve o günü söz verdim kendime toparlanacağım bebeğime iyilik derken kötülük yapamam dedim.Spora başladım bol dualar ettim kendime bakmaya başladım..tabii aklıma gelince ağlamıyormuyum hayır ağlıyorum ama ona zarar verecek kadar değil..Kimse seni anlamaz bizden başka..ateş düştüğü yeri yakıyor bizlerde yandık onun için yanındayız.
Ben sayısız dr gezdim proflardan tut da doçlenre kadar.Şuan yeni bir dr buldum ve çok memnunm.Riskli gebelik üzerinde bilgili biri.3 tane arkadaşımın dr.
Prof Dr.Engin ORAL.Kendisi aynı zamanda cerrahpaşada öğretim görevlisidir.Bende kendimi onda güvende ve doğru yerde buldum.İstersen netten gir bak araştır git derim.
Sana birde genetik testleri yaptırmanı dilerim.Bende de kan pıhtılaşma çıktı.Gebeliğimde geri kalmaya başladığında göbekten kan sulandırıcı magnezyum balık hapı gibi şeyler kullansaydım toparlana bilinirdi ama işte dr vitamın dışında birşey vermedi.Sonuç ortada(
Canım teşekkür ederim. Yazdıklarınız hepinizin hem ağlattı hem de rahatlattı. Nasıl üstesinden gelicem bilmiyorum.Ama elbette zaman herşeyin ilacı olacak bunu biliyorum ama herkes aklından çıkart diyor. Ama asla çıkmıcak biliyorum sadece unutmuş gibi davranıcam .. Dediğiniz gibi tek tesellim cennette babaannesi ve dedesi karşılamış olması.. Canım kuzum o kadar miniktiki ona o kadar ilaç verdilerki.. Offff Dr Engin Beyi bende araştırıcam canım.. Cerrahpaşada yattım bende 18 gün ama karşılaşmadım kendisi ile.. İnşallah sende yavrunu en kısa zamanda kucağına alırsın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?