Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Rica ederim canım benim. Hepimiz ayn acıyı yaşıyor, aynı yollardan geçiyoruz. Keşke size daha çok yardımcı olabilsem, keşke elimden birşey gelse...

Canım benim keşke abinin düğün tarihini değiştirme imkanı olsaydı ama belki o da elinde olmayan nedenlerle tarihte bir değişiklik yapamıyordur. Sen için nasıl rahat edekse öyle davran. İnan bana herkes Yağmur için çok üzülmüştür ama herkesin de bizim kadar ya da bizim gibi üzülmesini bekleyemeyiz ki. Hiçkimsenin annemizin, babamızın hatta eşimizin bile bu acıyı bizim kadar hissetmesine, acımızı anlamasına imkan yok. Çünkü biz bebeklerimizi kendi bedenimizde büyüttük, her an varlıklarını hissettik. Onlar içinse varlıklarını hissedemedikleri afaki bir varlık, bir kavram kaybettikleri bu nedenle onların kabullenmesi ve normal hayata dönmesi daha kolay oluyor. Biz ise varlığını öğrendimiz ilk andan itibaren varlığımızı bebeklerimize adadığımız ve o andan itibaren onları hissetmeye başladığımız için asla unutamıyoruz. Bebeklerimiz öldüğünde bizim de bir yanımız ölüyor aslında ve bir daha eski halimize dönemiyoruz. İnsanların seni anlaması gibi bir beklenti içine giresen sadece kendini üzdüğünle kalırsın canım. Ateş düştüğü yeri yakıyor. bizim bağrımız yanıyor.

Mapcım erkeklerle kadınların olaylara yaklaşım şekli çok farklı. Eşlerimiz de tabi ki çok üzülüyorlar, üzülmemeleri mümkün mü onların da canından bir parça gitti ama onlar acılarını içlerinde yaşıyorlar ve ne kadar üzgün olurlarsa olsunlar başka şeylere de ilgi gösterebilme gibi bir yetenekleri var. Bizim gibi acılarını yaşarken kendilerini herkesden ve herşeyden soyutlamıyorlar o nedenle biz onları daha çabuk atlattı, normal hayatına çabuk geri döndü gibi görüyoruz. Benim eşim de hiç alakasız bir zamanda öyle bir cümle kuruveriyor ki içime işliyor, yüreğimi parçalıyor söylediği. Ne kadar içten ve derinden bir acı yaşadığını anlıyorum. Hele oğlumuzun mezarına gittiğimizde hıçkıra hıçkıra ağlamasına dayanamıyorum. Evet Allah bizden çocuklarımızı aldı ama en azından bize böyle eşler verdiği için şükretmemiz gerekir. Emin ol onlar da herşeye rağmen bizim gibi eşlere sahip oldukları için şükrediyorlardır. Emin ol eşin bir sürü çocuğu olup da yanında senin olmamandansa yanında yalnızca senin olmanı tercih eder.

Reactions: 2k1
yelzcim doğru söylüyosun üzülmek de haklısın biz acı çektiğimiz için yakınalrımızın da aynı şekilde etkileneceğini hissediyoruz aama olmuyo. sonuçta onunla hibişey paylaşamadıalr ve senin acın gibi acı çekmiyolr. bizse doğmamış yada doğup kısa süre yaşamış olsa da ilk andan itiaren neler neler paylaştık bebişlerimizle o yüzden ateş düştüğü yeri yakıyo. bunu bekelemn d enormal. enazından sana verdiği değerden bunu yapmasını istemişsindir. aam düğünler de çok streslidir belki elinde olmayan durumlar vardır. boşver sen bunları ve içinden ne geliyosa onu yap.gitmek istemiyosan gitme. zaten kardeşin niye gelmedi dediklerinde daha 1 aya oldu bebğini kaybetti dediklerinde onlaer bile kendilerin yaptığı haytayı anlıyacakalrdır.

evet kimse acımızı bizim gibi yaşayamaz.eşlerimizin daha sağlam durma çabaalrı sadece bizler için. ben d ediyorum unuttunmu oğlumuzu diyorum.nsıl unutulur bend esenin gibi bisürü hayalkurdum diyo ama senin acın daha büyük onu sen hissettin içinde diyo. hep benim kendime gelmem üzülmemem için uğraşıyo ama dalıp gidiyo ozman anlıyorum o gözlerindeki buğudan. onalr bizim en önemli destekçilerimiz onalra iyi bakmalıyız.benim hastaneye yetişemesek ya da anlamasam hayatımı kaybetme riskim varmış bunu doktorlardan duyunca ben sensiz ne yapardım dedi. o yüzden kendime gelmem için uğraşıp duruyo çünküü biliyo bu bebği hayatımın merkezine koyduğumu herşeyden çok sevdiğimi , çok istediğimi.ailen ya da arkadaşalrın senin gibi hissetmiyo.evet canımızdan can kopup gitti. bizim canıımız. nasıl bizim gii acırki. işte insanlardan çok büyük beklentilerimizin olması yanlış aslında. herkes bizim gibi olamaz. acıyı tatmayan da acı çekeni anlıyamıyo.insanalr hayalkırıklığına uğratabiliyo bazen.

Sevgili melek annesi arkadaşlarım, inanın hiçbirşey beni bu foruma girmek kadar rahatlatmıyor. Tanıştığım, birarada olduğum, yüzyüze görüştüğüm arkadaşım dediğim kişiler bile. Ben nasıl oluyor da dayanıyorum diye soruyorum bazan kendime.Sonra aklıma burası, buradakilerin yaşadığı ve birlikte paylaştıklarımız geliyor bazen birlikte ağlıyoruz bir mesajı okurken bazen umutlanıyoruz yeni bebekler için bazen öfkeleniyoruz hayata, insanlara ama en önemlisi acılar paylaştıkça azalıyor. Bitmese de...

Amin canım , hep birlikte o güzel günleri de görücez inşallah...Canım bence de bekleme , ben de 4 ay sonra korunmayı bırakmıştım ...En kısa zamanda daha doğrusu en doğru zaman da bebişlerimiz teker teker sağlıkla gelirler inşallah...

Canım ,Allahım acını tez zamanda acını hafifletecek bir bebek gönderir inşallah...

Canım benim rüyamı ne güzel yorumlamışsın öyle , içime büyük bir ferahlık geldi :) İnşallah 2 çocuğum olur ve ikisini de kucaklarım , ikisinide sağlıkla büyütürüm...İnşallah hem kız hem de erkek annesi olurum...Bir sürü boy boy çocuk istiyorum aslında :)

GÜnaydın canlarım.nasılsınz bugÜn.hayırlı cumalar hepınıze.bugÜn bol bol dua edelım. Saolun desteĞınız ıÇın ,benı okadar Çok rahatlatıyorsunuzkı kızlar ııyıkı varsınız.burda Çok rahatlıyorum ben ya.rabbım ınŞallah hepımıze bu yıl saĞlıklı bebekler verır.

Benı gÜnlerım aynı geÇıyor.hep evdeyım daha evden hıÇ Çıkmadım.az kaldı ŞÜkÜrler olsun haftaya 19 unda kırkım Çıkıyor.bebeĞım yaĞmurumun mezarınada gıdıcem ılk defa.onu orda topraĞın altında gÖrmek benı yıkacak gıbı gelıyor.vede doktora 23 Ünde gıdıcem.zaman geÇmıyor gıbıydı ama ŞÜkÜr geÇıyor ıŞte.bende ıŞ bakcam kendıme ya burasıda kÜÇÜk bıryer ama yınede araŞtırcam.en azından 4 ayım geÇene kadar oyalanırım ıŞ olmazsa kurslara yazılcam bÖyle olmuyor hep evde.

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 ay Allah iiliğini versin ,hiç güleceğim yoktu ,, evet ya hastalık oldu şu tarla cafe ,, bütün işimi gücümü bırakıp onlarla uğraşıyorum ,,bu arada senin villada hayırlı olsunkaydirigubbakcemile3

yorum yazmasamda burayı takip ediyorum ,, sizler ne kadar güzel dile getiriyrsunuz acılarınızı anlatıyorsunuz ,,ben böle şıkışıp kalmış gibi hissediyorum kendimi ,şu testin sonucundanda haber çıkmadı onada canım sıkılıyor ,, elim kolum bağlı bekliyorum ,,
premetecim senin çalışmalar nasıl gidiyor hadi güzel haberi bekliyoruz senden hayırlısıyla inş.
yelz cim sanaad hayırlı cumalar canım ,,Rabbim dualrımızı kabul etsin inş.:Saruboceq:
melekcim maşallah bebiş büyüyor canım :ecrin_bebek:,,Rabbim nazarlardan saklasın:Saruboceq:

kızlar merhabalar...nasılsınızmelek anneleriii...

biz de günleri deviriyoruz oğlumla..allahım vaktiyle doğup kucağıma aldığımı göstersin...
sizlerede en yakın zamanda allahım evlat hasretini dinderecek yaramazlar versin...

yelzcim seni tanımıyorumo nedenle yazdıklarımda hatalar seni kıracak şeyler olursa affet nolur...ama abinin düğün günü ile yavrunun kırkının çakışması kötü olmuş anlıyorum ama bide onun tarafından hatta gelinin tarafından bak birde...evet yavrun gitti en acı şey ama hayatta bir taraftan devam ediyor..
ben doğum yaptım 1 hafta içinde alt komşumuzun düğünü vardı..ben kesinlikle gidemem dedim.ki beni düşünerek tarih ayarlanmıştı...bu acıyla orada gülen insanlara tahammül edemem sanıyordum...ama son dakikada bende gidicem dedim..gittim evet herkes eğlenirken ben bebeğimi düşündüm gözlerimdoldu hep ama hayat devam ediyor...o insanları mutlu ettikçe bebeğiminde cennette mutlu olduğunu hisseettim...herkes tüm misafirler bir yana benim gelmemden o kadar memenun oldularki..hele ailem hayata döneceğimi farkettikleriiçin öyle mutluydularki...2gün sonra falan psikoterapistimde 2. randevum vardı..ona düğün vardı bu hafta dedim..inşallah gitmişsindir dedi..evet dedm..en doğrusunu yapmışsın gitmeseydin kızardım dedi..,
sende tek taraflı düşünme bu bencillik olur...ailen üzülmedi sanıyosun onlar için herşey senden daha zor...sana mı üzülsünler torunlarını kaybettiklerine mi üzülsünler..yoksa sen bu durumdayken abinin düğünüyle uğraşıp gelin tarafına karşı mahçup olmadan muratlarını mı yerlerine geitsinler...bence bencillik etme ve git düğüne...en azından şunu düşün yavrun cennette annem benim yüzümden herkesle arasını bozup daha da üzülecek diye huzursuz mu olsun??

sadece seninle aynı şeyleri yaşamışbiri olarak fikirlerim..seni yargılamıyorum..seni üzmekten çok korkuyorum ...canım benim acılar da sevinçlerde bizler için..

Sorma canım ya bende de hastalık oldu. İşyerinde facebook açılmıyor eve gidince soluğu çiftlikte alıyorum. Eşim kızıyor bana artık. Madem bu kadar meraklısın sana 2 dönüm tarla alayım git domates, biber ek hiç olmazsa onları yeriz diyor. Ya başlayacam senin şu teste artık valla bekle bekle bana bile sıkıntı geldi sıkılmakta haklısın. İnşallah bu ay çıkar da rahatlarsın. Benim çalışmalar pek iyi gitmiyor. Böyle görev bilinciyle, zorunlulukla bu iş yürümüyor. Ben de pek takmıyorum, kendimi zorlamıyorum artık olursa olur olmazsa olmaz. Açıkçası bu ay pek umutlu değilim. Herhalde vardır bir vakti zamanı Allah hayırlısını versin.

ahhh canım ben 20 gün filan geçince gittim bebğimin yanına çok zor gerçekten. benim meleğimin yanında bi melek daha yatıyo. ama şimdi gidecek gücü bulamıyorum kendimde. eşim biraz daha geçsin yine gidicez diyo. ama çarşıya çıkmak istediğimizde hep mezarlığın yanından geçiyoruz hep ağlamakla geçiyo o yollar.günler geçiyo ama nasıl her an oğlumu düşünüyorum ya bazen beynim patlıcak gibi geliyo. ben ikinci dönem okula dönüyorum ama dediğin gibi geçicek mi zman . eşim öle iyo. bak insan içine çıkınca farklı oluyo diyo. am ben farklı işte. Rabbim taz zamanda istediğimiz ilk ayda versin bebişleri de yaramızı saralım en azından.offffff bunu söylediğim anda bile bebğime karşı suçlu hissediyorum kendimi.

aslında çok güzel söylemişsin canım yelz için sen çünkü biraz daha zaman geçirdiğin için daha iyi yorumlayabiliyosun.biz şimdi acımızla herkesten aynı tepkiyi bekliyoruz ama doğru hayat diğerleri için akıp gidiyo. başkasının başına gelseydi bizim için d eakıp gitmiyecekmiydi. ben arkadaş toplantılarımız oluyo onlara bile katılmıyorum hiç. elimi eteğimi herşeyden çektim markete bile gitmiyorum. hep eşimin eline bi liste tutuşturuyorum .o da çok üzülüyo. dışarı çıkmadığım için ve bu gitgide bi korku haline dönüşüyo insanlarla yüzleşmek, dışarı çıkmak.

canım sen nzaman hamile kaldın. nekadar korundun. sen niye kaçıncı haftada kaybetmiştin bebğini. sen d emi hemen hamile kaldın. çok seviniyorum böle hamile olduğunuzu görünce en azından umutlanıyoruz.ama ben şu an bebğimi onunla yapacağımız şeylerin hayalleriyle avunmaktan başka bişey yapmıyorum.koptum herşeyden.

mrb arkadaşlar
umarım keyifler iyidir.
enfeksiyon kapmışım kızlar
sürekli yumurtalıklarımda karnımda ve belimde bir sancı bir agrı var.
haftasonu geldiği için doktura gidemedim.
ama hafta içi gidecegim inş.
dokturuma
doğum sancısı sanki.

canım ben 24 haftalık kızımı 3 temmuzda doğum yaptım ertesi gün kaybettik..sebep sölemediler açıkcası..herşey normalken kayıp gitti yavrum..30 ağustosta son adetimi oldum hamile kaldım...psikoterapiye götürdü annem beni daha 3 gün olmuştu doğum yapalı..korktular halimden..şimdi psikoterapistim enneme demiş nie hemen hamile kaldı ben 1 yıl bekle dedim demiş ama bebeğim ekimde doğacaktı.ekim ayını bomboş geçirirsem daha kötü olacaktım..

insan herşeyden kopuyor ama nereye kadar....hala kızım kalbimde ateş amaoğlum doğduğunda bana ihtiyacı var onun için iyiolmak zorundayım..

bence sizde yavrularınızın kardeşleri gelecek onlar için çabuk toparlanın..

haklısın canım
ben inanıyorum ki bebeklerimiz göbişlerimize geldiklerinde
biz eski halimize dönecegiz.
o neşeli bebeklerimiz için herşeyi yapacak kadınlar olacagız
inanıyorum ben buna.

Ben kendi adıma şunu söylemek istiyorum ki gelen yeni bebek veya bebekler beni yeniden o bebeklerimi hiç kaybetmeden önceki günlerime döndüremez. Zaten tekrar gebe olmayacağım ben.
Belki kolayca gebe kalabiliyor olsam bu kadar umutsuz olmazdım ama acım yine aynı olurdu. Benim tek avuntum cennetteki meleklerime kavuşma ümidi.

Reactions: 2k1

ne çabuk hamile kalmışsın. acı çekiyosun elbet aam buna fırsat kalmadan yeni bebğin gelmiş. normal doğumdu galiba. nekadar şanslısın. biz baya bekelmek ve bu zamanın nasıl geçeceğini hesap etmek zorundayız. ve zman geçmio. hergün bebğimi düşünmektan başım okadar ağrıyoki.offffffff kalbime beynime söz geçiremiyorum.

haklısın canım
ben inanıyorum ki bebeklerimiz göbişlerimize geldiklerinde
biz eski halimize dönecegiz.
o neşeli bebeklerimiz için herşeyi yapacak kadınlar olacagız
inanıyorum ben buna.

keşke sizn kadar kuvvetli olabilsem. ben hala öle diyemiyorum.geleceğe dair plan yapamıyorum.

niye canım. hamile kaalbildiysen yine kalırsın. niye olmasın tedaviyle ya da değil. neydi sorunun.ben de çok üzülüyorum başıma ağrılar giriyo hayata dönmelisin diyorum bunu yaşayan sen diilsin diyorum hep sizleri d eaklıam getirerek ama olmuo işte.

aynısını benim eşimde diyor.kaydirigubbakcemile3 ...

evet bende başlıcam artık şu teste...kötükedihüso
ewet haklısın canım hayırlı zamanda gelsin inş. bebeğin bu ay olmassa bir daha ki aya inş. hayırlısı olsun ,,

sweetbaby ,yelz ,, acılarınız daha çok taze ,, şu an belkide kötü bir kabus görüyorum sanıyorsunuz ,, ilk başlarda çok zor ama zamanla daha da alışacaksınız kabulleneceksiniz ,, Rabbim sabırlar versin , gönlünüze ferahlık versin inş. oğlumu kaybedeli 1 buçuk yıl oldu,unuttummu asla , ama hayat devam ediyor ,,alıştım kabullendim ,, artık anlatırken ağlamıyorum ,biliyorum ki meleğim cennette en güzel yerde içim rahat ,o Rabbime emanet ,onlar cennette mutlular şu an annelerinide üzgün görmek istemezler..

selam melek anneleri nasılsınız kusura bakmayın giremedim geçen hafta cumartesi annemler geldi bendeler daha...
geçen hafta cuma günü doktora gittim 1 tane yumuşom oluşmuş doktor hapa ragmen fazla olması lazımmış ama tek malesef çatlatma ignesi verdi vuruldum çalışmalar yapıldı şimdi 24 ocagı bekliyorum allahım neyle hayırlısa onu versin şansım az ama napalım ..
sizler nasılsınız geçmişe bakamıyorum öptüm hepinizi kocaman...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…