Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım öyle hissetmen çok normal sakın kendini suçlama. Hepimiz benzer hisleri yaşıyoruz. Anımız anımızı tutmuyor malesef. Bende de pıhtılaşma problemi çıktı. Hamilelik düşündüğümden beri coraspin, hamilelik haberi aldığım günden beri innohep iğne oldum her gün göbekten. Geçen hafta bugün 8 haftalık olması gereken ama 4 haftalık görünen gebeliğim sonlandırıldı. Benim de kafam karıştı o kadar ilaç kullandım niye böyle oldu diye. İnşallah genetikte sorun olmaz. Ben de senin gibi geçen sene 22 haziranda 25. haftalık doğan oğlumu 4 gün sonra kaybettim. Sen son düşüğünü ne zaman yaptın? Bence tüp bebek senin için çözüm değil. Şayet sorun pıhtılaşma ise hamile kalman çok zor değilse normal dene ve bence en baştan iyi ve ilgili doktor bul. Coraspine, innohep iğneye başlatır zaten doktorun. Bence ümitsiz olma. Benim ümitsizliğim ben kolay hamile kalıyorum ama malesef hamileliklerim zor oluyor. Çok şükür yaşayan oğlum var onu da çok zor şartlarda biraz hastanede 2 aya yakın evde yatarak dünyaya getirdim. Ondan önce 8 haftalık yine bir düşüğüm vardı. Genetikte sorun çıksa da çıkmasa da yine huzursuz olacağım. Çıkmazsa neden oldu böyle diye diken üstünde yeni bir hamileleik deneyeceğim. Çıkarsa da tüp bebek, pgt ile yaptıracağım. Bu sefer yine serklaj yaptıracağım. Yine erken doğmasın diye endişeli bir süreç geçireceğim. Ya da toptan yeni bir bebek fikrini sonsuza kadar kapatacağım hemen gidip spiral taktıracağım. Yoksa sürekli aklımda, ne iyi bir anne olabiliyorum, ne de iyi bir eş...

evet canım ne yazıkki bazıları için çok doğal olan şeyler bizim için mucize gibi. ben kürtajımı ocak sonu oldum. 1 ay korunduk 2 aydırda hamile kalamdım. zaten kolay hamile kalamıyorum yaşım 32 dolayısıyla panik yapıyorum o nedenle tüp fikri cazip geliyor. hayatta başka bir idealim yok tüm kazancımı bu yolda harcamaya razıyım. tek oğlumun söyleyemediği cümleleri yeni yavrumdan duymak için

peki bu şekilde davranarak birşeyleri değiştirebiliyormuyuz????karamsar olmak çoook üzülmek kaybettiklerimizi geri getirecekmi????tabiki hayır....bende tüpte olumsuz sonuç alınca aynı şeyleri hissettim..beceriksiz işe yaramaz...ama dahada kötü oldu herşey...kimse eşim ve ben im kadar üzülmedi tabiki...yani kendimize ettim...yani hayatı sadece kendimize zindan ediyoruz...artık çok daha farklı düşünüyorum...ebediyen çocuk sevgisini tadacağımızı biliyorum..ne büyük bir nimet aslında deği mi???...

sağlıklı çocuğu olanlar bunu bir becerilerinin sonucu olarak elde etmediler ki, insan eşine hamilelik haberi vermek ister, bebeğini kucağına vermek ister ama bunlar biz aciz insanoğlunun elinde değil ki, öyle olsaydı nice zengin insanlar var çocuk sahibi olamayan ve nive fakirlr var birçok çocuğu olan. mesele beceriklilik olsaydı tam tersi olması gerekmez miydi. herkesin imtihanı farklı. kimi olmyan çocuğuyla kimi olanla. kimi fakirlikle kimi zenginlikle, kimi de hastalıkla. ümitsizliğe düşmeyelim arkadaşlar, bizler büyük bir imtihandan geçmişiz, melek anneleri olmuşuz, anneler dayanıklı olur, güçlü olur, biliyorsunuz moral çok önemli hele ki hamile kalabilmek için. hamilelikler çoğunlukla yaz aylarında olurmuş, bu insanların daha fazla ilişkiye girdiklerinden dolayı dğil, tatilde insanlrın rahat olmasından kaynaklanıyormuş, önümüz yaz, ben inanıyorum ki hamilelik haberleri arka arkaya gelecek ve bebeklerinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alacaksınız. insan hamile kalmadan önce bi daha hamile kalamayacak gibi, hamile kaldıktan sonra da bbeğine kavuşamayacakmış gibi geliyor yaşanan acı tecrübelerden dolayı ama hepsi oluyor Allahın izniyle. bol bol dua edeceğiz kendimiz ve birbirimiz için ve moralimizi yüksek tutacağız, kalben ve zihnen inanacağız. ondan sonra da güzel günlerin keyfini çıkaracağız

Haklısın canım bazne kendimizi kaybediyoruz ki bu çok normal Allahım bizi sınamasın başka inşallah...

İnşallah olur canım. Benim de 34. İnsan yaş geçtikçe endişeleniyor malesef. Yumurta takibi filan yaptın mı? Bence bir doktor kontrolünde yaptır. Allah tez zamanda nasip eder inşallah...

Canımsın o kadar içim yandıki anneannenin hikayesine.. Allahım bizim için belkide bir mükafat bilmiyoruz ama ne biliim insanın içi dayanılmayacak kadar yanıyor... Peygamber efendimizin böyle bir şey yaşadığını bilmiyordum... Allahım başka acılar vermesin..

Ayyy kuşum yaa ağlattın beni kaç gündür tutuyordum kendimi artık ağlamıcam diyordum.. Yani babam bir hadisden bahsetmişti'' Sizin hayır bildiklerinize şer ,şer bildiklerinizde hayır vardır '' diyormuş hadisde onun için bende diyordum belkide hayırsız birşeyler olacaktı Allahım herşeyin en iyisini bilir diye...
Ama kimseye diyemediğim bir noktaya değindin ki o beni yaraladı işte..

eski karakterimden eser kalmadı, kendimi işe yaramaz beceksiz biri gibi görüyorum etrafımda herkes eşini mutlu etmiş gururla dolaşıyor ben ise ezik hissediyorum.

Dedinya işte o beni bitirdi çünkü bende kendimi öyle hissediyorum birkaçgündür.. Herşeyi kimseden yardım almadan kendi başıma yaptım hayatımda ..kimse el atmadı bir yardım etmedi ama ben bebeğimi dünyaya getirmeyi bile başlaramadım..Onu tutamadım..ona bakamadım içimde benim yüzümden oldu diye kafayı yiyorum... Eşim ne kadar da senin hiçbir hatan yok dese de ben hep kendimde buluyorum hatayı suçu..
Offf yine dağıldım bende yaa

Merhaba arkadaşlar. Bugün Eburcuyla görüştüm. Meşguldü fazla konuşamadık ama özet olarak bilgileri aldım. Eburcu 36. haftayı doldurduğu gün doğum yapmış, bebeği 2 gün küvezde kalmış şimdi evdeler ama Çınar'ın sarılık problemi varmış o nedenle evde fototerapi görecekmiş. Hatta Eburcu Çınar'ın fotoğraflarını facebooka koymuş oradan bakabilirsiniz çok tatlı bir bebek. Çok şükür bir arkadaşımız daha bebeğine kavuştu. Bakıyorum bekleyen arkadaşlarımızda bir umutsuzluk hakim. Arkadaşlar lütfen umutsuzluğa kapılmayın. Sizi çok iyi anlıyorum insan bekleme sürecinde kendini çok kötü hissediyor ama bu günler elbet geçecek. Listemize bakın kaç melek annesi yavrusuna kavuştu, kaçı da yakında kavuşacak. Bizim için de kolay olmadı acaba hamile kalabilecek miyiz diye düşündük, her adette üzüldük ağladık, bazılarımız yorucu tedavi süreçlerinden geçti, hamile kaldık bu sefer hamileliğimiz süresince acaba bebeğime birşey olacak mı diye her gün öldük öldük dirildik ama sonunda başardık SİZ DE BAŞARACAKSINIZ, SİZİN DE BEBEĞİNİZ OLACAK.

kızlaaar merhabaaa

cuma günü eşimin yemin töreni oldu ama ben malesef gidemedim malum bu halde ama eşim canımm benim herşeyim geldi 5 gün kaldı ve bu akşam yolcu ettim onu yarın sabah varıcak ve teslim olucak Allah'ın izniyle SİVASa gitti kızlar oralı olan varmı aramızda acaba????

kızımlada 36+3 olduk ve bebeğiminde Allah'ın izniyle gelmesine az kaldı arad bir sanki rahime çok baskı yapıo korkuyorum valla çıkacak diye Rabbim zamanında ve vaktinde kucağımıza almayı nasip eder inşallah.AMİNNN...

ayyy ne güzel yaaa gördüm resimlerini canım Allah analı babalı büyütsün dediğimiz sölersin RAbbim bizede yavrularımızı kucaklamayı ve büyütmeyi nasip etsin
sen tolgayı ne güzel 3 aylık yaptın bile maşallah size yaa 41 kere maşallah nasıl gidio bu arada premete annelik çok harika bir duygudur eminimki

maşallah annemize ve bebişimize allah analı babalı büyütsün rabbim isteyen herkese sağlıkla nasip etsin

kızlar çok sağolun allah hepinizden razı olsun, sizlerde biliyorsunuz bizim durumumuzda olan kadınların ruh halini sadece bizler anlarız sadece içimden geçenleri yazmıştım doğru olmadığını bile bile ama desteğiniz benim için çok önemli allah hepimizin karnına sonrada kucağına bebişlerimizi verecek inşallah. doğum yapmış arkadaşlara da allah bebeklerini bağışlasın rabbim.

Canım bu süreç çok üzücü ama şükret sağlıklı bir çocuğun var. Allah onun acısını göstermesin.

Bu söz bana da çok defa söylendi çoğu zaman sinir oldum. Bunda nasıl bir hayır var diye kendimi yedim. Bir ay kadar önce eltim 4.5 yaşındaki oğlunu kaybetti. Trombosit eksikliği vardı. Defalarca hastanede yattı, ameliyat oldu ve küçük bedeni daha fazla dayanamadı. Onu görünce bu sözün doğruluğuna inandım. Eltim keşke bu kadar büyümeseydi madem ölecekti daha küçükken ölseydi diyor. Böylesi daha zor yaaa.

Cici 22 bu forumdaki ilk arkadaşlarımdan biri sensin biri de Gelincik 37-34. Ben bebeğimi kaybettiğimde sizler de aynı acıyı yaşıyordunuz. Hep yanımda oldunuz. Ben 2. ye daha çabuk hamile kaldım ama kaybettim. Sonra gelincik hamile kaldı. Sen ise belirsizliklerden şikayet ediyordun. Rabbim her şeyin hayırlısını versin. Bak her şey yoluna girmiş. Eşin askerde sayılı günleri kalmış. Sen de bebeğine kavuşacaksın çok yakın zamanda. Mutluluğunuz perçinlenecek. Gelincik herhalde doğum yapmıştır. Sizin adınıza çok seviniyorum.

NİHSAV Yazdıkların tamamen benim düşüncelerimi ve yaşadıklarımı yansıtıyor. Benim28 haftalık bebeğim karnımda öldü. Testler sonucunda kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim. Hamilelikten önce coraspin folbiol hamilelikle clexana başladım. Yavrum 10 hafta 5 günlükken beni bıraktı. 4 ay geçti dr rahim yapısında bozukluk olabiliir dedi rahim filmi istedi ama ben artık buradaki drlara güvenimi kaybettim. Aydın da oturuyorum İzmir e gitmeyi düşünüyorum. Ama kime gideyim nerden başlayayım hiç bilemiyorum. Arabamız yok eşim çok isteksiz ben 30 yaşındayım ama kendimi çok güçsüz tükenmiş hissediyorum. Sen bahsettiğin testleri nerede yaptırdın? Merak ettim. Ben de kendimi çok kof görüyorum. Hiçbir işe yaramadığımı düşünüyorum. Herkesin çocuğu var. " Allah ım bunun bile çocuğu var. Aaaaaa bu yine mi hamile? Bir ben doğuramadım bebeğimi yaşatamadım eşimi de babalıktan mahrum ediyorum." diye kendimi yiyorum. Elime ne geçiyor?????? Koca bir hiç!!!!!!!! Ama beynim durmuyor sürekli bebek bebek bebek hamilelik deyip duruyor. Ne olacak halim bilmiyorum.

canım aynı düşüncelere sahiptim inanki insan bi yerden sonra öyle düşünüyo ama allahım sonunda mutlu ediyo...inancını asla yitirme bende yaşamaktan hiç zevk almazken şimdi dünyanın en mutlu insanlarından biriyim şükürler olsun senin acın daha fazla ama ortak noktamız aynı acıyı yaşamamız...

allahım kimsenin boynunu bükük bırakmasın,rabbim en kısa zamanda hepinizi güldürsün canlarım benim aynı şeyleri yaşadık ne bunalımlı günler geçirdik,9 ayın her gününü kaybetme korkusuyla yaşadık yüzüm güldü allahım hepinizide güldürsün...öpüyoruz eylülümle hepinizi

cnmmm benim bebeğimdede erken dogum sorunları oldu sanırım sendedeoldu benim sormak istediğim ulturasyon takibi yapıldımı cok zararı varmı ultrasyonun ??

canım oğlumda sorun 24 haftalıkken farkedildi ben 1 ay hastanede yattım 2 günde bir ultrason takibi yapıldı 29. haftamda da doğum gerçekleşti.ama benim oğlum 2 gün yaşayabildi anlayacağın ömrü olmayan yaşamıyo orda çok arkadaş edindim benden çok takibe alındılar hep problemli denildi ama ikizlerini sapasağlam aldılar kucaklarına...

Başın saolsun cnm benimmm.. ama sanırım suan dünyaalr güseli kızın var .. yani ultrasyonun zarar yok heraldeee.. korkuorum ya birde o vermesin bebeğime zarar..

28 mavi canım ben tetkiklerimi uludağ üniversitesinde yaptırdım, ama sende yaptırmış olmalısınki kan pıhtılaşması olduğunu biliyorsun, ama sakın pes etme sonra daha çok pişman oluruz keşke vakit varken uğraşsaydık diye ben artık hayatım boyunca kazandığım her bir kuruşu bu yolda harcanayı göze aldım tabi gerisi allahın takdiri kendini yanlız hissetme bende de oluyo hemde çok fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…