canım benimde durumum sana benziyor aslında sadece yaşayan çocuğum yok. tam 1 yıl önce 33 haftalık bebeğim karnımda öldü sezeryanla alındı ölüm sebebi bilinmiyor. Allahtan dedik 7 ay sonra yine hamile kaldım 8 haftalık karnımda öldü gittik kürtaj oldum. bebeğin genetik incelemesi yapıldı bişey çıkmadı yani bebeğin kromozom yapısında bir sorun yok dediler. sonra benim genetik tetkiklerim yapıldı bir değerimi düşük buldular bu değer kan pıhtılaşmasına neden olabilirmiş hamileliğimde kan sulandırıcı iğne kullanacakmışım. Bende tüp bebek yapmak istiyorum aslında sadece bu işlerden çok yorulduğum için zannediyorum 4-5 bin civarı ilaçlar dahil. ama ptg incelemeli olmasına gerek varmı tetkikler sonucunda karar verilir ama sen yinede yaşayan yavruna bak ve şükret bizler henüz kokularını duyamadık bazen delirecek gibi oluyorum. Hamile haberleri alınca dağılıyorum çok kötü bir insan oldum sanki. şükretmek çok önemli ama sürekli aynı dirayette olamıyorum malesef. eşim çok şikayetçi tamamen başka bir insan oldum. eski karakterimden eser kalmadı, kendimi işe yaramaz beceksiz biri gibi görüyorum etrafımda herkes eşini mutlu etmiş gururla dolaşıyor ben ise ezik hissediyorum. neyse kızlar moralinizi bozdum karamsar anlarımdan biri
Canım öyle hissetmen çok normal sakın kendini suçlama. Hepimiz benzer hisleri yaşıyoruz. Anımız anımızı tutmuyor malesef. Bende de pıhtılaşma problemi çıktı. Hamilelik düşündüğümden beri coraspin, hamilelik haberi aldığım günden beri innohep iğne oldum her gün göbekten. Geçen hafta bugün 8 haftalık olması gereken ama 4 haftalık görünen gebeliğim sonlandırıldı. Benim de kafam karıştı o kadar ilaç kullandım niye böyle oldu diye. İnşallah genetikte sorun olmaz. Ben de senin gibi geçen sene 22 haziranda 25. haftalık doğan oğlumu 4 gün sonra kaybettim. Sen son düşüğünü ne zaman yaptın? Bence tüp bebek senin için çözüm değil. Şayet sorun pıhtılaşma ise hamile kalman çok zor değilse normal dene ve bence en baştan iyi ve ilgili doktor bul. Coraspine, innohep iğneye başlatır zaten doktorun. Bence ümitsiz olma. Benim ümitsizliğim ben kolay hamile kalıyorum ama malesef hamileliklerim zor oluyor. Çok şükür yaşayan oğlum var onu da çok zor şartlarda biraz hastanede 2 aya yakın evde yatarak dünyaya getirdim. Ondan önce 8 haftalık yine bir düşüğüm vardı. Genetikte sorun çıksa da çıkmasa da yine huzursuz olacağım. Çıkmazsa neden oldu böyle diye diken üstünde yeni bir hamileleik deneyeceğim. Çıkarsa da tüp bebek, pgt ile yaptıracağım. Bu sefer yine serklaj yaptıracağım. Yine erken doğmasın diye endişeli bir süreç geçireceğim. Ya da toptan yeni bir bebek fikrini sonsuza kadar kapatacağım hemen gidip spiral taktıracağım. Yoksa sürekli aklımda, ne iyi bir anne olabiliyorum, ne de iyi bir eş...
canım benimde durumum sana benziyor aslında sadece yaşayan çocuğum yok. tam 1 yıl önce 33 haftalık bebeğim karnımda öldü sezeryanla alındı ölüm sebebi bilinmiyor. Allahtan dedik 7 ay sonra yine hamile kaldım 8 haftalık karnımda öldü gittik kürtaj oldum. bebeğin genetik incelemesi yapıldı bişey çıkmadı yani bebeğin kromozom yapısında bir sorun yok dediler. sonra benim genetik tetkiklerim yapıldı bir değerimi düşük buldular bu değer kan pıhtılaşmasına neden olabilirmiş hamileliğimde kan sulandırıcı iğne kullanacakmışım. Bende tüp bebek yapmak istiyorum aslında sadece bu işlerden çok yorulduğum için zannediyorum 4-5 bin civarı ilaçlar dahil. ama ptg incelemeli olmasına gerek varmı tetkikler sonucunda karar verilir ama sen yinede yaşayan yavruna bak ve şükret bizler henüz kokularını duyamadık bazen delirecek gibi oluyorum. Hamile haberleri alınca dağılıyorum çok kötü bir insan oldum sanki. şükretmek çok önemli ama sürekli aynı dirayette olamıyorum malesef. eşim çok şikayetçi tamamen başka bir insan oldum. eski karakterimden eser kalmadı, kendimi işe yaramaz beceksiz biri gibi görüyorum etrafımda herkes eşini mutlu etmiş gururla dolaşıyor ben ise ezik hissediyorum. neyse kızlar moralinizi bozdum karamsar anlarımdan biri
peki bu şekilde davranarak birşeyleri değiştirebiliyormuyuz????karamsar olmak çoook üzülmek kaybettiklerimizi geri getirecekmi????tabiki hayır....bende tüpte olumsuz sonuç alınca aynı şeyleri hissettim..beceriksiz işe yaramaz...ama dahada kötü oldu herşey...kimse eşim ve ben im kadar üzülmedi tabiki...yani kendimize ettim...yani hayatı sadece kendimize zindan ediyoruz...artık çok daha farklı düşünüyorum...ebediyen çocuk sevgisini tadacağımızı biliyorum..ne büyük bir nimet aslında deği mi???...
ht pinar sen de sağol arkadaşım. Hayat değil bu dediğimide istemeden isyana girdiğimi fark ettim ben de sonradan. Ama o an yavrumu kaybedişimin 3. senesinin olmasının da etkisi ile öyle dolmuştum ve öyle umutsuzlüğa düşmüştüm ki... Sadece bana değil kimseye böyle şeyler yaşatmasın Rabbim.
evet canım ne yazıkki bazıları için çok doğal olan şeyler bizim için mucize gibi. ben kürtajımı ocak sonu oldum. 1 ay korunduk 2 aydırda hamile kalamdım. zaten kolay hamile kalamıyorum yaşım 32 dolayısıyla panik yapıyorum o nedenle tüp fikri cazip geliyor. hayatta başka bir idealim yok tüm kazancımı bu yolda harcamaya razıyım. tek oğlumun söyleyemediği cümleleri yeni yavrumdan duymak için
evet canım dediğin gibi, acı hiiç gçmiyor. Rabbime şükürler olsun sağlıklı ve güzel bir kızım var ama ona her bakışımda meleğim geliyor aklıma, zor tutuyorum kendimi ve içimden bir cümlecik geçiveriyor ister istemez:meleğim daha güzeldi. tabi çok şükretmek gerekiyor, kızım bizim için büyük umut oldu, şifa oldu. Rabbimden dileğim bu güzel duyguyu buradaki tüm arkdaşlarıma ve bebek sahibi olmak isteyen herkese nasip etsin. bizim imtihanımız da böyleymiş ve sonundaki büyük mükafatı düşününce insanın içine su serpiliyor. kolay değil yaşadıklarımız. daha önce de anlatmıştım, okumayanlar için bir daha yazayım. anneannem geçen yıl 85 yaşındayken vefat etti, 1950lerde 3 aylık bir bebeği vefat etmiş. anneannemin vefatından sonra bir yakınımız rüyasını anlatmış, rüyasında çok güzel, yeşillikli, ortasından dere akan bir yerdelermiş, anneannem hızlı bir şekilde dere boyunca koşturuyormuş, rüyayı gören, dur yenge nereye koşuyorsn diye sormuş, recep(vefat eden bebeğin ismi) beni bekliyor demiş, bakmış recep derenin diğer kıyısında, yenge dur geçemezsin demiş, anneannem yine, recep beni bekliyo recep beni bekliyor diye diye derenin içine girmiş ki rüyayı gören uyanmış, bu rüyayı duyduğumda hem tüylerim diken diken olmuştu hem de içime bir rahatlık gelmişti, onlar bizi bekliyor arkadaşlar, Peygamberimizin dediği gibi hasretle bekliyorlar, hem Peygamberimiz de aynı sıkıntıyı yaşamış.
Merhaba arkadaşlar. Bugün Eburcuyla görüştüm. Meşguldü fazla konuşamadık ama özet olarak bilgileri aldım. Eburcu 36. haftayı doldurduğu gün doğum yapmış, bebeği 2 gün küvezde kalmış şimdi evdeler ama Çınar'ın sarılık problemi varmış o nedenle evde fototerapi görecekmiş. Hatta Eburcu Çınar'ın fotoğraflarını facebooka koymuş oradan bakabilirsiniz çok tatlı bir bebek. Çok şükür bir arkadaşımız daha bebeğine kavuştu. Bakıyorum bekleyen arkadaşlarımızda bir umutsuzluk hakim. Arkadaşlar lütfen umutsuzluğa kapılmayın. Sizi çok iyi anlıyorum insan bekleme sürecinde kendini çok kötü hissediyor ama bu günler elbet geçecek. Listemize bakın kaç melek annesi yavrusuna kavuştu, kaçı da yakında kavuşacak. Bizim için de kolay olmadı acaba hamile kalabilecek miyiz diye düşündük, her adette üzüldük ağladık, bazılarımız yorucu tedavi süreçlerinden geçti, hamile kaldık bu sefer hamileliğimiz süresince acaba bebeğime birşey olacak mı diye her gün öldük öldük dirildik ama sonunda başardık SİZ DE BAŞARACAKSINIZ, SİZİN DE BEBEĞİNİZ OLACAK.
Merhaba arkadaşlar. Bugün Eburcuyla görüştüm. Meşguldü fazla konuşamadık ama özet olarak bilgileri aldım. Eburcu 36. haftayı doldurduğu gün doğum yapmış, bebeği 2 gün küvezde kalmış şimdi evdeler ama Çınar'ın sarılık problemi varmış o nedenle evde fototerapi görecekmiş. Hatta Eburcu Çınar'ın fotoğraflarını facebooka koymuş oradan bakabilirsiniz çok tatlı bir bebek. Çok şükür bir arkadaşımız daha bebeğine kavuştu. Bakıyorum bekleyen arkadaşlarımızda bir umutsuzluk hakim. Arkadaşlar lütfen umutsuzluğa kapılmayın. Sizi çok iyi anlıyorum insan bekleme sürecinde kendini çok kötü hissediyor ama bu günler elbet geçecek. Listemize bakın kaç melek annesi yavrusuna kavuştu, kaçı da yakında kavuşacak. Bizim için de kolay olmadı acaba hamile kalabilecek miyiz diye düşündük, her adette üzüldük ağladık, bazılarımız yorucu tedavi süreçlerinden geçti, hamile kaldık bu sefer hamileliğimiz süresince acaba bebeğime birşey olacak mı diye her gün öldük öldük dirildik ama sonunda başardık SİZ DE BAŞARACAKSINIZ, SİZİN DE BEBEĞİNİZ OLACAK.
Canım bu süreç çok üzücü ama şükret sağlıklı bir çocuğun var. Allah onun acısını göstermesin.Canım öyle hissetmen çok normal sakın kendini suçlama. Hepimiz benzer hisleri yaşıyoruz. Anımız anımızı tutmuyor malesef. Bende de pıhtılaşma problemi çıktı. Hamilelik düşündüğümden beri coraspin, hamilelik haberi aldığım günden beri innohep iğne oldum her gün göbekten. Geçen hafta bugün 8 haftalık olması gereken ama 4 haftalık görünen gebeliğim sonlandırıldı. Benim de kafam karıştı o kadar ilaç kullandım niye böyle oldu diye. İnşallah genetikte sorun olmaz. Ben de senin gibi geçen sene 22 haziranda 25. haftalık doğan oğlumu 4 gün sonra kaybettim. Sen son düşüğünü ne zaman yaptın? Bence tüp bebek senin için çözüm değil. Şayet sorun pıhtılaşma ise hamile kalman çok zor değilse normal dene ve bence en baştan iyi ve ilgili doktor bul. Coraspine, innohep iğneye başlatır zaten doktorun. Bence ümitsiz olma. Benim ümitsizliğim ben kolay hamile kalıyorum ama malesef hamileliklerim zor oluyor. Çok şükür yaşayan oğlum var onu da çok zor şartlarda biraz hastanede 2 aya yakın evde yatarak dünyaya getirdim. Ondan önce 8 haftalık yine bir düşüğüm vardı. Genetikte sorun çıksa da çıkmasa da yine huzursuz olacağım. Çıkmazsa neden oldu böyle diye diken üstünde yeni bir hamileleik deneyeceğim. Çıkarsa da tüp bebek, pgt ile yaptıracağım. Bu sefer yine serklaj yaptıracağım. Yine erken doğmasın diye endişeli bir süreç geçireceğim. Ya da toptan yeni bir bebek fikrini sonsuza kadar kapatacağım hemen gidip spiral taktıracağım. Yoksa sürekli aklımda, ne iyi bir anne olabiliyorum, ne de iyi bir eş...
Ayyy kuşum yaa ağlattın beni kaç gündür tutuyordum kendimi artık ağlamıcam diyordum.. Yani babam bir hadisden bahsetmişti'' Sizin hayır bildiklerinize şer ,şer bildiklerinizde hayır vardır '' diyormuş hadisde onun için bende diyordum belkide hayırsız birşeyler olacaktı Allahım herşeyin en iyisini bilir diye...
Ama kimseye diyemediğim bir noktaya değindin ki o beni yaraladı işte..
eski karakterimden eser kalmadı, kendimi işe yaramaz beceksiz biri gibi görüyorum etrafımda herkes eşini mutlu etmiş gururla dolaşıyor ben ise ezik hissediyorum.
Dedinya işte o beni bitirdi çünkü bende kendimi öyle hissediyorum birkaçgündür.. Herşeyi kimseden yardım almadan kendi başıma yaptım hayatımda ..kimse el atmadı bir yardım etmedi ama ben bebeğimi dünyaya getirmeyi bile başlaramadım..Onu tutamadım..ona bakamadım içimde benim yüzümden oldu diye kafayı yiyorum... Eşim ne kadar da senin hiçbir hatan yok dese de ben hep kendimde buluyorum hatayı suçu..
Offf yine dağıldım bende yaa
kızlaaar merhabaaa
cuma günü eşimin yemin töreni oldu ama ben malesef gidemedim malum bu halde ama eşim canımm benim herşeyim geldi 5 gün kaldı ve bu akşam yolcu ettim onu yarın sabah varıcak ve teslim olucak Allah'ın izniyle SİVASa gitti kızlar oralı olan varmı aramızda acaba????
kızımlada 36+3 olduk ve bebeğiminde Allah'ın izniyle gelmesine az kaldı arad bir sanki rahime çok baskı yapıo korkuyorum valla çıkacak diye Rabbim zamanında ve vaktinde kucağımıza almayı nasip eder inşallah.AMİNNN...
chnb çok sağol arkadaşım bu yazı için.
bugün benim ilk meleğimin toprağa verilişinin 3. yılı .
meleğimi cannete uğurladın bunu biliyorum ama isyan etmiyorum ama çoooookkkk üzülüyorum.
ben o gittikten sonra yeniden bebk sahibi olma için uğraştım ama tekrar ve bu sefer ikizlerimi yitirdim bu dayanlmaz bir acı dayanıyormuş gibi yapıyorum ama ben hayatımı noktaladım sadece yaşıyorum. Hayat değil bu...
allahım kimsenin boynunu bükük bırakmasın,rabbim en kısa zamanda hepinizi güldürsün canlarım benim aynı şeyleri yaşadık ne bunalımlı günler geçirdik,9 ayın her gününü kaybetme korkusuyla yaşadık yüzüm güldü allahım hepinizide güldürsün...öpüyoruz eylülümle hepinizi
canım oğlumda sorun 24 haftalıkken farkedildi ben 1 ay hastanede yattım 2 günde bir ultrason takibi yapıldı 29. haftamda da doğum gerçekleşti.ama benim oğlum 2 gün yaşayabildi anlayacağın ömrü olmayan yaşamıyo orda çok arkadaş edindim benden çok takibe alındılar hep problemli denildi ama ikizlerini sapasağlam aldılar kucaklarına...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?