Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Insallah canim. Biliyormusun chnb oglumu 22 haziranda topraga verdik bizde ( Allah sabir versin. 22 haziran sanada banada zor gün... Insallah Allah bundan sonra yüzümüzü güldürür hepimizin...

cici bu haftalara sağlıkla gebeliğini taşımışsın inşallah sağlıkla da kucağına alacaksın 2750 gr güzel bir ağırlık, şu an stres yapmak sana ve bebeğine zarar vermekten başka işe yaramaz.

eburcu, plasenta previa vardı sende öyle hatırlıyorum bundan dolayı oldu herhalde o korkunç kanama. Ben de ikizlerimde 13. haftada yaşadım tabii ilerlemiş bir gebelikteki kadar değildi kanamam ama yazını okuyunca o gece yaşadığım şoku hatırladım saniye saniye eşimle hastaneye gidişimiz taksiye bindik radyoda çalan şarkıyı bile hatırlıyorum. Ben mi çok abartıyorum ama hiçbirşey unutulmuyor onları o kadar çok özledim ki... Neyse, Çınar'a Rabbim uzun ömürler versin annesiyle babasıyla ve sağlıkla büyüsün. Sabrettin umudunu yitirmedi çabaladın ve meyvesini aldın.

Doğum günü kutlu olsun minik meleğin. Allah senin ve babasının sabrını arttırsın. Biz her sene böyle içimiz yanarak büyümeyen bebeklerimizin doğum gününü kutlayacağız. Benimkinin de ölüm yıldönümü 23 haziran 2 sene dolacak Bahar, yaz herkese mutluluk getirirken bizim ömrümüzü çalmış.

İnşallah gönlüne göre olur ve oğlunun çok güzel anlaşacağı bir belki de iki kardeşi olur. Kayıplar ve istek konusunda haklısın ben bu da Allah'tan diye düşünüyorum. Düşüyoruz ama yine de yola devam ediyoruz.

PREMETE ciğim üşenmeden yazan ellerin dert görmesin. Ben Namık DEMİR'İ çok beğendim pıhtı uzmanı ise tabiki tercihimi ondan yana kullanırım. Makineleri de çok gelişmiş her ayrıntıyı gösteriyor. Öğretmen olduğum için sağlık güvencem var ama Kent Hastanesi'nin devletle anlaşması yok sanırım. Geçen sene 210 lira ödemiştik. Ben bu parayı da gözden çıkarırım ama sadece muayeneyle iş bitmiyor ki tahliller var. Bir de baktığım zaman burdaki arkadaşların birçoğu son dönemlerini hastanede yatarak geçirdi. Ya benim de yatmam gerekirse özel hastaneye para yetiştiremeyiz. Üniversite isteğim sırf bu yüzden. Sermet SAĞOL'dan çok paracı diye bahsediliyor. İlgisizlikleri de cabasıymış. Fuat AKERCAN üniversiteyle bağlantılı olduğu için düşündürüyor.Bilsem ki Namık DEMİR ekibindeki kişilerle temasa geçecek beni gerektiği yerlerde Dokuz Eylül e gönderecek hiç düşünmden randevu alırım. Benim ilk hamileliğimde dr rahimde perdeden şüphelenmişti. İkinci hamileliğimin önce dr a bunu söyledim. Rahim filmine hiç gerek yok dedi. Düşükten sonra da senden bir rahim filmi alalım dedi. Doğrudan yeni başladığım dra yaptırmak istiyorum. Prof lar genelde başka yerlerde yapılanları kabul etmiyorlar. Benim çok işim var yani.... Sen yine Fuat Bey'in telefonunu yazarsan sevinirim.

Çanakkale'ye hiç geldin mi bilmiyorum ama ben tatillerde genelde ordayım. Gelirsen boğaza karşı sana bir şeyler ikram etmek isterim.

CİCİ 22 Çok üzüldüm canım yaaaa valla hiç nazarım değmez. Gözlerim de renkli değil. Benim sana ilk mesajımdan sonra kem gözlerden koruma mesajı atılmıştı. O zaman ben yanlış mı anlaşıldım diye düşündüm. Allah'ın izniyle bebişini kucağına sağ salim alacaksın canım moralini bozma. İlk haftalarda bir, ileri haftalarda iki hafta gerilik normal sayılıyor dr seni korkutmuş. Kızımız annesini hiç üzmeden gelecek.

EBURCU Kıyamam sana yaaaa. Umut Çınar ı kollarına aldın kokusunu duyuyorsun dokunuyorsun ama yine de kayıpların için üzülüyorsun. Ben hep sağlıklı bir bebeğim olursa unuturum daha az üzülürüm diye düşünüyordum ama demek ki üzüntü hiç değişmiyor. Umut adıyla yaşasın size umut olsun. Allah acısını göstermesin. Güle güle büyüt.

SİNANNURAY Dra başlamışsın canım hayırlı olsun. Yanlış anlamdıysam korunmayı da bırakmışsınız. Sen pek beklemiyorsun hamileliği. İnşallah tez zamanda hamile kalır, zamanında sağlıkla alırsın bebişi kucağına.

merhaba canlar...
inşallah hepiniz iyisinizdir,bizde kızımla yuvarlanıp gidiyoruz.önceden geçmek bilmeyen günler artık su gibi gidiyo hiç bişey yetiştiremiyoruz.zaman sizin içinde umarım erken geçer ve minikleriniz bir an önce kucağınıza gelr.

oğlumun mezarını yaptırmak istedim...bugün yarın derken zaman geçti bile...ama mezar taşına anne ismi yazılmazmış niye olduğunu merak ettim acaba günahımı var.bende eşime yaptırmayın ozaman bi araştırayım dedim bu konuda bilgisi olanlar bana yardımcı olsun çok üzüldüm doğuran ben ama niye benim ismimi yazmıyolar diye...

eylülümde hepinizi öpüyo teyzeleri....

Son düzenleme:
Canım yaa hiç duymadım öyle birşey hatta senin için araştırdım birazz birkaç sitede hiç öyle bir şey yok yaani
mezar taşlarına; ölenin adı, soyadı, doğum ve ölüm tarihi, baba ya da anne adı, eşinin adı, kimi zaman sülâlesi, babasının veya kendi lâkabı, çevre köy ve ilçelerden olanlar için nereli olduğu, mesleği yazılır, bazen fotoğrafı da konur. Bunun yanı sıra, fatiha istekleri, şiir, beyit ve özdeyişler ile ölüm nedeni, sürdüğü hayatın mutsuzluğu veya kaza kurbanı olduğu gibi ifadeler dramatik ve dokunaklı bir biçimde yazılmaktadır.

Haram olan vasiyetler: Haram bir işin yapılması için vasiyette bulunulması ittifakla haramdır. Mesela, bir Müslümanın kilise yapılması, şarap fabrikası inşası gibi haram olan bir şeyi vasiyet etmesi haramdır. Bu tür vasiyetlere uyulmaz.

Söylenmesi okunması haram olan sözleri mezar taşına yazmak doğru olmaz. “Şeriatça bazı savtlar (dinî bakımdan bazı sesler) helâl, bazıları haram kılınmıştır. Evet, ulvî hüzünleri, Rabbanî aşkları iras eden (hatırlatan) sesler helâldir. Yetimane hüzünleri, nefsanî şehevâtı tahrik eden sesler haramdır. Şeriatın tayin etmediği kısım ise senin ruhuna, vicdanına yaptığı tesire göre hüküm alır.”1
Bunun dışında yazılabilir diyor canım bence o mezarcı alışmadığı içindir..

Son düzenleme:

Ben de bilmiyorum. Biz definden 3-4 gün sonra yaptırdık. Baba adı, bebek ismi, doğum ölüm tarihi ve ruhuna fatiha yazıldı. Bir de küçük , kuşların su içebileceği bir bölüm yapıldı...

Sağ olasın inşalah canım...

Tarihler ne yakın. Benimde 22 haziranda 1. doğum günü. 27 Haziran vefat günü. 28 haziran defin günü... Dediğin ne kadar doğru. 10 Mayıs 2011 de de kürtaj oldum. Bir sene arayla iki yazım da ne kötü geçmişolacak. Rabbim daha kötülerinden korusun. Ben ilk bebeğimi de son bebeğimi de anneler gününde kaybettim bu kadar tevafuk beni daha da hüzünlendiriyor...

Insallah canim. Biliyormusun chnb oglumu 22 haziranda topraga verdik bizde ( Allah sabir versin. 22 haziran sanada banada zor gün... Insallah Allah bundan sonra yüzümüzü güldürür hepimizin...

Off canım. Gerçekten ne zor günler geçiriyoruz. Hep rol yapıyorum mutluluk rolü ama kafam sürekli başka yerde. Hiç bir şeye konsantre olamıyorum. Dua edin kızlar inşallah genetik sonucum güzel gelir inşallah.... Bu arada Papatyadan haberi olan var mı?

Bu arada 22 haziran 2010 da 25 haftalık doğan bebeğe biz genetik ya da patolojiye göndermedik. Sizler göndermiş miydiniz? Sonrasında ne dendi? Nasıl bir tedavi yolu izlendi. Benim sonra düşük oldu. Bu genetiğe gitti.

Canım ben hiç öyle birşey duymadım. Mete'nin mezar taşında benim de babasının da ismi yazıyor.

Canım özel mesaj attım. Yazmayı unuttuğum bir kaç şey olmuş. Yatış gerektiğinde ya da erken doğum durumunda Namık Hoca'nın bir kaç kişiyi Kent'ten Dokuz Eylül'e yolladığını biliyorum ama o zamanlar bir ayağı Dokuz Eylül'deydi şimdi istifa etti bu durumda yine oraya gönderebilir mi bilmiyorum. İmkanın varsa özel sağlık sigortası yaptırabilirsin Bengisu yazmıştı hamilelikten 3 ay önce başlanırsa doğum dahil herşeyi karşılıyormuş. Yoksa dediğin gibi yatış durumunda altından kalkmak imkansız çünkü Kent'in 1 geceliği 600 TL.
Zaman zaqman Çanakkale'ye geliyoruz. İnşallah birgün Çanakkale ya da İzmir'de biraraya gelmek nasip olur.

İnşallah bunlar yaşadığın son acılar olur ve bu yazdan itibaren artık senin de yüzün güler.

Canim bizde oglumun mezarini yaptirdik. Günah olup olmadigini duymadim oglumum mezarindada baba adi dogum tarihi ölüm tarihi ruhuna Fatiha diye yaziyor. Genelde hep baba adi yaziyor ama günah oldugunu sanmiyorum...Ben de bazen keske ana adinida yazdirtsaydik diyorum kendi kendime...

cici strese girip bebeğinide üzme canım , çok şükür riskli dönemleri atlattın artık 37 den sonrası doğum belliki narin bir bebiş olacak o yüzden geri görünüyordur , hem bazen küçük olmaları daha ii oluyor , ben kızımın 3700 doğduğuna sevinememiştim doktoru zayıf olsaydı ciğerlerindeki suyu daha kolay atar küveze gerek kalmaz demişti.

eburcu kanamanı duyunca çok şaşırdım gerçekten Rabbim korumuş seni ve bebeğini , şimdi bebişine doya doya sarılmak ve koklamak zamanı , geçmişi düşünüp daha fazla üzme kendini,onlar melek ve en güzel yerde.

özlemimsin anne ismini yazmanın bir günahı varmı yokmu bilmiyorum ama oğlumun mezar taşındada sadece baba adı yazıyor,

sinannuray canım hakkında en hayırlısı olur inş. canım dualrım seninle ve bütün melek anneleriyle.

Seblev de doğum yapmış facebookta gördüm. Hoşgeldin Kuzey. Seblevcim gözünüz aydın canım. Allah sağlıkla, mutlulukla büyütmeyi nasip etsin. Çok şükür Allah teker teker yüzümüzü güldürüyor. İnşallah burada bebeğine kavuşmayan hiç kimse kalmayacak umudunuzu kaybetmeyin kızlar. Bu arada Cici'den haberi olan var mı?

ohhh ne güzel bebişler artıyo sürekli allahım dahada artsın inşallah...

mezar konusuna gelince valla ne yalan söyleyeyim canlarım benim adımı yazmayacaklarını duyunca çok üzüldüm zoruma gitti yani...bende yazdırmak istiyorum ...bu arada hepinize teşekkür ediyorum .

Maşallah bebişlere gün geçtikçe çoğalıyorlar , Rabbim nazardan korusun en kıymetlilerimizi ,burda herkesbu güzel duyguları tadacak inş. ama biraz sabırr herşeyin bir zamanı var hayırlısıyla hayırlı zamanda gelsinler inş.

Sağol canım ALLAH a şükür sağ salim aldım kucağıma rabbim isteyen herkeze nasip etsin inşallah...

merhaba kızlar...bizde kızımla 38+5 olduk bugün....maşallah bizeeee...

bugünün yüzü suyu hürmetine Rabbim gönlünüzden geçenleri hakkınızda hayırlı etsin hakkımızda hayırlı olanları gönlümüze Razı etsin....Regaib kandiliniz mübarek olsunnnnn.........

kızlar hepinize teşekkür ederim kızıma kavuşmama Allah'ın izniyle az kaldı Rabbim bu günün yüzü suyu hürmetine onu bana bağışlasın ve bütün askerlerimizide korusun eşimlede kavuştursun bizi birbirimize inşallah amiiiinnnnnnnnn....

Sağol canım ALLAH a şükür sağ salim aldım kucağıma rabbim isteyen herkeze nasip etsin inşallah...

canımm Allah analı babalı büyütsün aminn darısı bize inşallah....

28mavicim canım öle düşünme bende üzülürüm sonra burda kimsenin nazarı değmez birbirine canım her zman birbirimize destek olduk burda sende en kısa zamnda toparlan ve bu kervana katıl canım

merhaba güzel anneler....

hepinizin kandili mübarek olsun,allahım bu gecede gönlünüzden geçen bütün güzellikleri siz yaşatsın inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…