Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

selamm kızlarrrr size uzun zamandır yazmadım kusura bakmayınn nasılsınızzz geçmişi şöyle bir okudum iyi kötü herkez yuvarlanıp gidiyor..
bende iyiyim tayinciyiz elazığa tayin cıktı ev toplama telaşı falan derken baya yoğun geciyor..
bebeğimin cinsiyetini öğrendim oğluşum olucak allah izin verirse rabbim bütün hamilelerin bebeklerini sağ salim zamanında kucaklamayı nasip etsin..
birde gecen hafta kontrolüm vardı kendi dr. herhangi birşey söylemedi askeri hastnedeki dr. bebeğin aşağıda büyüdüğünü yukada olması gerektiğini söyledi ama sonra rahme baktı dediki senin rahminin yapısı bu rahimde herhangi bir acıklık yok dedi korkma dedi ağır işler sakın dedi zaten taşınmayada annem geldi ben genelde yatıyorum dinleniyorum..
benden işte böyle kızlarrr inşallahh bebeğimi zamanında ve sağlıklı kucaklamak nasip olurr...

Son düzenleme:
Papatyacım hoşgeldin canım. Umarım artık kendini daha iyi hissediyorsundur.

28mavicim yanlış anlamamışsın canım ben 2 yıl ücretsiz izin aldım. Bu yıl çıkan torba yasayla doğum sonrası ücretsiz izin hakkı 2 seneye çıkarıldı ben de bu hakkı kullanıp doya doya anneliğin tadına varmak istedim. Sen de öğretmen olduğuna göre sitersen 2 yıl ücretsiz izin kullanabilirsin.

Bengisucum canım çok az kaldı artık. Erken doğumu falan düşünüp kafanı bulandırma inşallah 38'i 39'u görürsün.

Bizim Malatya'ya tayinimiz çıktı. Temmuzda taşınacağız. 13 senedir İzmir'deyim hayatımda Ankara'nın doğusuna geçmedim bakalım nasıl olacak. Aranızda Malatyalı olan var mı?

Son düzenleme:
PREMETE Beni bırakıp gidiyor musun yaaaaa!!!!! Hani bir şarkı var ya gitmesek de gelmesek de o ..... Ben de sen İzmir de olunca kendime daha da yakın hissediyordum. İzmir de epey kalmışsınız Malatya değişiklik olmuş sizin için. Neden Malatya yalnız ??? İzmir den uzaklaşmışsınız. Hayırlısı olsun her şey gönlünüzce olsun. Sen iyi niyetinle orada da rahat edersin inşallah.

GAMZELİ KIZ Dr un tavsiyelerini bir an bile aklından çıkarma lütfen gerçi annen yanında ama yine de dikkatli ol. Ağır hiçbir şey kaldırma. Elazığ yolları gözükmüş size de. Eşin asker zannedersem. Hayırlı olsun şimdiden taşınmada kolaylıklar.

BENGİSU Kötü şeyleri aklına getirme diyeceğim ama bizim aklımızdan böyle şeyler hiç çıkmıyor niyeyse. Çok güzel bir haftauya gelmişsin inşallah problemsiz 37-38 i de görürsün. Şeker problem olmaz inşallah.

PAPATYA Çok doğru söylüyorsun aslında bunların hepsi bahane. Ama elimde değil çok tedirginim. Geçen zaman boşuna geçiyor gibi geliyor. Ben hiçbir şey yapamadan elim kolum bağlı duruyorum. Geçmişe üzülmekten gelecek için endişelenmekten şu anın tadını çıkaramıyorum.

Kızlar size bir şey sorayım: Çocuğunuz olmayacak endişesine kapılıyor musunuz? Yoksa er geç olacak diye mi düşünüyorsunuz?

Ben olmayacak fikrini de kabullenmeye çalışıyorum. Bir de enbüyük korkum ALLAH KORUSUN engelli sağlıksız bir bebek . Sizin böyle korkulanız var mı????

canım benim iyi bir tatil sonrası işe koyulman daha iyi olacak.Tatil her zaman tüm kötülükleri arındırıp tertemiz bir şekilde insanı geri gönderiyor inş seninde eylüle çok energi dolup gelip tedavine kaldığın yerden devam edebilirsin..Vallahi kötü günler derken işte ordan burdan gergin dolu bir iki ay geçirdim ama sabırlar bol dualarla herşey oluruna bıraktım ve azimle kendi yolumda devam ediyorum.Tedavilerime her zamanki gibi adetle birlikte başlıyorum inat ettim ameliyat olmadan ben bu sıvıyı atlatacağım çünkü gözle görülün veya elimdeki testlerim neticilerinde ameliyatlık bir durum olmadığı apacık ortada.Bu arada geçen aylarımdaki tevai süreçlerinde ilaç kullanmadan takip edildiğinde vücüdüm tamamen yumurta ovulasyonunda sıvı veriyor ve çatlama günün ertesinde sıvıdan eser kalmıyor.Vücüdum onca aylarda aldığı ilaçlar sayesinde bağışıklık kazanıp durumu ele almış gibi görünüyor kendimce bu tanıyı koydum.Selman bey dr ada aynısı söyledim oda beni böylece izliyor.Bu ayki izlenimde ise 12 gün ovulasyonun taban yaptığı yumurtam 22mm olduğunda sıvı oluştu 13 gün kontrolümde yumurta çatlamış ve sıvı kaybolmuştu.Rahim kalınlığı 7.6mm idi.Ancak 5 gün dondurulmuşların çözüleceği gün kontrole gittiğimde rahim kalınlığı gerileme yapıp 6.5mm de kaldı.Dolaysıyla iptal ettirdim ve yumoşlarımı çözdürmedim.Önümüzdeki ayda bakalım ne olacak.Çünkü estrofem hapını yüksek dozda kullanınca sıvı daha da erken günlerde artıyor ve kaybolmuyor.Bu yüzden bu ayda dr umla danışıp bu estrofem bantları kullanmayı düşünüyorum.Hep daha düşük doz oluşturuyormuş.Bakalım deneme yanılma yoluyla yolumu alıyorum ben bu tedavilerin sonunda Kadın doğum üreme danışmanlığı yapmaya düşünüyorum katılmak isteyen takılsın bana ofis açalım)::):):):): Ne diyeyim artık hiç birşeye aldırış etmiyorum hayat kısa ve bazen zorlu süreçler veriyor allahımıza hamd edip sağlığımıza şükretmek başka birşey gelmiyor sadece hayatın tadını öyle yada böyle çıkarmakten başka:)::)

canım engin beyde değilim henüz selamn beyle şimdilik devam çünkü engin beyde ameliyat etmek istedi ama ben bu isteğimi yukarıda detaili açıklama yaptım kesinlikle düşünmüyorum allahım inş bana bu zorlu süreçimin sonucunda meyvamı vermesini bekliyor ve bunun işin savaşımı sürdürüyorum..allahım hepimizin yardımcısı olsun.Hamile kalınca dr değiştireceğim kontrollerimi riskli gebelik dr devam edeceğim allah bana nasip ederse...

[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Kardanadam11|Ali|ERKEK|22.02.2011
|Haticesu|EDA|KIZ|26.02.2011
|Alicim|ECRİN|ECRİN|15.04.2011
|Gelincik37_34|ASYA|KIZ|18.04.2011
|Seblev|Kuzey|ERKEK|20-27.05.2011
|Cici_22|AYŞE|KIZ|06.06.2011
|Eburcu|ERKEK|Çınar|06.06.2011[/table]

HAMİLELERİMİZ

[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Bengisu82|33|KIZ|13.08.2011
|Selen_k|28|KIZ|02.09.2011
|Gamze81|25|ERKEK|27.09.2011
|Limburg1985|19|KIZ|17.11.2011
|madeofhonor|18||19.11.2011
|nisammmm|18||21.11.2011
|gamzeliKız|17|ERKEK|02.12.2011
|chnb|14||12.12.2011
|aabeyazmelek|10||17.01.2012[/table]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ

[table="head"]Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
2009Papatya|Ben hala bekliyorum??
Maytap|Eylül ayında tedavi için start verilecek bu zamana kadar ansızın süpriz yapabilir.:):)

Arkadaşlar Aabeyazmelek hamile kalmıştım onu listeye almaya unutmuşum faceden takip ediyordum..

Evet arkadaşlar bebeğinize isimler bulduysanız ve paylaşmak istiyorsanız hemen yazmaya başlayın listedeki boş yerleri dolduralım...
Gamzelikız senide merak etmişdim ben nasıl diye hamileliği iyi gidiyormu diye çok şükür iyi haberlerinle sevindik.Oğluşun oluryormuş buna ayırcada çok sevindim..Allah hayırlısınla tamamlasın...

Kızlar size bir şey sorayım: Çocuğunuz olmayacak endişesine kapılıyor musunuz? Yoksa er geç olacak diye mi düşünüyorsunuz?

Ben olmayacak fikrini de kabullenmeye çalışıyorum. Bir de enbüyük korkum ALLAH KORUSUN engelli sağlıksız bir bebek . Sizin böyle korkulanız var mı????[/QUOTE]

çok güzel bir soru sormuşun 28mavi.....öyle bir an geliyorki hiç bebeğim olmayacak gibi hissediyorum....ama bazende tabiki olacak diyorum.yani karmakarışık durumdayım...aynen senin gibi bazen geçmişe üzülürken buluyorum kendimi...bazende gelecek için endişelenirken...sonra bir bakıyorum hayattan tat almamaya başlıyorum...kendi kendime söz veriyorum kendimi üzmeyeceğim diye..ne olursa olsun vaktimi iyi değerlendireceğim diye...sonra bir bakıyorum hoooooop başa dönmüşüm...yine başlıyorum anne olamayacağım diye üzülmeye..kaybettiklerim için ağlamaya başlıyorum...hep başa dönüp aynı şeyleri aşıyorum..yani kısır döngü içindeyim..sonuç hep aynı =elde var sıfır...

PAPATYA Allahım emeklerini boşa çıkarmasın inşallah..gerçektn ömrümüzden ömür gidiyor...senin mücadelen eminim karşılıksız kalmayacak....ben kendimi pes etmiş görüyorum seni okudukça.. emeklerinin karşılığını alacağına inanıyorum...allah yardımcın olsun arkadaşım...gelişmelerden haberdar et mutlaka...
...

Gamzelikız komşu oluyormuşuz. Malatya Elazığ dip dibe. Kolay gelsin canım.
evet canım komşu oluyoruz elazığ ve malatya arası 1 saat allahım her ikimizede kolaylık versin senin bebiş var benimse hamilelik inşallah hayırlısıyla taşınırız..
sağol canım sanada kolay gelsin...

canım bugün kendi dr. gittim ilaç yazdırmaya dedimki ben bebeği aşağıda hissediyorum bu normalmi hani demedimki başka dr. böyle dedi cünki cok sinirli bir dr. kendi dr. dediki 5. aydan sonra yukarı cıkıyor böyle şeyleri kafana takma eğer bir sorun olsa ben sana söylerim dedi içim daha rahat şimdi ama yinede dikkat ediyorum inşallah 5. aydan sonra normal yerine cıkar..

bu arada lütfen sende olumsuz düşünmee beterin beteri varr ben hiçbir zaman olmucak diye asla düşünmedim hep olucak dedim..
bu bebeğim 6. gebeliğim benimm ve tüp bebekle oldu cünki normal hamile kalınca hep bebeklerimi kaybettim...allahım bunun acısını göstermesin sağlıklı zamanında kucağıma almayı nasip etsinn bana ve herkeze...

Günlerdir yazılanları okuyorum ama birtürlü yazmaya elim varmıyordu. 22. haftada bebekte gelişme geriliği olduğunu söyledi doktorumuz ve pıhtılaşma testi yapıldı ve faktör V homozigot olduğumu anlaşıldı, hemen iğne vurulmaya başlamıştış 28 . haftada aşırı bir kanamayla acil sezeryana aldılar plasenta erken ayrılmış ve 858 gram defnem geldi dünyaya, herşey o kadar ani olmuştu ki ... kanamam çok fazla olduğu için en yakın özel hastanede yetişebildim gün sonra da defnemi tıp fakültesine nakletmiştik. Akciğerleri herşeyi çok iyi gidiyordu, bütün gün kapısında bekliyordum ne dikişlerim ne de çok kan kaybetmiş olmam umrumda bile değildi. yanına gidip elini tutup konuşuyordum, sesimi o kadar tanıyordu ki penceresini açıp "defnemmm annem ben geldim der demez gözlerini açıyor elini uzatıyordu , ben parmağımı uzatınca minicik elleriyle sıkı sıkı tutuyor uyumaya devam ediyordu. saatlerce yanında durup onu okşuyor onunla konuşuyordum. 1 defa sadece bir defa hemşire yatağını yaparken defnemi dışarı çıkardı , ilk defa bu kadar yakından görüyordum o kadar heyecanlanmıştım ki hemşire kucağına vereyim" dedi ben de olur dedim. nefesim kesilmişti inan hayatımın en güzel anıydı defnem şaşkın ben şaşkın. zaten bir daha da nasip olmadı. herşey güzeldi defnem 25 günlük 1,100 gram bir bebek olmuştu herşey güzeldi ama bir türlü kakasını tam olarak yapamıyordu ama yine de çok iyi diyordu doktorlar. bir gece aniden herşey tersine dönmüştü kakası bağırsaklarından çok yavaş geçtiği için bakteri üretmiş ve minicik defnem bunu kaldırammaıştı ve 31 Mayıs sabahı hasteneye gittiğimde defnem artık bir melekti..........
gece gündüz süt biriktiyordum defneye dolap dolup taşmıştı, ama kısmet olmadı. defnemi kaybettikten sonra hastaneden aradılar, defnemin yanında yatan bebek annesi beyin kanseri ve yoğun bakımdaymış, bebeğe süt veremedikleri için bebek gelişmiyormuş, sütleri ona götürdük, gece b
le uyumadan biriktirdiğim defnemin sütleri ona kısmetmiş...

derinden üzüldüm
farklı bir isim görünce yüreğim cız etti, yeni bir melek annesi daha mı dedim içimden
ben de arada düşünürüm, meleğimin sütü günlerce aktı, boşa gitti, bir defacık da olsa bir bebeği emzirseydim de meleğimin süt kardeşi olsaydı diye
Rabbim sabırlar versin,çok zor biliyoruz, inşallah yas sürecini sağlıklı bir şekilde atlatırsın
katlanması zor ama napalım, kavuşmak, sarılmak, doyasıya öpüp koklamak,hasret gidermek ötelere kaldı, inşallah gelecek o vakitler de......

Hayırlısı canım Allah yar ve yardımcın olsun. Çok zor sınavlardan geçiyorsun. Rabbim şu mübarek üç aylar hürmetine emeklerini boşa çıkarmasın. Hayırlısıyla bebişin göbüşine konsun inşallah.

Başın sağolsun. Demekten başka birşey söyleyemiyorum. Sözün bittiği yer. Bir annenin evladını kaybetmesi bu dünyada yaşadığı en büyük imtihan. Allah sabırlar versin. Sen meleğini emziremedin ama küçücük savunmasız annesiz bir meleğe sütünü vererek ona yardım ettin. Meleğinin süt kardeşi oldu ne mutlu. Meleğin de cenette Kevser havuzundan su içip, senin suretinde huriden süt emiyor merak etme. Rabbim o masumun hatrına en kısa zamanda meleğinin kardeşini yollasın inşallah.

Son düzenleme:
herkese merhabala...
inşallah herkes iyidir.bizde kızımızla Nevşehir'e arkadaşıma gittik.teyzeleri bu arada eylül hanım ilk dişini çıkardı.bugün yarın doğacak diye günleri günlere eklerken şimdi hergün yeni bir duygu tadıyoruz.allahım bu duyguları hepinize tattırsın inşallah umudunuzu hiç kesmeyin.kızımı ilk defa abisinin mezarına getirdim yavrum gülücükler dağıtyıyo bir mezara bir kızıma baktım kızıma daha sıkı sarıldım.oğlum yanımda olmadığı için içim çok yandı ama allahım bana kızımı gönderip kucağımı boş bırakmadığı için bir kez daha şükrettim.allahım herkesin evladını annesine babasına bağışlasın ve bütün meleklere kardeş nasip etsin inşallah umudunuzu asla kesmeyin canlarım öptük sizi kocaman...

Son düzenleme:

Canım öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten merak etmiştim seni. İnşallah tedavin başarılı olur. Bu arada ben malesef bebeğimi(kızımı) 8 haftalık kaybettim. Gelişmedi. Bir adet gördüm 3 doktor hemen deneyin deyince bu ay korunmayı bıraktım. Hayırlısı inşallah. Arayı uzun tutma....

Bu günlerde Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası kitabını okuyorum. Orada kızını ve karısını trafik kazasında kaybetmiş bir babanın(Nevzat'ın) Şu sözleri dikkatimi çekti:
"Evet, ruhun yarası hiçbir zaman tam olarak kapanmıyor.Beden daha çabuk onarıyor kendini. Kalbin attığı sürece vücut iyileşebilir. Oysa ruhun bir kez darbe aldı mı, o yara dikiş tutmuyor. Sonuna kadar kendi kendine kanamayı sürdürüyor. Ama öte yandan hayat da devam ediyor. "

Bugün oğlum Berat Tunca'mın 1. yaş günü. Herhalde benim de yaram hiç kapanmayacak...

Allah sabır versin arkadaşım. Allah diğer dünyada eşin ve senin şefatçiniz olsun ...

GAMZELİ KIZ İnşallah bir problem çıkmaz canım. Allah'a emanet elinden geleni yapıyorsun sağlıkla kucağına da alırsın inşallah. Dr ların ağzından laf almak genelde çok zor oluyor. Sen yine de soru sormaktan vazgeçme. Olumsuz düşünmemeye çalışıyorum ama kendime hakim olamıyorum.

MAYTAP Canım tam benin hissettiklerimi yazmışsın. Tek başıma olmadığımı görünce biraz daha rahatlıyorum. Çok taktım yaaa Dünya benim için bebek etrafında dönüyor resmen. Kısmetimizde ne varsa onu göreceğiz Allah hepimizi güzelliklerle karşılaştırsın. Eylül de tedaviye başlayacakmışsın tatilde okul stresi yok biraz kafanı dinlersin.

DEFNOSUM Ne diyeceğimi bilemedim. Ben oğlumu 28. haftada kaybetmiştim hep yaşasın diyordum. Ama böylesi daha da zor. Allah sabır versin.

canım allah sabır versin aynı gün evletlarımızı kaybetmişiz. Ben de sabah kaybettim....
Benim sütlerim hala buzlukta.... Yeni doğacak evlatlarının hayali kur inan insan daha umutlu oluyor..... Ben şimdi hayallerimle huzurluyum ve biliyorum ki oğluma birgün kavuşacağım......
Benim rahim içi gelişim geriliğinde hiçbir müdahale edilmedi ve bebişim 450 gr doğdu.....
Ama artık keşkelerle yaşamak istemiyorum...
Keşkelri attıp gelecekle ilgili konuşuyorum....
Rabbiminşallah en yakın zamanda sağlıklıkardeşler verir meleklerimize....
Ben kısmet olursa ağustosta tekrar tedaviye başlayacağim... Rabbim inşallha tekrar anneliği nasip eder.....

berat tuncanın doğum günü kutlu olsun....
Ben hep dedim ki nekadar acı olsa da tekrar başa dönsem yine oğlumu doğurmak isterdim bu yaşananları silmektense... Iyiki emirim doğmuş iyiki onun annesi olmuşum...

Eminim sende öyle düşünüyorsundur...

Meleğinin doğum günü kutlu olsun.... Meleği senin yanında kalbinde çok uzaklarda değil canım...

berat tuncanın doğum günü kutlu olsun....
Ben hep dedim ki nekadar acı olsa da tekrar başa dönsem yine oğlumu doğurmak isterdim bu yaşananları silmektense... Iyiki emirim doğmuş iyiki onun annesi olmuşum...

Eminim sende öyle düşünüyorsundur...

Meleğinin doğum günü kutlu olsun.... Meleği senin yanında kalbinde çok uzaklarda değil canım...:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…