canım benim iyi bir tatil sonrası işe koyulman daha iyi olacak.Tatil her zaman tüm kötülükleri arındırıp tertemiz bir şekilde insanı geri gönderiyor inş seninde eylüle çok energi dolup gelip tedavine kaldığın yerden devam edebilirsin..Vallahi kötü günler derken işte ordan burdan gergin dolu bir iki ay geçirdim ama sabırlar bol dualarla herşey oluruna bıraktım ve azimle kendi yolumda devam ediyorum.Tedavilerime her zamanki gibi adetle birlikte başlıyorum inat ettim ameliyat olmadan ben bu sıvıyı atlatacağım çünkü gözle görülün veya elimdeki testlerim neticilerinde ameliyatlık bir durum olmadığı apacık ortada.Bu arada geçen aylarımdaki tevai süreçlerinde ilaç kullanmadan takip edildiğinde vücüdüm tamamen yumurta ovulasyonunda sıvı veriyor ve çatlama günün ertesinde sıvıdan eser kalmıyor.Vücüdum onca aylarda aldığı ilaçlar sayesinde bağışıklık kazanıp durumu ele almış gibi görünüyor kendimce bu tanıyı koydum.Selman bey dr ada aynısı söyledim oda beni böylece izliyor.Bu ayki izlenimde ise 12 gün ovulasyonun taban yaptığı yumurtam 22mm olduğunda sıvı oluştu 13 gün kontrolümde yumurta çatlamış ve sıvı kaybolmuştu.Rahim kalınlığı 7.6mm idi.Ancak 5 gün dondurulmuşların çözüleceği gün kontrole gittiğimde rahim kalınlığı gerileme yapıp 6.5mm de kaldı.Dolaysıyla iptal ettirdim ve yumoşlarımı çözdürmedim.Önümüzdeki ayda bakalım ne olacak.Çünkü estrofem hapını yüksek dozda kullanınca sıvı daha da erken günlerde artıyor ve kaybolmuyor.Bu yüzden bu ayda dr umla danışıp bu estrofem bantları kullanmayı düşünüyorum.Hep daha düşük doz oluşturuyormuş.Bakalım deneme yanılma yoluyla yolumu alıyorum ben bu tedavilerin sonunda Kadın doğum üreme danışmanlığı yapmaya düşünüyorum katılmak isteyen takılsın bana ofis açalım)::):):):): Ne diyeyim artık hiç birşeye aldırış etmiyorum hayat kısa ve bazen zorlu süreçler veriyor allahımıza hamd edip sağlığımıza şükretmek başka birşey gelmiyor sadece hayatın tadını öyle yada böyle çıkarmakten başka:)::)PAPATYA seni burda tekrar gördüğüme sevindim..maalesef aynı bıraktığın gibiyim..dr.da araştırmıyorum...elimi ayağımı çektim bu tedavi işlerinden ....eylüle kadarda bakmayacağım...içimde bi yerlere hapsettim..ara sıra krizlerede girmiyor değilim...özellikle regl günlerinde((
yazın güzel biir tatilden sonra yeni tedavime başlayacağım inşallah....Sen nasılsın???kötü günler filan demişsin umarım iyisindir...
canım engin beyde değilim henüz selamn beyle şimdilik devam çünkü engin beyde ameliyat etmek istedi ama ben bu isteğimi yukarıda detaili açıklama yaptım kesinlikle düşünmüyorum allahım inş bana bu zorlu süreçimin sonucunda meyvamı vermesini bekliyor ve bunun işin savaşımı sürdürüyorum..allahım hepimizin yardımcısı olsun.Hamile kalınca dr değiştireceğim kontrollerimi riskli gebelik dr devam edeceğim allah bana nasip ederse...Cici22 Canım Allah analı babalı büyütsün yavrunu. Maşallah Barekallah. Allah nazarlardan korusun güzel kızını.
Selen, Gamze sizin de iyi olmanıza sevindim. Rabbim sağlıkla meleklerimizin kardeşini kucağımıza aldığımız günleri göstersin inşallah.
Maytap canım sen nasılsın? kafanı dağıt şu yaz tailinde bol bol enerjini topla. Hayırlısıyla inşallah bu sefer olcak Rabbim bu sefer bebişini göbüşine konduracak.
Papatya Canım sende hoşgeldin. Uzun bir zaman oldu. Bayağı merak ettim. Seni ve sinannurayı neler yaptınız? tedavin ne aşamada Engin Beyle mi yola devam ediyorsun?
Bende iyiyim kızlar. Allaha şükür 32. haftaya kadar gelebildim. İnşallah bundan sonrasını da 36-37 yi görebilirim. Doktorum doğumu erken bekliyor. Malum şeker yüzünden erken gelme olasılığı var. Allah hayırlısını versin.
Allah' a Emanet Olun.
evet canım komşu oluyoruz elazığ ve malatya arası 1 saat allahım her ikimizede kolaylık versin senin bebiş var benimse hamilelik inşallah hayırlısıyla taşınırız..Gamzelikız komşu oluyormuşuz. Malatya Elazığ dip dibe. Kolay gelsin canım.
GAMZELİ KIZ Dr un tavsiyelerini bir an bile aklından çıkarma lütfen gerçi annen yanında ama yine de dikkatli ol. Ağır hiçbir şey kaldırma. Elazığ yolları gözükmüş size de. Eşin asker zannedersem. Hayırlı olsun şimdiden taşınmada kolaylıklar.
Kızlar size bir şey sorayım: Çocuğunuz olmayacak endişesine kapılıyor musunuz? Yoksa er geç olacak diye mi düşünüyorsunuz?
Ben olmayacak fikrini de kabullenmeye çalışıyorum. Bir de enbüyük korkum ALLAH KORUSUN engelli sağlıksız bir bebek . Sizin böyle korkulanız var mı????
hepinize merhabalar;
bu sayfayı ta başoından okumaya başladım ve okudukça ağladım aylar geçtikçe hepinizin sevinçlerini gördükçe belki bende dedim...
4 yıllık evliliğin sonunda tüp bebek ile hamile kaldım... hamile kaldığım günden itibaren hep korktum ya bi şey olursa diye... hamileliğimin 25. haftasında bebeğim 23 haftalıktı ve gelişme geriliğinden sezeryan ile 450 gr dünya güzeli oğlum 15 nisanda doğdu... gün geçtikçe umutlarım hayallerim ve oğluma bağlılığım arttı... fakat 31 mayısta saat 08:15 te oğlumu EMİRimi kaybettim....
öldüm sandım.. nefes alamadım....
benimle aynı sıkıntıları yaşayanlarla konuşmamın tecrube kazandıracağına inanıyorum....
RABBİM HEPİMİZE SABIRLAR VERSİN...
Günlerdir yazılanları okuyorum ama birtürlü yazmaya elim varmıyordu. 22. haftada bebekte gelişme geriliği olduğunu söyledi doktorumuz ve pıhtılaşma testi yapıldı ve faktör V homozigot olduğumu anlaşıldı, hemen iğne vurulmaya başlamıştış 28 . haftada aşırı bir kanamayla acil sezeryana aldılar plasenta erken ayrılmış ve 858 gram defnem geldi dünyaya, herşey o kadar ani olmuştu ki ... kanamam çok fazla olduğu için en yakın özel hastanede yetişebildim gün sonra da defnemi tıp fakültesine nakletmiştik. Akciğerleri herşeyi çok iyi gidiyordu, bütün gün kapısında bekliyordum ne dikişlerim ne de çok kan kaybetmiş olmam umrumda bile değildi. yanına gidip elini tutup konuşuyordum, sesimi o kadar tanıyordu ki penceresini açıp "defnemmm annem ben geldim der demez gözlerini açıyor elini uzatıyordu , ben parmağımı uzatınca minicik elleriyle sıkı sıkı tutuyor uyumaya devam ediyordu. saatlerce yanında durup onu okşuyor onunla konuşuyordum. 1 defa sadece bir defa hemşire yatağını yaparken defnemi dışarı çıkardı , ilk defa bu kadar yakından görüyordum o kadar heyecanlanmıştım ki hemşire kucağına vereyim" dedi ben de olur dedim. nefesim kesilmişti inan hayatımın en güzel anıydı defnem şaşkın ben şaşkın. zaten bir daha da nasip olmadı. herşey güzeldi defnem 25 günlük 1,100 gram bir bebek olmuştu herşey güzeldi ama bir türlü kakasını tam olarak yapamıyordu ama yine de çok iyi diyordu doktorlar. bir gece aniden herşey tersine dönmüştü kakası bağırsaklarından çok yavaş geçtiği için bakteri üretmiş ve minicik defnem bunu kaldırammaıştı ve 31 Mayıs sabahı hasteneye gittiğimde defnem artık bir melekti..........
gece gündüz süt biriktiyordum defneye dolap dolup taşmıştı, ama kısmet olmadı. defnemi kaybettikten sonra hastaneden aradılar, defnemin yanında yatan bebek annesi beyin kanseri ve yoğun bakımdaymış, bebeğe süt veremedikleri için bebek gelişmiyormuş, sütleri ona götürdük, gece b
le uyumadan biriktirdiğim defnemin sütleri ona kısmetmiş...
canım benim iyi bir tatil sonrası işe koyulman daha iyi olacak.Tatil her zaman tüm kötülükleri arındırıp tertemiz bir şekilde insanı geri gönderiyor inş seninde eylüle çok energi dolup gelip tedavine kaldığın yerden devam edebilirsin..Vallahi kötü günler derken işte ordan burdan gergin dolu bir iki ay geçirdim ama sabırlar bol dualarla herşey oluruna bıraktım ve azimle kendi yolumda devam ediyorum.Tedavilerime her zamanki gibi adetle birlikte başlıyorum inat ettim ameliyat olmadan ben bu sıvıyı atlatacağım çünkü gözle görülün veya elimdeki testlerim neticilerinde ameliyatlık bir durum olmadığı apacık ortada.Bu arada geçen aylarımdaki tevai süreçlerinde ilaç kullanmadan takip edildiğinde vücüdüm tamamen yumurta ovulasyonunda sıvı veriyor ve çatlama günün ertesinde sıvıdan eser kalmıyor.Vücüdum onca aylarda aldığı ilaçlar sayesinde bağışıklık kazanıp durumu ele almış gibi görünüyor kendimce bu tanıyı koydum.Selman bey dr ada aynısı söyledim oda beni böylece izliyor.Bu ayki izlenimde ise 12 gün ovulasyonun taban yaptığı yumurtam 22mm olduğunda sıvı oluştu 13 gün kontrolümde yumurta çatlamış ve sıvı kaybolmuştu.Rahim kalınlığı 7.6mm idi.Ancak 5 gün dondurulmuşların çözüleceği gün kontrole gittiğimde rahim kalınlığı gerileme yapıp 6.5mm de kaldı.Dolaysıyla iptal ettirdim ve yumoşlarımı çözdürmedim.Önümüzdeki ayda bakalım ne olacak.Çünkü estrofem hapını yüksek dozda kullanınca sıvı daha da erken günlerde artıyor ve kaybolmuyor.Bu yüzden bu ayda dr umla danışıp bu estrofem bantları kullanmayı düşünüyorum.Hep daha düşük doz oluşturuyormuş.Bakalım deneme yanılma yoluyla yolumu alıyorum ben bu tedavilerin sonunda Kadın doğum üreme danışmanlığı yapmaya düşünüyorum katılmak isteyen takılsın bana ofis açalım)::):):):): Ne diyeyim artık hiç birşeye aldırış etmiyorum hayat kısa ve bazen zorlu süreçler veriyor allahımıza hamd edip sağlığımıza şükretmek başka birşey gelmiyor sadece hayatın tadını öyle yada böyle çıkarmakten başka:)::)
canım engin beyde değilim henüz selamn beyle şimdilik devam çünkü engin beyde ameliyat etmek istedi ama ben bu isteğimi yukarıda detaili açıklama yaptım kesinlikle düşünmüyorum allahım inş bana bu zorlu süreçimin sonucunda meyvamı vermesini bekliyor ve bunun işin savaşımı sürdürüyorum..allahım hepimizin yardımcısı olsun.Hamile kalınca dr değiştireceğim kontrollerimi riskli gebelik dr devam edeceğim allah bana nasip ederse...
Günlerdir yazılanları okuyorum ama birtürlü yazmaya elim varmıyordu. 22. haftada bebekte gelişme geriliği olduğunu söyledi doktorumuz ve pıhtılaşma testi yapıldı ve faktör V homozigot olduğumu anlaşıldı, hemen iğne vurulmaya başlamıştış 28 . haftada aşırı bir kanamayla acil sezeryana aldılar plasenta erken ayrılmış ve 858 gram defnem geldi dünyaya, herşey o kadar ani olmuştu ki ... kanamam çok fazla olduğu için en yakın özel hastanede yetişebildim gün sonra da defnemi tıp fakültesine nakletmiştik. Akciğerleri herşeyi çok iyi gidiyordu, bütün gün kapısında bekliyordum ne dikişlerim ne de çok kan kaybetmiş olmam umrumda bile değildi. yanına gidip elini tutup konuşuyordum, sesimi o kadar tanıyordu ki penceresini açıp "defnemmm annem ben geldim der demez gözlerini açıyor elini uzatıyordu , ben parmağımı uzatınca minicik elleriyle sıkı sıkı tutuyor uyumaya devam ediyordu. saatlerce yanında durup onu okşuyor onunla konuşuyordum. 1 defa sadece bir defa hemşire yatağını yaparken defnemi dışarı çıkardı , ilk defa bu kadar yakından görüyordum o kadar heyecanlanmıştım ki hemşire kucağına vereyim" dedi ben de olur dedim. nefesim kesilmişti inan hayatımın en güzel anıydı defnem şaşkın ben şaşkın. zaten bir daha da nasip olmadı. herşey güzeldi defnem 25 günlük 1,100 gram bir bebek olmuştu herşey güzeldi ama bir türlü kakasını tam olarak yapamıyordu ama yine de çok iyi diyordu doktorlar. bir gece aniden herşey tersine dönmüştü kakası bağırsaklarından çok yavaş geçtiği için bakteri üretmiş ve minicik defnem bunu kaldırammaıştı ve 31 Mayıs sabahı hasteneye gittiğimde defnem artık bir melekti..........
gece gündüz süt biriktiyordum defneye dolap dolup taşmıştı, ama kısmet olmadı. defnemi kaybettikten sonra hastaneden aradılar, defnemin yanında yatan bebek annesi beyin kanseri ve yoğun bakımdaymış, bebeğe süt veremedikleri için bebek gelişmiyormuş, sütleri ona götürdük, gece b
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Kardanadam11|Ali|ERKEK|22.02.2011
|Haticesu|EDA|KIZ|26.02.2011
|Alicim|ECRİN|ECRİN|15.04.2011
|Gelincik37_34|ASYA|KIZ|18.04.2011
|Seblev|Kuzey|ERKEK|20-27.05.2011
|Cici_22|AYŞE|KIZ|06.06.2011
|Eburcu|ERKEK|Çınar|06.06.2011[/table]
HAMİLELERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Bengisu82|33|KIZ|13.08.2011
|Selen_k|28|KIZ|02.09.2011
|Gamze81|25|ERKEK|27.09.2011
|Limburg1985|19|KIZ|17.11.2011
|madeofhonor|18||19.11.2011
|nisammmm|18||21.11.2011
|gamzeliKız|17|ERKEK|02.12.2011
|chnb|14||12.12.2011
|aabeyazmelek|10||17.01.2012[/table]
MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[table="head"]Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
2009Papatya|Ben hala bekliyorum??
Maytap|Eylül ayında tedavi için start verilecek bu zamana kadar ansızın süpriz yapabilir.:):)
Arkadaşlar Aabeyazmelek hamile kalmıştım onu listeye almaya unutmuşum faceden takip ediyordum..
Evet arkadaşlar bebeğinize isimler bulduysanız ve paylaşmak istiyorsanız hemen yazmaya başlayın listedeki boş yerleri dolduralım...
Gamzelikız senide merak etmişdim ben nasıl diye hamileliği iyi gidiyormu diye çok şükür iyi haberlerinle sevindik.Oğluşun oluryormuş buna ayırcada çok sevindim..Allah hayırlısınla tamamlasın...
günlerdir yazılanları okuyorum ama birtürlü yazmaya elim varmıyordu. 22. Haftada bebekte gelişme geriliği olduğunu söyledi doktorumuz ve pıhtılaşma testi yapıldı ve faktör v homozigot olduğumu anlaşıldı, hemen iğne vurulmaya başlamıştış 28 . Haftada aşırı bir kanamayla acil sezeryana aldılar plasenta erken ayrılmış ve 858 gram defnem geldi dünyaya, herşey o kadar ani olmuştu ki ... Kanamam çok fazla olduğu için en yakın özel hastanede yetişebildim gün sonra da defnemi tıp fakültesine nakletmiştik. Akciğerleri herşeyi çok iyi gidiyordu, bütün gün kapısında bekliyordum ne dikişlerim ne de çok kan kaybetmiş olmam umrumda bile değildi. Yanına gidip elini tutup konuşuyordum, sesimi o kadar tanıyordu ki penceresini açıp "defnemmm annem ben geldim der demez gözlerini açıyor elini uzatıyordu , ben parmağımı uzatınca minicik elleriyle sıkı sıkı tutuyor uyumaya devam ediyordu. Saatlerce yanında durup onu okşuyor onunla konuşuyordum. 1 defa sadece bir defa hemşire yatağını yaparken defnemi dışarı çıkardı , ilk defa bu kadar yakından görüyordum o kadar heyecanlanmıştım ki hemşire kucağına vereyim" dedi ben de olur dedim. Nefesim kesilmişti inan hayatımın en güzel anıydı defnem şaşkın ben şaşkın. Zaten bir daha da nasip olmadı. Herşey güzeldi defnem 25 günlük 1,100 gram bir bebek olmuştu herşey güzeldi ama bir türlü kakasını tam olarak yapamıyordu ama yine de çok iyi diyordu doktorlar. Bir gece aniden herşey tersine dönmüştü kakası bağırsaklarından çok yavaş geçtiği için bakteri üretmiş ve minicik defnem bunu kaldırammaıştı ve 31 mayıs sabahı hasteneye gittiğimde defnem artık bir melekti..........
Gece gündüz süt biriktiyordum defneye dolap dolup taşmıştı, ama kısmet olmadı. Defnemi kaybettikten sonra hastaneden aradılar, defnemin yanında yatan bebek annesi beyin kanseri ve yoğun bakımdaymış, bebeğe süt veremedikleri için bebek gelişmiyormuş, sütleri ona götürdük, gece b
bu günlerde ahmet ümit'in istanbul hatırası kitabını okuyorum. Orada kızını ve karısını trafik kazasında kaybetmiş bir babanın(nevzat'ın) şu sözleri dikkatimi çekti:
"evet, ruhun yarası hiçbir zaman tam olarak kapanmıyor.beden daha çabuk onarıyor kendini. Kalbin attığı sürece vücut iyileşebilir. Oysa ruhun bir kez darbe aldı mı, o yara dikiş tutmuyor. Sonuna kadar kendi kendine kanamayı sürdürüyor. Ama öte yandan hayat da devam ediyor. "
bugün oğlum berat tunca'mın 1. Yaş günü. Herhalde benim de yaram hiç kapanmayacak...
bu günlerde ahmet ümit'in istanbul hatırası kitabını okuyorum. Orada kızını ve karısını trafik kazasında kaybetmiş bir babanın(nevzat'ın) şu sözleri dikkatimi çekti:
"evet, ruhun yarası hiçbir zaman tam olarak kapanmıyor.beden daha çabuk onarıyor kendini. Kalbin attığı sürece vücut iyileşebilir. Oysa ruhun bir kez darbe aldı mı, o yara dikiş tutmuyor. Sonuna kadar kendi kendine kanamayı sürdürüyor. Ama öte yandan hayat da devam ediyor. "
bugün oğlum berat tunca'mın 1. Yaş günü. Herhalde benim de yaram hiç kapanmayacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?