Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

MAPcim,canım taşınma telaşı olduğu için topiği takip edemiyordum, biraz önce okudum müjdeli haberini, çoook sevindim, kalbim hızlı bir şekilde atmaya başladı, gerçekten burada ümidini kaybetmiş arkadaşlara büyük umut oldun, inşallah sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına alırsın

peki sizin kayıp sebebi neydi? Bir de Hacettepe'de kim takip ediyor riskli gebelik doktoru mu.

benim plasenta dekolman yani plasentanın erken ayrılmasıydı...yapılan araştırmada PAI-I GEN MUTASYONU: 4G/5G HETEREZİGOT,
MTFHR 1298: HOMOZİGOT çıktı..yani kanda pıhtılaşma..doktor 1 folibol+ 1 coraspin verdi..hamile kalınca da iğneye başlayacağız.. doktorum prof. Lütfü Önderoğlu...riskli gebelik uzmanı..ona sonsuz güveniyorum, gerçekten alanında uzman.. maillere de cevap yazıyor..eger başka şehirdeysen mail atıp danışabilirsin..hacettepenin sayfasında mail adresi var

canım şimdi geçmişi okudum, seninde plasenta dekolmanmış..benim oğlum 2700gr doğdu, yani gelişme geriliği hiç yoktu, benim dekolman çok ani olmuş, birdenbire ve gizli kanama ile olmuş, hiç dışa kanamam olmadı..gaz sancısı diye gittim ama 5 dakika içinde sezaryene girdim malesef.. forumda dekolman nedeniyle bebeğini kaybetip sonrasında 2. bebeğini kucağına alan arkadaşlar var... benim hatırladığım cici ve sweetbaby böyle olmuştu...bu mesajı okuyorlarsa bize nasıl bir tedavi izlendiğini yazabilirlerse de çok sevinirim

arkadaşlar mersin veya adana da riskli gebelik uzmanına giden var mı?
öneriye ihtiyacım var çünkü doktorlara güvenim kalmadı....
15 günde bir doktora giderken beslenen damarlardaki tıkanıklı artık sonuna geldiğinde farkedildi...

Yazdıklarını okuyunca içim çok acıdı, o bebek için de çok üzüldüm. Bizler evlatlarımızın hasretiyle yanarken o minicik yavru da annesinin babasının hasretini duyuyor hem de onlara en çok ihtiyaç duyduğu zamanda. Neyse ki senin gibi bir süt annesi var. Yeni bir Defne istemekte çok haklısın. Emin ol hepimiz tekrar hamilelik düşündüğümüz zaman ilk başta kaybettiğimiz cinsiyette bir bebek sahibi olmak istedik, öyle olursa kaybettiğimiz bebeklerimiz geri gelecekmiş gibi düşündük. Ama emin ol o gün gelip bir oğlun olacağını öğrenirsen önce içinde bir burukluk hissetsen de yine de çok sevinecek, o bebeğini de çok sevecek ve yeniden hayata bağlanacaksın. Benim yeniden bir oğlum oldu hem de doğduğunda Metemin tıpa tıp aynısıydı hatta o kadar çok benziyordu ki bazen acaba o Mete mi diye düşünmekten kendimi alamıyordum. Biliyorum böyle düşünmek her iki bebeğime de haksızlık. Şimdi Tolga'ya her baktığımda acaba o da böyle mi olacaktı diye düşünüyorum, Mete'yi düşünmeden geçen tek günüm yok. Bu durumda kaybettiğin bebekle aynı cinsiyetten mi, farklı cinsiyetten mi bebek sahibi olmak daha hayırlı bilemiyorum. Sen yine de hayırlısını, sağlıklısını dilemeye devam et.

Canım öncelikle bebeğimize maşallah diyeyim. Gebelikte kullandığımız her ilacın belirli düzeyde bir yan etkisi var ama doktorlar kar zarar hesabı yaparak faydası zararından çok olan ilaçları bize kullandırıyorlar. Ben ikinci hamileliğimde hem pruloton iğne, hem de progestan kullanmıştım ama düşükle sonuçlandığı için yan etkileri konusunda seni bilgilendiremiyeceğim ama bebeğin pipi deliğinin aşağıda olma durumu yani halk ararsındaki deyimiyle peygamber sünneti progestaron kullansın, kullanmasın her 250 doğumda bir görülen bir durum. 31. haftamda ciğer geliştirici iğne vuruldum bebeğimde şimdiye kadar herhangi bir yan etkisine rastlamadım. Faydası ise bir ay erken ve 2 kilo doğmasına rağmen bas bas bağırarak ameliyathaneyi inletmesi oldu. Doktorun çok haklı canım önemli olan bebeğinin yaşaması. Doğal olarak yaşamayan bebekte hiçbir yan etki görülmüyor. Lütfen bunları düşünerek zaten var olan stresini daha da arttırma. Ciğer geliştirici erken doğum riski olan her hamileye rutin olarak uygulanıyor. Zaten bu yan etkiler sadece birer olasılık. İçtiğimiz en basit ağrı kesicinin bile prospektüsüne bakarsan ölüme kadar bir sürü yan etki yazdığını görürsün ama sonuçta hiçbirimiz ağrı kesici içtiğimiz için ölmedik değil mi?

canım ewet ben cvp vereyim ama sweet doğumundan beri nerdeyse girmedi pek göremez belki ama aynıydı oda sadece iğne kullandı galiba ama bana sorarsan ben bu hamileliğimde hiç bir şey kullanmadım zaten testlerdede bişey çıkmadı benim dekolmanda gizliydi sancılarım başladı toplu iğne başı kadar da kanama geldi doğuma gittim o zmn kızımı kaybettiğimi öğrendim sebep olarak bana uyan ani tansiyon yükselmesi olabilir dendi çünkü kanda falan bişey çıkmadı benimde yani hiç bir ilaç kullanmadan kızımı tansiyona dikkat ederek Allah'ın izniyle aklıma kötü düşünceler getirmeden aldım kucağıma...

>Rabbim inşallh sizlerede nasip eder evlatlarınızı kucağınıza almayı....

size tek tavsiyem hamile kalınca hem dua etmekten kaçınmayın hep dua edin hemde aklınızdan kötü bişey geçirmeyin bu sefer sonu hep güzel olucK deyin benim bu hamileliğimde sadece son ayda kilo alması gerekn kızım almıyodu gerilemeye başlamıştı 2680 gr doğdu ama Allah'a şükür sağlıklı küveze falan gerek kalmadan aldım evime geldim şimdide büyütüyorum
inşallah burdaki herkesin bir gün yüzü gülecek ve bu duyguları tatadacak inşallahh....

DEFNOSUM evet canım arkadaşların dediği gibi ben kızımı kaybetmiştim ve Allah'ın izniyle bir kızım daha oldu ama dedikleri gibi aynı ablasına Büşra'ma benziyodu Ayşe'mde tek farklı yönleri Büşra'nın dudakları daha kalın ve kırmızı ve çenesinde çukuru vardı Ayşe'mde yok ama aynılar kızım uyurken hep bakıyorum ve aklımdan geçen hep kızım yaşasaydı aynı böylemi olucaktı diyorum...

Rabbim sizede nasip eder inşallah ama ben şunu bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyosam Hz. Ali hep şöyle dua edermiş: ALLAH'IM SEN BİZİM GÖNLÜMÜZDEN GEÇENLERİ HAKKIMIZDA HAYIRLI EYLE HAKKIMIZDA HAYIRLI OLANLARIDA GÖNLÜMÜZE RAZI EYLE

hep bu şekilde dua ettim bende senin de Rabbim gönlünden geçeni hakkında hayırlı eylesin....

canım, cevap verdiğin için teşekkürler..dekolman çok sebepsiz de olabiliyormuş.. doktor bana dekolmanın bilinen ve bilinmeyen sebepleri var, biz varolan problemi ortadan kaldırıp sonra da sıkı takibe alacağız seni dedi.. yani kesin kandaki problem neden olmuştur diyemiyorlar..o yüzden dediğinde çok haklısın..dualar ve pozitif düşünce ile 2. bebeğimi inşallah kucağıma alabilirim.. allah kızına uzun,sağlıklı bir ömür varsin, allah sana bağışlasın, analı babalı büyütün inşallah... sizler bizim umudumuzsunuz :)

aminn canım benim amiinn cümlemizinkini..Rabbim sizlerede göstersin yaşatsın bu duyguyu inşallahhh sen de varmı hamilelik yada ne kadar kaldı başlaman için canım?

kılzar yaa hadibakem ve sweetbabyden haberi olanlar varmı hiç bebişler olduğundan beri gelmiyolar neden acaba merak ettim sorucam hep unutuyorum şimdi aklıma geldide :)

aminn canım benim amiinn cümlemizinkini..Rabbim sizlerede göstersin yaşatsın bu duyguyu inşallahhh sen de varmı hamilelik yada ne kadar kaldı başlaman için canım?

benim bekleme sürem eylülde bitiyor, inşallah çok bekletmez beni meleğimin kardeşi....

O kadar güzel yamışsın ki ...
benim de sürem Ekimde bitiyor bu sefer hep diyorum ki allahım sen bana en kısa en hayırlı zamanda bir kız evlat nasip eyle , onun da acısını hiç gösterme diyorum. Allah sana da bebeğinle sağlıklı ve uzun ömür nasip etsin inşallah.

Canım arkadaşlar da yazmışlar. Uçakla gitmek sana da deneyim olur. Aktarma işi daha zor olacaksa, bebek için de bir koltuk al. Sepete koy. Benim oğlan çok gazlıydı ama arabada uyurdu. Biz de İstanbul- Trabzon yolculuğu yapmıştık. Bence sorun olmaz. Mümkünse yanında birini götür küçük gezintilerde bırakırsın...

Canım hepimizin imtihanı farklı işte. Bir bebeğe süt annelik senin için hem güzel, hem zor. Güzel bir canlıya yaşama tutunmada umut oluyorsun; zor dediğin gibi keşke bebeğine de verme imkanın olsaydı. Ben de 4 gün vermiştim sütümü. Benim de çok sütüm vardı hatta vefat haberinden sonra kalan sütlerimi(oradabiraz stoklamıştım.) buradaki bebeklere de verebilirsiniz dedim. Söyleriz ailelere demişlerdi. Ne oldu bilmiyorum.
Benim zor bir hamileleik sürecinden sonra doğurduğum bir oğlum var. 6.5 yaşında. Geçen sene de 25. haftalık bebeğimin 12. haftada erkek olacağını duyunca üzülmüştüm açıkçası. Değişik olsun diye gönlümden geçirmiştim. Erken doğumdan sonra da bunun için de kendimi çok suçladım. Yeni hamilelikte ben yine kız olsun istedim. Seda Sayan'ın programına Teksen Çamlıbel isimli bir prof çıkmıştı. Ünlülerin erken doğumlarını değerlendiriyordu ve dediki: Biz erken doğumlarda kız bebekse seviniriz. Erkeke bebekler mücadeleyi çabuk bırakıyor, kızlar daha güçlü. Zaten kızların gelişimleri erkeklerden önce tamamlanıyormuş. Bu yüzden yine kız istedim. Yaklaşık 2 ay önce de 8 haftalıkken 5 hafta göründüğü için kanamam başladığı için kürtaj oldum. Genetikte 46 XX sonucu geldi. Normal kromozomlu bir kız bebek. Ona da çok üzüldüm. Allah ömür verince kız erkek farketmiyormuş bunu anladım.

Cici'nin ettiği duaya benzer ben de dua ederdim:
Allah'ım hakkımda hayırlısı neyse o olsun ama benim istediğim hayırlı olan olsun diye dua ederdim ara ara bencilce bir dua mı diye düşünerek rahatladım. Bu duayı eden herkesin Rabbim gönlündekini versin...

sağol canım dr tek tek anlatınca cok korktum şuan 28 haftam bitti iğneyi tek doz mu vurulmuştun?? bana bu hafta yaptıralım dedi tek doz olarak daha ilaçı almadım şeker sonucuna göre al dedi şeker tahl,ilinide yarın alıcam sonucunu.. doğru söylüyorsun önemli olan şu aşamada yaşaması..bebeğin her şeyi normal dedi suyu rahimde acılma yok dedi ama iğne için siz bilirsiniz dedi ( riske atmak istemiyorum cok zor bir sürec insanın endişeleri bitmiyor sağlıklı bir şekilde kucağıma almadan da bitmicek galiba ( maşallah tolga bebeğe rabbim bizede o günleri görtersin inşallah

Bu ne güzel bir haber. Duyunca inanamadım. Gerçekten çok büyük bir mucize. Çok güzel bir haber. Allahım hepimizin dualarını kabul ediyor inşallah diyer arkadaşlarımızında senin ki gibi güzel haberleri gelir. Allahım bu kuzunu sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah. Allahım sen nelere kadirsin. Hiç bir melek annesinin kucağını boş bırakma. Allah çok büyük hiç kimse ümidini kaybetmesin.

Allah yardımcın olsun arkadaşım. İnşallah mükafatlandırılan bir imtihan geçirmişsindir.

Ne kadar güzel olmuş zor durumda olan bir bebeğin, yani bizlerin kaybettiği meleklerimiz kadar güzel bir varlığın çok önemli bir ihtiyacını karşılaman.O bebek ne kadar henüz farkedemiyor olsa da, o da bizlerin kaybı gibi çok zor bir durumda. inşallah annesine de sağ salim kavuşur bir an önce.

Senin dediğin gibi hayal etmeye, plan yapmaya korkar olduk bizler. hele de bnnnnn. (hikayemi biliyorsundur mutlaka) Ben de hem istemekten korkuyorum, hem de Allahtan ümit kesmenin haram olduğunu bilerek, kendimce hevesler taşıyorum hala yüreğimde.

Senin de kız istemen gayet doğal. bana da sorulsaydı, oğlum gibi bi oğlan isterdim; sonra da kızıma haksızlık olur der, kızımın bnzerini de isterim derdim...

Belki de bir kız bir erkek ikizlerim olur:) (bu da bnm Allahtan ümidimi kesmeyeceğime dair düşüncelerime hükmetme çabalarım)

Rabbim hepimize sağlıklısını hayırlısını ahlaklısını akıllı imanlısını bir an evvel versin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…