Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Taşınmışsın gözün aydın. Allahım ağzının tadıyla oturmayı nasip etsin. Sen olmayınca olmuyor. Listeyi yenilemişsin. Eline koluna sağlık.

canım başın sağolsun.ALLAH sabrını arttırsın.kuluz, imtihan dünyasındayız ve neyimizle imtihan olacağımızı bilemeyiz.bize düşen rabbimizden gelene razı olup sabretmek.ilk başlarda çok zor geliyorama sabretek isyan etmemek çok önemli.

canım normal doğum yapmışsın.koruna süren az olur.inşallah en kısa zamanda tekrar hamile kalıp sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

canım benim Başın sağolsun rabbim sabrını verecek, şimdi acın çok yeni .ilk başlarda ne düşüneceğini ne diye dua edeceğini şaşırıyor insan .sadece sabır dile.benimde kaybedeli bugün tam 69.günüm nasıl geçiyor zaman bilmiyorum tek bildiğim bu acıyla yaşamayı öğrenmek zorunda olduğumuz.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, tez zamanda gönlümüze göre sağlıklı bebekler dünyaya getirmemizi nasip etsin inşallahhhh..

allah razı olsun canım.az önce geldim mezarından yavrumun toprağı okşayıp okşayıp geldim.keşke gömülmeden önce biraz daha yutsaydım kucağımda.morgdan çıkardıktan sonra tuttum yavrumu buz gibiydi.toplasan 5 dk bile tutamadım kucağımda doyamadım hiç doyamadım.allahım çok ama çok zor.rabbim dayanma gücü versin tüm bebeğini kaybeden annelere.

ben şimdi ekim gbi allah nasip kısmet ederse alimin 3 tane dondurulmuş kardeşi var.onlarla denemek istiyorum.allahım inşallah emeklerimi boşa çıkarmaz.sendeki sorun neydi tüp bebek yaptırdın ?benim tüplerimden biri kapalı.şimdilik tek sıkıntımız buydu.allahım başka sorunlarla karşılaştırmaz inşallah...şu ramazan ayında tüm melek annelerinin ve bebek isteyenlerin yüzünü güldürür inşallah...

allah razı olsun seninde başın sağolsun.nasıl dayandın neler yapıosun anlat biraz.çünkü çook ama çok zor.daha 3 gün oldu gün geçtikte dahada bi ağır oluyo sanki.allahım sabır ver yarabbim hepimize...

allah razı olsun canımm. seninde başın sağolsun.nasıl dayandın neler yapıosun anlat biraz.çünkü çook ama çok zor.daha 3 gün oldu gün geçtikte dahada bi ağır oluyo sanki.allahım sabır ver yarabbim hepimize...

Nasıl dayandın diyorsun ya düşündüm bir an gerçekten nasıl dayandım ? ilk zamanlar her sabah uyandığımda göğsümde bir ağırlık ve boğazımda bir acı ,içim yanıyor tarifi yok bir tek sizler anlarsınız ... Allahım dedim artık hergüm böyle mi olacak hergüne böyle mi başlayacağım ? ama nasıl bir acı...... evde bırakmıyordu eşim sürekli dışarılarda gezdiyor beni kafamı dağıtmaya çalışıyor ki o da acılı ama daha metanetli anne gibi değil.Gözün bir süre hep hamile kadınları görecek ve bebek arabalarındaki bebekleri....... dünya sanki onlardan ibaretmiş gibi gelecek ( algıda seçicilik had safhada devrede çünkü) her yanını sarmışlar gibi hissedeceksin ve sonra neden ben diye sorgulamaya başlayacaksın.neden ben , neden ben, neden ben !!!!! sorgulamalar çoğalacak şimdiye kadar yaşadığın hayatı sorgulayacaksın neyin diyetini ödüyorum diyerek .sonra doğruyu yine kendin bulacaksın tamam eğer bişeylerin diyetini ödüyorsam şayet, o küçücük bebeğin suçu neydi ?? sonra sessizliğe bürüneceksin, her söylenilen. her teselli seni kızdıracak, insanların seni anlamadığını düşünerek kızgınlıkların başlayacak....sonrada dinginliğin ve sakinliğin..... boyut değiştirmiş olarak izleyeceksin etrafı , olan biteni. insanların normal halleri garip gelecek sana ...
sonra da hırslanacaksın benim neyim eksik onlardan diye , ne olursa olsun tekrar denemeye değer diyeceksin sağlığın elverdiği sürece....başka yolu yok ,eğer bu anlattıklarıma dayanmak deniyorsa böyle dayandım sanırım..Ağlama krizlerim halen oluyor, ne zaman nüksedeceği belli değil, gözlerim sürekli parçalı bulutlu ama halen gülümsemeyi de becerebiliyorum..böyle yapmak zorundayım başka yolu yok .eşim için , kendim için ve ileride olacak bebeğim için ...güzel kızım hep benimle onu biliyorum sadece...

bende bugün aynada baktım kendime.o kadar farklı geldim ki.öncekille kendimi yaşlanmış hissettim.hemde çok.gözlerimde yaş hazır bir dokunuş beklio sanki akmak için.ama o yüze kim bakarsa baksın, dünyanın başıma yıkıldığını anlayacak.o kadar vahim bi durumdayım.sonra hazırlandım oğluma gitmek için...
mezarlığa giderken etrafa baktım biraz.herşey o kadar boş geldi ki.giyinmişler gezmeye gidiolar.ben ise dışarı bile çıkmak istemiorum biri görecek soracak ne oldu nasıl oldu die.konuşmaya halim yok ,gücüm yok.allahım insana kaldıramıcağı yük vermezmiş.bizide evlatlarımızla sınıyor demekki.
kaderimiz böyleymiş dieceğiz.yeni bir bebek için moralimizin bir an önce düzelmesi gerekio ki hormonlarımızda düzelsin biliosun değil mi.ne zamana düşünüyorsun ikinciyi?

ben allahım nasip kısmet ederse inşallah ekim gbi başalayacağım.başka türlü nhafiflemicek bu acı biliorum çünkü

19 mayıs ta doğum yaptım. kızım sıkıntıya girmesin diye sezeryanla aldılar.biliyorsun 1 yıl falan beklemek gerekiyor ama yaşım 37 oldu doktorum yaşımdan dolayı 6 ay sonra tekrar dene dedi.bakalım yılbaşı gibi tekrar denemek istiyorum fakat önce testlerim var ,başka bir prof a görünmem gerekiyor 4.ay bitiminde bayramdan sonra belli olacak . prof ne derse ona göre davranacağım.benim hamile kalmamda sorun yok .korunmayı bıraktığım ay hamile kalmıştım çünkü. ne oldu nasıl olduysa herşey çok güzel giderken, hiç bir sorun yokken 29.hafta da kontrolumde bebeğimin 3 hafta geri kaldığını gözlemlediler.tansiyondan kaynaklı peeklamsi geçiriyormuşum ve acilen apar topar aldılar.şok geçirdim sanırım ne olup bittiğini tam kavrayamadan kendimi ameliyathanede buldum.Ne oldum dememeli ne olacağım demeli.daha biraz önce ofisimde 16 mayısta yaptığım evraklar geçti elime, ne çok iş yapmışım,güle oynaya hayat ne güzelmiş meğer..evet bizi az da olsa teselli edecek yeni bir bebeğimiz olmadan yaşamımız hiçte öyle kolay olmayacak ama biliyorum ki kızımın yeri hep ayrı ,ölünceye kadar hep yaşasaydı şu kadar olacaktı , şunu yapacaktı diyeceğim .kolay değil 17 gün süt verdim ona ..Anne mi oldum , lohusa mı oldum bilemedim.hergün 3 saatte bir sütümü sağıp , koyduğum buzlu kablar içinde hastaneye taşırdım kızımın süt poşetlerini . her sağdığımda biberonu kaynatırdım tek dünyam o olmuştu.en çok üzen de insanı; geleceğe dair kurduğun hayallerin, kafanda çizdiğin resimler.. hepsi birer domino taşı gibi yok olup gittiler .şimdi ise yeniden bir resim çizmek çok zor , çünkü bu kez ellerim titriyor....

yoook ben zaten çoktan tövbe ettim hayal kurmamaya.benim anlayamadığım ne biliomusun.ben bebeğime 28 haftalıkken gittim bi takım aldım.çünkü hep korktum bişi olacak die.ama arkadaşım var hamile 3 aylıkken daha neler neler aldı.ben dr. kontrolüne gidecekken bile kısmetse inşallah falan dedim.tamam oldu yaldi bada ne bileyim kesin bir gözle bakmadım hiç.ama bu kadar dikkat ederken bu geldi başıma.ben hastanede yalvardığımı hatırlıyorum ne olur bişey yapın die.anneme yalvardım anne ne olur die.2 güne yakınn suni sancı sonrası normal doğum veee böyle.kimselere vermedim ama ben aldım hastanenin morgundan ben koydum mezarlığın morguna.ve ben çıkardım gömüleceği zamanda.veremezdim başkasına ,bi daha tutma fırsatım olmayacaktı çünkü.buz gbiydi aldım kollarıma.oysa ne battaniyeler almıştık üşümesin die oğluma ama o buz gbi yerlere girdi yavrummm benim ,canım oğlummm..ben nerde yanlış yaptım ?neyi yanlış yaptım ?bilemiorum...

Hiç biryerde yanlış yapmadın arkadaşım.sadece ben ve burada ki diğer melek anneleri gibi kaderimizi yaşıyoruz hepsi bu , bizim elimizden gelen birşey olsa idi vermezmiydik canımızı onların uğruna... aksine bende kızıma kış boyu ciciler ördüm ellerimle hiç aklıma olumsuz bir şey getirmedim,teyzeleri neler aldılar güle oynaya severdik. minik külotları, süslü atletleri,elbiseleri......yani başımıza geleni önceden kestiremeyeceğimiz için tedirgin olsan da olmasan da yaşanacaksa yaşanıyor malesef.bize düşen dikkatli olmak , elimizden ne geliyorsa onu yapmak ve hepimizinde yaptığına inanıyorum.
Ne güzel sen almış götürmüşsün, ben gidemedim daha mezarına.babası mermerini yaptırıyor bayramdan önce gideceğim o gücü kendimde bulabilirsem.sanırım halen kabullenemedim ....

Bu arada hangi nerdensin ? ben Antalya dayım...

kimseye veremezdim dediğim gbi.onu tutmak.kucağıma almak için başka şansım yoktu çünkü.bügün gittim toprağını okşadım okşadım geldim.onu çok sevdiğimi,hep görmeye geleceğimi söyledim.gitmek görmek acı verio ama rahatlıosun.onu bırakmadığımı yanında olduğumu hissetmesi beni rahatlatıo.hissediodur umarım.bu arada ben kocaelindeyim

Ne düşüneceğimi, ne diyeceğimi,Rabbim e ne diye dua edeceğimi bilemiyorum bazen.Sadece bizlere sabırlar vermesini dilemekten başka birşey gelmiyor elden.Burada olsaydın gelirdim ziyaretine ona sebep sordum nerde olduğunu.Bilirim o halleri insan sadece kendi gibi damdan düşenlerle konuşmak ister.Dayanıyoruz işte buralarda birbirimize kavaklar gibi bir o yana bir bu yana sallana sallana..Güzel günlerde göreceğiz elbet, birbirimizin güzel haberlerini paylaşacağız buralarda belki dışarılarda kimseye söylemeye bile cesaret bile edemeyeceğiz yeniden bebek beklediğimizi , ama burda bağıra çağıra konuşacağız inanıyorum ben uzak değil o günler.

sağolasın bende belki buralardasın die düşündün ama olsun görüşürüz buralarda.ben sabahtan beri nie buralardayım.paylaşacak insan arıyorum kendime.dediğim gbi bizi bizden başkası anlayamaz.gelen giden oldu haliyle yeni öğrenio herkes.ama tam anlatıcam.nie yoruosun ki kendini diorum.ben ne desemde anlamayacak beni.bana bekle 3 - 5 ay diolar.kendimi toplayacakmışım.ben bekledikçe daha çok kahroluorum bilmiolarki.bişey yapmadan oturmak çok zor.40 lanacağım günü bekliorum.dr.a gitcem değerlendirme yapacak vede yönlendirme.ama şu ann için lohusaymışım.elleri kolları bomboş lohusa .sadece alimin kardeşleri için ( allahım nasip kısmet ederse tabi ) kendim edikkat ediyorum.ama yok dışarı çıkmazmış falan filan boş gelio.

Zaman geçiyor ama evet birde bize sorsunlar bakalım nasıl geçiyor.Haklısın dışardaki insanlarla paylaşmak daha çok yoruyor. Hele birde üzülme birdaha olur demezler mi ! dediğin gibi Allah kısmet ederse bir daha olur ama giden evladımızın yeri ayrı ,onun yeri ayrı kaybettiğimiz bir eşya değilki aynısından bir daha alalım ..anlamadıkları tek konu bu..aslına bakarsan onlarıda düşününce hak vermiyor değilim.. düşünsene yaşadığımız şeyin tesellisi yok haliyle onlarda teselli edeceğim derken bazen daha fazla üzdüklerinin farkında değiller kanımca..oysa ki hiç birşey demeseler sadece sarılsalar başka birşey istemiyoruz biz...
yaşadığımız acının çaresi zaman , zaman geçtikçe bu acıyı kaldırmayı , bununla yaşamayıı öğreniyoruz.düşünsene ağırlık kaldırma çalışması yaparsın spor olarak ilk başlarda 1-2-3 sonra hemen canın kesilir kaldırmazsın , zamanla yavaş yavaş sayı artar ve kolun daha kolay kaldırmaya başlar oysaki ağırlık aynıdır sadece senin kolun daha da güçlenmiştir ve öğrenmiştir. onu gibi birşey herhalde ne bileyim görüp yaşayacağız hep birlikte .......yine çok konuştum çenem düştü kusuruma bakma ....

yok çok güsel yorumluosun acını yaşadıklarını.ben 1 aylık gebeliği düşükle sonuçlanan bir tanıdığa hemen gitmek istemedim.konuşmak paylaşmak istemez die.herkes gidiodur birde ben acısını deşmiyim die ama herkeste bu anlayış yok tabi.

allahım en kısa zamanda alime bir kardeş nasip ederde acım biraz olsun hafifler inşallah.ramazanda , gününde yada gecesinde edilen duaları rabbim geri çevirmezmiş.bol bol dua edelim.edelim ki rabbim tez zamanda acılarımızı dindirsin.sağlıklı sıhhatli kucağımıza versin evlatlarımızı inşallah...

little angel canım çok üzüldüm.. ne denirki bilmiyorum, en kısa zamanda kucağın dolsun inşallah canım.. allah isteyen herkesin kucağını doldursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…