Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

selam kader arkadaşlarım...
ateş düştüğü yakar dıye boşa dememişler..
benı en iyi siz anlarsınız..
kısmetse tekrar bebek düşünüyoruz..
bugun dr. gittim.
30 haftalık doğum yaptığım için..
yıne erken doğum riskin var.
bu sefer daha dıkkatlı olacaksın dedi...
halbukı ben diğerınde dedıkatli olmuştum..
kızlar yukardakı lıstede 18 arkadaşımız bebeğini kucağına aldı..
bu 18 ınde tekrar erken doğum yapan var mı?
varsa kaç arkadaşımız....
yoksa dr. bı ıhtımalı gözume sokup moralımı mı bozdu...
şimdiden stres oldum..
tam yenı bi gebeliğe kendımı hazırlamışken..
nerden sordum o soruyu.....

Son düzenleme:

melek76 verdiğin cevap için

Son düzenleme:

Melek76 cevabın için çok teşekkür ederim. Allah bebeğini sana bağışlasın. Bebeğimi kucağıma almak hayal gibi geliyor hayali bile bu kadar güzel kimbilir gerçek olsa ne muhteşem bir duygudur. Ama dedim ya hayal bile etmeye korkar oldum, o kadar canım yandı ki....Birşey daha sormak istiyorum d-dimer değerlerin nasıl çıkıyordu. Referans değeri 0-500 arası diyor benim 955 çıktı. hamileliğimin son haftasında ise 1250 çıkmıştı. hiç tanımasam da iyi ki sizler varsınız., yoksa kim anlardı halimizden ...

Horizon merhaba,

Bende faktör V homozigot vardı ve aynı şekilde ani plasenta ayrılması olmuştu ve acil sezeyana aldılar ş geçen hafta Hacettepe Hemotolojiden bir hoca ile görüştüm bu doktor özellikle pıhtılaşma bozukluğu olan gebeleri takip ediyor benden de PAI- 1 testi istemişti bugün çıktı sonuçlarım benim de heterozigot çıktı bu akşam sonuçları göstermeye gideceğim ama acaba diyorum ki bu plasenra ayrılması bu genetik bozuklukla alakalı olabilir mi?? bir de sizin daha önce düşüğünüz olmuşmuydu?

Sevgiler

Canım insan ilk zamalarda vakit hiç geçmeyecek, hep böyle kalacağım bir daha hiç mutlu olamayacağım diye düşünüyor ama zaman bir şekilde geçiyor işte. Bir bakmışsın hamilesin, bir bakmışsın bebeğini kucağına almışsın. Bziler size umut olabiliyorsak ne mutlu bize. Her zaman diyorum bizim acımızın tek merhemi var o da yeniden anne olmak. Evet kalbimin bir köşesi hala sızlıyor ve sızlamaya devam edecek ama uyurken oğluma baktığımda, o babasıyla oyun oynarken ya da onun bir gülüşüyle gerçekten mutlu olduğumu hissediyorum ki bu bir daha hiç yaşayamayacağımı düşündüğüm bir duyguydu.
Ben de MTHFR 1298 heterozigot, PAI 4g/4g, ACE D/D mutasyonları var. Tedavi olarak gebelikten 3 ay önce günde 1 folbiol, bemiks ve 100'lük coraspin gebelikle beraber de hergün 0,45 innohep iğne uygulandı. Benim doktorum hiç D-dimer yaptırmadı 20. haftadan itibaren her kontrolde doppler ultrasonla kan akımlarına baktı. Meleğin de yazdığı gibi zaten dopplerde herşey çok açık görülüyor. Gerçi sen hamile kalınca tekrar konuşuruz ama bir de hamileliğinde tansiyonuna da çok dikkat etmen gerekiyor çünkü pıhtılaşma preeklemsiyi de beraberinde getiriyor bunun için hamileliğinin başında kendini tuzsuz yemeye alıştır ve tabi ki istirahat de çok önemli.

Premete selam, yeni evinde sağlıkla oturursunuz inşallah, belki eviniz uğurlu gelir bir bebiş daha gelir kucağına :))
Bende de faktör V homozigot vardı bugün bir de PAI-1 4G/5G heterozigot çıktı ama ben bunu hiç duymamaıştım bunun da bize özellikle gebelikte ekstra bir riski var mı? çünkü ben biraz internetten baktım PAI gen mutasyonu gebelik tansiyonu da yapıyormuş. Bir bilgin var mı bu konuda. ???

merhaba,
benim doktorum bu değerlere bekerek şöyle konuştu: "plasenta ayrılmasının bilinen ve bilinmeyen nedenleri var.. pıhtılaşma bozuklukları buna neden oluyor..ama kesin bundan oldu da diyemeyiz..o yüzden maden elimizde bir neden var, onu kan sulandırıcı kullanarak ortadan kaldırıp, ikinci gebelikte çok sıkı gözlem altında tutacağız seni" dedi
benim düşüğüm yok..ilk gebeliğimdi ve dekolman olana kadar da son derece sorunsuz geçti..ama malesef 1 saat içinde olan oldu..bebeğimi 34. haftada aniden kaybettim..
ben hematolog ile görüşmedim.doktorla görüştükten sonra söylediklerini yazarsan çok sevinirim..
en yakın zamanda kucaklarımız yavrularımızle dolsun inşallah

canım benim evet erken doğum yapanlarda aynı durumun yaşanma olasılığı artıyor, %25-50dir diyor gebelik.org'da, benim bebeğim 33haftalıkkan doğmuştu, ikinci bebeğimde de hep tedirgindim, 35.haftada kasılmalarım arttı ve bir gece hastanede yattık ama çok şükür bebeğim 38+2de sezeryanla dünyaya geldi, sezeryan olmasa belki de tam gününü dolduracaktı, buradaki arkadaşlardan bildiğim kadarıyla angelhope erken doğum yaptı bebeği küvövde kaldı, premete de 35.haftada yaptı

bilgiler için teşekkürler ben 1 saat sonra hemotoloji profa gideceğim gelince detayları yazarım hikayemiz çokm benziyor benim de çok ani bir ayrılma oldu daha önce düşük vs de yok sormak istediğiniz birşey varsa onları da sorabilirim . inşallah 2012 yılına karnımızda bebişlerimizle gireriz biz de.

Arkadaşım Allah sabrını arttırsın. İlk günler çok zor geçiyor diyeceksin ki sonraki günler daha mı kolay geçecek hayır bizi ömrümüzün sonuna kadar zorlu bir hayat bekliyor ama bir süre sonra acının varlığına alışıp onunla yaşamayı öğreniyorsun. İlk günlerde ise insan yaşadığı şeyin gerçekliğini bile idrak edemiyor sürekli sanki bir kabus görüyormuşsun da uyanacakmışsın gibi hissediyorsun ya da ruhun bedeninden ayrılmış da sanki uzaktan bu yaşananları bir başkasının hayatına bakar gibi izliyor hissine kapılıyorsun. Belki karışık oldu ama özetle bir bebeğini kaybetmiş olmayı kendine konduramıyorsun. Ekimde yeniden tüp bebek tedavisine başlamanı yürekten destekliyorum. Bu acıyı azaltmanın yeniden anne olmaktan başka yolu yok. İnşallah hemen bebeğin önce karnına sonra da kollarına geliverir.

Taşınmışsın gözün aydın. Allahım ağzının tadıyla oturmayı nasip etsin. Sen olmayınca olmuyor. Listeyi yenilemişsin. Eline koluna sağlık.
Teşekkür ederim canım. Allah hiçbirimizin ağzının tadını bozmasın.

Canım ben, Angelhope ve Eburcu yine erken doğum yaptık. Ben 35. haftada, Angelhope 33. haftada, Eburcu da 36. haftada. Erken doğum yapmış olmamıza rağmen üçümüz de ilk hamileliklerimize göre oldukça iyi haftalara gelmeyi başardık, çok şükür bebeklerimiz sağ ve sağlıklı hatta Eburcu ve benim bebeklerimiz küveze bile girmedi. Doktorlar her zaman için bize en kötü ihtimali söylerler çünkü olurda o ihtimal başımıza gelirse bak ben sana demiştim zaten kozunu ellerinde tutmak isterler, haaa o ihtimal başımıza gelmezse bu sefer de onlar zoru başaran süper doktorlar pozisyonuna geçerler (eşim doktor o yüzden doktorları iyi tanırım :))Bana da hamile kalmadan önce hamileliğimde ölüm riskimin olduğunu söylemişlerdi çok şükür hayattayım. Gerçek şu ki bu hamileliklerimiz ilkine göre daha stresli ve zor geçiyor ama en nihayetinde geçiyor işte. Ben yaklaşık 1,5 ay hastane yattım ama şimdi o günleri hatırlamıyorum bile. Senin tek yapman gereken kendini olabildiğince rahatlatmaya çalışıp her zaman olumlu sonuca odaklanmak.

Sağol canım. Ben artık bebek defterini kapattım Allah sizlere nasip etsin. Doktorlar aslında PAI mutasyonunu önemsemiyorlar ama bence benim hamileliğimdeki problemlerin sorumlusu o. Ben PAI homozigotumi mthfr heterozigotum. Mthfr zaten folik asidle alakalı bir mutasyon, PAI ise damar için kan dolaşım sistemine etki ediyor. Kadın doğumcular bu konuda tam bilgi sahibi değil çünkü bu alanda yapılmış fazla çalışma yok ama benim pıhtılaşma sorunu olanlardan gözlemlediğim kadarıyla PAI gebelikte yüksek tansiyona ve rahim içi gelişme geriliğine neden oluyor. Gerçi sen heterozigotmuşsun seni ne kadar etkiler bilemiyorum. Senin asıl önemli mutasyonun faktör v ve bilidğim kadarıyla bu mutasyonu olanlar bizim gibi koruyucu doz değil kilosuna oranlı iğne kullanıyorlar(her 10 kilo için 0,1 yani 60 kiloysan 0.6, 70 kiloysan 0,7 gibi)

Aslında bugün liste güncelleme günü ama ben özellikle bu işi yarına bıraktım çünkü listeyi bebeklerimize yeni bir ekleme yaparak güncellemek istiyorum. Selencim seni bu gece uyku tutmaz sanırım. Sana şimdiden hayırlı olsun diyorum ve Beren bebeğimize de hoşgeldin. Umarım bundan sonra ikiniz için de hayatınızdaki gözyaşları sadece mutluluktan olur.

Sudem ben de sana bir soru sorayım. O kiloları nasıl verdin. Ben 76 kiloyum bir sene içinde 60'a düşmeyi hedefliyorum. Sen ne kadar sürede verdin bu kiloları. Valla formülü neyse bana da öğret yoksa durum çok vahim

Premete'cim aynen dediğin gibi heyecan bastı beni listeyi beklettiğin için teşekkür ederim:))Sabah hastanede olacağım ve öğlen 12 gibi doğuma alınacağım korku heyecan stres karışık duygular içindeyim bana dua edin sağlıkla bebeğimi kucağıma alayım ve unutmayın dualarım sizlerle...Ne zaman olur bilmiyorum ama en kısa zamanda sizlere gelişmeleri bildireceğim kendinize çook iyi bakın ve hiç umudunuzu kaybetmeyin lütfen...

kelimesi kelimesine katılıyorum yaşanan acı aynı olduğu için çok güzel anlatmışsın rabbim bu sınavdan imtahandan bizi hakkıyla çıkarsın kucaklarımıza bebeklerimizi alıp mükafatını versin inş

maytapcım bugünlerin nasıl geçtiğini çok iyi biliyorum bende ağustosta kaybetmiştim ikinci meleğimi ve çok zor günler geçiriyorum iki tane kızımı kaybedişimemi yanayım kucağımın hala boş olup bi teselli bulamayışımamı yanayım bilmiyorum tek bildiğim hayat gerçekten zormuş ve evlenince başladı benim için dışarıdan bakınca herşey dört dörtlük ama hiç bişey göründüğü gibbi değil rabbim bize güç versin bu mubarek günlerde bizimde yüzümüzü güldürsün inşallah

aramıza yeni katılan arkadaşlar allah sabır versin tekrar aynı acıyla sınamasın sizleri acınızın mükafatını bekletmeden versin inşallah

selencim rabbim sağlıla bebeğini kucağına almayı nasip etsin bizim yerimizede öpüp kokla bu kötü günlerde bizede moral olacak bebeğin

canım benım...
şöyle özetleyım...
84.5 la doğum yaptım ..
dogum sonrası bebegımı kaybettıgım ıcın 77.6 ya kadar ınmışım...
77.6 da kk dakı zayıflama topıklerıne girdım ama ırade gösterıp adam gıbı kılo veremedım...
süreklı ıkı ılerı bı gerı al ver al ver...artık canıma tak etti....
ne dıyetı bıraktım.... ne kılo verdım...ne de dıyet yaptım..
aradan 267 gun geçtı sözde ben dıyetteydım ve verdııgm kılo 5 kılo 100 gramdı..
25 temmuz 2011 de karar verdım 72.5 kılo ıle dukan dıyetıne başladım..
dukan diyetıyle 17 gunde 4 kılo 900 gram verdım....
şu an bekarlıgımdakı kılomdayım..
düşün 74 le felan hamıle kalmıştım...

emzırıyosan dukanı yapamazsın..
emzırme dönemın bıtınce kolayca verırsın..
eşim dukanla 23 gunde 7 kılo 800 gram verdı..

dukan diyeti nasil oluyor ?

ayy kızlar çok saolun ya yüreğime su serptiniz resmen...
inşallah bende kısmet olurda hayırlı ve sağlıklı bir biçimde kucağıma bu dünyada da alırım bebeğimi...
yoğun bakım benı çok korkutuyo...
tekrar o kapıda beklemek...
neyse ağlamadan cevaplayabildim şükür..
Allahın izniyle güçlü olacağız hepimiz birbirimize destek çıkacağız..

listeyi beklıyoruz canım...
inşallah buradaki bütün arkadaşlarım listede bebeklerıyle beraber yazılırlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…