Canım eminim en kısa zaman da bu listede senin de adın yer alacak ve sağlıcakla bebeğini kucağına alacaksın...Zamanı hiç kafana takma, vakit geçmiyor diye düşünme.Ben mart 2009 da bebeğimi kaybettim,2. bebeğimi nisan 2010 da kucağıma aldım ve bebeğim 16. ayının için de...Zaman böyle bir şey işte...
Canım premeteye sormuşsun ama ben de cevap vermek istiyorum sana.Benim mthf677 heterozigot,diğer değerler normal.0,3 fraxiparine kullandım.Kadın doğumcum kan akışını ultrasonundan görebildiği için d-dimer testini yaptırmaya gerek yok diyordu.Ama benim içim rahat etmediği için 28. haftalara kadar d-dimer testini yaptırmıştım.Hemotoloğum d- dimer testini düzenli olarak son günlere kadar yaptırmamı istemişti.
Canım eminim en kısa zaman da bu listede senin de adın yer alacak ve sağlıcakla bebeğini kucağına alacaksın...Zamanı hiç kafana takma, vakit geçmiyor diye düşünme.Ben mart 2009 da bebeğimi kaybettim,2. bebeğimi nisan 2010 da kucağıma aldım ve bebeğim 16. ayının için de...Zaman böyle bir şey işte...
Canım premeteye sormuşsun ama ben de cevap vermek istiyorum sana.Benim mthf677 heterozigot,diğer değerler normal.0,3 fraxiparine kullandım.Kadın doğumcum kan akışını ultrasonundan görebildiği için d-dimer testini yaptırmaya gerek yok diyordu.Ama benim içim rahat etmediği için 28. haftalara kadar d-dimer testini yaptırmıştım.Hemotoloğum d- dimer testini düzenli olarak son günlere kadar yaptırmamı istemişti.
benim plasenta dekolman yani plasentanın erken ayrılmasıydı...yapılan araştırmada PAI-I GEN MUTASYONU: 4G/5G HETEREZİGOT,
MTFHR 1298: HOMOZİGOT çıktı..yani kanda pıhtılaşma..doktor 1 folibol+ 1 coraspin verdi..hamile kalınca da iğneye başlayacağız.. doktorum prof. Lütfü Önderoğlu...riskli gebelik uzmanı..ona sonsuz güveniyorum, gerçekten alanında uzman.. maillere de cevap yazıyor..eger başka şehirdeysen mail atıp danışabilirsin..hacettepenin sayfasında mail adresi var
Horizon merhaba,
Bende faktör V homozigot vardı ve aynı şekilde ani plasenta ayrılması olmuştu ve acil sezeyana aldılar ş geçen hafta Hacettepe Hemotolojiden bir hoca ile görüştüm bu doktor özellikle pıhtılaşma bozukluğu olan gebeleri takip ediyor benden de PAI- 1 testi istemişti bugün çıktı sonuçlarım benim de heterozigot çıktı bu akşam sonuçları göstermeye gideceğim ama acaba diyorum ki bu plasenra ayrılması bu genetik bozuklukla alakalı olabilir mi?? bir de sizin daha önce düşüğünüz olmuşmuydu?
Sevgiler
selam kader arkadaşlarım...
ateş düştüğü yakar dıye boşa dememişler..
benı en iyi siz anlarsınız..
kısmetse tekrar bebek düşünüyoruz..
bugun dr. gittim.
30 haftalık doğum yaptığım için..
yıne erken doğum riskin var.
bu sefer daha dıkkatlı olacaksın dedi...
halbukı ben diğerınde dedıkatli olmuştum..
kızlar yukardakı lıstede 18 arkadaşımız bebeğini kucağına aldı..
bu 18 ınde tekrar erken doğum yapan var mı?
varsa kaç arkadaşımız....
yoksa dr. bı ıhtımalı gözume sokup moralımı mı bozdu...
şimdiden stres oldum..
tam yenı bi gebeliğe kendımı hazırlamışken..
nerden sordum o soruyu.....
merhaba,
benim doktorum bu değerlere bekerek şöyle konuştu: "plasenta ayrılmasının bilinen ve bilinmeyen nedenleri var.. pıhtılaşma bozuklukları buna neden oluyor..ama kesin bundan oldu da diyemeyiz..o yüzden maden elimizde bir neden var, onu kan sulandırıcı kullanarak ortadan kaldırıp, ikinci gebelikte çok sıkı gözlem altında tutacağız seni" dedi
benim düşüğüm yok..ilk gebeliğimdi ve dekolman olana kadar da son derece sorunsuz geçti..ama malesef 1 saat içinde olan oldu..bebeğimi 34. haftada aniden kaybettim..
ben hematolog ile görüşmedim.doktorla görüştükten sonra söylediklerini yazarsan çok sevinirim..
en yakın zamanda kucaklarımız yavrularımızle dolsun inşallah
merhaba melek anneleri,
bende 3 gün önce melek annesi oldum.bebeğim karnımda öldü.normal doğum yaptım.ama öğrendiğim günden itibaren yaşadıklarım hiç aklımdan çıkmıyor.hala kafamda dönüp duruyor.ben tüp bebekle hamile kalmıştım.hep bi korkum vardı fakat 32. haftama geldikten sonra ihtimal vermiodum.doğuma gün sayıyordum ki dünyam başıma yıkıldı.allahım hiç bir acıya benzemio,dinecek mi bilmiorumda.allahıma isyanda etmiorum.verende alanda o.tek istediğim sabır sabır sabır.evdeyim 40'ımın çıkmasını bekliyorum.bir yandanda kadınlar kulubünde benim yaşadığımı yaşayanlar varmı die forumları ararken sizleri buldum.tekrar anne olanları okumak çok ümit verici...
3 tane dondurulmuşum var.kısmetse ekim gbi başlamak istiyorum.allahımm inşallah en kısa zamanda yeni bir hamileliği nasip ederde,o zaman kucağımada alırım inşallah.ramazanın yüzü suyu hürmetine inşallah allahım hepimizin dualarını kabul eder...
Teşekkür ederim canım. Allah hiçbirimizin ağzının tadını bozmasın.Taşınmışsın gözün aydın. Allahım ağzının tadıyla oturmayı nasip etsin. Sen olmayınca olmuyor. Listeyi yenilemişsin. Eline koluna sağlık.
selam kader arkadaşlarım...
ateş düştüğü yakar dıye boşa dememişler..
benı en iyi siz anlarsınız..
kısmetse tekrar bebek düşünüyoruz..
bugun dr. gittim.
30 haftalık doğum yaptığım için..
yıne erken doğum riskin var.
bu sefer daha dıkkatlı olacaksın dedi...
halbukı ben diğerınde dedıkatli olmuştum..
kızlar yukardakı lıstede 18 arkadaşımız bebeğini kucağına aldı..
bu 18 ınde tekrar erken doğum yapan var mı?
varsa kaç arkadaşımız....
yoksa dr. bı ıhtımalı gözume sokup moralımı mı bozdu...
şimdiden stres oldum..
tam yenı bi gebeliğe kendımı hazırlamışken..
nerden sordum o soruyu.....
Premete selam, yeni evinde sağlıkla oturursunuz inşallah, belki eviniz uğurlu gelir bir bebiş daha gelir kucağına :))
Bende de faktör V homozigot vardı bugün bir de PAI-1 4G/5G heterozigot çıktı ama ben bunu hiç duymamaıştım bunun da bize özellikle gebelikte ekstra bir riski var mı? çünkü ben biraz internetten baktım PAI gen mutasyonu gebelik tansiyonu da yapıyormuş. Bir bilgin var mı bu konuda. ???
Aslında bugün liste güncelleme günü ama ben özellikle bu işi yarına bıraktım çünkü listeyi bebeklerimize yeni bir ekleme yaparak güncellemek istiyorum. Selencim seni bu gece uyku tutmaz sanırım. Sana şimdiden hayırlı olsun diyorum ve Beren bebeğimize de hoşgeldin. Umarım bundan sonra ikiniz için de hayatınızdaki gözyaşları sadece mutluluktan olur.
Nasıl dayandın diyorsun ya düşündüm bir an gerçekten nasıl dayandım ? ilk zamanlar her sabah uyandığımda göğsümde bir ağırlık ve boğazımda bir acı ,içim yanıyor tarifi yok bir tek sizler anlarsınız ... Allahım dedim artık hergüm böyle mi olacak hergüne böyle mi başlayacağım ? ama nasıl bir acı...... evde bırakmıyordu eşim sürekli dışarılarda gezdiyor beni kafamı dağıtmaya çalışıyor ki o da acılı ama daha metanetli anne gibi değil.Gözün bir süre hep hamile kadınları görecek ve bebek arabalarındaki bebekleri....... dünya sanki onlardan ibaretmiş gibi gelecek ( algıda seçicilik had safhada devrede çünkü) her yanını sarmışlar gibi hissedeceksin ve sonra neden ben diye sorgulamaya başlayacaksın.neden ben , neden ben, neden ben !!!!! sorgulamalar çoğalacak şimdiye kadar yaşadığın hayatı sorgulayacaksın neyin diyetini ödüyorum diyerek .sonra doğruyu yine kendin bulacaksın tamam eğer bişeylerin diyetini ödüyorsam şayet, o küçücük bebeğin suçu neydi ?? sonra sessizliğe bürüneceksin, her söylenilen. her teselli seni kızdıracak, insanların seni anlamadığını düşünerek kızgınlıkların başlayacak....sonrada dinginliğin ve sakinliğin..... boyut değiştirmiş olarak izleyeceksin etrafı , olan biteni. insanların normal halleri garip gelecek sana ...
sonra da hırslanacaksın benim neyim eksik onlardan diye , ne olursa olsun tekrar denemeye değer diyeceksin sağlığın elverdiği sürece....başka yolu yok ,eğer bu anlattıklarıma dayanmak deniyorsa böyle dayandım sanırım..Ağlama krizlerim halen oluyor, ne zaman nüksedeceği belli değil, gözlerim sürekli parçalı bulutlu ama halen gülümsemeyi de becerebiliyorum..böyle yapmak zorundayım başka yolu yok .eşim için , kendim için ve ileride olacak bebeğim için ...güzel kızım hep benimle onu biliyorum sadece...
Sudem ben de sana bir soru sorayım. O kiloları nasıl verdin. Ben 76 kiloyum bir sene içinde 60'a düşmeyi hedefliyorum. Sen ne kadar sürede verdin bu kiloları. Valla formülü neyse bana da öğret yoksa durum çok vahim
canım benım...
şöyle özetleyım...
84.5 la doğum yaptım ..
dogum sonrası bebegımı kaybettıgım ıcın 77.6 ya kadar ınmışım...
77.6 da kk dakı zayıflama topıklerıne girdım ama ırade gösterıp adam gıbı kılo veremedım...
süreklı ıkı ılerı bı gerı al ver al ver...artık canıma tak etti....
ne dıyetı bıraktım.... ne kılo verdım...ne de dıyet yaptım..
aradan 267 gun geçtı sözde ben dıyetteydım ve verdııgm kılo 5 kılo 100 gramdı..
25 temmuz 2011 de karar verdım 72.5 kılo ıle dukan dıyetıne başladım..
dukan diyetıyle 17 gunde 4 kılo 900 gram verdım....
şu an bekarlıgımdakı kılomdayım..
düşün 74 le felan hamıle kalmıştım...
emzırıyosan dukanı yapamazsın..
emzırme dönemın bıtınce kolayca verırsın..
eşim dukanla 23 gunde 7 kılo 800 gram verdı..
canım benim evet erken doğum yapanlarda aynı durumun yaşanma olasılığı artıyor, %25-50dir diyor gebelik.org'da, benim bebeğim 33haftalıkkan doğmuştu, ikinci bebeğimde de hep tedirgindim, 35.haftada kasılmalarım arttı ve bir gece hastanede yattık ama çok şükür bebeğim 38+2de sezeryanla dünyaya geldi, sezeryan olmasa belki de tam gününü dolduracaktı, buradaki arkadaşlardan bildiğim kadarıyla angelhope erken doğum yaptı bebeği küvövde kaldı, premete de 35.haftada yaptı
Canım ben, Angelhope ve Eburcu yine erken doğum yaptık. Ben 35. haftada, Angelhope 33. haftada, Eburcu da 36. haftada. Erken doğum yapmış olmamıza rağmen üçümüz de ilk hamileliklerimize göre oldukça iyi haftalara gelmeyi başardık, çok şükür bebeklerimiz sağ ve sağlıklı hatta Eburcu ve benim bebeklerimiz küveze bile girmedi. Doktorlar her zaman için bize en kötü ihtimali söylerler çünkü olurda o ihtimal başımıza gelirse bak ben sana demiştim zaten kozunu ellerinde tutmak isterler, haaa o ihtimal başımıza gelmezse bu sefer de onlar zoru başaran süper doktorlar pozisyonuna geçerler (eşim doktor o yüzden doktorları iyi tanırım :))Bana da hamile kalmadan önce hamileliğimde ölüm riskimin olduğunu söylemişlerdi çok şükür hayattayım. Gerçek şu ki bu hamileliklerimiz ilkine göre daha stresli ve zor geçiyor ama en nihayetinde geçiyor işte. Ben yaklaşık 1,5 ay hastane yattım ama şimdi o günleri hatırlamıyorum bile. Senin tek yapman gereken kendini olabildiğince rahatlatmaya çalışıp her zaman olumlu sonuca odaklanmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?