sağol canım.sende burada olduğuna göre kaderlerimiz aynı.senin nasıl oldu?
Nasıl dayandın diyorsun ya düşündüm bir an gerçekten nasıl dayandım ? ilk zamanlar her sabah uyandığımda göğsümde bir ağırlık ve boğazımda bir acı ,içim yanıyor tarifi yok bir tek sizler anlarsınız ... Allahım dedim artık hergüm böyle mi olacak hergüne böyle mi başlayacağım ? ama nasıl bir acı...... evde bırakmıyordu eşim sürekli dışarılarda gezdiyor beni kafamı dağıtmaya çalışıyor ki o da acılı ama daha metanetli anne gibi değil.Gözün bir süre hep hamile kadınları görecek ve bebek arabalarındaki bebekleri....... dünya sanki onlardan ibaretmiş gibi gelecek ( algıda seçicilik had safhada devrede çünkü) her yanını sarmışlar gibi hissedeceksin ve sonra neden ben diye sorgulamaya başlayacaksın.neden ben , neden ben, neden ben !!!!! sorgulamalar çoğalacak şimdiye kadar yaşadığın hayatı sorgulayacaksın neyin diyetini ödüyorum diyerek .sonra doğruyu yine kendin bulacaksın tamam eğer bişeylerin diyetini ödüyorsam şayet, o küçücük bebeğin suçu neydi ?? sonra sessizliğe bürüneceksin, her söylenilen. her teselli seni kızdıracak, insanların seni anlamadığını düşünerek kızgınlıkların başlayacak....sonrada dinginliğin ve sakinliğin..... boyut değiştirmiş olarak izleyeceksin etrafı , olan biteni. insanların normal halleri garip gelecek sana ...
sonra da hırslanacaksın benim neyim eksik onlardan diye , ne olursa olsun tekrar denemeye değer diyeceksin sağlığın elverdiği sürece....başka yolu yok ,eğer bu anlattıklarıma dayanmak deniyorsa böyle dayandım sanırım..Ağlama krizlerim halen oluyor, ne zaman nüksedeceği belli değil, gözlerim sürekli parçalı bulutlu ama halen gülümsemeyi de becerebiliyorum..böyle yapmak zorundayım başka yolu yok .eşim için , kendim için ve ileride olacak bebeğim için ...güzel kızım hep benimle onu biliyorum sadece...
merhaba maytap nasılsın, şuan tatildesin sanırım, inşallah tatil sonrası da güzel haberler bizleri bekliyor, tıpkı önceden olduğu gibi inşallah bekleyen arkadaşlarımız ardı ardına mutluluk haberleri verir
Çok teşekkür ederim Alicim evet az kaldı sezeryan biraz korkutuyor beni ama inşallah sorunsuz atlatırız gelip geçici acılara razıyım ben..Allah hepimize bebeklerimizi kucamıza almayı nasip etsin inşallah...
yaşadıklarını çok güzel tarif etmişsin arkadaşım.bunları yaşamak çok zordu gerçekten.allah hepimize sabır
versin.hepimiz acınızı paylaşıyoruz.bende 'doğan büyüyor 'sözüne sinir olurdum.çünkü benim oğlum hiç büyümüyordu.şimdi acım azalmadı ama ben güçlendim sanırım.çok şükür oğlum kollarımda nerdeyse altı aylık olacak.kullanıcı adımı değiştirdim yeni bir başlangıç için kardanadam11 eski kullanıcı adımdı.
Canım sizin de yeni yeriniz hayırlı olsun. Siz yaklaşmışsınız biz uzaklaştık. İşe başladım demişsin yanlış hatırlamıyorsam sen de devlet memuruydun tayinin kolay oldu mu? Ben şimdi ücretsiz izindeyim bitiminde tayin isteyeceğim kadrom hala İzmir'de duruyor. Maşallah kızı büyütmüşsün. Allah hep böyle mutluluk fotoğrafları paylaşmayı nasip etsin.
mrb...tatil bittiama bana çok iyi geldi.....eylülde başalayacağız inşallah ve umarım dediğin gibi güzel haberler verebilirim...bugünlerde biraz canım sıkılıyor geçen sene 11 ağustosta doğum yapmıştım....15 ve 16 ağustosta bebeklerimi kaybetmiştim...ağustos ayı hemen geçsin istiyorum
sen nasılsın??bebeğin maşallah kocaman olmuş
merhaba melek anneleri,
bende 3 gün önce melek annesi oldum.bebeğim karnımda öldü.normal doğum yaptım.ama öğrendiğim günden itibaren yaşadıklarım hiç aklımdan çıkmıyor.hala kafamda dönüp duruyor.ben tüp bebekle hamile kalmıştım.hep bi korkum vardı fakat 32. haftama geldikten sonra ihtimal vermiodum.doğuma gün sayıyordum ki dünyam başıma yıkıldı.allahım hiç bir acıya benzemio,dinecek mi bilmiorumda.allahıma isyanda etmiorum.verende alanda o.tek istediğim sabır sabır sabır.evdeyim 40'ımın çıkmasını bekliyorum.bir yandanda kadınlar kulubünde benim yaşadığımı yaşayanlar varmı die forumları ararken sizleri buldum.tekrar anne olanları okumak çok ümit verici...
3 tane dondurulmuşum var.kısmetse ekim gbi başlamak istiyorum.allahımm inşallah en kısa zamanda yeni bir hamileliği nasip ederde,o zaman kucağımada alırım inşallah.ramazanın yüzü suyu hürmetine inşallah allahım hepimizin dualarını kabul eder...
başın sağolsun arkadaşım, acın çook taze, Rabbim kolaylık versin, sabır versin ki bol bol veriyor sabrını, ben şimdi dönüp baktığımda diyorum nasıl geçirmişim o günleri , ama geçiyor işte 20 ay olmuş, tabi çok zor geçiyor, herşey yüreğimizi delip geçiyor ama bebeklerimizin bizlerin asla ulaşamayacağı güzellikler içinde oluşu ve birgün buluşacağımız, günahlarımıza rağmen bize kevser havuzundan doldurulmuş su ikram edip ellerimizden tutarak Cennete götüreceği düşüncesi insanı çok rahatlatıyor
başın sağolsun arkadaşım, acın çook taze, Rabbim kolaylık versin, sabır versin ki bol bol veriyor sabrını, ben şimdi dönüp baktığımda diyorum nasıl geçirmişim o günleri , ama geçiyor işte 20 ay olmuş, tabi çok zor geçiyor, herşey yüreğimizi delip geçiyor ama bebeklerimizin bizlerin asla ulaşamayacağı güzellikler içinde oluşu ve birgün buluşacağımız, günahlarımıza rağmen bize kevser havuzundan doldurulmuş su ikram edip ellerimizden tutarak Cennete götüreceği düşüncesi insanı çok rahatlatıyor
Sudem arkadaşımız listeyi sormuş. Sanırım Papatya tatilde liste uzun zamandır güncellenmiyor. Hatta sanırım bu ara kimse topiğe uğramıyor bir baktım neredeyse konu 2. sayfaya düşecek kadar gerilemiş. Ben listeyi tutmaya başladığımda henüz bebeklerimiz diye bir bölüm yoktu hatta galiba sadece Melek ve Mhtp hamileydi. Diğerlerimiz de müstakbel hamilelerimiz bölümüne boncuk gibi dizilmiş sıranın bize gelmesini bekliyorduk. Her hamilelik müjdesinde sanki kendimiz hamile kalmışcasına seviniyor, her bebekle yeniden doğuyorduk. Birbirimizin gözyaşını silmeye çalışırken bazen kendi acımızı unutuyorduk. Birbirimize tutuna tutuna hayata tutunmayı öğrendik. Şimdi bakıyorum da çok yol katetmişiz çoğu arkadaşımız yeniden anne oldu. Ama hala umuda ihtiyacı olan arkadaşlarımız var ve biz ne kadar istemesek de melek annelerine hergün yenileri eklenmeye devam ediyor işte bu yüzden bu konu da bu liste de geçmiş sayfalara gömülsün istemiyorum. Umuda ihtiyacı olanlar bakıp güç bulsun diye listeyi elimden geldiğince güncellemeye çalıştım. Hatalarım ve eksikliklerim varsa lütfen söyleyin düzelteyim. Bu arada müstakbel hamilelerimiz bölümünü boş bıraktım tedaviye başlayan ya da korunmayı bırakan arkadaşlarımız tarihlerini bildirirse listeye ekleyeyim. Bir gönüllü çıkıp listeyi devralana kadar ben listeyi güncellemeye çalışacağım.
BEBEKLERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Kardanadam11|Ali|Erkek|22.02.2011
|Haticesu|Eda|Kız|26.02.2011
|Alicim|Ecrin|Kız|15.04.2011
|Gelincik37_34|Asya|Kız|18.04.2011
|Eburcu|Umut Çınar|Erkek|09.05.2011
|Seblev|Kuzey|Erkek|27.05.2011
|Cici_22|Ayşe|Kız|06.06.2011
|Bengisu82|Zeynep|Kız|27.07.2011[/table]
HAMİLELERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Selen_k|37|KIZ|18.08.2011
|Gamze81|34|ERKEK|27.09.2011
|Limburg1985|27|KIZ|17.11.2011
|GamzeliKız|25|ERKEK|02.12.2011
|Map|13|| [/table]
MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
||
||[/table]
sağol allah razı olsun canım.ben zaten biliorum onun yeri çok iyi.ama ben yanıorum kendime...ellerimin boş kalışına ,napayım işte.allahtan gelene çare yok ama bi daha nasip eder inşallah...senin bebeğinin kardeşi olmuş galiba?ne kadar sonra kavuştun bebeğine?
Nasıl dayandın diyorsun ya düşündüm bir an gerçekten nasıl dayandım ? ilk zamanlar her sabah uyandığımda göğsümde bir ağırlık ve boğazımda bir acı ,içim yanıyor tarifi yok bir tek sizler anlarsınız ... Allahım dedim artık hergüm böyle mi olacak hergüne böyle mi başlayacağım ? ama nasıl bir acı...... evde bırakmıyordu eşim sürekli dışarılarda gezdiyor beni kafamı dağıtmaya çalışıyor ki o da acılı ama daha metanetli anne gibi değil.Gözün bir süre hep hamile kadınları görecek ve bebek arabalarındaki bebekleri....... dünya sanki onlardan ibaretmiş gibi gelecek ( algıda seçicilik had safhada devrede çünkü) her yanını sarmışlar gibi hissedeceksin ve sonra neden ben diye sorgulamaya başlayacaksın.neden ben , neden ben, neden ben !!!!! sorgulamalar çoğalacak şimdiye kadar yaşadığın hayatı sorgulayacaksın neyin diyetini ödüyorum diyerek .sonra doğruyu yine kendin bulacaksın tamam eğer bişeylerin diyetini ödüyorsam şayet, o küçücük bebeğin suçu neydi ?? sonra sessizliğe bürüneceksin, her söylenilen. her teselli seni kızdıracak, insanların seni anlamadığını düşünerek kızgınlıkların başlayacak....sonrada dinginliğin ve sakinliğin..... boyut değiştirmiş olarak izleyeceksin etrafı , olan biteni. insanların normal halleri garip gelecek sana ...
sonra da hırslanacaksın benim neyim eksik onlardan diye , ne olursa olsun tekrar denemeye değer diyeceksin sağlığın elverdiği sürece....başka yolu yok ,eğer bu anlattıklarıma dayanmak deniyorsa böyle dayandım sanırım..Ağlama krizlerim halen oluyor, ne zaman nüksedeceği belli değil, gözlerim sürekli parçalı bulutlu ama halen gülümsemeyi de becerebiliyorum..böyle yapmak zorundayım başka yolu yok .eşim için , kendim için ve ileride olacak bebeğim için ...güzel kızım hep benimle onu biliyorum sadece...
19 mayıs ta doğum yaptım. kızım sıkıntıya girmesin diye sezeryanla aldılar.biliyorsun 1 yıl falan beklemek gerekiyor ama yaşım 37 oldu doktorum yaşımdan dolayı 6 ay sonra tekrar dene dedi.bakalım yılbaşı gibi tekrar denemek istiyorum fakat önce testlerim var ,başka bir prof a görünmem gerekiyor 4.ay bitiminde bayramdan sonra belli olacak . prof ne derse ona göre davranacağım.benim hamile kalmamda sorun yok .korunmayı bıraktığım ay hamile kalmıştım çünkü. ne oldu nasıl olduysa herşey çok güzel giderken, hiç bir sorun yokken 29.hafta da kontrolumde bebeğimin 3 hafta geri kaldığını gözlemlediler.tansiyondan kaynaklı peeklamsi geçiriyormuşum ve acilen apar topar aldılar.şok geçirdim sanırım ne olup bittiğini tam kavrayamadan kendimi ameliyathanede buldum.Ne oldum dememeli ne olacağım demeli.daha biraz önce ofisimde 16 mayısta yaptığım evraklar geçti elime, ne çok iş yapmışım,güle oynaya hayat ne güzelmiş meğer..evet bizi az da olsa teselli edecek yeni bir bebeğimiz olmadan yaşamımız hiçte öyle kolay olmayacak ama biliyorum ki kızımın yeri hep ayrı ,ölünceye kadar hep yaşasaydı şu kadar olacaktı , şunu yapacaktı diyeceğim .kolay değil 17 gün süt verdim ona ..Anne mi oldum , lohusa mı oldum bilemedim.hergün 3 saatte bir sütümü sağıp , koyduğum buzlu kablar içinde hastaneye taşırdım kızımın süt poşetlerini . her sağdığımda biberonu kaynatırdım tek dünyam o olmuştu.en çok üzen de insanı; geleceğe dair kurduğun hayallerin, kafanda çizdiğin resimler.. hepsi birer domino taşı gibi yok olup gittiler .şimdi ise yeniden bir resim çizmek çok zor , çünkü bu kez ellerim titriyor....
Evladın ölümüne sabır
Sual: Küçük çocuğumuz öldü. Ana-baba olarak çok ağladık. Bize günah oldu mu?
CEVAP
Ağlamak merhametten ileri gelir. Ağlamak günah olmaz. Bağırıp çağırıp isyan etmek günahtır. Çocuğun ölmesi, malın elden çıkması, gözün kör, kulağın sağır olması, bir uzvun telef olması gibi, insanın isteği ile ilgisi olmayan musibetlere sabretmekten daha faziletli sabır yoktur. Sabredenlere verilen sevabın miktarını Allahü teâlâdan başkası bilmez.
Musibetlere sabır, sıddıkların derecesidir. Bunun için Peygamber efendimiz şöyle dua ederdi:
(Ya Rabbi, bana öyle yakîn ver ki, musibetler bana kolay gelsin!) [Tirmizi]
Oğlu ıbrahim ölünce de, (Ya ıbrahim, ölümüne çok üzüldük. Gözlerimiz ağlıyor, kalbimiz sızlıyor. Fakat, Rabbimizi gücendirecek bir şey söylemeyiz) buyurmuştu.
(Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
- Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
- Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi.
- O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, “Hamd evi” koyun!) [Tirmizi]
Bunları Cennete götürün
Kıyamette Allahü teâlâ, müminlerin çocukları için, (Bunları Cennete götürün) buyurur. Melekler, çocukların Cennete girmesini söylerler. Çocuklar, (Ana-babamız hani?) derler. Melekler, (Onlar sizin gibi günahsız değildir. Görülecek hesapları var) derler. Çocuklar ağlaşır, (Ana-babamızı almadan girmeyiz) derler. Cenab-ı Hak, çocuklara buyurur ki:
(Ey yavrular, haydi gidin, ana-babanızı da alıp Cennete girin!) [Nesai]
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]
(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]
(Üç evladı ölmüş olan bir Müslüman ateşe girmez.) [Buhari, Müslim]
(Kimin bâlig olmamış üç evladı ölmüşse, bu çocuklar, onu ateşten koruyan bir kale olur, ölen evlat iki, hatta bir olsa da...) [Tirmizi]
Peygamber efendimiz, (Üç çocuğu ölen, Cennete girer) buyurdu. Oradakiler, (ıki çocuğu ölen de mi?) diye sual edince, (ıki çocuğu ölen de Cennete girer) buyurdu. (Ya bir çocuğu ölen?) diye tekrar sual edilince, buyurdu ki: (Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]
Yine buyurdu ki:
(Alan da, veren de Allahü teâlâdır. Çocuğu ölen o kadına taziyede bulunun. Sabretsin, ecrini görecektir.) [Müslim]
Musibete uğrayanı teselli etmelidir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çocuğu ölen kimseyi teselli edene Cennet hırkası verilir. Musibete uğrayanı teselli eden, onun sevabı kadar sevap kazanır.) [Tirmizi]
Resulullahın taziyesi
Resulullah efendimizin taziye mektubu şöyledir:
Allahü teâlâ sana selamet versin! Ona hamd ederim. Herkese iyilik ve zarar, yalnız Ondan gelir. Allahü teâlâ, sana çok sevap versin. Sabretmeni nasip eylesin! Onun nimetlerine şükretmenizi ihsan eylesin! ıyi bilmeliyiz ki, kendi varlığımız, mal, servet, kadın ve çocuklarımız, Allahü teâlânın, sayısız nimetlerinden, tatlı ve faydalı ihsanlarındandır.
Bu nimetleri, bizde sonsuz kalmak için değil, emanet olarak kullanmak, sonra geri almak için vermiştir. Bunlardan, belli bir zamanda faydalanırız. Vakti gelince, hepsini geri alacaktır.
Allahü teâlâ, nimetlerini bize vererek sevindirdiği zaman, şükretmemizi, vakti gelip geri alınca da, sabretmemizi emreyledi.
Senin bu oğlun, Allahü teâlânın tatlı, faydalı nimetlerinden idi. Geri almak için sana emanet bırakmış idi. Şimdi, geri alırken de, sana çok sevap, iyilik verecek, acıyarak, doğru yolda ilerlemeni, yükselmeni ihsan edecektir.
Bu ihsana kavuşabilmek için sabretmeli, Onun yaptığını hoş görmelisin! Kızar, bağırır, çağırırsan, sevaba kavuşamazsın ve sonunda pişman olursun.
ıyi bil ki, ağlamak, sızlamak, belayı geri çevirmez, üzüntüyü dağıtmaz. Kaderde olanlar başa gelecektir. Sabretmek, olmuş bitmiş şeye kızmamak gerekir. Allahü teâlâ, hepinize selamet versin!
Sual: Çocuğum yok veya öldü diye fazla üzülmek uygun mu?
CEVAP
Hayır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ sevdiği kulu kendisine bağlar. Çoluk çocuğu ile meşgul etmez.) [Deylemi]
Belanın geliş sebepleri
Sual: Bazı hadis-i şeriflerde, Peygamberi sevenin, çeşitli musibetlere maruz kalacağı ve Ona düşmanlık edenin ise, mal ve evladının çok olacağı bildiriliyor. Bunların açıklaması nasıldır?
CEVAP
ınsanlara dert, bela, musibet birkaç bakımdan gelir:
1- Bunlardan birisi işlediğimiz günahlar sebebiyledir. ımam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Belaların gelmesine sebep günah işlemektir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Size gelen musibet, işlediğiniz [günahlar] yüzündendir.) [Şura 30]
(Sana gelen kötülük, kendindendir, [günahların yüzündendir.]) [Nisa 79]
(Bir millet, kendini bozmadıkça, Allah onların hallerini değiştirmez.) [Rad 11]
2- Bela, hastalık ve musibetler, günahların kefareti [affolması] için gelir. Dünyada musibetlere maruz kalıp da güzelce sabreden kimse, ahirete günahsız gider.
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Her musibet, affedilecek bir günah için gelir.) [Ebu Nuaym]
(Mümine gelen her sıkıntı, günahlarına kefaret olur.) [Buhari]
(Müminin günahları affoluncaya kadar bela ve hastalık gelir.) [Hakim]
ınsan kendisine gelen beladan hoşlanmaz. Halbuki günahları affolacak ve güzel sabrederse ahirette büyük nimetlere kavuşacaktır. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Hoşlanmadığınız bir şey, belki de sizin için hayırlıdır.) [Bekara 216]
3- Cennette yüksek derecelere kavuşması için mümine musibet gelir. Bunun için Peygamberlere çok bela gelmiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Nimete kavuşması için insana musibet gelir.) [Buhari]
(Musibet, kavuşulacak bir derece için gelir.) [Ebu Nuaym]
(Allahü teâlânın hayrını murad ettiği kul, belaya maruz kalır.) [Taberani]
(Kişi, hep sıhhat ve selamette olsa idi, bu ikisi onun helakı için kâfi gelirdi.) [ı.Asakir]
(Mümin, keler deliğine saklansa, ona, eza edecek biri musallat olur.) [Beyheki]
(Dünya, [Cennetteki nimetlerin yanında] mümine zindandır.) [Müslim]
(Allah’ı ve Resulünü seven, belaya [hazırlıklı olsun] zırh giysin!) [Beyheki]
(En şiddetli bela, Peygamberlere, velilere ve benzerlerine gelir.) [Tirmizi]
Demek ki belanın en şiddetlisi, Allahü teâlânın çok sevdiği kimselere geliyor. Belalara sabır, sıddıkların derecesidir. Peygamber efendimiz, kendisine gelecek musibetlere karşı dayanma gücü vermesi için Allahü teâlâya dua ederdi.
4- Bela, imtihan için de gelir. Bakalım kul, Allahü teâlânın gönderdiği belaya razı olacak mı, olmayacak mı? Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Şüphe edilen altın, ateşle muayene edildiği gibi, insan da bela ile imtihan olur.) [Taberani]
(Ya Rabbi, beni sevene, hayırlı mal ver! Bana düşmanlık edene de çok mal, çok evlat ver!) [ıbni Asakir]
(Sizin çokluğunuzla, diğer ümmetlere karşı iftihar ederim) ve (Velud [doğurgan] kadınla evlenin) hadis-i şerifleri, evlenmeyi teşvik etmektedir. Gerekli ıslami terbiye verilemediğinden gençler, namaz kılmamakta, dinden uzaklaşmakta, hatta bir kısmı dinsiz ve anarşist olmaktadır. Peygamber efendimiz elbette, böyle gençlikle övünmez. ıbni Asakir’in bildirdiği (ıki yüz yılından sonra en iyiniz, hanımı ve çocuğu olmayandır) hadis-i şerifi, ortam müsait olmayınca, çoluk çocuk sahibi olmamanın daha iyi olduğunu göstermektedir.
Sual: Küçük çocuklar da ölürken sıkıntı çeker mi?
CEVAP
Bir Müslümanın çocuğu, ölüm döşeğinde iken, 360 melek gelir, o masumun karşısında durup, (Ya masum, müjdeler olsun sana, bugün, ölmüş olan, âbâ ve ecdadını ve bütün komşularını, Hak teâlâdan dile) derler.
Melekler, başına bir şefaat tacı ile gayret ve kuvvet gömleğini giydirip, gözünün perdesini kaldırırlar. Perdeler kalkınca, tâ Hazret-i Âdem aleyhisselamdan beri, geçmiş ecdatlarını görür. Onların bazısı için hazırlanan azabı görünce, haykırıp titrer. Bunu bilmeyenler can çekişiyor zanneder.
Can alıcı melekler gelirler, (Ya masum, âlemlerin yaratıcısı sana selam söyleyip, “Ben onu yarattım, yine bana gelsin. O ruh emanetini ben verdim, yine bana versin. Onun karşılığında ona Cennet ve didar vereyim” buyurdu. Haydi yüzünü çevir, bak) dediklerinde, o masum da, bakar, melekleri görür. Sevinçten coşup titrer ve döşeğinde can vermeye atılır.
Yine o azap içindeki ecdatları gözüne erişince, yine canını vermek istemeyip, (Ey melekler! Allahü teâlâ, akraba ve ecdadımı bana bağışlasın) der. Allahü teâlâ da, (ızzim hakkı için bağışladım) buyurur.
Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teâlâ, imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.
Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.
Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.
Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.
Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü teâlânın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.
Ne mutlu, çocuğu ölüp de, sabreden ana-babaya...
inan sen ve senin gbi olanların yaşadıklarını duymak insana umut veriyor.şu an samimi söyleyim içimden bişey yapmak gelmio.azcık akşamları dışarı çıkıorum eşimle o bile ii gelio.yalan yok gün içerisinde çok doluyorum ve bi kere ağlıorum .ağlamazsam çok asabi oluyorum.. rabbim inşallah günah yazmıodur.ben sadce elimde olsaydı keşke die ...ne bileyim yani.ben mormal doğum yaptım.hareketi azaldı gbi gelmişti bana ama evde devamlı harket içindeydim o akşam.ondan hissetmedim herhalde die düşündüm ama.kalbi durmuş meğerse oğlumun.2 gün suni sancı çektim.dr.um bile şaşırdı çoktan doğumun başlaması lazımdı die.hatta ne inatçı çocukmuş die.taa ertesi sabaha başladı doğumum.15 dkda bitti.oğlumda bırakmak istemedi belliki annesini ama takdir ilahi böyleymiş.rabbim başka dert vermesin.dr.um 40 günde fiziksel ,2 bilemedim 3 ay kadarda psikolojik olarak iileşmen dedi.ama ben allahım nasip kısmet ederse 40 ım çıktıktan sonra yoluma devam etmek istiyorum.benim oğlum tüp bebek yoluyla olmuştu.rabbim yine nasip eder inşallah dondurulmuşlarla denemek istiyorum şansımı...doğru diyorsun insan asıl kendi durumuna yanıyor, ama napalım her insanın imtihanı farklı, ben doğumdan bir hafta önce psikiyatr mustafa ulusoyun giderken bana birşeyler söyle kitabını almıştım, içeriğine bakmamıştım meleğimin vefatından sonra elime aldım, bari şu kitabı okuyayım dedim ilk önce kitabın arkasını okudum inanamadım ölüme ilişkin bir kitapmış, eşimle sesli sesli okuduk gerçekten bizi rahatlatan bir kitap oldu, farklı insanların yakınlarının ölümüyle yaşadıkları duygu durumlarını anlatan hikaye tadında bir kitap, insana farklı ufuklar kazandırıyor, tavsiye ederim
benim meleğim 21 aralık 2009da doğdu ve 27 errelık 2009da Cennete uçtu, sezeryandı, gittiğim prof 6 ayın yeterli olduğu söyledi, tam 7 ay sonra hamile kaldım ve binlerce kere şükürler olsun 15 nisan 2011de meleğim kızkardeşini sağlıklı bir şekilde kucağımıza aldık, ilk hamileliğimde sürekli kasılmalarım oluyordu ve rahimağzı kısalıyordu ve sonunda suların erken gelmesi nedeniyle acil sezeryanla meleğim dünyaya geldi 33 haftalıktı, 2050 gram, minicik bir bebekti, 6 gün yoğun bakımda kaldı, hergün bebeğinizin durumu iyiye gidiyor deniyordu, hatta 6.gün eve çıkartmayı düşünmüşler sonra da haftasının dolmasını bekleyelim demişler ki 7.gün acı bir telefon bebeğiniz fenalaştı çabuk gelin dediler, gittik bebeğinizin geceden beri solunumu birkaç kez durdu özel bir cihaza bağlandı şimdi doktor gelecek açıklama yapacak dendi, bir odaya aldılar bizi, ben devamlı bebeğime birşey olmasın diye ağlıyorum, sonra eşim geldi önüme diz çöktü, hayatımın en acı bakışları, canım diye başladı sözü, o bakışlardan anlaşılmayacak gibi miydi, gitmiş mi diyebildim sadece, usulca başını salladı, sarıldık ağladık ağladık, bir gün öncesinde ne de güzel görmüştük oğlumuzu, gittiğimizde uyuyordu yanına varınca açtı gözlerini ağzı kulaklarına varırcasına gülümsedi bize, bizi güldürmek istercesine kollarını bacaklarını germe hareketi yaptı, yüzünde muzip bi eda vardı, biz de daha fazla rahatsız etmeyelim uyumaya devam etsin diye çıktık yanından, ahhhhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhh bilsem çıkar mıydım yanından, ayrılır mıydım bir saniye olsun
:2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:
Aramıza katılan katılmak zorunda kalan bu acıyı yaşamak zorunda kalan tüm melek annesi arkadaşlar hepinize bol sabır ve başsağlığı diliyorum. Bol bol dua ve onlarla bir gün buluşacağınıza dair umutlarınızı içinizde her zaman taze tutarsanız acınız hafifliyor. Yoksa başka türlüsü çok zor. Bir gün cennette onlarla buluşmak ümidi ile hayata tutundum ben de. Başka yol var mıydı? Vardı onu da düşündüm ama o zaman alnım açık kavuşamayacaktım karşılarına çıkamayacaktım. Ve tabii bu topikteki arkadaşlarla da birbirimize çok destek olduk hala da olmaya devam ediyoruz. Hepsini kardeşim gibi görüyorum.
Kardeşlerimden en sevdiklerimden biri de Maytap ve bugünler onun bebeklerini kaybettiği günlerin yıldönümü. Canım maytapcığım şu günlerin sana ne ağır geldiğini nasıl üzüldüğünü çok iyi biliyorum. Ama aynı zamanda senin nasıl güçlü olduğunu da çok iyi biliyorum. Bu günler bitecek inşallah senin benim ve birçok melek annesi arkadaşımızın bebeklerini sağlıkla kucaklarına aldığı günler de gelecek. Dualarım seninle.
Bu arada Alicim sen bize umut olanlardansın. Bebeğin avatarındaki bebek sanırım. O nasıl bir şey öyle yaa? Tam ısırmalık.
Aramıza katılan katılmak zorunda kalan bu acıyı yaşamak zorunda kalan tüm melek annesi arkadaşlar hepinize bol sabır ve başsağlığı diliyorum. Bol bol dua ve onlarla bir gün buluşacağınıza dair umutlarınızı içinizde her zaman taze tutarsanız acınız hafifliyor. Yoksa başka türlüsü çok zor. Bir gün cennette onlarla buluşmak ümidi ile hayata tutundum ben de. Başka yol var mıydı? Vardı onu da düşündüm ama o zaman alnım açık kavuşamayacaktım karşılarına çıkamayacaktım. Ve tabii bu topikteki arkadaşlarla da birbirimize çok destek olduk hala da olmaya devam ediyoruz. Hepsini kardeşim gibi görüyorum.
Kardeşlerimden en sevdiklerimden biri de Maytap ve bugünler onun bebeklerini kaybettiği günlerin yıldönümü. Canım maytapcığım şu günlerin sana ne ağır geldiğini nasıl üzüldüğünü çok iyi biliyorum. Ama aynı zamanda senin nasıl güçlü olduğunu da çok iyi biliyorum. Bu günler bitecek inşallah senin benim ve birçok melek annesi arkadaşımızın bebeklerini sağlıkla kucaklarına aldığı günler de gelecek. Dualarım seninle.
Bu arada Alicim sen bize umut olanlardansın. Bebeğin avatarındaki bebek sanırım. O nasıl bir şey öyle yaa? Tam ısırmalık.
eline sağlık canım...Sudem arkadaşımız listeyi sormuş. Sanırım Papatya tatilde liste uzun zamandır güncellenmiyor. Hatta sanırım bu ara kimse topiğe uğramıyor bir baktım neredeyse konu 2. sayfaya düşecek kadar gerilemiş. Ben listeyi tutmaya başladığımda henüz bebeklerimiz diye bir bölüm yoktu hatta galiba sadece Melek ve Mhtp hamileydi. Diğerlerimiz de müstakbel hamilelerimiz bölümüne boncuk gibi dizilmiş sıranın bize gelmesini bekliyorduk. Her hamilelik müjdesinde sanki kendimiz hamile kalmışcasına seviniyor, her bebekle yeniden doğuyorduk. Birbirimizin gözyaşını silmeye çalışırken bazen kendi acımızı unutuyorduk. Birbirimize tutuna tutuna hayata tutunmayı öğrendik. Şimdi bakıyorum da çok yol katetmişiz çoğu arkadaşımız yeniden anne oldu. Ama hala umuda ihtiyacı olan arkadaşlarımız var ve biz ne kadar istemesek de melek annelerine hergün yenileri eklenmeye devam ediyor işte bu yüzden bu konu da bu liste de geçmiş sayfalara gömülsün istemiyorum. Umuda ihtiyacı olanlar bakıp güç bulsun diye listeyi elimden geldiğince güncellemeye çalıştım. Hatalarım ve eksikliklerim varsa lütfen söyleyin düzelteyim. Bu arada müstakbel hamilelerimiz bölümünü boş bıraktım tedaviye başlayan ya da korunmayı bırakan arkadaşlarımız tarihlerini bildirirse listeye ekleyeyim. Bir gönüllü çıkıp listeyi devralana kadar ben listeyi güncellemeye çalışacağım.
BEBEKLERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Kardanadam11|Ali|Erkek|22.02.2011
|Haticesu|Eda|Kız|26.02.2011
|Alicim|Ecrin|Kız|15.04.2011
|Gelincik37_34|Asya|Kız|18.04.2011
|Eburcu|Umut Çınar|Erkek|09.05.2011
|Seblev|Kuzey|Erkek|27.05.2011
|Cici_22|Ayşe|Kız|06.06.2011
|Bengisu82|Zeynep|Kız|27.07.2011[/table]
HAMİLELERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Selen_k|37|KIZ|18.08.2011
|Gamze81|34|ERKEK|27.09.2011
|Limburg1985|27|KIZ|17.11.2011
|GamzeliKız|25|ERKEK|02.12.2011
|Map|13|| [/table]
MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
||
||[/table]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?