dukan diyeti nasil oluyor ?
ilkdefa duydumda merak ettim nail bir diyet
Arkadaşım Allah sabrını arttırsın. İlk günler çok zor geçiyor diyeceksin ki sonraki günler daha mı kolay geçecek hayır bizi ömrümüzün sonuna kadar zorlu bir hayat bekliyor ama bir süre sonra acının varlığına alışıp onunla yaşamayı öğreniyorsun. İlk günlerde ise insan yaşadığı şeyin gerçekliğini bile idrak edemiyor sürekli sanki bir kabus görüyormuşsun da uyanacakmışsın gibi hissediyorsun ya da ruhun bedeninden ayrılmış da sanki uzaktan bu yaşananları bir başkasının hayatına bakar gibi izliyor hissine kapılıyorsun. Belki karışık oldu ama özetle bir bebeğini kaybetmiş olmayı kendine konduramıyorsun. Ekimde yeniden tüp bebek tedavisine başlamanı yürekten destekliyorum. Bu acıyı azaltmanın yeniden anne olmaktan başka yolu yok. İnşallah hemen bebeğin önce karnına sonra da kollarına geliverir.
Teşekkür ederim canım. Allah hiçbirimizin ağzının tadını bozmasın.
Canım ben, Angelhope ve Eburcu yine erken doğum yaptık. Ben 35. haftada, Angelhope 33. haftada, Eburcu da 36. haftada. Erken doğum yapmış olmamıza rağmen üçümüz de ilk hamileliklerimize göre oldukça iyi haftalara gelmeyi başardık, çok şükür bebeklerimiz sağ ve sağlıklı hatta Eburcu ve benim bebeklerimiz küveze bile girmedi. Doktorlar her zaman için bize en kötü ihtimali söylerler çünkü olurda o ihtimal başımıza gelirse bak ben sana demiştim zaten kozunu ellerinde tutmak isterler, haaa o ihtimal başımıza gelmezse bu sefer de onlar zoru başaran süper doktorlar pozisyonuna geçerler (eşim doktor o yüzden doktorları iyi tanırım :))Bana da hamile kalmadan önce hamileliğimde ölüm riskimin olduğunu söylemişlerdi çok şükür hayattayım. Gerçek şu ki bu hamileliklerimiz ilkine göre daha stresli ve zor geçiyor ama en nihayetinde geçiyor işte. Ben yaklaşık 1,5 ay hastane yattım ama şimdi o günleri hatırlamıyorum bile. Senin tek yapman gereken kendini olabildiğince rahatlatmaya çalışıp her zaman olumlu sonuca odaklanmak.
Sağol canım. Ben artık bebek defterini kapattım Allah sizlere nasip etsin. Doktorlar aslında PAI mutasyonunu önemsemiyorlar ama bence benim hamileliğimdeki problemlerin sorumlusu o. Ben PAI homozigotumi mthfr heterozigotum. Mthfr zaten folik asidle alakalı bir mutasyon, PAI ise damar için kan dolaşım sistemine etki ediyor. Kadın doğumcular bu konuda tam bilgi sahibi değil çünkü bu alanda yapılmış fazla çalışma yok ama benim pıhtılaşma sorunu olanlardan gözlemlediğim kadarıyla PAI gebelikte yüksek tansiyona ve rahim içi gelişme geriliğine neden oluyor. Gerçi sen heterozigotmuşsun seni ne kadar etkiler bilemiyorum. Senin asıl önemli mutasyonun faktör v ve bilidğim kadarıyla bu mutasyonu olanlar bizim gibi koruyucu doz değil kilosuna oranlı iğne kullanıyorlar(her 10 kilo için 0,1 yani 60 kiloysan 0.6, 70 kiloysan 0,7 gibi)
selam melek anneleri..
çevrenizde duyduğunuz erken doğum yapıp sonraki gebeliğinde ikiz bebek doğuran var mı bildiğiniz?
ya benım aılemde ıkız var abim ikiz miş,ablamın oglanlar ıkız,erkek yegenımın bebeklerı ıkız...
ben kendımde de ıkiz olur gibi bi his var içimde... hem bı yandan istiyorum,bi yandan korkuyorum...
çünkü ikiz bebek te erken doğum nedeni...
allahım hayırlısını versın ıkız olup bi oğlan bı kız hayalım....
ama tabıkı kısmet onla da ımtıhan olabiliriz...
off ya kafayı sıyırcam...
daha ortada bişiy yok...
ben ihtimaller üzere tırsıyom...
Premete selam, dün akşam hacattepe hemotolojideki profa gittim gitmeden önce de PAI mutasyonunu araştırdım internetten ve kesinlikle durum senin dediğin gibi PAI mutasyonunun enbüyük iki zararı gebelikte tansiyon yükselmesi ve gelişme geriliği ve sen de sadece MTHFR sebebiyle değil PAI homozigot olmandan dolayı bu şekilde olabilir.
doktorun dediği ise sadece faktör v olsaydı bende 0,8 kullanacaksa şu an PAI mutasyonum da çıktığı için dozu 1,0'e çıkarmamaız gerekecek dedi çünkü PAI heterozigot pıhtılaşma ve damar tıkanıklığı riskini 5 kat daha arttırıyormuş. senin de dediğin gibi doktorlar sadece faktör V ,MTHFR vs şeylere bakıyorlar ama PAI mutasyonu da en az bunlar kadar çok önemli. ama ben dün doktorun dediklerinden sonra çok cesaretim kırıldı. Faktör V homozigot olman zaten başlı başına büyük risk bari bu çıkmasaydı dedi
bir de sana birşey soracağım tansiyon için en baştan mı tansiyon ilacı kullanmaya başlasam diyorum?
Bir de gebelik düşünen diğer arkadaşlar da bu PAI mutasyonuna mutlaka baktırsınlarderim ben,
Canım benim bildiğim bir AlminaÇınar var. O ilk gebeliğinde ikizlerini kaybetmişti sonra yine ikiz hamile kaldı, bebekler biraz erken doğup küvezde kaldılar ama şu an çok sağlıklılar ama onun iki hamileliği de tüp bebekle olmuştu. İkiz gebelik çok zor gönlünden ikiz geçiyormuş ama inşallah tek olur. Burada ilk gebeliğinde ikizlerini kaybeden arkadaşlarımız sonrasında hep tek hamile kaldı. Sen şimdiden niye bunları düşünüyorsun hele sen bir icraata geç bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
Canım hemotolojiye giderek çok iyi yapmışsın. Dediğim gibi kadın doğumcular bu pıhtılaşma işinden pek anlamıyorlar, her gelene 0.35, 0.45 gibi koruyu doz başlıyorlar. Bence tansiyon ilacına gebeliğin başında başlama. Pıhtılaşmaya bağlı tansiyon yüksekliği zaten 20. haftadan sonra ortaya çıkıyor. O da en nihayetinde ilaç gerekmedikçe kullanılmamalı. Kendince bazı önlemler alabilirsin mesela hayatından tuzu çıkar zeytinini peynirini bile tuzsuz ye, hamur işi yeme, bol bol yatarak istirahat et hatta çalışıyorsan imkanın varsa 20. haftadan sonra rapor al ve çalışma, evinde tansiyon aleti bulunsun her gün günde 3 defa aynı saatlerde tansiyonunu ölçüp not et, limon suyu nar suyu tansiyonu dengeliyor bunlardan içebilirsin, en önemlisi de stresten ve stresli ortamlardan uzak dur. Hiç korkma tansiyon yükselmeye başladığı dönemde farkedilir önlem alınırsa önlenebiliyor ama zaten geç kalınmışsa ilaç tedavisi bile tansiyonu düşürmüyor bu nedenle takipte olmak çok önemli. Ben 20. haftadan sonra magnezyum diasporal da kullanmaya başlamıştım, damar içi direnci azaltıyormuş.
canım saolasın benı o kadar rahatlatıyosun ki..Canım benim bildiğim bir AlminaÇınar var. O ilk gebeliğinde ikizlerini kaybetmişti sonra yine ikiz hamile kaldı, bebekler biraz erken doğup küvezde kaldılar ama şu an çok sağlıklılar ama onun iki hamileliği de tüp bebekle olmuştu. İkiz gebelik çok zor gönlünden ikiz geçiyormuş ama inşallah tek olur. Burada ilk gebeliğinde ikizlerini kaybeden arkadaşlarımız sonrasında hep tek hamile kaldı. Sen şimdiden niye bunları düşünüyorsun hele sen bir icraata geç bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
.
allah bağışlasın canım...premete cim buraya sık sık yazamasamda hergün takip ederim bende bir melek annesiyim ilk bebeğimi 27 haftalıkken preeklemsiden dolayı doğurup, 1 gün sonra kaybettim , 2, gebeliğimde 26 haftalık yine preeklemsi ve hellp senromundan dolayı oldu ama çok şükür 2. oğlum yanımda 11 aylık oldu
SELENcim, sana kolay doğumlar diliyorum, inşallah yarın bu vakitler kuzucuğun sağlıklı bir şekilde kucağında olacak, Rabbim bir ömür boyu sağlık afiyet huzur versin, hayırlı uzun ömür versin, şimdiden kuzucuğunu öpüyorum, Rabbim hiç ayırmasın, en kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz
Melek76 cevabın için çok teşekkür ederim. Allah bebeğini sana bağışlasın. Bebeğimi kucağıma almak hayal gibi geliyor hayali bile bu kadar güzel kimbilir gerçek olsa ne muhteşem bir duygudur. Ama dedim ya hayal bile etmeye korkar oldum, o kadar canım yandı ki....Birşey daha sormak istiyorum d-dimer değerlerin nasıl çıkıyordu. Referans değeri 0-500 arası diyor benim 955 çıktı. hamileliğimin son haftasında ise 1250 çıkmıştı. hiç tanımasam da iyi ki sizler varsınız., yoksa kim anlardı halimizden ...
premete cim buraya sık sık yazamasamda hergün takip ederim bende bir melek annesiyim ilk bebeğimi 27 haftalıkken preeklemsiden dolayı doğurup, 1 gün sonra kaybettim , 2, gebeliğimde 26 haftalık yine preeklemsi ve hellp senromundan dolayı oldu ama çok şükür 2. oğlum yanımda 11 aylık oldu
BEBEKLERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Zeynepsudem11|Ali|Erkek|22.02.2011
|Haticesu|Eda|Kız|26.02.2011
|Alicim|Ecrin|Kız|15.04.2011
|Gelincik37_34|Asya|Kız|18.04.2011
|Eburcu|Umut Çınar|Erkek|09.05.2011
|Seblev|Kuzey|Erkek|27.05.2011
|Cici_22|Ayşe|Kız|06.06.2011
|Bengisu82|Zeynep|Kız|27.07.2011
| Selen_k |Beren|Kız|18.08.2011[/table]
HAMİLELERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Gamze81|35|ERKEK|27.09.2011
|Limburg1985|28|ERKEK|17.11.2011
|GamzeliKız|26|ERKEK|02.12.2011
|Map|14|| [/table]
MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[table="head"]Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
Sinannuray|02.09.2011|[/table]
Premetecim liste icin tesekkürler. Sizleri tanidiktan sonra bu liste cok hosuma gitmisti. Birgün benimde adim yazilirmi acaba listeye diye düsünüyordum hep. Oglumu kaybettikten sonra hemen hamile kalmak istiyordum ama sezeryan oldugu icin korunma sürem vardi o bitti sonra ya tekrar ayni olursa korkusuyla vakit gecti dogum yapali 15 ay oglumu kaybedeli 14 ay oldu. 2,3 aydir korunmuyoruz...Premetecim listeye benide yazarmisin SAT 03.08.2011 Allah hepimize hayirlisiyla nasip eder insallah bu güzelligi...
canım buradakı bahsettiğin kıtabı mesajından merak edip aldım...doğru diyorsun insan asıl kendi durumuna yanıyor, ama napalım her insanın imtihanı farklı, ben doğumdan bir hafta önce psikiyatr mustafa ulusoyun giderken bana birşeyler söyle kitabını almıştım, içeriğine bakmamıştım meleğimin vefatından sonra elime aldım, bari şu kitabı okuyayım dedim ilk önce kitabın arkasını okudum inanamadım ölüme ilişkin bir kitapmış, eşimle sesli sesli okuduk gerçekten bizi rahatlatan bir kitap oldu, farklı insanların yakınlarının ölümüyle yaşadıkları duygu durumlarını anlatan hikaye tadında bir kitap, insana farklı ufuklar kazandırıyor, tavsiye ederim
benim meleğim 21 aralık 2009da doğdu ve 27 errelık 2009da Cennete uçtu, sezeryandı, gittiğim prof 6 ayın yeterli olduğu söyledi, tam 7 ay sonra hamile kaldım ve binlerce kere şükürler olsun 15 nisan 2011de meleğim kızkardeşini sağlıklı bir şekilde kucağımıza aldık, ilk hamileliğimde sürekli kasılmalarım oluyordu ve rahimağzı kısalıyordu ve sonunda suların erken gelmesi nedeniyle acil sezeryanla meleğim dünyaya geldi 33 haftalıktı, 2050 gram, minicik bir bebekti, 6 gün yoğun bakımda kaldı, hergün bebeğinizin durumu iyiye gidiyor deniyordu, hatta 6.gün eve çıkartmayı düşünmüşler sonra da haftasının dolmasını bekleyelim demişler ki 7.gün acı bir telefon bebeğiniz fenalaştı çabuk gelin dediler, gittik bebeğinizin geceden beri solunumu birkaç kez durdu özel bir cihaza bağlandı şimdi doktor gelecek açıklama yapacak dendi, bir odaya aldılar bizi, ben devamlı bebeğime birşey olmasın diye ağlıyorum, sonra eşim geldi önüme diz çöktü, hayatımın en acı bakışları, canım diye başladı sözü, o bakışlardan anlaşılmayacak gibi miydi, gitmiş mi diyebildim sadece, usulca başını salladı, sarıldık ağladık ağladık, bir gün öncesinde ne de güzel görmüştük oğlumuzu, gittiğimizde uyuyordu yanına varınca açtı gözlerini ağzı kulaklarına varırcasına gülümsedi bize, bizi güldürmek istercesine kollarını bacaklarını germe hareketi yaptı, yüzünde muzip bi eda vardı, biz de daha fazla rahatsız etmeyelim uyumaya devam etsin diye çıktık yanından, ahhhhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhh bilsem çıkar mıydım yanından, ayrılır mıydım bir saniye olsun
:2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:
Amin canım,güzel dileklerin için teşekkür ederimm.
Canım, benim doktorum hacettepede hemotoloji bölüm başkanı Osman Özcebe idi.
Benim 6 aylıkken referans değeri 0-0,48 iken 1,27 çıkmış.Önceki aylardaki değerlerin hepsi referans aralığının içinde çıkmış.Bu değer için önemli değil demişti doktorum.Çünkü kan pıhtılaşma problemi olmayan ve iğne kullanmayan hamilelerin de d-dimer değeri hamileliğin son zamanlarında 1,5 hatta 2 ye kadar çıkar demişti.Hamileliğin doğasında bu varmış.Sonrasında da bu testi hiç yaptırmamıştım,kadın doğumcum ultrasonla kan akışına bakmıştı hep.Bence senin değerin de hamileliğin son haftası için normal gibi görünüyor.
Canım dualarım seninle.Allah büyük,en kısa zaman da senin de kucağın bebişlerle dolacak.AMİNNN
maytapcım bugünlerin nasıl geçtiğini çok iyi biliyorum bende ağustosta kaybetmiştim ikinci meleğimi ve çok zor günler geçiriyorum iki tane kızımı kaybedişimemi yanayım kucağımın hala boş olup bi teselli bulamayışımamı yanayım bilmiyorum tek bildiğim hayat gerçekten zormuş ve evlenince başladı benim için dışarıdan bakınca herşey dört dörtlük ama hiç bişey göründüğü gibbi değil rabbim bize güç versin bu mubarek günlerde bizimde yüzümüzü güldürsün inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?