Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

selam melek anneleri..
çevrenizde duyduğunuz erken doğum yapıp sonraki gebeliğinde ikiz bebek doğuran var mı bildiğiniz?
ya benım aılemde ıkız var abim ikiz miş,ablamın oglanlar ıkız,erkek yegenımın bebeklerı ıkız...
ben kendımde de ıkiz olur gibi bi his var içimde... hem bı yandan istiyorum,bi yandan korkuyorum...
çünkü ikiz bebek te erken doğum nedeni...
allahım hayırlısını versın ıkız olup bi oğlan bı kız hayalım....
ama tabıkı kısmet onla da ımtıhan olabiliriz...
off ya kafayı sıyırcam...
daha ortada bişiy yok...
ben ihtimaller üzere tırsıyom...

Premete selam, dün akşam hacattepe hemotolojideki profa gittim gitmeden önce de PAI mutasyonunu araştırdım internetten ve kesinlikle durum senin dediğin gibi PAI mutasyonunun enbüyük iki zararı gebelikte tansiyon yükselmesi ve gelişme geriliği ve sen de sadece MTHFR sebebiyle değil PAI homozigot olmandan dolayı bu şekilde olabilir.
doktorun dediği ise sadece faktör v olsaydı bende 0,8 kullanacaksa şu an PAI mutasyonum da çıktığı için dozu 1,0'e çıkarmamaız gerekecek dedi çünkü PAI heterozigot pıhtılaşma ve damar tıkanıklığı riskini 5 kat daha arttırıyormuş. senin de dediğin gibi doktorlar sadece faktör V ,MTHFR vs şeylere bakıyorlar ama PAI mutasyonu da en az bunlar kadar çok önemli. ama ben dün doktorun dediklerinden sonra çok cesaretim kırıldı. Faktör V homozigot olman zaten başlı başına büyük risk bari bu çıkmasaydı dedi

bir de sana birşey soracağım tansiyon için en baştan mı tansiyon ilacı kullanmaya başlasam diyorum?

Bir de gebelik düşünen diğer arkadaşlar da bu PAI mutasyonuna mutlaka baktırsınlarderim ben,

BEBEKLERİMİZ

[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Zeynepsudem11|Ali|Erkek|22.02.2011
|Haticesu|Eda|Kız|26.02.2011
|Alicim|Ecrin|Kız|15.04.2011
|Gelincik37_34|Asya|Kız|18.04.2011
|Eburcu|Umut Çınar|Erkek|09.05.2011
|Seblev|Kuzey|Erkek|27.05.2011
|Cici_22|Ayşe|Kız|06.06.2011
|Bengisu82|Zeynep|Kız|27.07.2011
| Selen_k |Beren|Kız|18.08.2011[/table]

HAMİLELERİMİZ

[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Gamze81|35|ERKEK|27.09.2011
|Limburg1985|28|ERKEK|17.11.2011
|GamzeliKız|26|ERKEK|02.12.2011
|Map|14|| [/table]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ

[table="head"]Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
Sinannuray|02.09.2011|[/table]

Son düzenleme:

Canım benim bildiğim bir AlminaÇınar var. O ilk gebeliğinde ikizlerini kaybetmişti sonra yine ikiz hamile kaldı, bebekler biraz erken doğup küvezde kaldılar ama şu an çok sağlıklılar ama onun iki hamileliği de tüp bebekle olmuştu. İkiz gebelik çok zor gönlünden ikiz geçiyormuş ama inşallah tek olur. Burada ilk gebeliğinde ikizlerini kaybeden arkadaşlarımız sonrasında hep tek hamile kaldı. Sen şimdiden niye bunları düşünüyorsun hele sen bir icraata geç bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Canım hemotolojiye giderek çok iyi yapmışsın. Dediğim gibi kadın doğumcular bu pıhtılaşma işinden pek anlamıyorlar, her gelene 0.35, 0.45 gibi koruyu doz başlıyorlar. Bence tansiyon ilacına gebeliğin başında başlama. Pıhtılaşmaya bağlı tansiyon yüksekliği zaten 20. haftadan sonra ortaya çıkıyor. O da en nihayetinde ilaç gerekmedikçe kullanılmamalı. Kendince bazı önlemler alabilirsin mesela hayatından tuzu çıkar zeytinini peynirini bile tuzsuz ye, hamur işi yeme, bol bol yatarak istirahat et hatta çalışıyorsan imkanın varsa 20. haftadan sonra rapor al ve çalışma, evinde tansiyon aleti bulunsun her gün günde 3 defa aynı saatlerde tansiyonunu ölçüp not et, limon suyu nar suyu tansiyonu dengeliyor bunlardan içebilirsin, en önemlisi de stresten ve stresli ortamlardan uzak dur. Hiç korkma tansiyon yükselmeye başladığı dönemde farkedilir önlem alınırsa önlenebiliyor ama zaten geç kalınmışsa ilaç tedavisi bile tansiyonu düşürmüyor bu nedenle takipte olmak çok önemli. Ben 20. haftadan sonra magnezyum diasporal da kullanmaya başlamıştım, damar içi direnci azaltıyormuş.

Son düzenleme:
premete cim buraya sık sık yazamasamda hergün takip ederim bende bir melek annesiyim ilk bebeğimi 27 haftalıkken preeklemsiden dolayı doğurup, 1 gün sonra kaybettim , 2, gebeliğimde 26 haftalık yine preeklemsi ve hellp senromundan dolayı oldu ama çok şükür 2. oğlum yanımda 11 aylık oldu

Premete verdiğin bilgiler için çok teşekürler, yeter ki hayırlısıyla hamile kalayım allah kısmet ederse niyetim 20. haftadan sonra rapor almak bu sefer. geçen hamilelikte 1 hafta utana sıkıla rapor almıştım çok pişmanım (( ben de gün sayıyorum ekimden sonra korunmayı bırak dedi ama benim daha çok kilo fazlam var ((((((((, sıksam sıksam 75'in altına düşemem bu saatten sonra , daha fazla beklemek istemiyorum çünkü çalışmalara başlamak için. fazla kilo pıhtılaşma için çok riskli oluyormuş bir de gebelik tansiyonu açısından da çok sıkıntı olur dedi . bir de senin de yazdığın gibi ne kadar fazla kilo o kadar yüksek doz iğne dedi doktor.
hayırlısıyla şu senin listene bir girebilsem başka birşey istemiyorum:)

SELENcim, sana kolay doğumlar diliyorum, inşallah yarın bu vakitler kuzucuğun sağlıklı bir şekilde kucağında olacak, Rabbim bir ömür boyu sağlık afiyet huzur versin, hayırlı uzun ömür versin, şimdiden kuzucuğunu öpüyorum, Rabbim hiç ayırmasın, en kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz

selen canım gözün aydın...
rabbim bebeğine sağlık sıhhat versin...
hayırlı bi, evlat olsun inşallah...
hem bu dünyada hem ahirette anne baba olmayı burdaki bütün arkadaşlarımıza nasip etsin..
şu mübarek günlerin hürmetine rabbim hayırlısıyla önce karınlarımızı sonra kucaklarımızı doldursun... canım saolasın benı o kadar rahatlatıyosun ki..
fazla kurgu yapıyorum sanırım..
rahat olmam lazım...
şu stresı üzerımden atıp..
hayırlısı demelıyım..

allah bağışlasın canım...

UYYYYYYY uyyyyyyyyy kızzzzzzzzzzzzzzzz yerim ben onu o nasıl bişey öyle maşşallaaaaahh kırkbinkere milyonkere

Amin canım,güzel dileklerin için teşekkür ederimm.
Canım, benim doktorum hacettepede hemotoloji bölüm başkanı Osman Özcebe idi.
Benim 6 aylıkken referans değeri 0-0,48 iken 1,27 çıkmış.Önceki aylardaki değerlerin hepsi referans aralığının içinde çıkmış.Bu değer için önemli değil demişti doktorum.Çünkü kan pıhtılaşma problemi olmayan ve iğne kullanmayan hamilelerin de d-dimer değeri hamileliğin son zamanlarında 1,5 hatta 2 ye kadar çıkar demişti.Hamileliğin doğasında bu varmış.Sonrasında da bu testi hiç yaptırmamıştım,kadın doğumcum ultrasonla kan akışına bakmıştı hep.Bence senin değerin de hamileliğin son haftası için normal gibi görünüyor.
Canım dualarım seninle.Allah büyük,en kısa zaman da senin de kucağın bebişlerle dolacak.AMİNNN

Son düzenleme:

Canım aşkolsun ya ben senin hikayeni çok iyi biliyorum zaten. Daha önce prematüre bebekler bölümünde de defalarca mesajlaştık seninle ama senin burayı sürekli takip ettiğini bilmiyordum. Yavuzhan Yahya'nın doğum tarihini bildirirsen seni ve onu da listeye eklemek isterim.Bu arada maşallah doğum günü kutlamaya az kalmış.

Selencim simdiden bebisin hayirli ugurlu olur insallah. Allah anali babali büyütsün. Ne mutlu sana böyle güzel ayda Ramazan ayinda bebegin dünyaya geldi. Durumunu müsait oldugun ilk firsatta bizlerde bildir.Ne güzel mis kokulun suan belkide kollarinda...

Son düzenleme:

Premetecim liste icin tesekkürler. Sizleri tanidiktan sonra bu liste cok hosuma gitmisti. Birgün benimde adim yazilirmi acaba listeye diye düsünüyordum hep. Oglumu kaybettikten sonra hemen hamile kalmak istiyordum ama sezeryan oldugu icin korunma sürem vardi o bitti sonra ya tekrar ayni olursa korkusuyla vakit gecti dogum yapali 15 ay oglumu kaybedeli 14 ay oldu. 2,3 aydir korunmuyoruz...Premetecim listeye benide yazarmisin SAT 03.08.2011 Allah hepimize hayirlisiyla nasip eder insallah bu güzelligi...

ayy canım inşallah..
şu mübarek günlerde hayırlısıyla sinannuray ve sen bu müjdeyi veririsinizde hepimiz çok seviniriz....

canım buradakı bahsettiğin kıtabı mesajından merak edip aldım...
bakalım kargoda merak edıyom..
gelsın okuycam inşallah

Melek76 benim de doktorum Osman Özcebe :)) peki kadın doğumcun kimdi senin . ben o konuda kararsızım hala (.

rabbim bize gerçekten güç versin sabır versin....ben artık umudumu kaybetmeye başladım....eylüldeki tedaviye başlamak dahi içimden gelmiyor....bu ay benim için çok zor geçiyor..kucağımla birlikte ruhumda bomboş..bir günüm diğerini tutmuyor....hele bugün daha kötüyüm...her regl oluşumda çok zor atlatıyorum...psikolojim bozuluyor....bugünde maalesef öyle bir gün....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…