Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

merhaba ,

ben bebekistediğim dönemlerde öyle oluodum.dünya başıma yıkılımış gbi ağlıodum.hatta eşim beni bi kere gördüğünde birine bişey oldu sanmış.ama bu psikolojide olursak bebek sahibi olmak için daha çok uğraşmamız gerekecek.bak ben bebeğimi kaybedeli 9. günüm.32 haftalıktı bebeğim ama kendimi biran önce toplamam gerekio.ben tüp bebekle hamile kalmıştım birde.ama rabbim böyle uygun görmüş.bak eltim doğum yaptı dün ve yarın belkide eve gelecekler.tahmin edebiliomusun durumumu.ama ayakya durmam ve güçlü olmam lazım.hem şunu asla unutma adet olmamız bile bi nimet...

çok teşekkur ederim map...allahım inşallah bana ve isteyen herkese bu günleri gösterir...bu günler çabucak geçsin güzel günler gelsin istiyorum..çünkü ölü gibiyim ....hergeçen gün iyiye gitmiyorum sanki ...kötüye gidiyorum...dualarınıza ihtiyacım var...Allah bana ve benim gibi olanlara güç versin.....

yavuzhan yahya 13 eylül 2010 d a doğdu canım teşekkürler

Melek76 benim de doktorum Osman Özcebe :)) peki kadın doğumcun kimdi senin . ben o konuda kararsızım hala (.
:)Çok iyi bir doktor,keşke Osman Özcebe kadın doğumcu olsaydı diye çok içimden geçirmiştim ben,insanı rahatlatan bir tavrı var.
Kadın doğumcum yine hacettepeden Lütfü Önderoğlu idi.Lütfü bey de çok iyi bir doktor.Çok memnun kaldım.Muayenehanesi Gaziosmanpaşada.Muayene sonrası yazdığı tahliller ile hacettepedeki hemşiresine yönlendiriyordu.Hemşiresi Lütfü Beyin yazığı tahlilleri kaşeleyip hiç sıra beklemeden beni kan vermeye gönderiyordu.Doğumumada hacettepede kendisi girdi,yalnız doğum sonrası odaya gelmiyor,oradaki diğer doktorlar ilgileniyor sonrasında.Sezeryan tarihini kendi ameliyat gününe veriyor, o tarihte sezeryana giriyor ve hacettepede girdiği doğumlardan ücret almıyor.Özelde istersen orada ücretli yapıyor doğumu.Çok iyi bir ultrasonu var,Ankarada ki en iyi riskli gebelik uzmanı bence.
Canım sen hangi doktorlar arasında kararsız kaldın?Belki bir bilgim vardır o doktorlar hakkında.

merhaba melek76,
ben de 3 buçuk ay önce bebeğimi 34 haftalıkken plasenta ayrılmasıyla keybettim.. doktor değiştirdim ve ben de artık lütfü hoca'nın hastasıyım..yaptırdığı araştırmada PAI-I GEN: 4G/5G HETEREZİGOT, MTFHR 1298: HOMOZİGOT çıktı..bana 1 coraspin+ 1 folibol verdi..hamile kalınca da iğneye başlayacağız dedi..sana sorum şu: ben de hematologa gitmeli miyim yoksa lütfü hoca yeterli mi?
buarada bu topiği baştan sona okudum ve 2. bebeğine hamile kalıp onu kucağına alışına kadar geçen serüvenini takip ettim..allah yavruna uzun,sağlıklı bir ömür versin,allah sana bağışlasın..bizlere umut oldun..umarım biz de senin gibi yavrularımıza sağlıkla kavuşuruz..şimdiden teşekkürler

Canlar nasılsınız epeydir giremedim ama hep aklımdaydınız Asyadan fırsat bulamıyorum çok özledim sizi.Umarım herkes iyidir ve güzel haberler vardır.Aramıza yeni katılan arkadaşlara da sabır diliyorum hepimiz yaşadık hala acısı 1o evladında olsa ardından dinmeyecek bir sancı ve özlem bu,ama umutsuzluk yok Rabbim sevdiğine büyük acı verirmiş buradaki kısa bir hayatı değil ahiratteki uzun bir yaşamı sundu bize katlanmalıyız ve yine umudumuzu kaybetmeden evlat sahibi olmalıyız.Eminim başaracak Allah sizlerede bu mutluluğu yaşatacak dualarımdasınız.

Melek 76 aynen dediğin gibi doktorun yanından çıkar çıkmaz dedim ki keşke bu kadın doğumcu olsaydı diye... ilk gebeliğimde Ebru saraç takip ediyordu. Şimdi ise Acar Koç ya da Özgür Deren dediler. Bazıları da diyor ki aynı doktoruna devam et ama çok kararsız kaldım ( bu hafta kadın duğumcuya gitmem lazım. Doğum iznim bitiyor tam 4 ay oldu.... Çarşama günü işe başlıyorum ne kadar zor değil mi doğum izninden dönüyorsun ama bomboş... Bu arada sen ankarada mı yaşıyordun profile baktım ama yazmıyor :)) zaten neye nereden bakacağımı hala çözemedim ama

Horizon selamş melek76'ya sormuşsun ama ben de yazmak istedim ben çarşamba gittim Osman Özcebe'ye PAI -I mutasyonu heterozigot olmak da çok ciddi bir pıhtılaşma faktörü dedi o ş kadın doğumcular iğde dozları konusunda çok korkak davranıyorlar dedi sen bilirsin tabi ki ama Osman Hoca gerçekten çok konuya hakim. Benim de bir arkadaşımın 5,5 aylık ikizleri karnında ölmüştü sonra 2 bebeği osman hocanın takibi ile doğurdu özellikle Faktör V ve PAI -I MUTASYONU OLANLARDA HEMOTOLOG TAKİBİ ÇOK ÖNEMLİYMİŞ.
Ama Ben de kadın doğumcu konusunda çok kararsızım. Ben aslında Ankara Tıp olsun istiyorum . Benim abim de Ankara Tıp fakültesinde öğretim üyesi, eğer yatmam gerekirse daha iyi ve rahat takip edilir gibi ama çok kararsız kaldım........

hayırlısıyla bizler de 2012'de bebeklerimize kucağımıza alırız, bir de senin de plasenta ayrılmış aynı şekilde PAI -I mutasyonu bunda etkili olabiliyormuş.
Ama geçirdiğimiz hamilelikte bunun birtek yolu varmış o da sürekli doppler ultrason ile bakılması gerekiyormuş ama o da normal gebelikte sadece 1 defa bakılıyormuş. Birşey daha sormak istiyorum sana plasenta ayrıldığında tansiyonun hangi değerlerdeydi, bir de kaç kiloydun Osman Hoca bunun da önemli olduğunu söyledi. Ben çarşamba doğum izninden işe başlıyorum (artık kadın dğumcuma karar vermem lazım .. Allah kısmet ederse Ekimde de korunmayı burakacağım.

Canım çok geçmiş olsun.İleri haftalardaki kayıplar gerçekten çok ama çok üzücü oluyor.Allah bir daha yaşatmasın canım,en kısa zamanda hamile kalmanı ve sağlıcakla bebeğini kucağına almanı diliyorum.Güzel dileklerin için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Canım, benim değerim sadece mthfr 677t heterozigot,düşük düzeyde kan pıhtılaşması var.Lütfü hocaya hemotoloğa gitmelimiyim diye sormuştum ve bana gerek yok demişti.Ama ben ilk kaybın endişesiyle Hemotoloğa gitmiştim.2 doktorumda birbirlerinden habersiz aynı doz iğne vermişlerdi bana, 0.3 fraxiparine. Böyle olunca Lütfü hocaya güvenim artmıştı.6. aydan sonra da hemotoloğa gitmeyi bırakmıştım.Canım Lütfü hocaya sor istersen, gerekiyorsa sana mutlaka söyleyecektir.İstersen hamile kalınca Osman hocaya muayene olursun iğnenin dozunu lütfü hocayla birlikte ayarlayabilirler.
Aklında kalmamış olur.

Canım söylediğin doktorlardan Özgür Derenin adını duydum.İyi doktor olduğunu söylemişlerdi.Ama diğerlerinin adını hiç duymadım.Ben ilk kaybımı Ankara Tıp ta yaşamıştım.O hastaneye gitmeyi tercih etmedim,hatırlamak istemedim o günleri tekrar.Hele ilk doktorumu hiç düşünmedim.Çünkü ben bebeği kaybettikten 2 gün öncesinde kendisine gitmiştim,bebeğin hareketleri yavaşladı demiştim.Evham yaptığımı söylemişti ve kendisi bir önceki hafta muayene ettiği için ultrasonla bakmayıp asistanına yönlendirmişti. Bakan kişi çok tecrübesizdi,keşke o an o baksaydı belki de görebilirdi (

Ben Ankarada yaşıyorum canım,yenimahallede oturuyorum ve öğretmenim.Sen nerede oturuyorsun?şu günlerin ardından işe başlamak çok zor gerçekten.Neyseki benim iznim bittiğinde tayinim çıkmıştı başka okula,işe başladığımda kimse ne yaşadığımı bilmiyordu,çok iyi olmuştu benim için.İnşallah işe dönmek sana iyi gelir canım

Selem kızlar biz kızımla birbirimize kavuştuk çok şükür 3 kg. 49 cm doğdu minik ikimizde iyiyiz sezeryan sırasında hepinize çok dua ettim isimlerini hatırladığım arkadaşlarıma tek tek isimleriyle dua ettim en baştada MAYTAP sana dua ettim inşallah en kısa sürede isteyen herkese Allah'ım yaşatır bu duyguları..Sezeryanım rahat geçti 4.gün hala ağrılarım sızılarım var ama yavaş yavaş geçiceğini umuyorum fırsat buldukça girip gelişmeleri takip edicem sizlerdende güzel haberler almak dileğiyle...

allah analı babalı büyütsün ,kızınla seni hiçbirşey ayırmasın inşallah canım.her melek annesi bebeğine kavuştuğunda bizlerin mutluluğu daha da artıyor......

Selen-K allah bebeğini sana bağışlasın.... Uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin sizlere. Bizim için şimdilik hayal gibi bunlar ama inşallh birgün gerçek olur :))

O=fff yaaa öyle kararsızım kii doktor işinde ama bir yandan da diyorum ki kaderde de varsa o olacak ama yine de tedbir bizden takdir allahtan.
ben balgatta oturuyorum bankacıyım. senin tayin olman çok iyi olmuş.
benim de allah yüzüme güldü de şöyle bir şey oldu 1,5 ay eski çalıştığım şubede çalışacağım sonra da başka bir şubeye geçeceğim sanki tayin gibi olacak kimse bilmeyecek sormayacak herkese dert anlatmak çok zor çünkü.

İnşallah senin için en doğru olan kararı verirsin canım.

Başka bir şubeye geçmen gerçekten çok iyi olmuş,senin adına çok sevindim.Kimsenin bilmemesi gerçeken çok iyi oluyor.İnsanlar teselli edeyim derken kırıcı da olabiliyorlar çünkü.En güzeli seni anlayabilecek insanlarla konuşmak bence.

canım gözün aydın mis kokulunu kucağına aldın sonunda allahım ikinizede sağlık sıhhat nasip etsin allahım ayırmasın...

öncelikle canım allahım sabrını bol eylesin.doktorlar ihtimal söylüyolar ama baştan bunalıma sokuyolar.bende son hamileliğimde doktoruma çok korkuyorum ya bunuda kaybedersem dediğimde herzaman aynı şey olacak diye birşey yok dedi ve moralimi düzeltti.aslında biz zaten ihtimalleri biliyoruz ve korkuyla hareket ediyoruz ...ne olursa olsun kısmette ne varsa onu yaşıcaz.oğlumu kaybettim acısı içimde ama allahıma şükürler olsunki kızımı yolladı bana...

benim tansiyonum hep çok düşüktür..9'a 5 olur genelde..doğumdada düşüktü..tansiyonla alakası yok benimkinin..ama kilo konusuna gelince 51 kilo ile hamile kaldım, 34 haftada 69 olmuştum..yani 18 kilo aldım..çok fazla kilo aldım yani..kilo nesıl etkiliyormuş, doktor ne dedi?

kilomun 14'ü gitti, geriye 4 kilo kaldı.. umarım 2.gabelikte çok kilo almam,dikkat edeceğim bu sefer...senin kilo ve tansiyon durumun neydi?

çok teşekkur ederim.inşallah 1ay sonra guzel haberler veririm.allahım bebeğine uzun ömür versin.beren bebekle ve tüm sevdiklerinle hep mutlu ol inşallah.

selenciğim çok tebrik ederim sana ve kızına tüm sevdiklerinizle birlikte sağlık ve huzur dolu uzun ömürler versin rabbim.
İnşallah bizlere de nasip olur.
Diğer arkadaşlar neler yapıyorlar acaba pek uğramayanlar var doğumları yaklaşmıştır Gamze, Gamzelikız ve diğer adını sayamadıklarım. Onlar da uğrasa bizlere umut olsalar ne iyi olur.
Maytapcığım önümüzdeki ay hayırlı haberlerini almak dileğiyle, ama öncelikle rahat olmaya çalış biliyorsun tüpte psikoloji çok önemli canım.

gözünaydın Selencim,geçmiş olsun inşallah kısa sürede ağrıların diner, Allah sana eşine ve bebişine hayırlı sağlıklı uzun ömür versin, birlikte hep mutlu olun, eviniz şen olsun,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…