Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

kızın çok şeker canım, Allah nazarlardan korusun

ayy canım ya..
rabbim uzucuğunu sağlıkla sana bu dünyada da bağışlasın...
inşallah senin gibi diğer arladaşlarımın da hepimizinde yüzü güler..
bu günleri inşallah hepimiz görürüz....
hayali bile çok güzel...

saol canım...
allah bağışlasın kızını da...
ben hep 2. bebek yıne aynı cınsıyete sahıp olur dıye bı hıs vardı içimde senınkı farklı olmuş...
kızların tam bılmıyorum öncekı bebekelrının cınsıyetlerıını de...
sankı onun yerını tutacak gıbı gelıyo..
hatta ben hep yıne kızım olacak yıne ona da aynı isimle seslenecem gıbı gelıyo....
farklı bı ısım bıle düşünmüyom..
sankı onun yerıne sevecem gıbı...
premetenınde oglu olmuştu mesela...

premete canım bu konuda ki istatistik nasıl?
cennettekı meleklerımızın kardeşleri aynı cınsıyetteler mi genelde?

Premete nasılsın???

bu konuyu en iyi sen bilirsin ... allahtan hayırlısı tabi ki ama gönlümden yine kızım olsun diye geçiyor o kadar yarım kaldı ki Defnoşum demek istiyorum yine... sanki o zaman allahım onu geri göndermiş olacak gibi ne bileyim işte . allah nasip ederse adını bu sefer "Melek Defne" koymak istiyorum. Bir de kızlar belki saçma gelecek ama şu çin takvimine baktınız mı hiç bana bi arkadaşım söyledi gerçekten tutuyor cinsiyetler

canım benim evet doğru çin takvimi tutuyor bende de tutmuştu ve daha tutmadı diyen birine rastlamadım ne garip..

Bütün melek anneleri aynı düşünüyor.Herkes kaybettiği bebeğinin cinsiyetinde bir bebek istiyor öncelikle,çünkü kaybettiğimiz bebeğimiz tekrar gelecek diye inandırıyoruz kendimizi.

Ben de kendimi kaybettiğim bebeğim geri gelecek diye o kadar çok inandırmıştım ki.Ama böyle düşünmemin çok yanlış olduğunu sonra anladım.

Benim kaybettiğim bebeğim erkekti.Şimdiki bebeğim ise kız.Bebeğimin İlk kız olduğunu öğrendiğimde hüngür hüngür ağlamıştım giden bebeğim geri gelmedi diye, düşünün o kadar inandırmışım ki kendimi O geri gelecek diye.O geri gelecek diye sezeryanımdan 5 ay sonra hamile kalmayı risklerine rağmen göze almıştım,sırf Ona hemen kavuşayım diye. Ertesi gün büyük bir pişmanlık yaşadım ağladığım için.Ağladığım için karnımdaki bebeğimi Allah benden alırsa diye çok korkmuştum.Hatta bebeğim doğduktan 1 ay sonra sağlam olan gözünde birden kayma oluşmuştu.Oyuncak bebeklerin bir gözü takılırda hiç kıpırdamazya,aynen öyleydi.Bir gözü her yere bakıyor ama diğer gözü sabitlenmiş gibi hep içe bakıyor.Bu durum 1 ay kadar sürdü.Kendimi suçladım,ilk öğrendiğimde ağladığım için böyle oldu dedim.Çok şükür ki sonra kendiliğinden düzeldi bebeğimin güzel gözleri.

Kendinizi aynı cinsiyette olacak diye şartlandırmayın lütfen.Olmayınca insan çok üzülüyor ve sonra da benim gibi kendini suçluyor.

Şu an bir kızım olduğu için hele ki Duru gibi bir kızım olduğu kendimi çok şanslı hissediyorum.Duru bebeğim dua bebeğim benim.Dualarla geldi,çok dua ettim,duaların sayesinde huyunun böyle çok güzel olduğunu düşünüyorum.Düşünün aylarca ağlamadı benim bebeğim,arada bir hafifce mızırdandığında eşimle heyecanlanır,koşarak yanına giderdik neden ağlıyor diye.En baştan beri hep kendisi uyudu mesela.Ayağımda ya da beşikte hiç sallamadım.Ayrıca gece beni ateşlenmesinin dışında 1 kere bile uyandırmış bir bebek değil.Maşallah bebeğime , ben başta ne düşünmüştüm oysaki. Oysaki bebeğim annesini hiç üzmemek için ve annesini hayata bağlamak için gelmiş bu dünyaya çok şükür.

Şunu da itiraf etmeliyim ki artık oğlumun geri gelmeyeceğini biliyorum, bu nedenle artık şöyle dua ediyorum.Allahım lütfen Yusuf oğlumun suretinde bir erkek bebek nasip et bana.Yusuf oğlumun görüntüsünde bir bebek istiyorum.Oysaki Onu hiç görmedim.Bakmadım,bakamadım yavruma Onu öyle görmek istemedim. Bencillik ettim belki de kendimi düşündüm, Onu öyle görerek daha fazla acı çekmek istemedim. Belki de Onun ihtiyacı vardı Onu kucaklamama, Onu öpmeme. Yapamadım kızlar cesaret edemedim işte Bir de oğlumun olmasını çok istiyorum.İnşallah Allah bu duamı geri çevirmez.Bu yılın sonunda çalışmalara bile başlayacağız,eğer hemen olursa Duru ile aralarında 2,5 yaş oluyor.

Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen acı aynı acı, özlem de giderek artıyor kızlar.Hayat boyu Yusuf bebeğim hep kalbimde olacak.Yusuf bebeğim içinde şöyle dua ediyorum.Allahım bu dünyada onu kucaklayamadım,diğer dünyada onu kucaklamamı onu çok mutlu etmemi, onu doya doya öpüp kaklamamı nasip et bana.

Güzel oğlum,Yusuf yüzlü oğlum annen seni çok seviyor...

Son düzenleme:
merhaba melek bende iki buçuk ay önce oglumu kaybettim sana birşey sormsk istiyorum 5 ay sonra hamile kaldın sezeryandan sonra yanlış anlamadıysam dikişlerin acıdımı açıldımı sorun oldumu beni aydınlatırsan çooooooook sevinirim teşkr ederim

önümüzdeki ay tedavıye başlayacağım..inşallah ekımde guzel haberler vereceğim....buarada sen nasılsın????

benim de ilk bebeğim erkekti, ben de aynı şekilde ikinci bebeğim de erkek olsun aynı Ali'me benzesin istiyordum, ona da Ali ismini vermeyi düşünüyordum, ama ilk hamileliğime göre yaşadığım tüm bulgular farklı olunca herhalde kızım olacak dedim ve ilk defa doktordan kızımın olacağını duyunca mutlu oldum, az birşey içimde burukluk oldu, ama yine hep diyordum oğluma benzesin yüzü. Ecrin doğduğunda ilk düşündüğüm o oldu, oğluma benzimiyor mu diye, maalesef benzemiyordu, üzüldüm, ama annem benziyor diyor sonuçta o daha erken doğmuştu. bundan sonra oğlum olsun istiyorum ama açıkçası biraz da korkuyorum hani erkek bebekler daha dayanıksız oluyor ya, genelde hayata tutunamayan bebekler erkek oluyor diye ama tabi hayırlısı, melek'in dediği gibi maşallah benim de kızım çok uslu, tabi ağladığı oluyor, özellikle gaz sancılarının olduğu dönemlerde biraz sıkıntı çektik ama onun haricinde uslu, vara yoğa ağlamaz, maşallah gece uykusu güzel, annem her seferinde Ecrini öp de başına koy der, canım kuzucuğum benim

ben artık olsunda yaramaz şımarık olsun diyorum:)benimkilerde erkekti..bende duymuştum erkeklerin daha zayıf olduklarını...kız erkek tabiki farketmez ama bende oğlum olmasını dha çok istiyorum sanki...

Selencim gözünüz aydın canım. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Kızlar şimdi listeye baktım kaybettiği bebeğiyle aynı cinsiyetten bebek sahibi olanlar ve farklı cinsiyetten bebek sahibi olanlar neredeyse yarı yarıya. Hepimiz dile getirmesek de herhalde ilk başta hepimiz yeniden kaybettiğimiz cinsiyetten bebek sahibi olmayı istemişizdir. Bunun nedeni o durumda sanki kaybettiğimiz bebeğimizin geri geleceğini ve tüm bu yaşadıklarımızı hiç yaşamamış gibi olacağımızı düşünmemiz. Aslına bakarsanız böyle düşünmek hem kaybettiğimiz bebeğimize, hem de yeni doğacak bebeğimize haksızlık. Melek ve Alicim duygularını çok güzel anlatmışlar zaten. Her iki durumda da yeniden bebek sahibi olmak çok mutluluk verici ve aldığımız her nefeste şükretmeyi gerektirecek kadar değerli. Allah gönlünüzde göre versin, inşallah gönlünüzden geçen olur ama öncelikle Allah hayırlısını ve sağlıklısını versin.

Mapcım yarın listeyi güncelleyeceğim eksik bilgi kalmasın senin beklenen doğum tarihin ne, bebeğinin cinsiyeti belli oldu mu?
Kızlar yok mu başka müstakbel hamilelerimiz listesine girmek isteyen. Şu an listede 2 kişi var yok mu arttıran :)

önümüzdeki ay tedavıye başlayacağım..inşallah ekımde guzel haberler vereceğim....buarada sen nasılsın????

İnşallah canım ekim ayında alırız mutlu haberlerini.
Ben de işte malum gebelik halleri ama bunca yaşadıklarımızın üstüne gebelik bir kat daha zor geçiyor sanki. Melek anneleri bu konuda da daha çok zorlanıyor.
Bazen umutlanıyor bazen de karamsarlığa gömülüyorum. Dua ediyorum bol bol. Doktorlara gidiyorum şimdiye dek 3 farklı dr. a gittim. Abarttım yani biraz. Ama bir türlü içim rahat etmiyor. Herhalde bebeğimi kucağıma sağ salim almadan bitmeyecek bu korkular.

premete benim beklenen doğum t: 17-02-2012. Cinsiyetine bir dr. büyük ihtimalle erkek dedi, diğerleri göremedi henüz. Sağ salim doğsun zamanında en azından 2012 ye bebeğim karnımda girmek istiyorum inşallah.

canım benimde cennetteki meleğim oğlum.ismide ali.ben ona alimmm die sesleniorum hep (bu yönden benzioruz birbirimize.ama inşallahhhh bundan sonrası içinde kaderimm seninkine benzer bende tez zamanda hamile kalıp,senin gbi kucağıma alırım bebeğimi inşallahh.dualarını eksik etme olur mu??

Merhaba canım,çok geçmiş olsun.İnşallah en kısa zamanda hamile kalır,sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın.

Ben 15 mart 2009 da sezeryan oldum.Doktorlardan birisi en az 6 ay bekleyin demişti.Ben dayanamayıp 4 ay sonra korunmayı bırakmıştım.İlk ay gelmedi bebeğim ama ikinci ay göbüşüme kondu bebeğim.Canım ,2. bebeğim için son adet tarihim 11 ağustos 2009 du.Sezeryan tarihi ile arasında tam 5 ay var.Ve inanırmısın sezeryandan kaynaklı en ufak bir problem yaşamadım.Dikiş yerimde en ufak bir ağrı bile olmadı çok şükür. Bol bol dua et canım,Allah istedikten sonra ne olursa olsun sağlıcakla gelir bebeğin.

premete benim beklenen doğum t: 17-02-2012. Cinsiyetine bir dr. büyük ihtimalle erkek dedi, diğerleri göremedi henüz. Sağ salim doğsun zamanında en azından 2012 ye bebeğim karnımda girmek istiyorum inşallah.
Canım benim, senin için o kadar mutluyum ki.Sağlıklı bir hamilelik geçireceğine ve sağlıcakla bebeğini kucağına alacağına gönülden inanıyorum...

KARDELYA ben de sezeryanın üzerinden 7 ay geçtikten sonra hamile kaldım ve ikinci bebeğim 38+2de doğdu, dikişlerle ilgili hiç prdblem olmadı, ama şurası da var ben ikinci hamilelikte çok kilo almadı 12 kilo civarında aldım onun etkisi var mıdır bilmiyorum, çünkü bir tanıdığım ikinci bebeğini 38. haftada almışlardı, dikişler problem çıkartmaya başladığı için ki ilk hamilelikle arasında 4-5 yıl var, ama çok kilo almıştı, hamileliklerimiz günü gününe aynıydı ama bana bakan hamile olduğumu anlamazken o 4. ayda sanki 7 aylık filan gibi gözüküyordu, yani sanırım kilo ve bünye etkili bunda, gerçi bilmiyorum melek kaç kilo almıştı ikinci hamileliğinde. benim gittiğim prof kitaplarda en az 1 yıl der ama 6 ay-8 ay sonra hamile kalıp bir problem yaşamayan hastam çok demişti, sen de kafana takma, hiçbirşey olmaz inşallah, zaten artık sezeryanda rahme dikiş dikine değil yatay olarak konduğu için dikişlerin açılması ihtimali çok zayıfmış

Günaydın arkadaşlar?
Dün gece sahur programında bir hoca dua ile ilgili bilgi verdi. Dediki bir insandan bir şey isterken bile önce bir ön hazırlık konuşması yapıyorsunuz. Hemen bana şunu ver bunu ver demek uygun değil dedi. İki salavat arası edilen dualar kabul olurmuş. Dua etmek için sıralamayı yazayım:

1. Hamd(en kısa "elhamdülillahi rabbilalemin" denilmeliymiş.)
2. Salavat getirmek
3. Türkçe olarak duamızı isteğimizi iletmek
4.Amin demek
5. Yeniden salavatla bitirmek.

Bir de ramazanda edilen dualar çevrilmezmiş.Arşı taşıyan melekler amin dermiş. Amin demek duanın mührüymüş. Mühürsüz mektup nasıl ulaşmazsa amin denilmeden edince ulaşmazmış. Paylaşmak istedim. Bu aralar gerçekten duaya ihtiyacım var. Bana da dualarınızda yer verirseniz sevinirim...

BEBEKLERİMİZ

[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Ylmznrmn|Yavuzhan Yahya|Erkek|11.09.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Zeynepsudem11|Ali|Erkek|22.02.2011
|Haticesu|Eda|Kız|26.02.2011
|Alicim|Ecrin|Kız|15.04.2011
|Gelincik37_34|Asya Ecrin|Kız|18.04.2011
|Eburcu|Umut Çınar|Erkek|09.05.2011
|Seblev|Kuzey|Erkek|27.05.2011
|Cici_22|Ayşe|Kız|06.06.2011
|Bengisu82|Zeynep|Kız|27.07.2011
| Selen_k |Beren|Kız|18.08.2011[/table]

HAMİLELERİMİZ

[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Gamze81|36|ERKEK|27.09.2011
|Limburg1985|29|ERKEK|17.11.2011
|GamzeliKız|27|ERKEK|02.12.2011
|Map|15|ERKEK|17.02.2012[/table]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ

[table="head"]Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
Sinannuray|02.09.2011|
Ruyacım|03.09.2011[/table]

Bayramdan sonra iki bayram şekeri alacağız galiba ne dersiniz

Premeteciğim, merhaba, Papatyanın listesinde idim son olarak bir kez silmemişti. Şu an listedemiyim bilmiyorum. Benim 25 haftalık 22 haziranda doğan, 27 haziran 2010 da kaybettiğim meleğim vardım. 8 ay sonra hamile kaldım o da 8 haftalık düştü. Belki silinmemişimdir listeden. Ben ve eşimden bir sürü test istendi ve eşimde genetikte sorun çıktı. Benim rahimağzı yetmezliği, pıhtılaşmanın yanına, bağışıklık problemim de eklendi yeni testlerle. Ama genetiğimde sorun yok deyince o arada eşimin genetiği gelmemişti ve korunmadık. Çok korkuyorum. Allah hakkımızda hayırlı olanı eylesin, sağlıklı sıhhatli, vakitli bebekler nasip etsin. Cuma günü kanda baktıracağım. Dualarınızde yer verirseniz sevinirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…